Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, אורי מ. כתב:

יש

לא היה לי ולא יהיה לי

אתה בן 85 / חרדי ?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כשעברתי לארה"ב גיליתי שרוב האמריקאים חיים בלי וואטסאפ וחיים טוב - יש smsים ואפילו group chat בsmsים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, חולגי כתב:

ש פה מישהו/י שלא משתמש/ת בוואצאפ ? צדיק/ה בזה הפורום ?

נדיר מאוד בחברה החילונית. אצלי בעבודה היחידות הנטולות וואצאפ הן שתי עובדות דתיות עם טלפון כשר ושמנו לב כי קצת קשה להתממשק איתן במשהו שהוא מעכשיו לעכשיו (כולם מנסים לצאת לאכול צהריים ביחד)

אם מחר השרות / האפליקציה הזו נסגרת - מה תעשו ?

יש תחליפים, ממש לא חסר. הבעייה המטרידה יותר היא כיצד לשמור את כל האינפורמציה שהצטברה, אני מגבה את הטלפון פעם בחודש כי אני לא סומך על וואצאפ שלא תעלם פתאום (ומעדיף שקבצי המדייה ישבו אצלי לוקאלית).

אם מחר מחליט הקרטל הגדול, לסגור את כל החשבונות של מי שלא ישלם דמי מנוי חודשיים (50 ג'ובות לחודש, נראה סביר...?) - מה תעשו ? תשלמו ? תשלחו את הקרטל לחפש את החברים שלו ? (ולעבור לפולרואיד... ויונות דואר ?)

לא חושב שתהיה לי (או לאדם הסביר) בעיה לשלם 9.99 ש"ח לחודש עבור השירות, אחרי הכל השירות מקיף כמעט את כל החיים שלנו (עבודה, משפחה, תחביבים, וכו'). בסופו של דבר זה נקבע ע"י אנשים אחרים, אם אצלך בעבודה משתמשים בוואצאפ/טלגרם/אחר ככלי ניהולי (רעיון גרוע אך נפוץ) אז גם אתה תהיה חייב.

אני רק מחכה לדור הבא הבא של ה"וואצאפ"... כל דבר שהוא קצת יותר מורכב או ארוך מקביעת מסיבת יום הולדת/מתנה למורה הוא פשוט חתיכת סיוט בוואצאפ. לא ניתן לחפש לפי פרמטרים ("פנס ימני" בכל ההודעות שנכתבו ע"י משתמש מסוים בקבוצה מסויימת), לא ניתן לסמן/לארגן הודעות/קבצים וכו'

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם
לפני 9 שעות, AmitGo כתב:

אתה בן 85 / חרדי ?

לא זה ולא זה.

יש לי שח-נבון ואפילו סיגנל וויבר.

אני לא מוכן לתרום ביט אחד של מידע, מרצוני, למטא.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 25 דקות, Haim_gds כתב:

אני רק מחכה לדור הבא הבא של ה"וואצאפ"... כל דבר שהוא קצת יותר מורכב או ארוך מקביעת מסיבת יום הולדת/מתנה למורה הוא פשוט חתיכת סיוט בוואצאפ. לא ניתן לחפש לפי פרמטרים ("פנס ימני" בכל ההודעות שנכתבו ע"י משתמש מסוים בקבוצה מסויימת), לא ניתן לסמן/לארגן הודעות/קבצים וכו'

וואזאפ פשוט לא נועדה לזה. היא לא עובדת טוב כמאגר או ארכיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

לכל אורח אני אביא ביד

א, זה יתיש אותך. 

ב, זה יעלה לך יותר מהתשלום לWA כי תצטרך לשכור מקום (לכל הפחות איזו בוטק'ה). 

בעבר ניסיתי את WA, והעפתי אותה אחרי כחודש. 

חזרתי לשם עקב אילוצים זונים ומשונים. 

אם כיום יתחילו לגבות תשלום, תהיה נטישה המונית לטובת אלטרנטיבות חינמיות, מה שיאפשר לי גם כן לנטוש את WA בשקט יחסי. 

זו פשוט אפשרות נוחה לשליחת קבצים מחד, ומאידך אני מכיר הרבה מאד אנשים שפשוט לא רואים SMSים כי לשם מגיעות כל הפרסומות אז הם לא משתמשים ב SMS בכלל.

לא יודע. 

לשלם על זה, אני לא מוכן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, noknok כתב:

כשעברתי לארה"ב גיליתי שרוב האמריקאים חיים בלי וואטסאפ וחיים טוב - יש smsים ואפילו group chat בsmsים.

חכה שתעבור לסין או לאחת משכנותיה...

