Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, TZR84 כתב:

בול. המפתח של הג'אסטי של חבר שלי היה פותח את הDL של ההורים.

בלי קשר, הייתה לי קורולה רובוטית האם מותר לי להשתתף בשרשור?

וואו הזכרת לי נשכחות - לפחות יש לנו באמת מה לפרוק הפעם. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לי קרה שעשיתי טיפול לרכב . רוקנתי את השמן מהמנוע ואז הגיע אחד השכנים והתחיל לריב איתי למה אני עושה את זה בחנייה. הנעתי את הרכב כדי להזיז אותו למקום אחר כדי להמשיך שם את הטיפול.

נסעתי עם הרכב 3 דק' ונזכרתי שלא מלאתי שמן בכלל (שכחתי בגלל הצעקות והמריבה) דוממתי מנוע ומלאתי שמן והמשכתי את הטיפול תוך כדי שאני בטוח שהלך לי המנוע.האוטו המשיך לנסוע שנה אח"כ (עד המכירה) ולא קרה כלום. 

המנוע של טויוטה.

• אהבתי 2
פורסם

היו לי שני מקרים שהשאירו אותי בהלם עם הקורולה 96 

הראשון - נסעתי בלי לדעת על 100 עם פנצ'ר באיילון - נסעתי ישר וזה לא הורגש עד שניסיתי לעבור נתיב - הנזק? גרמושקה קרועה. החליפו במוסך מורשה יאללה ביי. 

השני - האטם של הפקק רדיאטור נפל לתוך הדוד העליון של הרדיאטור - נסעתי למוסך להתייעץ - הוציאו לי מהמחסן פקק רדיאטור מקורי - הרכבתי, נסעתי אליהם שיבדקו - אמרו לי סע לשלום. הרכב נמכר כמה שנים טובות אחרי זה כשהאטם שוחה לו איפשהו בדוד העליון של הרדיאטור. 

אבא שלי אחרי שקנה את הסובארו שאני היום נוהג עליה (אשתי נוהגת בעיקר בסובארו) - הגיע לחזי שוחמי - מוסך חזי (ד"ר סובארו לשעבר) 

המשפט הראשון שאבא שלי זוכר ממנו זה - לא משנה מה תעשה לרכב הזה, לא תצליח להרוס אותו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

נסעתי עם הרכב 3 דק' ונזכרתי שלא מלאתי שמן בכלל (שכחתי בגלל הצעקות והמריבה) דוממתי מנוע ומלאתי שמן והמשכתי את הטיפול תוך כדי שאני בטוח שהלך לי המנוע.האוטו המשיך לנסוע שנה אח"כ (עד המכירה) ולא קרה כלום. 

המנוע של טויוטה.

הונדה בתגובה: HOLD MY BEER

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

פורסם

אין על התקלות המוזרות האלו שקורות רק פעם אחת ואם תספר עליהן למוסכניק יאשפזו אותך. פשוט אין. 

בלאנסר הקודמת שלי היו לי סה"כ 3 תקלות: הלך רדיאטור (~8 שנים), הלך אלטרנטור (~9 שנים), ו, אהם, יום אחד בחנייה הווישרים התחילו להשתגע ולעבוד בקצב משתנה (שלא מקביל לאף אחד ממצבי המהירות הקבועים). ניתוק של המצבר, חיבור מחדש, הכל הסתדר-ולא דיברתי על האירוע הזה עד היום עם אף אחד כי חלוקים לבנים מפחידים אותי. 

להגנתם של הווישרים ייאמר שהיה מדובר בלילה גשום כך שהייתה להם סיבה לעבוד...

אה, כן- עוד דבר:

כשהחלק היחיד שנושר לך מהרכב בזמן הנסיעה זה וישר שהחליט לעשות "היה שלום עולם אכזר" באמצע הנסיעה משום מה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 23 שעות, om2 כתב:

לנדקוזר צריך לשמור בכספת

וגם אותה יפרצו

סרטון מהיום....

2 דקות והרכב נעלם. 🙄

וזה נכון גם לגבי איוניק 5 🙄 פחות מדקה ורכב מונע ונעלם.

• מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

חלוקים לבנים מפחידים אותי. 

כשזה מגיע ביחד עם קירות מרופדים זה כבר הרבה יותר נעים. 

לפני שעה, ברווז כתב:

כשהחלק היחיד שנושר לך מהרכב בזמן הנסיעה זה וישר שהחליט לעשות "היה שלום עולם אכזר" באמצע הנסיעה משום מה.

כן אבל זה בגלל שהרכב כל כך טוב שזה גורם לך לחשוב שגם ווישר סיני ב20 שקלים לא יתפורר מהשמש אחרי עונה אחת. והוא יתפורר - אבל ינשור - על המבול הראשון בעונה הבאה! זה למה אני תמיד, מחזיק זוג ספייר. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אין לך מוסכניק קבוע ומישהו צריך להעלות את זה.

