Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קנגו 2005 רעידות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי רנו קנגו 2005.

אחרי תקופה של 6 שנים הלך לרכב ראש מנוע.

החלפתי את כל המנוע (מנוע שלם) כולל משאבת דלק  ואינג'קטורים (משומשים שבאו עם המנוע שהחלפתי).

מאז החלפת המנוע התווצרו 4 בעיות.

1. בשביל להניע צריך להדליק סוויץ' 2-3 פעמים ואז הוא מניע בשניה, אם מדליקים סוויץ' פעם אחת ומנסים להניע אחרי סטארטר ארוך של 5 שניות הוא מניע... 

2. אחרי ההנעה במשך 25 שניות המנוע מפמפם ויוצא עשן לבן מהאגזוז, אחרי 25 שניות המנוע מתייצב ומפסיק הפמפום. (לפעמים אחרי הנעה הוא לא מפמפם אבל לרוב הוא כן) מוסך אחד אמר לי שנראה שאחד האינג'קטורים סתום ואחרי קצת זמן הוא משתחרר.

3. במצב סרק הרכב רועד רעידות חזקות עד כדי שרואים את ההגה וידית ההילוכים וכל הדברים שעל הדאשבורד רועדים.

מוסך אחד אמר לי גלגל תנופה (שצריך לעשות חריטה לגלגל תנופה, בגלל שאמרתי לו שבחצי קלאץ' רוורס הרכב רועד כפול), מוסך אחר אמר לי תושבות מנוע (ואני החלפתי תושבת תחתונה, ותושבת עליונה רואים שהיא שלמה, שהרכב מונע רואים שיש לתושבת ויבראציות חזקות).

4. ההילוכים ממש קצרים - הילוך ראשון עד 10 קמ"ש, הילוך שני עד 30 קמ"ש, הילוך שלישי עד 50 קמ"ש, הילוך רביעי עד 70 קמ"ש (אחרי שעוברים את הקמ"ש הנ"ל המנוע זועק להחליף הילוך) , הילוך חמישי עד 110 בלחץ גדול 120 קמ"ש והרכב רועד שהוא מגיע למהירות 110-120 קמ"ש והוא לא עובר את 120, רק בירידה הגיע לי ל-130, האם זה הגיוני ?

תודה על העזרה..

פורסם

1 ו-2 זה מצתי להט.

האם זה קורה רק במנוע קר? אם כן, די בוודאות מצתי להט שרופים, החלפה שלנם תפתור את זה.

3. אם התושבות תקינות, רעידה חזקה בסרק זה בגלל שהמנוע עצמו לא עבוד מאוזן, זאת אומרת אחד הצילינדרים חלש יותר מאחרים. שזה יכול להיות בגלל קומפרסיה, אינג'קטור, משאבה הזרקה. 

4. הדגם האטמוספרי 65 כ"ס מאוד מאוד חלש אבל במצב תקין מגיע במישור לאיזור 135 קמ"ש עם הרבה רעש ומאמץ.

זה בשום אופן לא אוטו לנסינות מהירות אבל 110 הוא מחזיק יחסית בלי בעיה. אם הוא לא עובר את ה 120 זה לא תקין, המנוע לא מפתח את ההספק המקסימלי שלו. החלפת פילטר אוויר וסולר אם לא הוחלפו הרבנה זמן יכולה להוסיף כמה קמ"ש לאבל את הרעידות זה לא יפתור. 

האם הרעידות רק תחת האצה או גם בניוטרל באותה מהירות?

כל מה שכתבתי מתייחס ל מנוע 1.9, אם זה 1.5DCI, הוא רכב זריז (באופן יחסי) שאמור להאיץ יפה בקצב התנועה ולהגיע לאיזור 160 קמ"ש.

פורסם (נערך)

אני חושב שבדרך כלל זה קורה אכן במנוע קר...

קניתי 4 מצתים חדשים אנסה להחליף ולראות אם אכן זה הסתדר ? (ד"א איך זה גורם למנוע לפמפם ?)

3. איך אפשר לדעת איזה צילינדר מזייף ? לקחת את האינג'קטורים לבדיקה ?

4. הוא לא עובר את ה 120 קמ"ש להגיע לשם הוא צריך תנופה רצינית... פילטר סולר הוחלף לפני כמה חודשים..

במצב נסיעה אין רעידות, אבל שהרכב בסרק יש רעידות, אם אני נותן קצת גז והטורים עולים ל 950-1100 אין רעידות.. (הוא על 800 טורים עובד בסרק)

המנוע הוא מנוע 1.9 דיזל ידני

ד"א במוסך אמרו לי שיש איזה צינור שצריך להיות מחובר מהמנוע לפיטר אוויר על איזה צינור מדובר ?

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

כנראה לא יעזור אבל שווה את הניסיון

שים תוסף דלק ואם באמת האינגקטורים סתומים אולי יעזור

אבל בכל מקרה אני לא מבין למה אתה לא הולך למי שהחליף את המנוע ואומר לו שזאת בעיה שלו (אמור להיות לך אחריות לכמה זמן)

פורסם
לפני שעה, Deutz912 כתב:

ד"א במוסך אמרו לי שיש איזה צינור שצריך להיות מחובר מהמנוע לפיטר אוויר על איזה צינור מדובר ?

נשם שמן יוצא מהמכסה שסתומים והולך לבית פילטר אוויר

פורסם
בתאריך 4.10.2022 בשעה 03:04, Shab00 כתב:

כנראה לא יעזור אבל שווה את הניסיון

שים תוסף דלק ואם באמת האינגקטורים סתומים אולי יעזור

אבל בכל מקרה אני לא מבין למה אתה לא הולך למי שהחליף את המנוע ואומר לו שזאת בעיה שלו (אמור להיות לך אחריות לכמה זמן)

שמתי תוסף חבל על הכסף לא הועיל בכלל..

קניתי מפירוק בקצת כסף לא מחברה שמוכרת..

בתאריך 4.10.2022 בשעה 03:40, של כתב:

נשם שמן יוצא מהמכסה שסתומים והולך לבית פילטר אוויר

תודה, מופיע לי צינור נשם מנוע זה זה ?

בתאריך 4.10.2022 בשעה 04:43, tamir3000 כתב:

נשמע גם שמשאבת ההזרקה לא מכוונת. 

צריך לבדוק גם את זה. 

השאלה אם זה משאבה שאפשר לכוון אותה, היא חשמלית...

• תוכן חדש...