Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רנו קליאו 1.2 טורבו גיר רובוטי. ירשנו מאבא שלי שקנה מהיבואן. שנת 2015. נסע בערך 55000 ק"מ 

ב 2019 עבר החלפת מחשב גיר (כבר טין אחריות) טופל רק אצל היבואן. בד"כ במרתון ברעננה. דוקא החלפת הגיר היתה בהרצליה. גם במוסך יבואן.

אני תל אביבי אז טיפול תקופתי עשיתי במוסך יבואן של רנו. המכונן.

בשלב מסויים נדלקו נורות התראה. מצ"ב.

תכננתי לקחת למוסך לבדיקה אבל תוך יום-יומיים המצבר הישן מת. הוחלף על ידי שגריר במצבר מתאים (stat stop. העניין נבדק במוסך יבואן. המצבר מתאים).

ממש מיד אחרי החלפת המצבר (ובודאות לא לפני ההחלפה) הופיעה בעיה מאוד מןרגשת. נתקע בהילוכים 1 ו 2. לפעמים עלה ל 3 ו 4 אם בחרתי ידנית ונהגתי מאוד בעדינות. מהירות בכל מקרה לא מעל 64 קמש (גבול קשיח. גם אם מנסים בכח). והופיעה התראה 

Check gear box ....

לקחתי למוסך המכונן של היבואן. שם נבדק במחשב ואחרי כשעה חזרו עם בשורות שכל הגיר דפוק. לאור הטיפול הקודם לא לקחו תשלום עבןר הבדיקה. אבל אמרו שאם רוצה כתוב יעלה 500 פלוס מעמ

מדברים שם על עלויות של 14000 וצפונה....(ואם הבנתי נכון זה למשומש ...)

עשו גם איפוס תקלות או משהו בשם דומה.

אמרתי שזה נראה לי צירוף מקרים לא סביר.  בדיוק עם החלפת המצבר.

לעומת זאת, הגיוני שהחלפת המצבר דפקה את המחשב. אבל את כל הגיר?

לקחתי למוסכניק עצמאי שאני מכיר. הוא מחפש כבר 10 ימים גיר משומש.

הוא מסכים איתי שזה מוזר הסמיכות להחלפת המצבר. 

אמר שאין אפשרות לחבר רק מחשב לבדוק אם שם התקלה. לדבריו גם הבדיקה אצלו מורה על תקלה בכל הגיר. אמר שאם היה לו מחשב לחבר היה מנסה. אבל אין ולא מצא.

התקשרתי למוסך מרתון של רנו (בהמלצת אבי שטיפל שם שנים). אמרתי להם שההיגיון שלי אומר שצריך לנסות רק מחשב. אמרו שגם אצלם יחברו לדיאגנוזה ולפי זה יחליטו. אבל אמר לי שאם ברנו בת"א זה מה שגילו אז אין סיבה להניח שאצלם זה יהיה שונה.

אשמח לתובנות בעניין.

יש לי נכונות (בלית ברירה...) לאשר למוסכניק הנוכחי להחליף גיר מפירוק. אני מבין שזה סדר גודל של 6000 - 7000 שח. אבל בינתיים (כ 10 ימים) הוא לא מוצא גיר ראוי.

אשמח לכל תובנה או עצה.

IMG-20221019-WA0005.jpg

IMG-20221016-WA0013.jpg

פורסם (נערך)

לך לחשמלאי רכב שיבדוק את המצבר

מצבר תקול יכול לגרום לבעיות שציינת

לא מעט מקרים שהיו כאלה התראות והחלפת מצבר לחדש תקין ובערכים המתאימים פתרה את הבעיה

מראה גם תקלה של ANTI POLUTION SYSTEM שזה מחזק את ההשערה שלי שהמצבר לא תקין

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

תנסה באמת לבדוק אם המצבר תקין כמו שאמרו יש פה פוסט גם כן של בחור עם 3008 שהופיעו לו תקלות בגיר ולאחר החלפת מצבר זה נפתר.

פורסם

פותח השרשור כתב במפורש שבעיית הגיר נוצרה לאחר החלפה למצבר חדש (ע"י שגריר) ושהוא בנתונים המתאימים.

גם מצבר חדש עלול להיות פגום ואכן כדאי לבודקו וגם לבדוק את טעינת האלטרנטור.

האם מי שהחליף את המצבר (שגריר) חיבר לפני ההחלפה מתח חיצוני לגיבוי?

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה התקלה  שאתה מקבל   מהגיר  ?   קשה לי  להאמין  שהגיר  עצמו  נדפק  האוטו  עם  קמ נמוך ,

זה  מחשב  או  קלאצים  או  תקלה  חשמלית  .

פורסם

במוסך של רנו ההשערה הראשונה היתה שהמצבר שהוחלף על ידי שגריר לא מתאים.

הם בדקו שהוא מתאים.

לא נראה לי שבדקו האם הוא תקין.  אבקש מהמוסכניק לבדוק.  תודה

פורסם
בתאריך 7.11.2022 בשעה 21:53, AutoCad כתב:

תנסה באמת לבדוק אם המצבר תקין כמו שאמרו יש פה פוסט גם כן של בחור עם 3008 שהופיעו לו תקלות בגיר ולאחר החלפת מצבר זה נפתר.

נבדק עם מצבר אחר מתאים. הבעיה עדיין קיימת

בתאריך 7.11.2022 בשעה 22:38, ronrobin כתב:

מה התקלה  שאתה מקבל   מהגיר  ?   קשה לי  להאמין  שהגיר  עצמו  נדפק  האוטו  עם  קמ נמוך ,

זה  מחשב  או  קלאצים  או  תקלה  חשמלית  .

זה גם ההגיון שלי. 

גם ברנו וגם המוסכניק שלי אמרו שלא ניתן לחבר מחשב בלבד כדי לבדוק. 

לפי המוסכניק שלי אין לו איך לאתר מחשב כזה.

לפי רנו זה פשוט לא נבדק ככה. רק מחברים למכשירי הבדיקה שלהם

• תוכן חדש...