כאמור, פתרונות טכניים לא חסר. השאלה היא איפה נמצא הרוב המכריע של האוכלוסיה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, noknok כתב:

הם בבלגן שלם של השילוב בין אייפון לאנדרואיד.

באייפון יש imessage שזה כמו וואטסאפ לכל דבר, פשוט מובנה באפליקציה של הsmsים, ובאנדרואיד יש תקן שמחליף את הsms המיושן שנקרא rcs שנותן הרבה מהפיצ'רים של וואטסאפ (וי כחול, קבוצות, תמונות באיכות סבירה, וכו'), אבל אפל מסרבים לאמץ אותו. אז קבוצות שמשלבות משתמשי אייפון ואנדרואיד הן בעייתיות, ונוצר כל המצב של blue vs green bubble (צבע ההודעה משתנה בין הודעת SMS לimessage).

מקווה מאד שלא נאמץ את הבלגן הזה אלינו. פה בניגוד לארהב יש מספיק משתמשי אנדרואיד שבמקרה כזה אני מניח שטלגרם תשתלט על הנתח שוק הזה, ולא הודעות SMS מיושנות.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

וואזאפ פשוט לא נועדה לזה. היא לא עובדת טוב כמאגר או ארכיון.

צודק, אך אנשים משתמשים בה (בצורה עקיפה) לאיחסון מידע אע"פ שהיא מיועדת להעברת מידע. סתם דוגמה, לפני כמה שנים ענו על שאלה ששאלתי (מק"ט בולמ"ז ספציפיים+קובץ PDF) בקבוצת וואטסאפ של מרצדס בה אני חבר. הייתי צריך את זה לפני כמה חודשים, אתה לא תאמין כמה זמן ביזבזתי כדי למצוא את זה (הבחורצ'יק שנתן את התשובה כבר לא בקבוצה)

פורסם
לפני 17 שעות, hans כתב:

בשלב מסוים לפני עשור בערך האחסון שלי בגוגל הגיע למיצוי, משלם להם כמו גדול עבור כל חשבונות הגוגל של המשפחה.

זה לא אותו הדבר, גם אני משלם כי אני מרוצה מהמוצר שאני אקבל וכלל התחליפים גם עולים כסף ופחות מתממשקים לשימושים שלי.

ביום שווצאפ יתחילו לקחת כסף יש כ״כ הרבה מתחרים שכולם יעברו אליהם באותו בוקר (טלגרם/סיגנל/אינסטגרם/פייסבוק/וייבר/ליין/הנגאאוטס של גוגל/קיק/קקאו בקיצור לר חסר וכו') שכולם חינמיים. אין משהו מיוחד בווצאפ (אפילו הייתי אומר שהיא לא אפליקציית המסרים הכי טובה שקיימת). ספציפית אני קצת מכיר את השוק הזה כי עבדתי באחת החברות, יש מספיק שחקנים וקל לראות אפילו במקרים שממשלה מסויימת חסמה אפליקציה או שפתאום לאחת האפליקציות נפלו השרתים לזמן מוגבל פתאום ההרשמה לאפליקציות אחרות זינקה. 

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני כשעה, חולגי כתב:

גם אתה תיזהר בבקשה...

OMG, לא שמתי לב לשגיאת כתיב ההזוייה הזו שלי :rofl:

גם אני שוגג לפעמים... קורה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה יהיה מבורך. הסיבה היחידה שאני משתמש בוואצפ זה פשוט כי כולם משתמשים בזה.

זה פשוט פח זבל ביחס למתחרים כמו טלגרם, במיוחד העניין של זיכרון מקומי במכשיר ולא בשרת ופלטפורמות בזיוניות.

דרך אגב הם כבר ניסו לעשות את זה בתשלום לפני איזה עשור והתחרטו מאוד מהר.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 2 דקות, Adani כתב:

זה פשוט פח זבל ביחס למתחרים כמו טלגרם, במיוחד העניין של זיכרון מקומי במכשיר

אל תגזים, גם ככה יש מספיק זיכרון במכשיר כדי לשמור את כל הגיפים המטומטמים שמציפים וכך הם חוסכים את עלות האיחסון הרשתי. מה שאם כן ממש מרגיז הוא שהזיכרון הפנימי לא מסונכרן עם הרשת, אני בדרך כלל מעביר את התיקייה לטלפון החדש כל פעם ועושה גיבוי אבל שאני נכנס דרך האפליקציה במחשב חלק גדול מאוד מההודעות הישנות לא מופיעות בה.

מה שממש הייתי רוצה היא אפשרות לקרוא את מאגר הנתונים לתוכנת ווינדוס שתציג אותו בצורה בה יהיה ניתן לחפש שם משהו... (נאמר בסיגנון של הפורום☺️)

• תוכן חדש...