Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני צריך להחליף מצערת בניסן אלמרה 2006 אשמח לעזרת המבינים:

1. האם עדיף להזמין חדשה מחו"ל או משומשת מפירוק

2. במידה ועדיפות לחדשה, חפשתי המון באינטרנט ומצאתי רק מצערת לדגמים אחרים של ניסן [סנטרה אלטימה...] שנראית בדיוק כמו שמצערת שלי

כמו בקישור https://www.amazon.com/-/he/AUTOKAY-חיישנים-16119-AE013-ניסאן-אלטימה/dp/B011NYYQ6K/?_encoding=UTF8&pd_rd_w=5ZGlr&content-id=amzn1.sym.5724bc92-619d-4597-ac96-996c3c19e6c4&pf_rd_p=5724bc92-619d-4597-ac96-996c3c19e6c4&pf_rd_r=07JGH21KQ362DZX4CK7C&pd_rd_wg=YOUik&pd_rd_r=ce3b61fd-eef1-4f7c-a1b9-d9f718677bd9&ref_=pd_gw_ci_mcx_mr_hp_atf_m

האם זה אמור להתאים,

או אם למישהו יהיה קצת זמן לנסות למצוא לי את החלק המתאים

תודה ענקית מראש

פורסם
לפני 16 שעות, ניסן אלמרה כתב:

שלום לכולם

אני צריך להחליף מצערת בניסן אלמרה 2006 אשמח לעזרת המבינים:

מה הסיבה? מצערת היא גוף מתכתי מה הבעיה האיתו?

1. האם עדיף להזמין חדשה מחו"ל או משומשת מפירוק

חדשה תמיד עדיפה על משומשת.

2. במידה ועדיפות לחדשה, חפשתי המון באינטרנט ומצאתי רק מצערת לדגמים אחרים של ניסן [סנטרה אלטימה...] שנראית בדיוק כמו שמצערת שלי

כמו בקישור https://www.amazon.com/-/he/AUTOKAY-חיישנים-16119-AE013-ניסאן-אלטימה/dp/B011NYYQ6K/?_encoding=UTF8&pd_rd_w=5ZGlr&content-id=amzn1.sym.5724bc92-619d-4597-ac96-996c3c19e6c4&pf_rd_p=5724bc92-619d-4597-ac96-996c3c19e6c4&pf_rd_r=07JGH21KQ362DZX4CK7C&pd_rd_wg=YOUik&pd_rd_r=ce3b61fd-eef1-4f7c-a1b9-d9f718677bd9&ref_=pd_gw_ci_mcx_mr_hp_atf_m

האם זה אמור להתאים,

לא.

זו מצערת חשמלית לא מיועדת לדגם הרכב שלך.

או אם למישהו יהיה קצת זמן לנסות למצוא לי את החלק המתאים

תודה ענקית מראש

https://www.google.com/search?q=RR32-JJ2724EBY&rlz=1C1KNTJ_iwIL1018IL1018&sourceid=chrome&ie=UTF-8

נסה את המקט הזה

המצערת אצלך מכנית.

סימן לזה שהיא מכנית הוא הקפיץ מימין ליד החלק הזהוב שאליו מתחברים הכבלים של הפדל.

27d7c8c08991075bda2df8acc1d3c92a.png

פורסם

תודה רבה על המענה

1. לאחר ניקוי מצערת המצערת מסרבת לחזור לעצמה גם אחרי איפוס במחשב מקצועי של כלל המערכות ברכב

2. המצערת שלי היא חשמלית גם [בשנתונים יותר ישנים היא מכנית] מצ"ב תמונות של המצערת שלי לפני הניקוי אחד לאחד כמו בקישור שלי

שוב תודה ענקית על הסיוע

20230202_213858.jpg

20230213_213151.jpg

פורסם

לפני 22 שעות, ניסן אלמרה כתב:

המצערת שלי היא חשמלית גם [בשנתונים יותר ישנים היא מכנית] מצ"ב תמונות של המצערת שלי לפני הניקוי אחד לאחד כמו בקישור שלי

שוב תודה ענקית על הסיוע

חידשת לי, חשבתי שלא נעשו שינויים בדגם.

לפני 5 שעות, Shab00 כתב:

זה שהיא טיפה פתוחה זה מצב תקין, היא לא אמורה להיות סגורה לגמרי.

לקבוע שהמרווח שם תקין דרך תמונה זה כמו להסתכל על הרכב מקדימה ולהגיד שהגלגלים הקדמיים לא צריכים כיוון פרונט.

פורסם

שלום ותודה לכולם

כמו שכתבתי אני כבר אחרי איפוס במחשב

המצערת לא חוזרת לעצמה בזה שהטורים כל הזמן קופצים  והאוטו רועד.... דברים שלא היו קודם....

אגב המונה למעלה היא לפני הניקוי

פורסם (נערך)

הטורים קופצים זה כנראה vacuum leak, תנסה להשפריץ מים משפריצר (או בזהירות ספריי ניקוי קרבורטור - דליק) לאיזורים חשודים (מתחת לבית מצערת, בחיבורים השונים עד הסעפת יניקה) ואז אם אתה שומע שינוי בפעולת המנוע בזמן ההשפרצה זה אומר שבאותו מקום יש דליפה. 

יכול להיות מאוד שתוכל לפתור את הבעיה ביצרת אטם חדש במקום להחליף בית מצערת.

