Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, התעייצות (מוסך בדק ולא מצא נזילות)

הפיג'ו שלי (שעובדת מעולה, כבר 135k ותמיד מאיצה כמו שצריך ובצורה שקטה) שורפת שמן בכמות זניחה, כבערך 100 מ"ל שמן ל1000 קילומטר

הקטע הוא שאני יכול לבדוק שמן, כאשר המנוע קר כמובן, והסטיק יהיה על חצי, מילוי זריז של 50-80 מ"ל (שזה פחות מחצי כוס חד"פ) והסטיק יוצא מלא עד הפול.

החלטתי לבדוק את הנושא במוסך והמכונאי לא מצא נזילה, שווה לציין שאכן אני מנצל את הטורבו ברכב בכבישים פתוחים ובעליות ולכן אני חושב שהמנוע שורף פה ושם שמן

המלצת המוסך היא פשוט לעקוב ולמלא מדי פעם את הכמות הזניחה, מאשר לפרק אטמים ולחפש צרות

נושא שני, דבר דומה קורה עם נוזל הקירור, אחת לחודשיים בערך אני פותח את המכסה בבוקר שלפני נסיעה, ואכן רואה שכמות של 100-150 מ"ל נוזל קירור חסרה (עד הMAX)

גם פה, לא נמצאה דליפה או טפטוף גם במנוע קר וגם בזמן עבודה והמלצת המוסך היא להוסיף מדי פעם.

אני מוצא את עצמי "ממלא" את הכמויות הזניחות קרוב לשנתיים, גם אחרי טיפולים שגרתיים (הרכב גם עבר ריקול טיימינג למי שמכיר את הנושא)

והשאלה שלי היא קודם כל האם המצב הוא תקין מלכתחילה וכמובן האם יש משהו שאני יכול לעשות על מנת להפסיק את התופעה - שימוש בתוספי שמן / תוסף לרדיאטור שמתיימרים לאטום נזילות או שמא יעשו לי נזק רב יותר

זה נובע גם ממקום של אין לי "למה" להגיד למוסך להחליף חלקים בלי לדעת שזה באמת יפתור את הבעיה, וכידוע לכם המוסכים המורשים אינם ידידותיים לכיס

פורסם

אכן יש תוספים כאלה שיכולים לעבוד או לא אבל גם יכולים לגרום נזק.

הכל לפי מבנה המנוע הספציפי והמכלולים וגם לפי המינון.

הפעולה היא בגדר הימור וזה תלוי בך אם בתרחיש הגרוע ביותר אתה מוכן לוותר על האוטו.

אם הרכב חשוב לי מדי הייתי ממשיך להוסיף את הנוזלים מידי פעם כמוך.

• תוכן חדש...