Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת מנוע קר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל פעם שאני מתניע את האוטו בבוקר. יש לי נורת מנוע קר ( גם בקיץ ) שנעלמת אחרי נסיחעה של 5 דקות ..

האם זה דבר נורמאלי  וגם בהתנעה הראשונה שהאוטו קר המנוע ממש רועש 

האם הסימפטומים האלה נורמאליים או שזה מצביע על תקלה ?

תודה מראש

פורסם

נורמלי לגמרי. מנוע קר = מנוע לא בטמפרטורת עבודה (סע במתינות עד שהנורה נכבית).

למה אתה לא כותב באיזה רכב מדובר? יש דגמים שבהנעה קרה מעלים סל"ד בצורה מורגשת (ונשמעת) למשך כדקה כדי שהמנוע יתחמם יותר מהר.

חזיר דיזל

פורסם

הנרה הזאת כבית ממה שבדקנו בכמה דגמים בטמפ' נוזל קירור כ 55-60 מעלות. 

גם ביום הכי חם, באוטו שעמד כמה שעות טמפ' נוזל קירור תהיה דומה לטפ' סביבה - 30-35 מעלות אז הנורה תדלק עם התנעה ותכבה תוך דקה - שתיים. 

פורסם

משער שמדובר במאזדה?

בכל אופן תקין לגמרי, פשוט המנוע עדיין לא בטמפרטורת עבודה.

בכללי, לא מומלץ לאמץ את הרכב כשהוא קר, אלא רק כשמגיע לטמפרטורה המומלצת 

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

גם ביאריס שלי 2005,הנורה כחולה, ברכב זה אין שעון חום מנוע. בחורף לוקח כמה דקות עד שהמנוע מגיע לטמפ אופטימלית, ואז הנורה נכבת. עד אז פשוט לנהוג במתינות ובלי לעלות בסלד מידי.

מה גם שביאריס עד שנורה לא נכבת הגיר לא משלב להילוך האחרון.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

ביונדאי אקסנט ג"כ יש מ נורה כחולה במקום שעון ובהנעה קרב או בנסיעה זמן מומשך בירידות המנורה נדלקת ואחרי זה שהרכב מתחמם נכבית 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

גם ביאריס שלי 2005,הנורה כחולה, ברכב זה אין שעון חום מנוע. בחורף לוקח כמה דקות עד שהמנוע מגיע לטמפ אופטימלית, ואז הנורה נכבת. עד אז פשוט לנהוג במתינות ובלי לעלות בסלד מידי.

מה גם שביאריס עד שנורה לא נכבת הגיר לא משלב להילוך האחרון.

לפני 49 דקות, של כתב:

ביונדאי אקסנט ג"כ יש מ נורה כחולה במקום שעון ובהנעה קרב או בנסיעה זמן מומשך בירידות המנורה נדלקת ואחרי זה שהרכב מתחמם נכבית 

במשך יובלות שעון חום היה חלק אינטגרלי מהמידע שסופק לנהג על גבי לוח השעונים כמו מד דלק למשל

לפתע יצרנים מסוימים (טויוטה) החליטו שזה מיותר ושהרכב שייצרו לא יתחמם לעולם ואין צורך להוסיף שעון חום על אף העלות הזניחה שלו  שלא לדבר על תצוגה דיגיטלית כנהוג כיום

אני כנהג ששואף לקבל מקסימום מידע  בזמן אמת על הרכב ואם זה משהו קריטי אף רצוי התראה קולית 

בשנות ה90 היתה לי פיאט אונו 55 שלא היה בה שעון חום אז התקנתי אחד אני מניח שלא הותקן כיוון שזה היה דגם נחות ופחות "מאובזר" והרכב הזה היה מתחמם או כמה שהיה מתחמם השעון חום שהתקנתי הציל אותי לא פעם מראש מנוע

מאז בכל הרכבים שהחזקתי היה שעון חום מנוע שבאחד מהם נתפס טרמוסטט על סגור בעליות  לירושלים ביום קיץ חם זה גם כן הציל לי מנוע