סתם שאלה, הבעיות התחילו במקרה כי סיפרו לך שניקוי בית מצערת (וחובה עם פירוק) יעשה את האוטו חדש? משומה זאת ההמלצה הכי נפוצה בפייסבוק אחרי דברים מגוכחים אחרים כמו לתדלק 98, ואף פעם לא מדברים על זה שאם נהרס איזה אטם אז זה חודש של כיף עד שמצליחים לתקן.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אז ככה לאחר ניקוי מצערת שנעשה בעקבות צריכת דלק מופרזת [שכלל פירוק שלה וניקוי ע"י ספריי קורבורטור] הטורים והרכב החלו לקפוץ - כשאני מניע הטורים עולים ל 3.5 ואז מתחילים לעלות ולרדת והרכב רועד בזמן נסיעה רציפה בגדול אין משהו מיוחד אלא כשאר אתה מוריד את הרגל מהגז כמו בירידה או בעצירה ברמזור שאז הטורים עולים ויורדים.

המוסך שעשה לי איפוס עם מחשב לאחר שראה שזה לא עזר פירק את המצערת ניקה אותה שוב, בדק את האטם והחזיר הכל - וכלום

הוא המליץ לי להחליף

כמובן שניסתי את מה שכתבת להתיז ספריי לתוך המצערת וכו' 

הבו פתרון

תודה ענקית

פורסם
לפני 18 שעות, tribel כתב:

חידשת לי, חשבתי שלא נעשו שינויים בדגם.

לקבוע שהמרווח שם תקין דרך תמונה זה כמו להסתכל על הרכב מקדימה ולהגיד שהגלגלים הקדמיים לא צריכים כיוון פרונט.

לא אמרתי שהמרווח תקין, אמרתי שבכללי שלא יחשוב שהמצערת צריכה להיות סגורה עד הסוף שהמנוע לא עובד.

יכול להיות ולדעתי אפילו יותר סביר שיש בריחת וואקום.

אפשר לבדוק עם עשן של סיגריה/וייפ

פורסם
לפני 14 שעות, ניסן אלמרה כתב:

אז ככה לאחר ניקוי מצערת שנעשה בעקבות צריכת דלק מופרזת [שכלל פירוק שלה וניקוי ע"י ספריי קורבורטור] הטורים והרכב החלו לקפוץ - כשאני מניע הטורים עולים ל 3.5 ואז מתחילים לעלות ולרדת והרכב רועד בזמן נסיעה רציפה בגדול אין משהו מיוחד אלא כשאר אתה מוריד את הרגל מהגז כמו בירידה או בעצירה ברמזור שאז הטורים עולים ויורדים.

המוסך שעשה לי איפוס עם מחשב לאחר שראה שזה לא עזר פירק את המצערת ניקה אותה שוב, בדק את האטם והחזיר הכל - וכלום

הוא המליץ לי להחליף

כמובן שניסתי את מה שכתבת להתיז ספריי לתוך המצערת וכו' 

הבו פתרון

תודה ענקית

אז כמו שחשבתי, ניקוי מצערת שלא יעזור (אלמרה 1.6 אוטומטית לא יהיה אוטו חסכוני) עשה צרות מיותרות. 

לגבי ״כמובן שניסתי את מה שכתבת להתיז ספריי לתוך המצערת וכו' ״ שים לב למה שכתבתי בהודעה הקודמת:

הבעיה של האוטו שלך היא vacuum leak, המנוע שואב אוויר, צריך שיכנס אוויר רק רק מהפרפר של הבית מצערת, אם נכנס ממקום אחר אז המנוע מתחיל להתנהג מוזר בעמידה בסל״ד סרק, בדיוק כמו שקורה אצלך.

אם נכנס אוויר מאיזה רווח בין החלקים של הבית מצערת, מתחת לבית מצערת, מצינור קטן שלא חיברת טוב או שנקרע, אטם שלא יושב ישר 100%, אטם קרוע וכו' - משהו מזערי שלא רואים - זה יגרום לvacuum leak.

איך בודקים את זה בצורה ביתית? משפריצים את הספריי ניקוי לא לתוך הפרפר של הבית מצערת אלא לכל מקום מסביב ומתחת לבית מצערת. נגיד יש רווח עם אטם בין 2 חלקים של הבית מצערת, תשפריץ שמה. אם הכל תקין לא יקרה כלום. אם יש שמה את הדליפה אז בזמן ההשפרצה המנוע יעלה סלד לרגע כי הוא קיבל חומר דליק.

ואז כשתמצא את הדליפה, תחליף אולי אטם נייר פשוט, אולי צינור גומי, אולי תחזק איזה בורג. יותר פשוט מהלחליף בית מצערת

אם תחליף לבית מצערת משומש גם אצלו יכול להיות אטם גמור ואותה הבעיה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

תודה רבה

מדובר באלמרה 2006 פרפקט מנוע 1.8 [שידוע כרכב לא שתיין במיוחד] לקח בבין עירוני 1/12 עכשיו התחלתי ליסוע אתו בעיקר עירוני ושמתי לב שהוא שותה כמויות משהו כמו 1/6 ולכן ניסתי לנקות כמו שאמרתי הייתי במוסך שפירקו והרכיבו הכל מחדש ובדקו הכל כולל את שלימות האטם והגיעו למסקנה שהעדיפות היא להחליף מצערת

תודה לעונים

אגב השפרצת ספריי מבחוץ לא יכול לאכול את החלקי הפלסטיק והגומי?

עריכה אחרונה על ידי ניסן אלמרה
  • תוכן חדש...