Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול מובילאיי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לחבר רכב 2017 עם מובילאיי שכבר יצא מאחריות,המסך של המובילאיי לא תקין (רוצים כ500 ש"ח להחלפתו) בנוסף כנראה לא מכוייל וההתראות לא מדוייקות אם בכלל.
מלבד הפרוצדורה של הניתוק פיזית של המכשיר,האם צריך לבצע במשרד התחבורה כדי לבטל את השטות הזו?
ברשיון רכב מופיע אבזור בטיחותי דרגה 1,יש סיכוי שלא עודכן ברשיון הרכב ? יש לרכב מערכת בטיחות מקורית הכוללת בלימה אוטונומית אבל שעובדת רק עד 30 קמ"ש.(פורד פוקוס)

תודה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אי אפשר לבטל מובילאי מבחינת משרד הרישוי. 

ב 2017 נכנס חוק שקובע שלא ירשם רכב חדש שאין לו התראת מרחק והתראת סטיה מנתיב. 

מי שלא היה לו את זה מקורי, נדרש להתקין מובליאיי, בלי זה הרכב לא עובר תקינה. 

לבטל את זה זה כמו לבטל וישרים או איתותים, שגם הם איבזור חובה רק שהפך  חובה לפני עשרות שנים. 

גם ברכב שנמכר לפני כניסת החוק הזה אי אפשר לבטל כי הוא קיבל דירוג בטיחות עם מובליאיי, ככה היבואן הגיש את הרכב לתקינה. 

זה שהמובילאי לא עובד ואף אחד לא בודק תקינות, זה סיפור אחר.  לדוגמא תקינות של מזגן לא בודקים בטסט אבל זה אביזר חובה ואי אפשר היה למכור בארץ רכב ללא מזגן אחרי שנה מסויימת. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

בטוח?

אני עם רכב 2016. בפעם האחרונה ראיתי שהאגרת הרישיון עלתה בכמה מאות שקלים.

הסתכלתי ברישיון וראיתי שאין אבזור בטיחותי

אני מבין שאם אין לך אבזור בטיחותי ברישיון כנראה שאין לך גם צורך בו

פורסם

הורידו את דרגת האבזור ל-0. שמשמעותו שאין הנחה באגרת הרישוי.. עדיין לא פוטר אותך מהאבזור. כמו חגורת בטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

בטוח?

אני משתדל לכתוב דברים נכונים לפי מיטב ידעתי והבנתי. 

לפי מה שאני יודע על תהליך רישום המערכת הזו, אין דרך חוקית לבטל אותה, אבל גם אין מנגנון שמוודא שהיא תקינה אחרי שהותקנה. 

יכול להיות שאני טועה, אני לא משרד התחבורה וכמו כל תשובה אחרת בפורום אף פעם אתה לא יודע אם היא נכונה במיליון אחוז.

מי שמכיר משהו אחר כמובן מוזמן להוסיף.  

פורסם

מצטער שאני נדחף - איך יודעים מראש לאיזה דגם יש את אמצעי הבטיחות המספקים כדי להיפטר ממובילאי? לדוגמא אני מתעניין בספורטאז 2017, האם לכולם שם יש מובילאי? בשנתון 18? 19? אפשר ללכת לאתר כדוגמאת icar ולחפש את הסטיה מנתיב / שמירת מרחק ואם יש את שניהם אפשר להסיק שאין מובילאי? 

תודה

פורסם
לפני 16 דקות, Buki כתב:

אני משתדל לכתוב דברים נכונים לפי מיטב ידעתי והבנתי. 

לפי מה שאני יודע על תהליך רישום המערכת הזו, אין דרך חוקית לבטל אותה, אבל גם אין מנגנון שמוודא שהיא תקינה אחרי שהותקנה. 

יכול להיות שאני טועה, אני לא משרד התחבורה וכמו כל תשובה אחרת בפורום אף פעם אתה לא יודע אם היא נכונה במיליון אחוז.

מי שמכיר משהו אחר כמובן מוזמן להוסיף.  

אתה צודק אבל עם הסתייגות קלה.

התקנה היא מ 9 לנובמבר 2017. אז לכאורה רק רכב שעלה אחר כך חייב

https://www.chamber.org.il/sectors/1238/1244/14773/עדכונים/82332/

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

חשבתי שזה החל מ1/2018. 

כשחיפשתי לקנות גולף ראיתי שכל ה2017 בלי מובילאיי וה2018 כולן עם.

רכשתי בכוונה רכב עם עלייה לכביש 12/2017 כדי לא להיות עם הצרה הזאת.

זה הזוי לחלוטין שאביזר אפטרמרקט שברור שלא תהיה לו שום תמיכה עוד כמה שנים הוא עם רישום מחייב ברישיון הרכב.

אם מצלמת רוורס מקורית מופיעה ברישיון הרכב ומצלמה בהתקנה מקומית לא רשומה ברישיון הרכב, ככה צריך להיות גם במערכות עזר לנהג.

עריכה: פתחתי עכשיו את הקובץ שצירפת, כתוב שם שתחולת התקנות מ1.1.2018.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

התקנה אסרה למכור רכב חדש ללא המערכות האלו החל מאותו תאריך.

