Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

תודה לאל המשפחה מתרחבת ל6 נפשות, ואנחנו מעוניינים ב7 מקומות עם תא מטען נורמלי עד תקציב 130K.

העדיפות הראשונה זה  קודיאק רמת גימור style (האבזור חשוב חוץ מהגג) 2019 ומעלה. 

הבנתי שהיא מרווחת ביחס לאחרות מצד שני יש שמועות על גיר בעייתי וחלפים מאוד יקרים.

מנוע דיזל 2 ליטר \ בנזין 1.5 ? אשמח לסדר.

עדיפות שניה זה האוטלנדר רמת גימור instyle. רובם ממליצים, אבל תא המטען קטן כשכל המושבים פותחים בניגוד לקודיאק והאחרות.. 

עדיפות שלישית זה סנטה פה, סורנטו וטראוורס LS.. 

מחפש רכב לטווח ארוך.. שווה ליסינג פרטי בחברה מוכרת או מפרטי ביד 2 ? 

תודה לעוזרים.

Mazda 3 active 09

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנו לא ממש משתמשים ב- 7 מקומות בקודיאק, אבל חבר שלי עם קודיאק ו- 5 ילדים מאוד מרוצה מהמרווח. גם כשהשורה השלישית פתוחה יש תא מטען הגיוני (כמובן לא מזוודה וכו', אבל תיקים רכים וכו').

בדגמי הדיזל מדובר בגיר עם מצמדים רטובים וחסר כל תקלות מיומו הראשון לפני יותר מ- 15 שנה.

הגיר היבש של מנועי בנזין היה בעייתי, אבל שופר מאוד ולאחרונה יש הרבה פחות תלונות (לא יודע אם לגמרי נקי).

הדיזל מאוד בשרני, למרות שצריך קצת לחפש תחנות דלק עם מחיר סביר. אין לי ניסיון עם בנזין, אבל אני חושש שהוא קצת חלש על האוטו, אבל הקומבינציה של מנוע טורבו והגיר אמורה לחפות על זה על פני מנוע עתיק וגיר פלנטרי לא מאוד מתוחכם (אאוטלנדר).

היתה לנו סנטה פה דיזל מהדגם הקודם, ולא בטוח שזה רלוונטי למה שאתה מחפש. היה אוטו טוב, אבל לדעתי קודיאק עדיפה, בוודאי באבזור (שוב - מול הדגם הקודם של סנטה פה).

סורנטו אמור להיות דומה לסנטה פה, אבל לא מכיר וגם לא טראוורס.

חלפים יקרים יש לכולם. אף אחד מהיבואנים הוא לא גוף ללא מטרות רווח ובסגמנט זה כולם דומים.

לדעתי, קודיאק דיזל תהיה הבחירה ההגיונית, ואם לא - אז בנזין.

• אהבתי 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת. 

ברכב דיזל באמת מרגישים ויברציות בפקקים כמו שחלקם מתלוננים ? השקט בתא הנוסעים חשוב מאוד.. אם כבר משקיעים...

Mazda 3 active 09

פורסם
לפני 35 דקות, יעקב כלפה כתב:

למה בעצם סורנטו אתה לוקח כעדיפות שלישית?

מבחינת מרווח, היא ודאי מרווחת יותר מקודיאק.

אוקי, טוב לדעת. איך הוא מבחינת אמינות בשנתון 18-19 ? 

תודה

Mazda 3 active 09

פורסם

חלילה, שלא תצא תקלה מתחת ידי.

אני פשוט עכשיו לפני קניה של סורנטו [הבנאדם נסע לאילת לכמה ימים, ולכן הקנייה מתעכבת], וחשבתי שיש לך איזה דיס המלצה עליה.

ולכן עניתי רק לעניין המרווח, אך לעניין האמינות, תשאל.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני רואה שהסרונטו מטחנת דלק לא קטנה.. נראה שהטראוורס עדיפה יותר.

ז"א שאם כבר הצריכת דלק גבוהה, עדיף כבר לקנות משהו שיתן לך 100 אחוז פינוק. 

עריכה אחרונה על ידי sniper434

Mazda 3 active 09

פורסם
לפני 10 שעות, sniper434 כתב:

ברכב דיזל באמת מרגישים ויברציות בפקקים כמו שחלקם מתלוננים ? השקט בתא הנוסעים חשוב מאוד.. אם כבר משקיעים..

האמת שאנו מאוד אוהבים רכבי דיזל מזה שנים, ולכן אולי פחות רגישים.

