Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

יש לי קורולה 2008 כבר כמה שנים,

ואף פעם לא היה חסר לי נוזל במיכל קירור,

לפני שנתיים שמתי לב פעם אחת שמפלס הנוזל הגיע למינימום,

אז מילאתי נוזל אדום לא מקורי.. 

והכל היה בסדר באופן כללי, ואולי פעם באיזה חצי שנה כשירד שוב למינימום מילאתי שוב.

עכשיו לאחרונה אני שם לב שהמפלס שוב ירד למינימום,

וגם שאני ממלא, עדיין אחרי כמה ימים זה יורד חזרה למינימום😐

אבל אף פעם לא יותר מזה.

אני מבין, שקיימת נזילה, אוקי

אבל למה תמיד היא נעצרת במינימום?

ואיך כ"כ מהר בורחים המים שאני שם?

ואיך אני יכול לדעת מהיכן הנזילה?

תודה לקוראים ולעוזרים,

לילה שקט

פורסם

האם אתה בטוח שהנזילה באמת נעצרת במינימום, או שאתה, ברגע שרואה שהמפלס על המינימום, ישר נלחץ (בצדק!) וממלא למקסימום? במילים אחרות, האם ראית שהמפלס במינימום, ואז אמרת "יאללה, בוא נראה מה כבר יכול לקרות" וזה פשוט נעצר שם? או שפשוט בכל פעם כשגילית שהמפלס ירד הוא במקרה היה במינימום, וזה גורם לך להניח שהוא נעצר דווקא שם? אני מניח, בהמשך ההודעה שלי, שמדובר באפשרות השניה (כי אין לי מושג מה יכול לגרום לאפשרות הראשונה).

אז ככה. איך היא תמיד נעצרת במינימום - פשוט במקרה.

איך כ"כ מהר בורחים המים - הנזילה נהייתה גדולה יותר עם הזמן, ומה שפעם היה גורם למפלס לרדת ממקסימום למינימום בחצי שנה, עכשיו יכול לקרות תוך יום (אני מדבר מנסיון עם מקרה די זהה, רק שאצלי התהליך הזה לקח יותר משנתיים).

איך מזהים את הנזילה - בגדול, אם הנזילה כ"כ חמורה כפי שאתה מתאר, אתה אמור לראות טפטוף של נוזל בזמן שהמנוע פועל. אבל זה בתנאי שהיא במקום שממנו המים יוצאים החוצה (נגיד, באזור הרדיאטור). אם זה המצב, תראה איפה מופיעה שלולית מתחת לרכב בזמן הפעולה, ותראה אם אתה יכול להגיע משם למקור הנזילה (זה ידרוש ממך להסתכל על הרכב מלמטה - אל תעשה את זה בלי שהוא על בוקים באופן מאובטח). כמובן שגם אז לא בטוח שתמצא את מקור הנזילה באופן וודאי לחלוטין. במקרה שלי, ראיתי נוזל קירור מגיע לפינת הרדיאטור ומטפטף משם. הנחתי שהנזילה היא מאיפשהו ברדיאטור, החלפתי אותו, והנזילה נפתרה - אך יכול גם להיות מצב שמקור הנזילה שונה, ואתה רואה רק את הטיפות נאספות למטה. דרך טובה יותר לאתר אותה (כי אפשר לעשות את זה עם מנוע כבוי וקר) זה ע"י קיט של בדיקת לחץ למערכת קירור, אני הזמנתי מאמאזון ב-$50 (בפועל, עד שקיבלתי אותו, כבר איתרתי את הנזילה, אבל היה נחמד להשתמש בו כדי לראות ממש זרם של מים כתוצאה מהלחץ הנבנה, וגם לוודא שאחרי החלפת הרדיאטור הלחץ נשמר ולא יורד).

אך כאמור, המים יכולים ללכת גם למקומות אחרים. בפרט - במקרה של הרכב שלי, אם הנזילה הייתה מאזור ה-heater core (הרכיב שאחראי על חימום תא הנוסעים), אז הנזילה הייתה מגיעה אל רצפת הנוסע ולא מתחת לרכב. לא יודע איך זה בטויוטה.

