Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מגיע לטיפול 20 אלף., החלפת שמן גיר (אין פילטר)  ובדיקות דורשים 1270 שקל . הזוי, 

גיליתי שהשמן שמתאים לגילי הוא שמן גיר רציף מסוג J4, עלות 210 שקל לפני מעמ לליטר בגילי ובחנות חלפים 90 שקל לליטר כולל מעמ.  צריך 1.8 ליטר.

30 שנה שאני מטפל ברכבים שלי לבד , רכבים שנמכרו עם 520000 ו300000 קמ קמ עם מנועים מקורים, 

שאני מבקש שיעבדו בטיפול לפי שעתון יצרן החלפת שמן גיר מחושבת לפי חצי שעה, שעת עבודה ברכב גילי נאמר לי 560 שקל לפני מעמ לשעת עבודה?!, ואני יביא להם את השמן, להפתעתי הם אומרים שיש בדיקת מחשב למרות שבדיקות תקלות אמורות להיות כלולות באחריות.... ואין לרכב תקלות (הוחלף OBC לאחר העדכון שלא מנע ממנו להידפק), ומסרבים!!! לתת לי להביא להם את השמן, מפתיע שרכב ללא שמן מנוע וללא מסנן שמן , ברכב אין טיימינג באמת שאין מה לעשות בטיפול דורשים 1270 שקל, 

אני מצרף את תוכנית הטיפול ואת שעתון יצרן, אין שעתון לטיפול. 

כבר חשבתי לבצע את הטיפול לבד ולצלם את מהלכו ולשמור חשבוניות על החלפים... על השמן. 

משגע אותי שאין באמת מה לעשות שם... תסתכלו על הפירוט בטיפול... אין כלום, ברכב הקודם עם 520000 קמ החלפתי תפוחי הגה, פילטר סולר פילטר אוויר פילטר שמן שמן מנוע שמן גיר פילטר גיר מסנן מזגן הכל היה סחורה גרמנית MANN והיה זיל הזול. 

מה האפשרויות שלי.... ???

Geometry C Maintenance Checklist.pdf Geometry C Labor Time -EV460.pdf

עריכה אחרונה על ידי mozman1101
פורסם
לפני 5 דקות, alechko01 כתב:

היי

לא הבנתי על מה בדיוק דורשים 1270 שקל. מה זה כולל ולמה מחליף שמן גיר ? כמה עשה רכב בפועל ?

זה הגזל החדש בגילי. למעשה צריך להחליף רק פילטר מזגן. וגם לא חובה. 

כבר יצא לי לראות רכבים עם מעט ק"ם, כאשר הפילטר לא דרש החלפה. אבל נניח שכן. 

לא צריך לעלות יותר מ-150-200 שקל כולל העבודה של 5 דקות . בהגזמה מפגרת.

כשאין צורך בטיפול, ממציאים אחד כזה. זה נקרא "שמן ממסרת" .

כי מישהו צריך לפרנס אותם .

במוסך עובדים אנשים. מכונאים. 

בנוסך יש מנהל עבודה, בוחן,  פקידות, אינטרנט, קפה, קולר מים, מחסנאי, חלפים, ארנונה, מס שילוט, חשמל , מים.... להמשיך ??

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, yossiaviel כתב:

....כשאין צורך בטיפול, ממציאים אחד כזה. זה נקרא  אלמנט

אין חדש תחת השמש.

מערכון המוסך

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

הזוי.

אך אל תבצע לבד אחרת האחריות תיפגע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברכבים חשמליים ייקרו את שעת העבודה והחלפים כדי לפצות מול רכב בנזין.

בסופו של דבר זה יפגע בהם כי בסיום שנות האחריות הם יאבדו את הלקוחות.

פורסם

השאלה לכמה מוסכים יש ידע לטפל ברכבים חשמלים?

עידכוני תוכנה למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, levy כתב:

ברכבים חשמליים ייקרו את שעת העבודה והחלפים כדי לפצות מול רכב בנזין.

בסופו של דבר זה יפגע בהם כי בסיום שנות האחריות הם יאבדו את הלקוחות.

כול בעל רכב חשמלי ימשיך להיות לקוח שבוי עד שתיגמר האחריות על הסוללה -8 שנים. 

בכתב האחריות של ג'ילי למשל, לא ראיתי משהו בהתנהלות שמפריד את האחריות על הסוללה מהאחריות הרגילה. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

כולם גונבים בשנה האחרונה, המחיר של כל דבר עולה אז גם הם לוקחים מלקוח שבוי כמה שמתחשק להם. למה זה מפתיע מישהו?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 15 שעות, mozman1101 כתב:

מגיע לטיפול 20 אלף., החלפת שמן גיר (אין פילטר)  ובדיקות דורשים 1270 שקל . הזוי, 

גיליתי שהשמן שמתאים לגילי הוא שמן גיר רציף מסוג J4, עלות 210 שקל לפני מעמ לליטר בגילי ובחנות חלפים 90 שקל לליטר כולל מעמ.  צריך 1.8 ליטר.

