Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

אתה אפילו לא רואה את הסתירה הפנימית. אם הוא ״מרוויח ומהלל״, איפה בדיוק הוא ״שילם את המחיר״?

אין פה סתירה. כבר כתבתי שמשהו יכול להיות נפלא מצד אחד וגרוע מצד שני. לפחות שלוש פעמים כתבתי את זה.

חוזר פעם אחרונה על הטענה שלי: הבעיה שלי היא שהוא יכול להלל או לקלל או שניהם ביחד. אין לזה משמעות, כי אין לו יותר אפשרות בחירה. הוא נאלץ להשקיע הרבה כסף כדי להעביר את העסק למודל החדש, רק כדי להרוויח בערך כמו קודם. והיום זה האופציות שלו הן אמזון או כלום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 שעות, Be roo כתב:

על בסיס מה המידע ״רוב״?

הכרתי לא מעט שלא היה להם. 

על בסיס אחד שעובד התחומים האלה כבר 30 שנה.

אבל מה אני מבין. כנראה התבלבלתי.

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

ומי בדיוק השליחים האלה שיושבים ומחכים לעבודה מזדמנת, לא קבועה, לא מוסדרת, שאולי לא תכוסה בביטוח?

איזה ביטוח???

באמת נראה לך שיש להם ביטוחים??? 

מעודדים ילדים עבריינים לרכב נגד החוק בלי ביטוח ובלי טסט- וכמה שתעשה את זה יותר מהר (משמע, תעבור על החוק)- תרוויח יותר.

באמת אין פה שום בעיה. כנראה גם פה התבלבלתי.

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

אז אנחנו בענייני צקצוקים של ״פעם היה טוב יותר״. 

כי זה לא שלמשל הנוחות חוסכת לאנשים זמן והם יכולים לנצל אותו לעשות דברים אחרים שהם צריכים או רוצים. או שהיא מאפשרת לעסקים להגיע לקהל גדול יותר , או שהלקוחות מרוויחים ממגוון מזון.

חדש זה רע. כסף זה רע. נוחות זה רע. פעם היה טוב, כשאנשים גידלו בעצמם את האוכל שלהם.

אף אחד לא ציקצק כלום. רק נכנסתי לשרשור שבו מדברים על משהו שאני חי אותו (בעבר כשליח וכיום כבעל עסק) כדי להסביר דברים, ניסיתי להיות אובייקטיבי.

אבל כנראה אני טועה. סליחה.

לפני 13 שעות, falou כתב:

כינוי מכוער לפלטפורמה שמקשרת בין עסקים , לקוחות קצה, ועובדים שמוכנים לעשות את העבודה...

מה הבעיה?

עובדים שעולים על קטנוע שאין לו ביטוח וטסט, עובדים שמתומרצים לעבור על חוקי התנועה כדי להרוויח יותר, עובדים שמשתלם להם שכשאתה מזמין משלוח אז הם יעשו עוד משלוחים על הדרך ושהמשלוח שלך יאחר, עובדים שעובדים כמה אנשים על אותו טלפון (חשבון של וולט פרטנר) בסבבים, חלקם גם בלי רשיון (וזה מהכירות אישית). 

תאכלס- צודק. אין שום בעיה. 

לפני 12 שעות, falou כתב:

ואיך אתה משלם לו, חשבונית?

משלם לו במסטיקים. יש לי כד ענק ואני מחשב לו לפי חצי שקל למסטיק.

לפני 12 שעות, falou כתב:

למה להם לספוג "אי רווחיות"?

אם יש משהו שרשת מרכולים גדולה יודעת לעשות ברמה פרטנית שאתה לא תאמין, זה לחשב רווחיות. 

אני באמת לא מאמין שרשת מרכולים גדולה יודעת לחשב רווחיות. ממש הפתעת אותי עכשיו. הנה, למדתי משהו. הייתי בטוח שהם יודעים לחשב רק הפסדים.

לפני 12 שעות, falou כתב:

אנחנו משלמים על נוחות כל הזמן, מה הבעיה עם זה?

אין שום בעיה.

שיהיה לבריאות.

לפי התגובות שלכם אני מבין שעשיתי טעות שניסיתי להסביר משהו.

הצדק אתכם. תמיד! בברכת שבת שלום ותודה על התובנות.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אצל אמזון המקרה הוא אחר. בזוס מראש לא תכנן לעסוק רק בספרים.

מהיום הראשון טוני (המייסד הראשי של דורדאש) לא תכנן לעסוק רק בהזמנות אוכל.

(במקרה של אמזון זה צמח לחנות ובנוסף לAWS. סיפור מרתק בפני עצמו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ולמה אין וולט 2 שמתחרה בוולט הקיים?