לדעתי אין שום טרטור ולא רעידות. ברכב הדיזל הראשון שלנו (סיאט אלתיאה 2006) אשתי לא הייתה מוכנה לשמוע, בדיוק מהסיבה שציינת, ואחרי נסיעת מבחן לא הייתה מוכנה לשום דבר אחר.

תשים לב שלגבי סורנטו וסנטה פה (כמו שהייתה לי), אם מדובר בגרסאות דיזל הן חזקות, אבל מרגישות קצת יותר פלגמטיות על הכביש, יחסית לקודיאק, בגלל אופי התיבה האוטומטית (פלנטרית - באמת, ולא כמו שתיקנו אותי בצדק לגבי הרציפה באאוטלנדר, לעומת הרובוטית) ואילו מדובר בבנזין - הוא מאוד צמא וגם לאחרונה יש סיפורים על אמינות שלו. לא אוכל להתייחס לזריזות/נמרצות של הבנזין, כי לא נהגתי בכזה.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

סורנטו דיזל 2.2 רכב נהדר.

בדגם בנזין 2.4 לא הייתי נוגע בגלל אמינות המנוע ( יותר נכון, חוסר אמינות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vladclar כתב:

בדגם בנזין 2.4 לא הייתי נוגע בגלל אמינות המנוע ( יותר נכון, חוסר אמינות).

אני חייב להבין משהו לגבי הסורנטו.

אם אני נמצא נניח עם יד על הדופק כל הזמן, ולא מסתפק רק בטיפולים בזמן והחלפת חומרים מתאימים, אלא אני גם בודק בכל טיפול את המעברים של המנוע והשמן וכו', ובמידת הצורך מנקה, האם עדיין יש לי ממה לחשוש שללא סיבה הנראית לעין המנוע ימות ככה פתאום? כי איך שאני מבין, אמנם, גם מי שטיפל בזמן, המנוע מת, אבל הוא לא ניקה את המנוע בקביעות ולא עקב אחריו...

מה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי יעקב כלפה
פורסם

כאשר יש בעיה לא נקודתית של רכבים בודדים, לא הייתי מכניס את ראשי,  במיוחד לרכב שהוא לא חדש, ולא אני מטפל בו מהתחלה.

לא מוצא סיבה אחת להעדיף דגם בנזין על דיזל. לא אמינות, לא צריכת דלק,  לא סחירות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, vladclar כתב:

כאשר יש בעיה לא נקודתית של רכבים בודדים, לא הייתי מכניס את ראשי,  במיוחד לרכב שהוא לא חדש, ולא אני מטפל בו מהתחלה.

לא מוצא סיבה אחת להעדיף דגם בנזין על דיזל. לא אמינות, לא צריכת דלק,  לא סחירות.

הדיזל יקר משמעותית, ופחות נפוץ.

ובתנאים שמצאתי לבנזין, אין דיזל.

צריכת דלק לא משנה לי, כי אני לא נוסע הרבה. וזו גם סיבה לא לקחת דיזל.

ואגב אשאל, למה אתה מגדיר את הבעיה כלא נקודתית? הבעיה דיי מוגדרת, מעברי שמן שגורמים לסתימות עד למוות של המנוע. כך שלכאורה אם מצאתי רכב ששווה לי, ועד עכשיו מטופל ומלוקק בקפידה רבה במורשה קיה, והוא יעבור ניקוי אחת לתקופה, עדיין לי מה לחשוש?

עריכה אחרונה על ידי יעקב כלפה
פורסם

הבעיה עם יונדאי בארץ היא שהם פשוט לא מקיימים את הכמות האדירה של הקמפיינים הלא רשמיים ושל הריקולים הרשמיים שיש בארהב. משרד התחבורה בארץ לא מרביץ להם כמו שהוא צריך להרביץ להם כולל הטלת אחריןת פלילית אם צריך על המנכל.

זה לא עניין חדש. הם פשוט חוסכים ככה. מישהו פעם הסביר שתשלום על עבודה וחלקים של ריקולים שמגיע מהיצרן הוא לא רק שלא מקור רווח אלא אפשר להפסיד ממנו.

מניח שהמצב דומה בקיה.

מזמין כל בעל יונדאי חבדוק זאת באתר 

https://www.nhtsa.gov/recalls

ללחוץ על vehicles להכניס שנה יצרן ומודל בסדר הזה ולחפש.

• לא הבנתי... 1

• תוכן חדש...