Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו משפחה עם 3 בנות, מחפשים רכב שני למשפחה בתקציב בסביבות 70,000 ש"ח.

אף פעם לא נוסעים ברכב כל המשפחה אבל צריך 5 מקומות למקרה שמקפיצים חברים, מכוונים לסופר מיני/קומפקטית.

נסיעות בעיקר קצרות, ופעם או פעמיים בשבוע נסיעות של כ-30 ק"מ לכיוון. הרכב ייסע בסה"כ כ-10,000 ק"מ בשנה.

מחפשים רכב אמין, נוח, תצרוכת דלק חייבת להיות טובה. לא חובה שיהיה ספורטיבי אבל חשוב שלא יהיה עגלה. גובה יתקבל בברכה, לא הכרחי. שנתון 17-20, לא אכפת לנו לקנות רכב שהיה בליסינג כדי להוזיל עלויות ולעלות בשנתון.

מה תמליצו?

פורסם

הייתי בודק גאז, מרווח  מאחור, אמינה וחסכונית.

לא זריזה כמו המתחרות עם מנוע טורבו, אבל לנהג ממוצע תספק בהחלט 

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 6 שעות, לירן מ כתב:

לא אכפת לנו לקנות רכב שהיה בליסינג כדי להוזיל עלויות ולעלות בשנתון.

צריך שיהיה לכם אכפת לקנות רכב מליסינג.

זה הרבה יותר חתול בשק ממה שנדמה - מוזמן לקרא את הפוסט שלי בנדון.

בנוסף לכל - רכבי  ליסינג נמכרים היום ישירות מהחברות במחירים שפשוט לא פחותים ממחירי ידיים פרטיות,

מה שרק מוסיף לאי הכדאיות בעסקה כזו.

לגבי המלצות - הרכב הטוב ביותר לטעמי לכל דרישותיך הוא סקודה ייטי: קומפקטי אבל עם חלל עצום, 

זריז מספיק גם עם מנועי ה-1200 (אם כי 1400 עדיף בהרבה), מאד בטיחותי ונוח לנסיעות קצרות וארוכות כאחד.

בעיות: נדיר למצא, מחירים שנדרשים גבוהים לרוב ממחירון, חייב להיות מ-2015 ומעלה על מנת לצמצם למינימום 

את הסיכון לתקלה יקרה בגיר הרובוטי 7 הילוכים שיש ברוב הרכבים הנ"ל.

איכות החומרים וההרכבה טובים מאד, יכול לשרת שנים לדרישות שלך, הוצאות תחזוקה ממש סבירות במוסכים

מומחים דוגמת מוסך רון או אופיר המכונאי האקדמאי (במרכז).

אלטרנטיבות יעילות - טויוטה אוריס (לוא דוקא היברידית, לא גבוהה), פיז'ו 2008 (עם כוכבית גדולה לגבי בדיקת רצועת התזמון במנועי ה-1200), סוזוקי SX4/קרוסאובר (יקרים כעת, שים לב לבעיות גיר רציף בדגמי 1600). ג'יפונים אחרים יהיו לרוב יקרים יותר אלא אם נתוניהם גרועים.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אגב יש צורך במושב בטיחות ?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

אגב יש צורך במושב בטיחות ?

לא, בוסטר אחד, לא משהו שתופס מקום. 

לפני 5 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

צריך שיהיה לכם אכפת לקנות רכב מליסינג.

זה הרבה יותר חתול בשק ממה שנדמה - מוזמן לקרא את הפוסט שלי בנדון.

בנוסף לכל - רכבי  ליסינג נמכרים היום ישירות מהחברות במחירים שפשוט לא פחותים ממחירי ידיים פרטיות,

מה שרק מוסיף לאי הכדאיות בעסקה כזו.

לגבי המלצות - הרכב הטוב ביותר לטעמי לכל דרישותיך הוא סקודה ייטי: קומפקטי אבל עם חלל עצום, 

זריז מספיק גם עם מנועי ה-1200 (אם כי 1400 עדיף בהרבה), מאד בטיחותי ונוח לנסיעות קצרות וארוכות כאחד.

בעיות: נדיר למצא, מחירים שנדרשים גבוהים לרוב ממחירון, חייב להיות מ-2015 ומעלה על מנת לצמצם למינימום 

את הסיכון לתקלה יקרה בגיר הרובוטי 7 הילוכים שיש ברוב הרכבים הנ"ל.