יש שמועות שלמרחיקי הלכת, אין מוסכניק בכלל.

לפני 5 שעות, netanel1014 כתב:

לי קרה שעשיתי טיפול לרכב . רוקנתי את השמן מהמנוע ואז הגיע אחד השכנים והתחיל לריב איתי למה אני עושה את זה בחנייה. הנעתי את הרכב כדי להזיז אותו למקום אחר כדי להמשיך שם את הטיפול.

המנוע של טויוטה.

להורים שלי הייתה מאזדה שנסעה כמה חודשים עם רמת שמן מתחת למינימום.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

אין על התקלות המוזרות האלו שקורות רק פעם אחת ואם תספר עליהן למוסכניק יאשפזו אותך

לגמרי... מזכיר לי שבטויוטה שבסמלון היתה תקלת מפוח. עכשיו זה רכב עם בקרת אקלים ואיזה 10 מהירויות מפוח, אבל פעם הוא החליט שלעבור את רמה 4 לא עושה לו טוב והוא נכבה. ביררתי בכמה מוסכים (כולל מוסך יבואן) ואצל חשמלאי רכב או שניים, ואף אחד לא הכיר תקלה כזו. חוץ מהלחליף את כל מערכת בקרת האקלים לא היה להם מה להציע. אז כדי לבדוק האם הבעיה במערכת הבקרה או במפוח החלטתי לחבר אותו ישירות למצבר. השאלתי כבלים עם קונקטורים ממרק10, חיברתי, והמפוח עבד על מהירות מלאה. כאן כבר הייתי בטוח שאכן צריך להחליף את הבקרה, אז חיברתי הכל בחזרה ו... עובד תקין כבר בערך עשור.

הייתה גם תקלה מוזרה שנתקע מנגנון שחרור הקיפול של המושב האחורי. המוסך הפנה לפחח. הפחח הרים ידיים באוויר. אז לקחתי תיל קשיח ושיחררתי בעזרתו את המנגנון. גם התקלה הזו לא חזרה על עצמה מעולם.

הרכב חגג לאחרונה 17 שנה על הכביש, ופרט לשתי התקלות הנ"ל, רואה מוסך רק בטיפולים השנתיים. מבחינת בלאי רק גומיות של הציריות הוחלפו כשהתחילו להקרע לפני כמה שנים.

ובנושא השרשור:

1. כשהרכב הישן שלך כל כך אמין ועם מחירון שלא יורד, כך שהאחזקה שלו כל כך זולה שאתה משאיר אותו כרכב נוסף למרות שאתה לא באמת צריך רכב נוסף.

2. ואז כשמישהו נכנס מאחורה ברכב היפני הישן שלך ואתה חושב לעצמך (בהשפעת הצרפתיה שהיתה לך לפני) "נו יופי, אקבל מחירון מהביטוח ולא אצטרך אפילו להתעסק במכירה", אבל המחירון עדיין מספיק גבוה כדי שהשמאי יקבע שאין מצב אפילו לאובדן להלכה.

ואם כבר הזכרתי זאת, ובגלישה לשרשור המקביל... האקסית הצרפתיה הלכה לפירוקייתה כשהיא רק בת 9 עקב תאונת חניה קטנה. פגוש, פנס, ומכסה מנוע עם כיפוף קל בפינה הספיקו בשביל אובדן גמור 🤦‍♂️.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • אהבתי 1
פורסם

להיות בעלים של יפני זה להתכחש לתקלות, והשרשור הזה מוכיח את זה :)

זה להתכחש לעובדה שרכבי סוזוקי ניסאן וסובארו סובלים מתיבה אוטומטית כושלת.

זה להתכחש לכך שקיה ויונדאי יש כשלים במנועי 2.4 שמתפגרים וכשל מנועים בסדרת ה2 ליטר (בסדר בסדר הם קוראיניים, מה הפא*ינג דיפרנז) 

זה להתכחש לכך שההונדה שלך דולפת שמן ושוברת גלי הינע.

זה להתכחש לבוצה בקורולה

זה להתכחש לצריכת שמן מוגברת בסובארו xv שמפוצצת מנועים

זה להתכחש לבעיות בהגה בבלאנו, בבעיות מזגן באקסטרייל, וגירים בקרוסאובר. 

אני לא אומר שהצרפתיות חפות מפשע, אבל אם יש לך פנצ'ר ברכב צרפתי כולם יקפצו להגיד "אמרנו לך לא לקנות צרפתי" ואם יילך לך מנוע בסובארו כולם יגידו לך שאתה אשם והאוטו חף מפשע. 

להחזיק יפני זה כי אפשר לתחזק תחזוקת שבר, וזה יותר חשוב שלא צריך להחליף שמן בזמן על פני נוחות או איכות נסיעה. 

