Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ תוצאות בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שצמיגים זה דבר שקל להחליף ולתמחר. ולכאורה זה לא דבר לפסול עליו. אבל בעיני זו אינדיקציה חשובה שקונים לא תמיד מעריכים נכון.

העובדה שאתה יכול להתחדש בצמיגים בקלות לא פותרת את השאלה למה הם כאלו מלכתחילה... "פגומים/פסולים ולא זהים..."

מי שמתחזק רכב כמו שצריך לא נוסע על צמיגים פגומים. והןא גם עם צמדי צמיגים זהים. מצב צמיגים כזה מרמז על תחזוקת שבר ובדכ הם גם צמיגים מזובלים.

אחרי שכתבתי את זה אז אציין שאבא שלי החזיק רכבים וטיפל בהם אצל היבואן כמו שצריך והיה מתחזק את הצמיגים חרא.... אז אין כללים מובהקים.

אני לא הייתי פוסל על זה אבל זה עוד דבר שמעודד בדיקה מוקפדת של התיעוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב בן 6, מעט ק'מ, ועם טופס בדיקה שמעטים כמוהו (לרעה!).  רכב מוזנח לגמרי.  תתרחק.

ואם המשפט למעלה לא עוזר, שמת לב שהמחשב מודיע על תקלה ב ABS?  וחשבת למה בעל הרכב לא מתקן זאת לפי המכירה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

חוץ מתקלת ABS , אותה צריך לבדוק במוסך ולהעריך עלויות, להחליף צמיגים ולבצע כיוון פרונט, הבדיקה הזאת מלאה כסת"חים במשפטים ארוכים במיוחד.

לא בטוח שצריך להתרחק, אם ברכב טופל בזמן במוסך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ה abs זה רציני?

המוכר טוען שזה כלום כי אין נורה דולקת בלוח שעונים..

איך בודקים את זה?

פורסם

הייתי לוקח את הרכב למוסך שאתה סומך עליו לקבל חוות דעת נוספת ועלויות תיקונים. 

במקביל תבדוק הסטוריית טיפולים. 

צמיגים לדעתי לא מעידים על הזנחה. יצא לי אישית לראות רכבים עם צמיגים לא תקינים ובמקביל היסטוריית טיפולים מלאה ומסודרת אצל מורשה יבואן במחירים מלאים ומעלה. 

זה מעיד שסדר העדיפויות של המוכר לא הגיונית אבל לא מעיד שהרכב לא טופל. 

פורסם
לפני 9 דקות, sgal כתב:

ה abs זה רציני?

המוכר טוען שזה כלום כי אין נורה דולקת בלוח שעונים..

איך בודקים את זה?

מתחברים עם מחשב(סורק תקלות) ורואים מה בדיוק התקלה.

פורסם
לפני 6 שעות, Moshe c כתב:

צמיגים לדעתי לא מעידים על הזנחה. יצא לי אישית לראות רכבים עם צמיגים לא תקינים ובמקביל היסטוריית טיפולים מלאה ומסודרת אצל מורשה יבואן במחירים מלאים ומעלה. 

זה מעיד שסדר העדיפויות של המוכר לא הגיונית אבל לא מעיד שהרכב לא טופל. 

כמו שכתבתי, אין כללים מובהקים בעניין. ואכן אבא שלי טיפול טוב במוסך יבואן ובגלל סדר עדיפויות לא הגיוני (כמו שכתבת) הזניח את הצמיגים.

אבל זה סימן לא טוב שרק מחזק את הצורך בבדיקת תיעוד טיפולים

• אהבתי 1
פורסם

אחרי בדיקה כזו הייתי ממשיך לחפש אחר רכב שאהבו אותו וטיפלו בו כראוי. זה רכב שמישהו תיקן במוסך מדרכה כלשהו ומחפש להיפטר ממנו. לא אתפלא אם ניתק/איפס את נורת ההתראה על ABS 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...