Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני יודע שהרכבים מעט שונים, אך בכל זאת אודה להתייחסות :)

מקריאה בפורום הבנתי שפולקסווגן גולף מהשנים הרלוונטיות מומלצת דווקא עם מנוע 1.4 ליטר 125 כ"ס (אשר שווקה עד 2018), ולא מהדגמים החדשים מעט יותר עם מנוע 1.5 ליטר ו-150 כ"ס (אשר שווקו החל מ-2019). הבנתי נכון?

ועכשיו שאלה דומה לגבי יונדאי i20:

א. האם הדור השני והשלישי של יונדאי i20 (שנים 2015-2022) אמינים כמו הדור הראשון (2009-2014)? להבנתי הדור הראשון מאוד אמין (אך עם חסרונות אחרים).

ב. האם יש סיבה אמיתית להעדיף את הדור השלישי (שנים 2021-2022) על-פני הדור השני (2015-2020)? מלבד השוני בעיצוב כמובן.

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
פורסם

יונדאי שווקה עד 2019 עם מנוע 1.4 ותיבה פלנטרית כמו הדור הקודם, ב2019 הרכב עבר מתיחת פנים וקיבל מנוע טורבו ותיבה רובוטית, לאורך זמן התיבה הפלנטרית תהיה אמינה יותר.

הדור השלישי עבר שידרוגים כמו בטיחות, נוחות וכיול הרבה יותר טובה לתיבה הרובוטית ולכן לדעתי עדיף על הדור השני.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אמינות נמצאת בראש סדר העדיפויות, i20 עם מנוע 1.4 אטמוספרי וגיר 4 הילוכים פלנטרי מתאימה יותר.

יש לי i20 2015 עם מנוע 1.4 כבר 7 שנים, אצלנו הוא רכב שני והוא מבלה בעיקר בנסיעות בתוך השכונה - 2,000-3,000 קמ בשנה.

הרכב מגלה אמינות מצויינת ב"ה. נכנס פעם בשנה למוסך לטיפול לפני הטסט וזהו...

אני מחזיק גם בסקודה אוקטביה 1.5 הזהה למנוע של הגולף מתוחת הפנים ובמשך 3.5 שנים גמעתי בה כמעט 120k קמ ללא בעיות.

הגולף כמובן הרבה יותר איכותית, בטיחותית, מאובזרת וכמובן עם הרבה יותר כוח.

היונדאי מאוד סולידית, נוחה ויחידת ההנעה שלה עצלה, בשימוש בעיר לא מורגש מחסור בכוח ורק בעליות כשהרכב עמוס או בעת עקיפות (שצריכות תכנון מדוקדק) מורגש מיסיר בכוח... 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 28.8.2023 בשעה 03:15, yulianx כתב:

יונדאי שווקה עד 2019 עם מנוע 1.4 ותיבה פלנטרית כמו הדור הקודם, ב2019 הרכב עבר מתיחת פנים וקיבל מנוע טורבו ותיבה רובוטית, לאורך זמן התיבה הפלנטרית תהיה אמינה יותר.

הדור השלישי עבר שידרוגים כמו בטיחות, נוחות וכיול הרבה יותר טובה לתיבה הרובוטית ולכן לדעתי עדיף על הדור השני.

תודה על ההסבר!

בתאריך 28.8.2023 בשעה 14:16, mottis כתב:

אם אמינות נמצאת בראש סדר העדיפויות, i20 עם מנוע 1.4 אטמוספרי וגיר 4 הילוכים פלנטרי מתאימה יותר.

יש לי i20 2015 עם מנוע 1.4 כבר 7 שנים, אצלנו הוא רכב שני והוא מבלה בעיקר בנסיעות בתוך השכונה - 2,000-3,000 קמ בשנה.

הרכב מגלה אמינות מצויינת ב"ה. נכנס פעם בשנה למוסך לטיפול לפני הטסט וזהו...

אני מחזיק גם בסקודה אוקטביה 1.5 הזהה למנוע של הגולף מתוחת הפנים ובמשך 3.5 שנים גמעתי בה כמעט 120k קמ ללא בעיות.

הגולף כמובן הרבה יותר איכותית, בטיחותית, מאובזרת וכמובן עם הרבה יותר כוח.

היונדאי מאוד סולידית, נוחה ויחידת ההנעה שלה עצלה, בשימוש בעיר לא מורגש מחסור בכוח ורק בעליות כשהרכב עמוס או בעת עקיפות (שצריכות תכנון מדוקדק) מורגש מיסיר בכוח... 

תודה על ההסבר!

אמינות חשובה לי, אך מאחר שהרכב לא צפוי לעשות יותר מ- 5-10K ק"מ בשנה, אני מניח שגם אמינות "ממוצעת" תספיק. בעיקר חשוב לי לא ליפול על דגם שידוע כ-"בעייתי".

אם כבר הזכרת את סקודה, אז אם אני מבין, אוקטביה זכתה לקבל המנוע בנפח 1.5 ליטר של קונצרן VW ב-2019 ופאביה החל מ-2022. אוקטביה נראית לי קצת גדולה למידותיי כרגע :) (אך מהמעט שקראתי מדובר באחלה רכב), והפאביה החדשה (משנת 2022), אשר גם נראית הרבה יותר טוב בעיני (לעומת הדור הקודם), עדיין לא הגיעה לשוק המשומשות...

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
  • תוכן חדש...