כמישהו שהחזיק רוב חייו מספר צרפתיות, כולל בעסק וגם בפרטי, אני יכול להעיד על אמינות שרחוקה לגמרי מהסטיגמה, וגם לגבי סחירות הרכבים שכבר מזמן לא נכונה (נסו לקנות היום 208 או c3 או 3008 ועוד... סחורה מבוקשת מאוד) 

לסיכום, תקנו רכבים אירופאיים, החיים קצרים מדי כדי לשבור את הגב אצל היפנים. 😅

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, dj_dani כתב:

זה להתכחש לעובדה שרכבי סוזוקי ניסאן וסובארו סובלים מתיבה אוטומטית כושלת.

זה להתכחש לכך שקיה ויונדאי יש כשלים במנועי 2.4 שמתפגרים וכשל מנועים בסדרת ה2 ליטר (בסדר בסדר הם קוראיניים, מה הפא*ינג דיפרנז) 

זה להתכחש לכך שההונדה שלך דולפת שמן ושוברת גלי הינע.

זה להתכחש לבוצה בקורולה

זה להתכחש לצריכת שמן מוגברת בסובארו xv שמפוצצת מנועים

זה להתכחש לבעיות בהגה בבלאנו, בבעיות מזגן באקסטרייל, וגירים בקרוסאובר. 

אני לא אומר שהצרפתיות חפות מפשע, אבל אם יש לך פנצ'ר ברכב צרפתי כולם יקפצו להגיד "אמרנו לך לא לקנות צרפתי" ואם יילך לך מנוע בסובארו כולם יגידו לך שאתה אשם והאוטו חף מפשע. 

להחזיק יפני זה כי אפשר לתחזק תחזוקת שבר, וזה יותר חשוב שלא צריך להחליף שמן בזמן על פני נוחות או איכות נסיעה. 

כמישהו שהחזיק רוב חייו מספר צרפתיות, כולל בעסק וגם בפרטי, אני יכול להעיד על אמינות שרחוקה לגמרי מהסטיגמה, וגם לגבי סחירות הרכבים שכבר מזמן לא נכונה (נסו לקנות היום 208 או c3 או 3008 ועוד... סחורה מבוקשת מאוד) 

לסיכום, תקנו רכבים אירופאיים, החיים קצרים מדי כדי לשבור את הגב אצל היפנים. 😅

גם טויוטה עם בוצה במנוע וחצי מליון קילומטר תיסע יותר מצרפתיה שיצאה מהמפעל..

• מצחיק 3
פורסם (נערך)
לפני כשעה, dj_dani כתב:

אם לתמצת את טענותיך:

יש חלק מדגמי סובארו / ניסאן / סוזוקי, שיש להם בעיה בגיר,

יש מנוע מסויים בקיה ויונדאי שהוא בעייתי,

בחלק מדגמי הונדה יש דליפות שמן,

היה פעם שבקורולה היה כשל במנוע,

באחד מדגמי סובארו יש בעיה עם הצריכת שמן,

ולכן למרות שהרכבים האלו נוסעים ללא תקלות נוספות, ולמרות ששאר הדגמים נוסעים כמעט ללא תקלות, ומגיעים בקלות ל-300/400/500 אלק"מ ומעלה - כל זה לא נחשב מספיק אמין.

ולמה? כי בצרפתיות יש כמה דגמים שיש בהם רק 3-4 תקלות סדרתיות משמעותיות, כמובן בתנאי שאתה מתחזק ומטפל לפני הזמן ורק אצל גבע ומחזיק מחסן חלפים בבית בשביל לחסוך עלויות, זה נקרא אמין! אה.. ואחרי כל זה הם מגיעים ל-200 עד 300 אלק"מ במקרה הטוב.

אני גם חובב צרפתיות, ואולי גם אקנה אחת במשך הזמן, אבל להגיד שיש מה להשוות בין האמינות של היפניות לצרפתיות - זה להתכחש למציאות.

עריכה: לגבי הסחירות שציינת - יש לי 2 מכרים שקנו לפני כשנה רכב זמני ומכרו כעבור כחצי שנה, אחד קנה פריוס+ ב-80 אל"ש, נסע איתה 20 אלק"מ, ומכר תוך יומיים באותו מחיר, והשני קנה 5008 ב-80 אל"ש, נסע איתה 10 אלק"מ, לקח לו חודשיים למכור ב-60 אל"ש,

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

1. כשאתה מפרסם את הקורולה 2007 שעשתה 230.000 ק''מ,

ואתה מגלה אח''כ שבטעות כתבת 2.300.000, 

ואומר לעצמך, נו, גם ככה יתקשרו המון קונים....

2. וכשאתה מסתכל באיזור האישי ביד 2 על המודעה ואתה רואה בלייב את הכמות האדירה של האנשים שברגע זה צופים במודעה שלך...

עריכה אחרונה על ידי אוריס 2015

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...