Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 2017 בזנין - שמן מנוע

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Gavrik,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

נדלקה לי נורת השמן בסיטרואן C4 2017 בזנין

לא מצאתי שום הגגדרת יצרן בספר רכב

כן ראיתי שבטיפולים האחרונים נתנו לי  Quartz INO HTC ובטיפולים מוקדמים יותר במוסך אחר שמו 0w30

בחנויות לא מצאתי 0w30

מצאתי Motul 8100 X-clean+ 5W30

האם אפשר להשתמש?

פורסם

השמן שאתה צריך למלא ברכב, נכון לדרישות היצרן היום, הוא 5W30 B71 2297

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• פיתרון
פורסם

קודם כל ברוך הבא למועדון, תכנס ותכיר את השרשור.

כמו שמלשבי אמר היצרן דורש שימוש בשמן בתקן B71 2297, שזה או INEO HTC או MOBIL1 ESP FORMULA שתי השמנים האלו לא פופולריים במיוחד לכן קשה למצוא אותם.
עם זאת לא הוכח שיש משהו מיוחד בשמנים של ה2297 וגם לא חסר אנשים שלא משתמשים בשמנים איכותיים לא בתקן (כולל מוסכים מורשים) ולא היו עדויות לכך שזה גורם לאיזשהן בעיות - (הרצועה מתפוררת גם אם מטפלים בשנים בתקן וגם אם לא)
השמן שמצאת (MOTUL X-CLEAN 5W-30) הוא שמן טוב ואני אישית לא הייתי נמנע ממנו למרות שאין לו את התקן.

דבר שלישי צריכת שמן לא מופיעה סתם אלא מעידה על בעיה ולפעמים מעידה על בעיה חמורה ותוביל למות המנוע אם לא לטפל בה.
אם מדובר בצריכת שמן מינורית (מילוי שמן בין טיפול לטיפול) אז תבדוק את מצב רצועת הטיימינג וגומיות השסתומים ותעשה טיפול החלפת שמן + תקדים את הטיפול הבא פעם ל7,500 ק"מ. שמן טרי ימנע שריפת שמן ויעזור למנוע הצטברות פיח על הרינגים.
אם מדובר בצריכה גבוהה אז צריך לבדוק את מצב המנוע והצילינדרים ולטפל בהתאם.

בכל מקרה אם לא לטפל בצריכת השמן היא רק תתגבר עד שהמנוע יתפגר.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, Gavrik כתב:

קודם כל ברוך הבא למועדון, תכנס ותכיר את השרשור.

כמו שמלשבי אמר היצרן דורש שימוש בשמן בתקן B71 2297, שזה או INEO HTC או MOBIL1 ESP FORMULA שתי השמנים האלו לא פופולריים במיוחד לכן קשה למצוא אותם.
עם זאת לא הוכח שיש משהו מיוחד בשמנים של ה2297 וגם לא חסר אנשים שלא משתמשים בשמנים איכותיים לא בתקן (כולל מוסכים מורשים) ולא היו עדויות לכך שזה גורם לאיזשהן בעיות - (הרצועה מתפוררת גם אם מטפלים בשנים בתקן וגם אם לא)
השמן שמצאת (MOTUL X-CLEAN 5W-30) הוא שמן טוב ואני אישית לא הייתי נמנע ממנו למרות שאין לו את התקן.

דבר שלישי צריכת שמן לא מופיעה סתם אלא מעידה על בעיה ולפעמים מעידה על בעיה חמורה ותוביל למות המנוע אם לא לטפל בה.
אם מדובר בצריכת שמן מינורית (מילוי שמן בין טיפול לטיפול) אז תבדוק את מצב רצועת הטיימינג וגומיות השסתומים ותעשה טיפול החלפת שמן + תקדים את הטיפול הבא פעם ל7,500 ק"מ. שמן טרי ימנע שריפת שמן ויעזור למנוע הצטברות פיח על הרינגים.
אם מדובר בצריכה גבוהה אז צריך לבדוק את מצב המנוע והצילינדרים ולטפל בהתאם.

בכל מקרה אם לא לטפל בצריכת השמן היא רק תתגבר עד שהמנוע יתפגר.

תודה רבה GAVRIK
מעניין איפה אתה ו מלשבי מצאתם את ההמלצה, בחיי שחיפשתי גם שוב בספר הרכב (לא מבין למה זה לא מופיע שם) וגם באינטרנט ולא מצאתי. תודה לכם.
מעניין - מאיפה מצאתם את זה?

זו באמת פעם ראשונה שזה קורה ברכב (כלומר ההתראה, בין טיפול טיפול) ואני בהחלט אנסה להבין מה המקור שלה. לצערי לא כלכך יודע לבצע בדיקה של מצב רצועת הטיימינג וכו' - אני פשוט אגש עם זה למוסך.  הטיפול הבא בעוד כמה חודשים (את האחרון עשיתי ביוני, ונותרו לי עוד 4000 ק"מ עד לטיפול הבא).

אמלא את השמן שקניתי ואגש בהדמנות הקרובה למוסך

עריכה אחרונה על ידי לוויתן
פורסם

פיז'ו/סיטרואן מסיבה לא מובנת לא נותנים את המידע הזה בספר רכב. 

אבל מה שרשמו לך זה באמת השמן שצריך. 

אם אתה רוצה סימוכין תשלח מייל שלאות הלקוחות  [email protected] עם מספר רישוי של האוטו  ותבקש מפרט טיפולים. 

ישלחו לך קובץ PDF עם המפרט ויופיע שם השמן נממולץ על התקן הנ"ל. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, לוויתן כתב:

תודה רבה GAVRIK
מעניין איפה אתה ו מלשבי מצאתם את ההמלצה, בחיי שחיפשתי גם שוב בספר הרכב (לא מבין למה זה לא מופיע שם) וגם באינטרנט ולא מצאתי. תודה לכם.
מעניין - מאיפה מצאתם את זה?

זו באמת פעם ראשונה שזה קורה ברכב (כלומר ההתראה, בין טיפול טיפול) ואני בהחלט אנסה להבין מה המקור שלה. לצערי לא כלכך יודע לבצע בדיקה של מצב רצועת הטיימינג וכו' - אני פשוט אגש עם זה למוסך.  הטיפול הבא בעוד כמה חודשים (את האחרון עשיתי ביוני, ונותרו לי עוד 4000 ק"מ עד לטיפול הבא).

אמלא את השמן שקניתי ואגש בהדמנות הקרובה למוסך

במידה וזאת פעם ראשונה שנדלקת נורה והרכב עבר 11,000 מהטיפול האחרון אז כנראה המצב לא חמור כ"כ.

תבדוק את מצב הרצועה במוסך ובכל מקרה תחליף שמן מנוע עכשיו גם אם צריך להחליף את הרצועה גם אם לא.

טיפולים הבאים תקדים לפעם ב7,500 ק"מ.

• תוכן חדש...