Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

במוו 316 1985 כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב:wink:

אז ככה דוד שלי חשב לרכוש מכונית הוא מצא במוו קופה שנת 85 ידנית יד ראשונה או 2 נדמה לי עם 120 אלף ק"מ בלבד!! אה שכחתי הדגם הוא 316

איך הרכב בכללי ? צריכת דלק ? והאם כדאי מבחינה כללית

תודה לעונים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
שלום רב:wink:

אז ככה דוד שלי חשב לרכוש מכונית הוא מצא במוו קופה שנת 85 ידנית יד ראשונה או 2 נדמה לי עם 120 אלף ק"מ בלבד!! אה שכחתי הדגם הוא 316

איך הרכב בכללי ? צריכת דלק ? והאם כדאי מבחינה כללית

תודה לעונים.

1. זו לא שאלה לפורום רכבי אספנות.

2. זה מאוד מעניין שדוד שלך חשב לרכוש מכונית אך בד בבד זה מידע שאינו רלוונטי לשאלה.

3. אם שכחת שהדגם הוא 316, אינך צריך לכתוב "אה שכחתי". בניגוד לדיבור, שבו אין להשיב את מה שנאמר, כאשר מקלידים הודעה ניתן להשתמש במקשי החיצים ו Backspace כדי לערוך אותה, ולהוסיף לתוכה טקסט שנשכח.

4. למכונית בת 20 שעברה 120,000 ק"מ זייפו את מד המרחק.

5. הרכב בעל מרחב מצומצם מאחור, ומנוע די חלש.

6. אין שום דרך לחוות דעה על מידת האטרקטיוויות שברכישת מכונית הנמצאת על הכביש 20 שנה. היא יכולה להיות מציאה מדהימה, גרוטאה מוחלטת, או כל קומבינציה בינן.

7. צריכת דלק ? ראה סעיף קודם. אם היא במצב חדש לגמרי, צריכת הדלק שלה סבירה. אם יש בלאי מסוים (וכנראה יש), צריכת הדלק יכולה להיות גרועה משמעותית.

8. ד"ש לדוד.

פורסם

2. זה מאוד מעניין שדוד שלך חשב לרכוש מכונית אך בד בבד זה מידע שאינו רלוונטי לשאלה.

3. אם שכחת שהדגם הוא 316, אינך צריך לכתוב "אה שכחתי". בניגוד לדיבור, שבו אין להשיב את מה שנאמר, כאשר מקלידים הודעה ניתן להשתמש במקשי החיצים ו Backspace כדי לערוך אותה, ולהוסיף לתוכה טקסט שנשכח.

6. אין שום דרך לחוות דעה על מידת האטרקטיוויות שברכישת מכונית הנמצאת על הכביש 20 שנה. היא יכולה להיות מציאה מדהימה, גרוטאה מוחלטת, או כל קומבינציה בינן.

7. צריכת דלק ? ראה סעיף קודם. אם היא במצב חדש לגמרי, צריכת הדלק שלה סבירה. אם יש בלאי מסוים (וכנראה יש), צריכת הדלק יכולה להיות גרועה משמעותית.

8. ד"ש לדוד.

איך אתה קובע שזייפו את המד מרחק? האוטו הוא של אישה שלא נסעה הרבה ואנו מכירים אותה מהאזור אם אתה לא יודע לתת תשובות עדיף שלא תתן.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

זה שזה קופה ושנת 85 עם מעט ק"מ זידיים זה יופי

זה שהיא כנראה אוטומטית ועם מנוע חלש מאד זה הרבה פחות יופי

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הי

קניית רכב כל רכב היא קודם כל עיניין ריגשי, ולא עסק כלכלי טהור. עם אתה מחפש עסק כלכלי כדאי, קנה דוד שמש, הוצאה ראשונית קטנה יחסית לאוטו, אבל אח"כ מחזירה את עצמה בחיסכון בחשמל. או לחילופין קנה עסק קטן, שיניב פירות בהמשך ויכסה את ההוצאות הראשניות, ואולי אף יביא לך רווח כספי. רכב הוא לא עסק כלכלי טהור(אני יודע שעכשיו יקפצו כל החברים ויוכיחו לי באותות ובמופתים אחרת) אבל להזכירכם מדובר ברכב יום יומי, המיועד לשרת את בעליו ולא ברכב אספנות, או רכב להשקעה ארוכת טווח.

ק"מ נמוך אינה ערובה למצב המנוע, למרות שאם המצב כך הרי שמצאת מכונית עם ק"מ נמוך לגילה, אבל...

בקניית רכב יש להביא בחשבון מס' נוסף של הוצאות אחזקה, עלות חלקים וזמינותם, מוסך שיעשה עבודה טובה, ויהיה מוכן לשרת את הרכב המדובר, מצב הפח, צמיגים, גומיות, מזגן, פנים הרכב יכול להיות הוצאה לא קטנה, במידה וצריך לתקן או להחליף חלקים. חלונות חשמל הן מקור לא אכזב לצרות. בקיצור הוצאות על רכב לא מסתיימות בטיפול במנוע בלבד אלה במכלול הגדול, ולכמות הק"מ יש רק השפעה חלקית...