והאפשרות הכי גרועה היא שהנזילה היא איפשהו במנוע והמים נוזלים לתוך תא הבעירה (בגלל אטם ראש מנוע שסיים את חייו). ישנם מס' דרכים לשלול את האפשרות המפחידה הזו (אם כי הכי קל זה פשוט לאתר את הנזילה במקום אחר). בגדול, התסמינים שאתה לא רוצה שיהיו לך הם:

• עשן לבן מהאגזוז
  • משהו שנראה כמו טחינה על פקק מילוי השמן
  • בועות במיכל העיבוי (שים לב שזו בדיקה שצריך לעשות כשהמנוע קר, אתה לא רוצה לפתוח את פקק מיכל העיבוי כשהמנוע חם ולקבל השפרצה של נוזל קירור רותח על הידיים ולפנים - הרעיון הוא לפתוח את הפקק כשהכל קר וכבוי, ואז להתניע ולראות האם מתחילות בועות בזמן שהמנוע עובד ומתחמם; אך בכל מקרה לסגור את הפקק כשהוא מתחיל להגיע לטמפרטורת עבודה רגילה).

בהצלחה!

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 17.7.2024 בשעה 22:21, נחמד כתב:

תודה על התשובה המפורטת,

אני אבדוק ואעדכן.

בדקתי היטב,

ולא הצלחתי לזהות בעין נזילה חיצונית,

מה שכן, ראיתי שהמיכל לא היה היטב,

היה עוד סיבוב בפקק של המיכל..

סגרתי אותו היטב,

אחכה עוד שבוע/יים ונראה אם יש שינוי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 19.7.2024 בשעה 14:01, נחמד כתב:

בדקתי היטב,

ולא הצלחתי לזהות בעין נזילה חיצונית,

מה שכן, ראיתי שהמיכל לא היה היטב,

היה עוד סיבוב בפקק של המיכל..

סגרתי אותו היטב,

אחכה עוד שבוע/יים ונראה אם יש שינוי.

הנזילה לא מפסיקה...

מילאתי אתמול עד המקסימום,

והבוקר אחרי כמה קילומטר אני בודק שוב, והמים ירדו למינימום,

בדקתי היטב, ואני לא רואה שום נזילה חיצונית,

המנוע לא התחמם, והאטו נוסע מצויין.

מה יכול להיות?

פורסם

יכול להיות שנוזל הקירור נשרף במנוע מבלי להתערב עם שמן. בשביל זה אתה צריך בדיקה דרך פקק הרדיאטור לבדוק אם יש שם גזים מהמנוע. זה כלי יחסית זול אבל כדאי לבדוק במוסך.

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 15 שעות, נחמד כתב:

כבוי

כשהמצב על מינימום בכבוי תניע את הרכב למספר דקות ותראה אם כמות הנוזל עולה קצת לאיזור האמצע במיכל.

אם זה קורה ובמצב הרגיל כשאתה על מינימום ועוקב אחרי כמה ימים זה עדיין נשאר על מינימום או שישר רצת למלא?

פורסם

אני לא מכיר את מערכת הקירור ברכב שלך, אבל אם יש לך מיכל עודפים ורדיאטור עם פקק, הייתי מתחיל מהחלפת הפקק ברדיאטור. יכול להיות שהגומי שלו התייבש, או שאולי הקפיץ תקוע. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם אתה מאבד כמות כזאת של נוזל קירור חייבת להיות אינדקציה ויזואלית, תפתח מכסה מנוע תראה אם אתה רוצה סימנים של מים קירור, אולי מתחת לרכב

זה יכול להיות מליון ואחת סיבות החל מפקק מיכל עודפים/פקק רדיאטור פגום, מיכל עודפים שנסדק, צינורות קירור יבשים קרועים. האם פתחת פקק שמן מנוע ובדקת שאין ״מילקשייק״ בפנים?

אם אתה לא מצליח לעלות על התקלה גש למוסך וערוך בדיקה בלחץ, ככה יוכלו לזהות בקלות מאין הנזילה

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לי זה נשמע כמו בדיקה לא מספיק רצינית. אם הבעיה הייתה בפקק או במיכל, אז שם היית רואה את הנזילה. אם אחרי נסיעה הכל יבש שם ואין שום סימן לנוזל קירור, אז הבעיה לא שם. לצורך הבדיקה, אתה יכול לקחת נייר טואלט ולהצמיד אותו עם גומיה מעל מכסה המיכל. אם יש נזילה, אתה תראה כתמים של נוזל קירור על הנייר. אבל לפי הקצב שאתה מתאר של איבוד נוזל הקירור, היו אמורים לראות את הכתמים גם בלי שום נייר.

