Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

הייתי מוסיף על כך שהרכב צריך להיות במצב שמור ואסטטי יחסית, כזה שרואים שלבעלים אכפת ממנו והוא לא סתם בחירה כלכלית.

הייתה תקופה שעלו פה יותר מדי מכוניות שבורות עם צבע שרוף ופאנלים מעוכים, סתם בשביל שכותב ההודעה יוכל לסמן וי על כך שמצא אוטו בן 30 חונה ברחוב. כנ"ל לגבי מסחריות שעדיין משמשות כרכבי עבודה, למרות שניכר שהן מטופלות בתחזוקת שבר והבעלים שלהם פשוט קמצנים מדי לקנות משהו מודרני יותר. אין שום הישג או גבורה בבעלות כזאת על רכב ואני לא חושב שצריך לתת להם במה פה.

באופן כללי, הייתי שמח לראות קצת יותר שיקול דעת ולא סתם 'העלאת תוכן'. זה פורום ושרשור של חובבי רכב ולא של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אנחנו לא מנסים לתעד כל רכב ישן שעדיין נוסע (או חונה) סתם בשביל לבנות ארכיון. 

נראה לי ששכחת כמה קשה להחזיק רכב בן יותר מ12-15 בישראל. זה לא משהו ששמור לאנשים ללא כסף. במקרה הזה עדיף ךהם לקנןת רכב בן 7-10. זה דורש היכרות עם בעלי מקצוע שמוכנים לעבוד על הרכב הישן שלך. יכולת למצוא חלקים שאין בארץ. ואולי גם חיבור רגשי לרכב שחסר בו אבזור לעומת הסטנדרט המודרני כמה שנים קדימה.

מעבר לכך, רכב מעניין כי הוא מעניין, לא בגלל שהוא מצוחצח ונקי. השבוע ראיתי מגאן דור שני צבועה בכחול מט, בלי שריטה אחת. דגם שכבר כמעט לא רואים בכביש, והיה שמור יפה. לא חשבתי לרגע שהוא מתאים לשרשור, לא בגלל הנדירות ולא בגלל מצבו הקוסמטי.

מנגד, אם הייתי רואה עכשיו ג'אסטי עם צבע מתקלף נוסעת בכביש, הייתי מצלם ומעלה לכאן.

לפני כשעה, yohai71 כתב:

אגב, אם כבר "חוק" לשרשור - האם מעלים תמונות של רכבים שנצפו במפגש רכבים? מצד אחד, יש כאלה שאפשר לראות רק במפגש כזה אבל מצד שני זו לא חוכמה, כמו למצוא רכב מיוחד "בטבע". אישית, אני לא ממש סגור על ז

נכתב פה כמה פעמים

לא ראוי

פורסם

לציין מה צולם. לא כל אחד כאן בעל ידע רחב בדגמי רכב, בוודאי מיוחדים.

• רעיון טוב! 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בבקשה ספריאל

C sport coupe מתחילת שנות ה2000. קוד דגם CL203.

משום מה המספר רישוי לא עולה במאגרים. 

לרכב אחר שהלוחית אינה מוסתרת, תוכל לבדוק בעצמך במאגר.

שכרתי כזו ידנית בגרמניה ב2002, וכל פעם הסתבכתי עם הרוורס. ידוע שמרצדס לא יודעים לבנות תיבות ידניות כמו BMW.

PXL_20260514_153215137.jpg

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, amosbmw כתב:

אין שירשור כזה.

רוב מכוניות האספנות בהחלט מעניינות.

התכוונתי לשרשור הזה רכבי אספנות ראויים לשרשור נפרד (לדעתי)

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

שירשור הענתיקות מיועד למכוניות שאינן במצב נסיעה, לא בשימוש, ויכולות להתאים כפרויקט לשיפוץ.

לא מתאים לרכבי אסםנות שנוסעים ובשימוש.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

אתה איש מבוגר יחסית וזה מבחינתך רכב בנאלי ישן וזהו. כי אתה זוכר את התקופה בה עמדו קורולות כאלו בכל רחוב בשורה. 

אם אני צריך להגדיר כללים אז זה ככה:

1. תמונה איכותית סבירה מבחינת מיקוד, תאורה, קומפוזיציה, קרבה לאובייקט המצולם, חיתוך תמונה אם צריך.

2. רכב שלדעת המצלם יוצא דופן מבחינה כלשהי, משהו שגרם לו לעצור באותו רגע. לשלוף את הטלפון ולצלם.

אף אחד לא קיבל ולא יקבל התראות מערכת עם ניקוד על זה שפורסם פה תמונות שלא תואמות לרוח השירשור, זה ס"כ שירשור כייפי קליל ולא מעבר לזה.