ב2014 החלטתי לקנות רכב חדש ועשיתי מספר נסיעות מבחן על מספר רכבים בין היתר טויוטה קורולה

רכב מרווח  די נח ביצועים טובים פחות אהבתי את הגיר הרציף והפנים השחור כולו  אבל מה שגרם לי לפסול  בסופו של דבר  זה  לוח מחוונים לא ממש אינפורמטיבי וחוסר בשעון חום מנוע פשוט לא רציתי לקחת כאן סיכון אם הרכב יתחמם מסיבה כלשהי ולא אדע על כך בזמן

פשוט מעליב שרכב שעולה כל כך הרבה מתקמצנים עליו  באיבזור בסיסי הרבה פעמים באשמת היבואן שמביא לארץ רכבים עם איבזור מקוצץ על מנת חסוך

בפלואנס שרכשתי לבסוף יש נורה על כל פיפס ,שעון חום  מנוע ואף התראות קוליות

למשל כשהטנק מתרוקן וההתראה חוזרת מחדש בכל התנעה במידה ולא מילאת 

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני כשעה, של כתב:

בנסיעה זמן מומשך בירידות המנורה נדלקת ואחרי זה שהרכב מתחמם נכבית 

זה לא תקין, תחליף טרמוסטט. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, nit_zan כתב:

במשך יובלות שעון חום היה חלק אינטגרלי מהמידע שסופק לנהג על גבי לוח השעונים כמו מד דלק למשל

לפתע יצרנים מסוימים (טויוטה) החליטו שזה מיותר ושהרכב שייצרו לא יתחמם לעולם ואין צורך להוסיף שעון חום על אף העלות הזניחה שלו  שלא לדבר על תצוגה דיגיטלית כנהוג כיום

אני כנהג ששואף לקבל מקסימום מידע  בזמן אמת על הרכב ואם זה משהו קריטי אף רצוי התראה קולית 

בשנות ה90 היתה לי פיאט אונו 55 שלא היה בה שעון חום אז התקנתי אחד אני מניח שלא הותקן כיוון שזה היה דגם נחות ופחות "מאובזר" והרכב הזה היה מתחמם או כמה שהיה מתחמם השעון חום שהתקנתי הציל אותי לא פעם מראש מנוע

מאז בכל הרכבים שהחזקתי היה שעון חום מנוע שבאחד מהם נתפס טרמוסטט על סגור בעליות  לירושלים ביום קיץ חם זה גם כן הציל לי מנוע

ב2014 החלטתי לקנות רכב חדש ועשיתי מספר נסיעות מבחן על מספר רכבים בין היתר טויוטה קורולה

רכב מרווח  די נח ביצועים טובים פחות אהבתי את הגיר הרציף והפנים השחור כולו  אבל מה שגרם לי לפסול  בסופו של דבר  זה  לוח מחוונים לא ממש אינפורמטיבי וחוסר בשעון חום מנוע פשוט לא רציתי לקחת כאן סיכון אם הרכב יתחמם מסיבה כלשהי ולא אדע על כך בזמן

פשוט מעליב שרכב שעולה כל כך הרבה מתקמצנים עליו  באיבזור בסיסי הרבה פעמים באשמת היבואן שמביא לארץ רכבים עם איבזור מקוצץ על מנת חסוך

בפלואנס שרכשתי לבסוף יש נורה על כל פיפס ,שעון חום  מנוע ואף התראות קוליות

למשל כשהטנק מתרוקן וההתראה חוזרת מחדש בכל התנעה במידה ולא מילאת 

אתה יכול לקנות מד חום דיגיטלי שמתחבר לפלאג OBD2

זה עולה כ 100 שקל באליאקספרס ועובד מצוין, אצלי מותקן כבר 5 שנים.

אפילו יש אפשרות להגדיר טמפרטורה שבה הוא יצפצף והוא נותן עוד מידע אינפורמטיבי כנו מתח המצבר ועוד

עריכה אחרונה על ידי levy
  • תוכן חדש...