Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפעלת אורות Drl עם האורות הנמוכים /הגבוהים

מעבר לפיתרון נפתר ע"י קורן בן אשר,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלןן חברה, בעלים שמח של קופסת נעליים מתוקה citroen c1 2015 , לאוטו יש אורות יום לד אבל ברגע שמדליקים את האורות לילה הם נכבים. אשמח לדעת אם יש דרך לתכנת אותם כך שיפעלו יחד. או לפחות עם האורות הגבוהים 

ועוד שאלה חוקית.  יש לאוטו נורת H7. רגילה. חשבתי להחליף את כל הנורות לנורות קסנון שהם פשוט הרבה הרבה יותר יעילות אבל תהיתי אם בארץ יש איזה מניעה חוקית לעשות את זה למרות שיש רכבים רגילים שמגיעים ככה מהיצרן

תודה! ❤️👌

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי ה DRL : זו תאורה "מפוזרת" שאינה עוברת דרך עדשה או משתמשת ברפלקטור כדי לקבל כיוון וריכוז.  אי לכך - זו תאורה מסנוורת ולכן אין להשתמש בה בלילה.  לכן היא נכבית (או נחלשת) בעת הפעלת אורות רגילים.  גם אם תמצא איך לעקוף זאת, בבקשה אל תעשה זאת.

בעקרון אסור בארץ לשנות רכב מהמפרט איתו הגיע, אלא אם כן תוכל לקבל אשור יצרן/יבואן.  אני בספק אם אי פעם היה לרכב הזה או לתאומיו תאורת קסנון (שלא לדבר על לד) ולכן לא תוכל חוקית לעשות זאת.  לגבי קסנון, אני ספק עם תמצא (בלי קשר לחוקיות) קיט תואם ל C1 שמאפשר החלפה עם הנורות הרגילות.

פורסם
לפני שעתיים, Romzop כתב:

ועוד שאלה חוקית.  יש לאוטו נורת H7. רגילה. חשבתי להחליף את כל הנורות לנורות קסנון שהם פשוט הרבה הרבה יותר יעילות אבל תהיתי אם בארץ יש איזה מניעה חוקית לעשות את זה למרות שיש רכבים רגילים שמגיעים ככה מהיצרן

לשים ערכת קסנון לפחנוע הזה, גם אם אפשרי מבחינה טכנית, יעלה לך הרבה מאוד כסף. זה לא רק להחליף נורה. אם מה שמעניין אותך זה הוואסח, מיותר לחלוטין בעיניי, עוד לפני שדיברנו על הפן החוקי.

אם באמת מעניין אותך לראות את הכביש ואת הסביבה שלך טוב יותר, תוודא שהפנסים שלך לא עכורים ומכוונים כהלכה, ורכוש נורות הלוגן "מחוזקות" של אוסרם/פיליפס (למשל Osram Night Breaker).

חזיר דיזל

פורסם

מסכים עם האל תפעיל DRL בלילה.

אין טעם קסנון אתה לא תצליח, אתה יכול לקנות לדים שיתאימו שזה יותר טוב מקסנון.

רק תוודא שאתה קונה משהו איכותי ותכוון אותם שלא יסנוורו.

פורסם

תתחיל מכך שתגדיר מה מפריע לך קודם כל באופן מהותי.

אחרי זה מה אתה רוצה או היית שמח לעשות.

אני כל יום רואה אנשים נוסעים בלילה עם ה dRL שמתחלק לשני סוגים בלילה - הסוג שמסנוור את הנהג שמלפניו או הסוג שנראה בערך כמו גחלילית.

אני נוסע עם אורות כל השנה בכל המכוניות שלי מאז ומתמיד. גרוטאות וחדשות.

פורסם

יכול להיות שהבעיה לא בנורות כלל, אלא בזווית הנורה. אולי אתה מרכיב אותה לא נכון ובכך התאורה לא מתפזרת כמו שצריך.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 22 שעות, dani666 כתב:

לגבי ה DRL : זו תאורה "מפוזרת" שאינה עוברת דרך עדשה או משתמשת ברפלקטור כדי לקבל כיוון וריכוז.  אי לכך - זו תאורה מסנוורת ולכן אין להשתמש בה בלילה.  לכן היא נכבית (או נחלשת) בעת הפעלת אורות רגילים.  גם אם תמצא איך לעקוף זאת, בבקשה אל תעשה זאת.