30 שנה שאני מטפל ברכבים שלי לבד , רכבים שנמכרו עם 520000 ו300000 קמ קמ עם מנועים מקורים, 

שאני מבקש שיעבדו בטיפול לפי שעתון יצרן החלפת שמן גיר מחושבת לפי חצי שעה, שעת עבודה ברכב גילי נאמר לי 560 שקל לפני מעמ לשעת עבודה?!, ואני יביא להם את השמן, להפתעתי הם אומרים שיש בדיקת מחשב למרות שבדיקות תקלות אמורות להיות כלולות באחריות.... ואין לרכב תקלות (הוחלף OBC לאחר העדכון שלא מנע ממנו להידפק), ומסרבים!!! לתת לי להביא להם את השמן, מפתיע שרכב ללא שמן מנוע וללא מסנן שמן , ברכב אין טיימינג באמת שאין מה לעשות בטיפול דורשים 1270 שקל, 

אני מצרף את תוכנית הטיפול ואת שעתון יצרן, אין שעתון לטיפול. 

כבר חשבתי לבצע את הטיפול לבד ולצלם את מהלכו ולשמור חשבוניות על החלפים... על השמן. 

משגע אותי שאין באמת מה לעשות שם... תסתכלו על הפירוט בטיפול... אין כלום, ברכב הקודם עם 520000 קמ החלפתי תפוחי הגה, פילטר סולר פילטר אוויר פילטר שמן שמן מנוע שמן גיר פילטר גיר מסנן מזגן הכל היה סחורה גרמנית MANN והיה זיל הזול. 

מה האפשרויות שלי.... ???

Geometry C Maintenance Checklist.pdf 465.58 \u05e7\"\u05d1 · 13 downloads Geometry C Labor Time -EV460.pdf 377.14 \u05e7\"\u05d1 · 8 downloads

בעניין השמן תאיים על המוסך בתלונה ותודיע לו על ידיעתך לחוק
הוא לא עושה לך טובה בזה שהוא מאפשר לך להביא שמן לבד עבד לי באחד המורשים
בחוק רשום במפורש אסור לאסור במילים הללו

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממה שאני מבין:

בעיקרון אתה יכול לטפל בכל מוסך מורשה בתנאי שהטיפול עומד בתנאי היצרן, ללא הפרת האחריות, נכון? (מוסך מורשה משרד התחבורה, לא היבואן)

אז אולי אתה יכול למצוא מוסך כזה שמוכן לעשות את הטיפול הזה במחיר סביר עם שמן שאתה מביא, ולך לפי מפרט הטיפול של היבואן בדיוק. שמור את הקבלות ובקש ממנו לציין את הכל מפורשות בקבלה (כולל סוג השמן שהבאת וכו).

ממה שאני מבין, מכיוון שבעיקרון אסור לטפל לבד ברכב - אם תעשה את זה יהיה להם קל מאוד להתנער מהאחריות בעתיד.

פורסם (נערך)

כן, מוסכניקים כותבים על הנושא גם בחשבוניות למי שמביא חלפים, למרות שאין בזה צורך אם הלקוח מבקש לבצע רק עבודות. לא יזיק אם יכתוב גם את פרטי השמן. תדאג גם שתהיה לך קבלה מחנות החלפים עם הפרטים. איך הגעת למסקנה שמדובר על J4?

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 29 דקות, mozman1101 כתב:

הוא אמר שהוא יחתים אותי על טופס שהבאתי אני את השמן... האם מותר לו,? 

לא יודע אם מותר לו או לא, אבל בכל מקרה אם הייתי בנעלייך הייתי מתעקש שיציין את מפרט השמן והמספר הקטלוגי מפורשות בטופס, כדי לכסות את זה מכל הכיוונים.

פורסם
בתאריך 21.6.2023 בשעה 21:39, yossiaviel כתב:

זה הגזל החדש בגילי. למעשה צריך להחליף רק פילטר מזגן. וגם לא חובה. 

כבר יצא לי לראות רכבים עם מעט ק"ם, כאשר הפילטר לא דרש החלפה. אבל נניח שכן. 

לא צריך לעלות יותר מ-150-200 שקל כולל העבודה של 5 דקות . בהגזמה מפגרת.

כשאין צורך בטיפול, ממציאים אחד כזה. זה נקרא "שמן ממסרת" .

כי מישהו צריך לפרנס אותם .

במוסך עובדים אנשים. מכונאים. 

בנוסך יש מנהל עבודה, בוחן,  פקידות, אינטרנט, קפה, קולר מים, מחסנאי, חלפים, ארנונה, מס שילוט, חשמל , מים.... להמשיך ??

לא הבנתי את התשובה.

רשמתי שאלה ל פ.ש  על מה הם לוקחים כסף האם יש פירוט ? ושוב למה להחליף שמן גיר ב20 אלף ? האם זה רצון של בעל הרכב או דרישה של היבואן? מאיפה זה בא בכלל ? 

• תוכן חדש...