פורסם

האם במיכל עודפים אתה ממלא מים רגילים (מי ברז) או מי קירור? מכיר לא מעט אנשים שהיו ממלאים מי ברז כאשר נתגלתה נזילה ברכבם כדי לא ״לבזבז״ מלא כסף על נוזל קירור ועזוב רגע את התוצאה של קורוזיה מטורפת בכל המערכת קירור, מי ברז מתאדים כידוע ב100~ מעלות צלזיוס בניגוד לנוזל קירור שיש לו נקודת רתיחה הרבה יותר גבוהה וגם הם שקופים כך שגם אם ישנה נזילה יהיה קשה לאתרה. מקווה שזה לא המצב ואתה ממלא מי קירור רגילים 

ובחזרה למה שכתבתי בהודעה קודמת, אם ישנה נזילה היא תתגלה בבדיקה בלחץ גם אם זה רק פקק תקול ובטח שמיכל עודפים סדוק. מאמין שהמוסכניק לא באמת בדק בלחץ אלא הסתכל מסביב וחיפש שאריות נוזל קירור, אני ממש לא ממליץ להתחיל להחליף דברים ולקוות לטוב, גש למקום שבאמת יעשה בדיקה בלחץ ויגלה את מקור הנזילה.

תפתח את מכסה המנוע ישר אחרי נסיעה, שנוזל הקירור רותח, המקום היחיד שאולי לא ישאיר עקבות זה אם זה מטפטף לך ישר על חלקי פליטה רותחים ומתאדה, ואז בטוח גם תראה עשן רב ותבין מהיכן הנזילה. (כמובן לא לפתוח את פקק מיכל העיבוי כי יעוף לך נוזל רותח לפרצוף)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Aviv13467 כתב:

זה יכול להיות מליון ואחת סיבות החל מפקק מיכל עודפים/פקק רדיאטור פגום, מיכל עודפים שנסדק, צינורות קירור יבשים קרועים. האם פתחת פקק שמן מנוע ובדקת שאין ״מילקשייק״ בפנים?

בדקתי את השמן, נראה מצויין.

לפני שעתיים, chrono כתב:

לי זה נשמע כמו בדיקה לא מספיק רצינית. אם הבעיה הייתה בפקק או במיכל, אז שם היית רואה את הנזילה. אם אחרי נסיעה הכל יבש שם ואין שום סימן לנוזל קירור, אז הבעיה לא שם. לצורך הבדיקה, אתה יכול לקחת נייר טואלט ולהצמיד אותו עם גומיה מעל מכסה המיכל. אם יש נזילה, אתה תראה כתמים של נוזל קירור על הנייר. אבל לפי הקצב שאתה מתאר של איבוד נוזל הקירור, היו אמורים לראות את הכתמים גם בלי שום נייר.

אני ינסה את הרעיון שלך. תודה.

לפני כשעה, Aviv13467 כתב:

האם במיכל עודפים אתה ממלא מים רגילים (מי ברז) או מי קירור? מכיר לא מעט אנשים שהיו ממלאים מי ברז כאשר נתגלתה נזילה ברכבם כדי לא ״לבזבז״ מלא כסף על נוזל קירור ועזוב רגע את התוצאה של קורוזיה מטורפת בכל המערכת קירור, מי ברז מתאדים כידוע ב100~ מעלות צלזיוס בניגוד לנוזל קירור שיש לו נקודת רתיחה הרבה יותר גבוהה וגם הם שקופים כך שגם אם ישנה נזילה יהיה קשה לאתרה. מקווה שזה לא המצב ואתה ממלא מי קירור רגילים 

בעיקרון בקורולה, אין איבוד מים, כך ששנים לא הייתי צריך למלא כלל,

לאחרונה שמילאתי, שמתי נוזל אדום איכותי

ובחזרה למה שכתבתי בהודעה קודמת, אם ישנה נזילה היא תתגלה בבדיקה בלחץ גם אם זה רק פקק תקול ובטח שמיכל עודפים סדוק. מאמין שהמוסכניק לא באמת בדק בלחץ אלא הסתכל מסביב וחיפש שאריות נוזל קירור, אני ממש לא ממליץ להתחיל להחליף דברים ולקוות לטוב, גש למקום שבאמת יעשה בדיקה בלחץ ויגלה את מקור הנזילה.

המוסך אומר שעשה בדיקה בלחץ, אני מאמין לו.

הוא אומר שהפקק של המיכל עיבוי לא טוב.

תפתח את מכסה המנוע ישר אחרי נסיעה, שנוזל הקירור רותח, המקום היחיד שאולי לא ישאיר עקבות זה אם זה מטפטף לך ישר על חלקי פליטה רותחים ומתאדה, ואז בטוח גם תראה עשן רב ותבין מהיכן הנזילה. (כמובן לא לפתוח את פקק מיכל העיבוי כי יעוף לך נוזל רותח לפרצוף)

פתחתי כמה פעמים ולא ראיתי כלום,

אני ילך מחר למוסך אחר לחוו"ד נוספת,

גם ככה ראיתי שלהשיג מיכל עיבוי לקורולה זה לא פשוט..

תודה לכל העוזרים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...