איכות החומרים וההרכבה טובים מאד, יכול לשרת שנים לדרישות שלך, הוצאות תחזוקה ממש סבירות במוסכים

מומחים דוגמת מוסך רון או אופיר המכונאי האקדמאי (במרכז).

אלטרנטיבות יעילות - טויוטה אוריס (לוא דוקא היברידית, לא גבוהה), פיז'ו 2008 (עם כוכבית גדולה לגבי בדיקת רצועת התזמון במנועי ה-1200), סוזוקי SX4/קרוסאובר (יקרים כעת, שים לב לבעיות גיר רציף בדגמי 1600). ג'יפונים אחרים יהיו לרוב יקרים יותר אלא אם נתוניהם גרועים.

איך צריכת הדלק בסקודה ובאוריס? 

אגב לא מחפש ג'יפון דווקא, הפרמטרים החשובים זה אמינות, צריכת דלק, נוחות וביצועים סבירים לפחות. 

פורסם

לא הייתי ממליץ על ואגית בת 5-6 בגלל שעוד שנה שנתיים תתחיל לבקר במוסך 3 פעמים בשנה.

בנסועה שלך צריכת הדלק זה לא הכי קריטי. כל עוד תצמד לרכב לפחות 1:12 אז ההפרשים באמת לא כאלה קריטים והייתי מעדיף אמינות וסחירות.

שקלת קיה ספורטג'? לדעתי הצריכה 1-12 או 1-14 (לא בטוח - תבדוק) ומאוד נוחה.

טויוטה לא היברידית בערך אותו דבר.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אפשר לבדוק סיאט איביזה ברמת אבזור סטייל, תקבלו גם רכב מרווח אבל חזק מהגאז,

אם רוב הנסיעות בעיר פחות מומלץ בגלל הגיר הרובוטי שהוא גםמנקודת החולשה מבחינת אמינות.

עוד אופציה סיטרואן c3 תקבלו רכב יחסית ממודל 2019 חדש, הרכבים הגיעו בזמנו עם 5 שנות אחריות כך שתהיה לכם עוד אחריות, (למעט ליסינג) רכב נח מאוד וגם זריז, גיר יפני.

נקודת החולשה היא רצועת הטיימינג שטבולה בשמן ויכולה להתפורר, ההמלצה היא החלפה כול 4 שנים או 60 אלף.

פייגו 2008 בעלת מכלולים דומים גם אופציה,גיפון קטן גם תהיה משנתון מתקדם 2018.

יש פה סיכון מסוים כמו ברכב עם גיר רובוטי, אבל יש להם ביצועים.

אפשר לחפש קיה ריו, מרווחת, מערכות בטיחות, ויש גם מנוע 1.6 שאותו הייתי מעדיף.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 16.9.2022 בשעה 00:04, לירן מ כתב:

איך צריכת הדלק בסקודה ובאוריס? 

אגב לא מחפש ג'יפון דווקא, הפרמטרים החשובים זה אמינות, צריכת דלק, נוחות וביצועים סבירים לפחות.

שתיהן יכולות לתת סביב 13 ק"מ/ליטר בחיים האמיתיים, ביצועי הייטי עדיפים כמובן בגלל מנוע הטורבו.

מבחינת אמינות - הטויוטה מובילה עקב הפשטות המכנית היחסית (מנוע אטמוספרי מוכח וגיר רציף מעצבן אך אמין), הייטי מומלצת מ-2015 ואילך בשל שיפור בעמידות המכטרוניק (מח הגיר) משנה זו.

בתאריך 16.9.2022 בשעה 01:51, Coro כתב:

לא הייתי ממליץ על ואגית בת 5-6 בגלל שעוד שנה שנתיים תתחיל לבקר במוסך 3 פעמים בשנה.

אני אוהב את ההכללות העממיות הללו - ככל שמשמיצים יותר את "הצרפתיות והגרמניות" אני מוצא C4, 308, 2008, C3, 208, ייטי וכו' וכו' יותר בזול....  רכבים נהדרים עבור הכסף שהם עולים.

לא שמעתי דיווחים מגרמניה או צרפת על כך שמוסכי VAG או PSA נסתמו מרוב מכוניות תקולות בנות 5-6 שנים...

הכל שאלה של תחזוקה נכונה (ובמידה מסוימת כמובן גם של צורת נהיגה) - ואני מתפרנס היטב בין היתר ממציאת רכבים כאלו במצב נהדר ובמחירים שפויים רק בגלל שאנשים נבהלים מהכללות פסאודו-מדעיות כמו זו.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...