רכבי BMW סבלו במשך השנים מבעיית תדמית, היו יקרים להחריד, ולא נתנו באותה תקופה את אותה רמת אמינות של היפניות (מי אמר סובארו) שהסתבבו אז בכבישים, בקיצור רכב הוא קניה רגשית אהבת? קנית! וזהו... ההוצאות יהיו ביחס ישיר לאהבה שתרעיף עליה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
זה שהיא כנראה אוטומטית ועם מנוע חלש מאד זה הרבה פחות יופי
אז ככה דוד שלי חשב לרכוש מכונית הוא מצא במוו קופה שנת 85 ידנית יד ראשונה או 2 נדמה לי עם 120 אלף ק"מ בלבד

5תוים

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

8. ד"ש לדוד.

ארנון שים לב, ושימו לב כולם כדי להבין את דרך הניהול שלי את הפורום:

1.זאת בהחלט שאלה לפורום אספנות כי הרכב הוא כבר בן 20 שנים. אז לכל היותר זה גבולי. ופירגון אין?

2. אמירה כעובדה ש"זייפו את מד המרחק" מבלי בשבדקת מהווה חריגה מכללי הפורום. אז שמור את הלשון שלך או לכל היותר תיקח את האחריות עליך ותכתוב משהו כמו "לדעתי, 120K למכונית בת 20 שנה זה פחות מדי וכדאי שתבדוק את תקינות מד המרחק או דברים נוספים". זה גם יותר מנומס, אגב.

על יתר הסעיפים ומידת ההתנשאות או חוסר ההתנשאות שלך, לא אחווה דעה כמנהל הפורום...

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ארנון שים לב, ושימו לב כולם כדי להבין את דרך הניהול שלי את הפורום:

1.זאת בהחלט שאלה לפורום אספנות כי הרכב הוא כבר בן 20 שנים. אז לכל היותר זה גבולי. ופירגון אין?

2. אמירה כעובדה ש"זייפו את מד המרחק" מבלי בשבדקת מהווה חריגה מכללי הפורום. אז שמור את הלשון שלך או לכל היותר תיקח את האחריות עליך ותכתוב משהו כמו "לדעתי, 120K למכונית בת 20 שנה זה פחות מדי וכדאי שתבדוק את תקינות מד המרחק או דברים נוספים". זה גם יותר מנומס, אגב.

על יתר הסעיפים ומידת ההתנשאות או חוסר ההתנשאות שלך, לא אחווה דעה כמנהל הפורום...

בני

שלום בני,

אני מתנצל על השפה שהשתמשתי בה בהודעתי.

כמי שניהל במשך מספר שנים פורום מצליח בנושא טכנולוגי, פיתחתי רגישות להודעות המנוסחות ברפרוף, ללא ניסוח, שכתוב, הגהה או פיסוק.

בעיני, זה זלזול בשאר קוראי הפורום, ומתוך כך הגבתי ברפלקס שנסמך על לא מעט סארקזם.

בנוסף לכך, מטרתו של הפורום, למיטב הבנתי, היא לשרת את מי שרואים ברכבים ישנים פריט ראוי לשימור. משום כך, אני חושב שדיונים כפי שהיו כאן בימים האחרונים אודות סיטרואן BX הינם לגיטימיים מאוד, על אף גילן הצעיר יחסית של המכוניות המדוברות, מכיוון שהכותבים דנים בהן מתוך רצון לשמרן.

לעומת זאת, שאלה הנוגעת לפרקטיקה שבשימוש ברכב ישן כתחבורה יומיומית (ולכן מתמקדת בצריכת דלק, אמינות, הקילומטרז' שהרכב צבר ובשאלה כללית "איך הרכב ?") - שאלה כזו מקומה בפורום יעוץ לגבי רכישת מכוניות, וגילה של המכונית המדוברת פחות רלוונטי - בין אם היא בת 10, 20 או 30.

זו דעתי האישית.

עם זאת, אני מתנצל אם מישהו מקוראי הפורום הקבועים נפגע מהניסוח שלי, ומסכים עם דבריך לגבי הצורך לבחור בניסוח אחר.

פורסם

לכולם

אחד הסיבות שאני נהנה לקרוא ולהיות בפורום הוא המגוון העצום של הידע הדעות והקישורים שללא חברי הפרום לא הייתי מגיע אליו לעולם, נכון לא הכל מתקשר ישירות לתחביב, אז מה? משפט שמנוסח טוב, קטע מצחיק, תמונה טובה, שמעלה חיוך על שפתי, שווה גם כשהיא אינה קשורה ישירות לתחביב. מנהלי הפרום שומרים לדעתי על רמה נאותה והכוונה נכונה של החומרים המתפרסמים, והבחירה מה ליקרוא או על מה להגיב שמורה לכל אחד ואחד. במגוון העצום שמתפרסם כל אחד ימצא מה לרוחו, ויהיו בטח גם דברים שאינם לרוחו, סבלנות וכיבוד הזולת נר לרגלינו, בקיצור אני ואתה נשנה את העולם-רן

0502stc_florida03_s.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...