Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה אני מעונין לקנות רכב באזור ה20 30 אלף העדפותי הם קודם כל חיסכון בדלק אבל חשוב לי מאוד רכב עם הרבה כח וחוויה חשבתי על טיוטה קאמרי באזור שנת 2009 ולפתור את בעית הדלק בהמרה לגז אשמח לשמוע קודם כל המלצות ודיס המלצות בקשר לרכב וכן האם מומלץ להמיר אותו ספיציפית לגז וכמובן בכללי על המרה לגז תודה לכם!

פורסם

אתה קונה (חושב לקנות) רכב שהוא עוד רגע בן 14.

14 שנים של מחזורי חום קור, קיץ-חורף - עברו על המנוע של הרכב, מכלולי המרכב שלו והסלון. הרבה כל מיני צינורות גומי, אטמים ותושבות שם כבר הפכו לפלסטיק\אבן. 

זאת נקודת המוצא שלך. 

חיסכון בדלק יעזור לך לסיים את החודש עם עוד מיכל או עוד כמה מנות שווארמה פחות או יותר. 

וההמרה לגז תשתלם לך לפחות רק אחרי 3 שנים של בעלות. וגם אז אתה לא יכול לדעת אילו בעיות יתעוררו לך רק מעצם ההמרה. 

אם אתה מחפש לחסוך בדלק כהעדפה ראשונה ושתהיה אמינות ובכל זאת תוכל להנות קצת מפינוק של זריזות - תנסה לרדת מהקטגוריה של משפחתית גדולה עם מנועי 4 צלינדר או V6 ותחשוב יותר לכוון של היברידי סופר מיני? 

מצטער על הודעה מאוד מבאסת אבל רצוי שתהיה מודע למשמעות של העלויות הכרוחות בלהמיר רכב לגז ובעלויות האחזקה של הרכב שציינת. נכון שזו טויוטה אבל זו עדיין קאמרי והיא עדיין בת 14.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לך איזה המלצה על רכב סופר מיני זריז ואמין?

עד עכשיו הייתי עם מאזדה 3 ואני לא מרוצה גם מצריכת הדלק וגם מהביצועים

פורסם

ההגדרות שלך ושלי לזריז יכולות להיות שונות ואז גם אנחנו נערבב בסלט הזה חסכוני. 

ואם זה לא מספיק גרוע - אמינות. 

אז קודם כל כשאנחנו מדברים על זריז אני ממש לא הולך להציע לך כאן GTI208 - כן, הרכב זריז אולי אפילו חסכוני יחסית בנהיגה רגועה - אמין? זה בכל זאת מנוע THP (מנוע פרינס) וגם אם המנוע אמין - המון חלקים מסביב שיכולים ללכת יעלו לך הון קטן כי - בכל זאת מדובר בהוט האצ'. 

אני חושב לכוון שאתה לא טועה בבחירה שלך בטויוטה כמותג שמייצג אמינות סטטיסטית גבוהה - אין ספק שהחלפים שם איכותיים. 

אני חושב לכוון של לרדת מקאמרי ולחפש יאריס היברידית - היא תהיה פחות נוחה ונעימה משמעותית מקאמרי אבל היא תהיה חדשה יותר, חסכונית בוודאות וגם יחסית זריזה בגלל העזר החשמלי שהמנוע ההיברידי יתן לך. והרבה יותר שפויה לאחזקה. 

נראה שאתה מחפש "ביצועים" ביחד עם "חסכון" ביחד עם אמינות - זה משולש שבכדי שיתקיים - הרכישה שלך צריכה להיות מאוד יקרה. קמארי היברידית עד 5 שנים על הכביש פחות או יותר - אולי סונטה או אופטימה במקביל אבל שוב - התקציב שלך כאן עולה. 

בגדול בתקציב מוגבל - אם אתה מחפש ביצועים - תשכח מחסכוני וכנראה גם תשכח מאמינות. 

זה מהתבססות על זה שחיפשת רכב בן 14. 

חושב שהייתי בוחן את הקאמרי 2009 הזו ואם היא במצב טוב פשוט נהנה ממנה, מבלי להסב אותה לגז ומבלי לחפש שהיא תהיה חסכונית. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הסבה לגז - אין לי מידע אישי, אבל מקריאה של הרבה חומר בנושא כאן בפורום - זה ישתלם לך רק אם: 1) אתה נוסע ממש הרבה, 2) מתכנן להחזיק את הרכב הרבה שנים (במכירה לא מקבלים תמורה על המערכת), 3) - הכי חשוב - להתקין רק אצל המקצוען הכי טוב שיש, כל התפשרות קטנה בנושא הזה תוריד את כל הכדאיות, יש מישהו בבאר שבע שכולם כאן ממליצים עליו, תחפש בשרשורים ישנים.

באופן כללי לגבי רכב בגיל הזה: אם יש לך זמן להתעסקות, וידיים טובות לתקן דברים קטנים לבד - זה יכול להיות רלוונטי, אם לא אז כדאי לחשוב על משהו אחר.