ניסיתי להוריד את הטיה האישית שלי בהוצאה החוצה של גיל האספנות. אני הייתי יותר סלחן בקימפוז כי תתפלאו כמה אנשים יש שלא מבינים בזה... אבל קרופינג ולכתוב מה זה כן.

היה לי חבר שהבדיל מקילומטרים בין E30 316 (בנאלית) ל 318i (מיוחדת) למרות כל המתחפשות... אז לא להניח שכולם יודעים על מה מדובר ולמה זה מיוחד. אם אין כח לכתוב למה הרכב מיוחד, הוא כנראה לא מיוחד.

ועוד דוגמה ליאונה DL 1300 אוטומטית. היו מעט מאד כאלה, בעולם, קומבינציה שיפנאוטו ייבאו מעט מאד. "מיוחדת"? כן. מעניינת? בכלל לא .

לא התכוונתי לאזהרות וכאלה, אבל שרשור של קורולות מזדקנות יהיה דיי מעייף...

לפני 13 דקות, amosbmw כתב:

שירשור הענתיקות מיועד למכוניות שאינן במצב נסיעה, לא בשימוש, ויכולות להתאים כפרויקט לשיפוץ.

לא מתאים לרכבי אסםנות שנוסעים ובשימוש.

אאלט הרבה מהרכבים שיש בשרשור האספנות הם כן במצב נסיעה.

פעם היה מישהו שהיה לוקח גרוטאות, משפץ אותן ומפרסם בשרשור ואז מוכר. המטרה הייתה שהשרשור לא יהיה "פרסומת מוסווה". ולכן לא הרשו כלי רכב למכירה. היום אני חושב שאפשר להקל קצת, אבל זו החלטה של ההנהלה.

אם ההנהלה תחליט להפריד בין מכוניות נוסעות למושבתות בשרשורים נפרדים זה לדעתי גם בסדר.

אפשר לפתוח שרשור של "קורולות מזדקנות עוד מעט אספנות" מבטיח לא להיכנס לשם 😜

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

סוכן של ייבוא מקביל שנפתח לאחרונה באיזור העבודה שלי, עם חלק מהצעצועים שיובאו לאחרונה.

20260514_180521.jpg

20260514_180513.jpg

20260514_180427.jpg

20260514_180414.jpg

20260514_180340.jpg

20260514_180320.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 15 דקות, Buki כתב:

לבקשת  חבר פורום מסויים...

רכב סופר המוני ונפוץ אבל בתצורת  בודי, מנוע, גיר ורמת גימור לא נפוצה שנמכרו ממנה רק כמה עשרות (GLS 1.6 ידני 3 דלתות). וגם מעל 20 שנה עם הכביש. V כל הסעיפים 😁 

IMG_20260515_122045.thumb.jpg.019acc9256456d1c5fd60cf415d32e75.jpg

ועוד עם הג'נטים של הביוקר!

תכל'ס, גם אם זה היה אוטומטי אני חושב ש-שלוש דלתות זה סופר נדיר בגטס. 

פורסם

אבל האם נדיר זה מעניין? מעניין במובן הרחב.

כי גם מסתובבות פה כל מיני סיניות כושלות שהצליחו למכור רק בחתיכות בודדות לפני שהיצרן פשט רגל.

גם הן נדירות. זה מעניין פה מישהו?

והרי מעניין זה לא מדע מדויק.

יש כאלה שמעניין אותם קורולה 94, מרבונים, מה נעשה להם?

ויש כאלה שלא יבינו מה כ"כ מעניין בגולף MK1 GTi במצב נסיעה יומיומי.

השאלה מה נחשב מעניין למכנה המשותף הגדול ביותר.

• אהבתי 1

פורסם

מה שמעניין זה שדגמי 3 דלתות של מכוניות סופר מיני בארץ כמעט תמיד היה או הכי זולים בקו המצרים עם המנוע הבסיסי וגיר ידני או דגמים ספורטיביים של אותה סיפר מיני.

גטס הנ"ל לא זה ולא זה, עדיין 60 ומשהו לקוחות קנו כזאת בשנים 2003-2006, במחיר כ 100 אלף שקל.

זה רכב מעט יוצא דופן במאפיינים שלו בנוף הישראלי, זה מה שמעניין. 

פורסם

היו גרסאות דומות (3 דלתות, ידנית, מאובזרת, לא ספורטיבית) גם ל-i20 וגם לפיקנטו.

אני לא מתיימר לקבוע מה מעניין ומה לא, פשוט אותי זה לא יכול היה לעניין פחות ותהיתי "בקול רם" אם זה מעניין מספיק חובבים כדי להתאים לכוונת השרשור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...