אבל היו יבואנים שכבר באיזור 2014-2015 התחילו להתקין מובליאיי וככה להגיש את הרכב לתקינה בשביל דירוג בטיחות טוב יותר.

נגיד עם מובליאיי קיבל דירוג 7, אם היה בלי מובליאיי היה מקבל 4. 

נכון שעם הזמן הדירוג יורד ומתישהו בכל רכב משומש יגיע ל 0 כי יוצאות מערכות חדשות וחישוב הדירוג לוקח אותן בחשבון. אבל עדיין - גם ברכב מלפני 2018 שנמכר עם מובילאיי אי אפשר להוריד אותו כי זה דירוג וזה ברשיון.

מה קורה אחרי שהדירוג ירד ל 0 וכבר לא משנה עם יש מובילאי או אין - לא יודע. 

פורסם
לפני 27 דקות, MZN כתב:

מצטער שאני נדחף - איך יודעים מראש לאיזה דגם יש את אמצעי הבטיחות המספקים כדי להיפטר ממובילאי? לדוגמא אני מתעניין בספורטאז 2017, האם לכולם שם יש מובילאי? בשנתון 18? 19? אפשר ללכת לאתר כדוגמאת icar ולחפש את הסטיה מנתיב / שמירת מרחק ואם יש את שניהם אפשר להסיק שאין מובילאי? 

תודה

אם יש מובילאיי אז חסר אבזור כלשהו. לא מבטלים פונקציות במובילאיי, כך שגם אם יש בלימה אוטונומית תקבל התראת רכב קרוב מלפנים.

האבזור תלוי לא רק בדגם ובשנתון אלא גם ברמת האבזור, ואל תשכח את הסמטוחה של הצ'יפים בקורונה.

אגב, אני חי עם המובילאיי בשלום קרוב ל-8 שנים. אני התרגלתי אליו (מתיחס לכביש ופחות לצפצופים) וגםהוא התרגל אלי (כמות הצפמופים ירדה פלאים. ולא, לא שיניתי את סגנון הנהיגה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

אתה צודק אבל עם הסתייגות קלה.

התקנה היא מ 9 לנובמבר 2017. אז לכאורה רק רכב שעלה אחר כך חייב

https://www.chamber.org.il/sectors/1238/1244/14773/עדכונים/82332/

אז זהו,זה בדיוק מה שאני מכיר. 

החבר רכש את הרכב חדש מהיבואן והתקין מבחירה את המובילאיי מכיוון שנתן לו הנחה בביטוח. 

עכשיו שהמכשיר אינו תקין אין ברצונו לתקן את המכשיר ובצדק. 

אם המכשיר היה תקין כנראה לא היה מפריע לו ,אבל לתקן אביזר לא מקורי שלא הגיע עם הרכב ולא הייתה חובה להתקינו, ועוד להוציא עכשיו כמחצית העלות ממכשיר חדש,קצת הזוי. 

ומה עם אנשים שהתקינו ברכבים ישנים יותר וברצונם לנתק,אכלו אותה לכל החיים עם המכשיר הזה? לא נשמע לי הגיוני. 

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

גם אני לא אהבתי את המובילאיי בהתחלה ואחרי זמן התרגלנו ואין צפצופים בכלל. אולי החיישנים שלו לא ממורכזים נכון על הרכב.

והאמת שהמובילאיי פעם אחת ממש הציל אותי מתאונה רצינית. אני נהג זהיר והיתה תאונה בנתיב ממול הסתכלתי ממש לשניה ולא יודע איך לא שמתי לב שהיה רמזור והרכב לפני עצר ואם לא שהמובילאיי צפצף והצלחתי לברוח לשול הייתי נכנס בו במהירות גבוהה. מאמין שזה יכול לקרות במשפחות הכי טובות!

פורסם
בתאריך 18.12.2023 בשעה 17:40, amosbmw כתב:

חשבתי שזה החל מ1/2018. 

כשחיפשתי לקנות גולף ראיתי שכל ה2017 בלי מובילאיי וה2018 כולן עם.

רכשתי בכוונה רכב עם עלייה לכביש 12/2017 כדי לא להיות עם הצרה הזאת.

זה הזוי לחלוטין שאביזר אפטרמרקט שברור שלא תהיה לו שום תמיכה עוד כמה שנים הוא עם רישום מחייב ברישיון הרכב.

אם מצלמת רוורס מקורית מופיעה ברישיון הרכב ומצלמה בהתקנה מקומית לא רשומה ברישיון הרכב, ככה צריך להיות גם במערכות עזר לנהג.

עריכה: פתחתי עכשיו את הקובץ שצירפת, כתוב שם שתחולת התקנות מ1.1.2018.

הייתי מחפש 2019, אז הרכב קיבל תיקון סטייה מנתיב והמובילאיי ירד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זאת כבר סטייה מהנושא, אבל אם כבר: ב2019 נכנס גם המנוע 1.5 (הספק זהה ל1.4 הקודם) המוצלח ולוח שעונים דיגיטלי (שפחות מדבר אלי).

התוספת במחיר לעומת התמורה ממש לא הצדיקה את עצמה מבחינתי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...