אני מחזיק רכב עבודה, טויוטה בן 16 (עם ק"מ גבוה), הרכב באופן כללי אמנם אמין מאד ואף פעם לא נתקע, אבל אם לא הייתי מתקן בעצמי את כל הדברים הקטנים זה לא היה משתלם בכלל, פעם ידית נשברת, פעם חגורה נתקעת, פעם ריפוד נופל, ועוד המון דברים קטנים שלא קשורים לאמינות אבל מופיעים על הגיל והשימוש.

פורסם

בשנים האלה הגיעו בייבוא אישי כמות לא מבוטלת של קאמרי היברידיות, עדיף לחפש כזאת מאשר להתעסק ען הסבה לגז של רכב ישן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

אני חושב לכוון של לרדת מקאמרי ולחפש יאריס היברידית - היא תהיה פחות נוחה ונעימה משמעותית מקאמרי אבל היא תהיה חדשה יותר, חסכונית בוודאות וגם יחסית זריזה בגלל העזר החשמלי שהמנוע ההיברידי יתן לך. והרבה יותר שפויה לאחזקה. 

אין יאריס היברידיות ב-20-30 אלף ש"ח. הכי זולה שראיתי ביד 2 הייתה ב-40 אלף ש"ח. כאלו עם נתונים טובים יחסית כבר עולות 50 אלף ש"ח וצפונה.

חסכונית - בתוואי עירוני כן.

יצא לי לשקול את הדגם הקודם כשחיפשתי רכב בסוף 2019, היאריס הקודמת לא עומדת בסטנדרט עם המתחרות שלה וגם מבחינת ביצועים היא רחוקה מלהיות זריזה. בעיר היא בסדר, אבל מחוץ לעיר הרגשתי מחסור בכוח והמערכת ההיברידית לא ממש עזרה. גם מבחינת צריכת דלק, אמנם זו צריכה ממחשב דרך, אבל היו נתונים לא משהו בכלל בנסיעה בינעירונית. בעיר כן היו מספרים יפים.

לפני 53 דקות, itsik170 כתב:

בשנים האלה הגיעו בייבוא אישי כמות לא מבוטלת של קאמרי היברידיות, עדיף לחפש כזאת מאשר להתעסק ען הסבה לגז של רכב ישן.

ולקחת בחשבון את הסוללה שעלולה להתפגר או לחפש רכב שעבר החלפת סוללה לאחרונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 22.12.2022 בשעה 20:16, dorsht כתב:

אין יאריס היברידיות ב-20-30 אלף ש"ח. הכי זולה שראיתי ביד 2 הייתה ב-40 אלף ש"ח. כאלו עם נתונים טובים יחסית כבר עולות 50 אלף ש"ח וצפונה.

חסכונית - בתוואי עירוני כן.

יצא לי לשקול את הדגם הקודם כשחיפשתי רכב בסוף 2019, היאריס הקודמת לא עומדת בסטנדרט עם המתחרות שלה וגם מבחינת ביצועים היא רחוקה מלהיות זריזה. בעיר היא בסדר, אבל מחוץ לעיר הרגשתי מחסור בכוח והמערכת ההיברידית לא ממש עזרה. גם מבחינת צריכת דלק, אמנם זו צריכה ממחשב דרך, אבל היו נתונים לא משהו בכלל בנסיעה בינעירונית. בעיר כן היו מספרים יפים.

ולקחת בחשבון את הסוללה שעלולה להתפגר או לחפש רכב שעבר החלפת סוללה לאחרונה.

נכון אבל אם תיקח את העלויות של הסבה של קאמרי לגז, החסכון בדלק שתקבל מסופר מיני היברידית ועלויות יישור הקו. אתה כבר תתאזן לתקציב הזה במילא.

Pioneer TS-X150

פורסם

כנראה שאתה צודק. אולי לחפש אחת כזו שכבר עברה הסבה לגז זה הפתרון.

אגב, גם B4 מוסבת לגז יכולה להיות אופציה מעניינת. ממה שאני זוכר, בזמנו סובארו היו טובות להסבה לגז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל לחדד, אתה מדבר על קאמרי V6 3.5 ולא על קאמרי 2.4 (ששמעתי על בעיות מנועים).

אם אתה סגור על הדגם, פשוט תחפש אחת שכבר עם מערכת גז מותקנת, מאמין שמסתובבות לא מעט בכבישים.

בהצלחה.

פורסם
לפני 17 שעות, dorsht כתב:

כנראה שאתה צודק. אולי לחפש אחת כזו שכבר עברה הסבה לגז זה הפתרון.

אגב, גם B4 מוסבת לגז יכולה להיות אופציה מעניינת. ממה שאני זוכר, בזמנו סובארו היו טובות להסבה לגז.

כן רק שבשביל ביצועים פחות ממנוע 2.5 בתקציב הזה לא הייתי מציע וגם כאן במקרה הזה "ביצועים" זה יחסי - יהיו לה שני יתרונות עצומים של AWD ומנוע בוקסר - אבל גיר CVT מסרס ומתלים רכים - אלא אם כן אתה מדבר על הדור של 2005-2009 ואז כן - זה רכב מהנה מאוד לנהיגה. 

מה גם שפותח השרשור רשם שיש לו מאזדה 3 ולמען האמת בפן ההתנהגות היא אמורה להיות טובה יותר מכל קאמרי - אז שוב, ביצועים, זה לעיני המתבונן. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...