בעקרון אסור בארץ לשנות רכב מהמפרט איתו הגיע, אלא אם כן תוכל לקבל אשור יצרן/יבואן.  אני בספק אם אי פעם היה לרכב הזה או לתאומיו תאורת קסנון (שלא לדבר על לד) ולכן לא תוכל חוקית לעשות זאת.  לגבי קסנון, אני ספק עם תמצא (בלי קשר לחוקיות) קיט תואם ל C1 שמאפשר החלפה עם הנורות הרגילות.

לפני 20 שעות, קורן בן אשר כתב:

לשים ערכת קסנון לפחנוע הזה, גם אם אפשרי מבחינה טכנית, יעלה לך הרבה מאוד כסף. זה לא רק להחליף נורה. אם מה שמעניין אותך זה הוואסח, מיותר לחלוטין בעיניי, עוד לפני שדיברנו על הפן החוקי.

אם באמת מעניין אותך לראות את הכביש ואת הסביבה שלך טוב יותר, תוודא שהפנסים שלך לא עכורים ומכוונים כהלכה, ורכוש נורות הלוגן "מחוזקות" של אוסרם/פיליפס (למשל Osram Night Breaker).

לפני 20 שעות, Shab00 כתב:

מסכים עם האל תפעיל DRL בלילה.

אין טעם קסנון אתה לא תצליח, אתה יכול לקנות לדים שיתאימו שזה יותר טוב מקסנון.

רק תוודא שאתה קונה משהו איכותי ותכוון אותם שלא יסנוורו.

לפני שעתיים, KipodYam כתב:

תתחיל מכך שתגדיר מה מפריע לך קודם כל באופן מהותי.

אחרי זה מה אתה רוצה או היית שמח לעשות.

אני כל יום רואה אנשים נוסעים בלילה עם ה dRL שמתחלק לשני סוגים בלילה - הסוג שמסנוור את הנהג שמלפניו או הסוג שנראה בערך כמו גחלילית.

אני נוסע עם אורות כל השנה בכל המכוניות שלי מאז ומתמיד. גרוטאות וחדשות.

הבנתי אתכם, ממש לא מעניין אותי לוואסח בגלל זה ציינתי שלפחות עם האורות הגבוהים שגם ככה מסנוורים. אני פשוט מרגיש שתאורת לילה לא מספיקה לי, אני ממש מתאמץ ולעומת רכבים אחרים שנסעתי אצל חברים זה פשוט בדיחה. 

החלפתי הסופש אחת הנורות שהייתה מעט חלשה ועשיתי פוליש לפנסים בתקווה שזה ישפר את הראות. 

במידה וזה לא מספיק, מה עוד יש לי במישור החוקי לעשות כדי לשפר את המצב? יש נורות שהן פשוט חזקות יותר? האורות הגבוהים סבירים אבל האורות הנמוכים הם בדיחה, לא רואים מטר, אני מפחד לנסוע איתם יותר מ50 קמ"ש 

• פיתרון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Romzop כתב:

במידה וזה לא מספיק, מה עוד יש לי במישור החוקי לעשות כדי לשפר את המצב? יש נורות שהן פשוט חזקות יותר? האורות הגבוהים סבירים אבל האורות הנמוכים הם בדיחה, לא רואים מטר, אני מפחד לנסוע איתם יותר מ50 קמ"ש 

על פניו מצב לא תקין. כבר הסברתי מה אתה יכול לעשות מבחינה חוקית. יש נורות הלוגן H7 חוקיות לכביש חזקות יותר. אבל, קודם כל בדוק שהפנסים מכוונים, ושאתה לא נוסע במקרה עם גלגלת במצב 3/4 קבוע ופנסים שמכוונים לתוך הכביש 5 מטר לפני האוטו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

Philips xtreme vision ומקבילתה אצל OSRAM זה הפתרון החוקי הכי טוב שתמצא.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מזכיר לי שלפני כמה שנים, חמי עזר לנו ולקח את הרכב לטסט.

אמרו לו שהפנסים לא מכוונים, וכיוונו אותם. לא לקחו על זה כסף. לא הכשילו.

נסיעת לילהראשונה, זוועה, לא רואים כלום. 

ניכנסתי לאיזה מוסך רנדומלי, בדקו והיו בטוחים שנכשלתי. הראו לי שהקו של התאורה פשוט עקום, וזה יכול9ף לנבוע מנורה לא איכותית (זבל סיני) או רפלקטור דפוק/מלוכלך. היתה נורה סינית בפנים...

החליפו נורה, כיוונו חזרה את הפנס ושקטה הארץ. 

אז תחליף נורות לosram  תקינות ויש רכבים שחשוב למקם אותם נכון

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...