יש פה הרבה הודעות על פרטים קטנים שעושה כאוס בהבנה של הסיפור 

הייתי מעדיף איזה הודעה שנותנת תמונה שלמה יחסית

פורסם

כי זה קשה.

קשה טכנולוגית לעשות מרקטפלייס תלת צדדי שעובד (מוכרים , קונים , שליחים) עם אתר , סקייל , דיוק וכו. (כמשהו שעובד בדורדאש , ועבד באמזון לפני ובמקומות אחר עם סקייל גדול. חלק מהבעיות המדוברות הן בין הקשות ביותר לפתור בתווך בין אונליין לעולם האמיתי)

קשה להביא כמות קריטית של כל השלושה כדי שהזמינות ונפוצות תהיה טובה. (+ מה שצריך לאופרציה כמו שירות לקוחות, זמינות אונליין כל הזמן, סליקת כספים וכו)

המצב לפני זה שחברות היו עושות חלקים מהשירותים שוולט מאגדת במחירים שאם היית מוסיף את כל העלויות ביחד היו משמעותית יותר מהעלות שוולט לוקחת ולכן דה פאקטו לרוב המקומות היה היצע חלקי.

חלק לא עשו שליחויות בכלל , חלק עשו רק עם טלפון , חלק היו עם זמני משלוח גרועים , חלק עם שירות לקוחות לא קיים (תתקשר למסעדה ונראה מה יהיה) וכו חוץ מהגדולים ועסקים שמראש נבנו למשלוחים (פיצה לדוגמא - אבל גם שם חלק מהגדולים אפילו עם הסקייל שלהם מעדיפים להעביר את העלות והתפעול לוולט ומתחרות שלהם - בחול - מאשר להריץ אותם בעצמן).

עכשיו מה שזה שינה זה שאם בעבר אנשים היו מחפשים בספר טלפונים -> מגנטים על המקרר / תפריטים בדואר -> המלצות של חברים -> גוגל מקומות ומתקשרים אליהם יותר - הם מעדיפים את הנוחות של לחפש במקום אחד + שירות יותר מהיר + מבחר. אז יוצא שמי שהיה מריץ שירות חלקי בעבר רואה פחות ביזנס מלא להריץ לפחות את חלקו בוולט.

מצד שני כאלו שלא הריצו מעולם עכשיו מקבלים נפח הזמנות שלא היה קיים להם בעבר בכלל (בעלות overhead מסוימת) , ואלו שהריצו הכל בעצמם ועברו - עכשיו כבר לא צריכים לדאוג לכח אדם למשלוחים , לשירות , לטפל בסליקה אונליין , מאגרי לקוחות , אתר וכו.

והלקוח מרוויח מבחר ושירות - אבל משלם על חלקו בעלויות אוכל ומשלוחים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

ולמה אין וולט 2 שמתחרה בוולט הקיים?

יש פה הרבה הודעות על פרטים קטנים שעושה כאוס בהבנה של הסיפור 

הייתי מעדיף איזה הודעה שנותנת תמונה שלמה יחסית

יש לוולט לפחות מתחרה אחד בארץ, משלוחה

אבל איכשהו וולט עדיין הרבה יותר תופסים

• מעניין 1
פורסם

גם תן ביס. 

אבל המודל של וולט הכי מוצלח. 

הם לא לגמרי אמאזון בשירות, אבל הם משתדלים להיות. לטעמי זה שירות טוב מרוב העסקים בארץ (לא חכמה) אבל ממש לא ברמה של אמאזון. 

בסוף אף בעל עסק לא חייב לעבוד עם וולט ואף לקוח לא חייב לקנות מהם. 

וולט משלמת לנהגים שלה כמו לעצמאי, זה שהשליחים לא מסדירים לעצמם תנאים ועובדים בשחור - משפטית, זה על הנהגים. מה שוולט עשו בחכמה זה הפכו את השליחים לנותני שירות שלהם. אני משלם לך על שירות, והצורה שבה אתה מביא אותו היא עליך. כמו שאני משלם לאינסטלטור מזומן, ושהוא יעשה מה שהוא רוצה מבחינת מס הכנסה/ביטוח/וואטאבר. 

אם תרצה המשטרה - שתאכוף. 

אם ירצה מס הכנסה - שיאכוף. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 13 שעות, אורח לרגע כתב:

על בסיס אחד שעובד התחומים האלה כבר 30 שנה.

אבל מה אני מבין. כנראה התבלבלתי.

מבין כמו בעל מוסך שקובע בהחלטיות איזה מכוניות אמינות יותר על פי אלה שהוא רואה שנכנסות אליו למוסך.

רק שאין לו מושג כמה מכוניות כאלה יש על הכביש, ואת אלה שלא נכנסות אליו הוא לא מכיר.

אז כן, הוא ידע להגיד שאצל רוב הסובארו שנכנסות אליו יש תקלה חוזרת של חבצול תקול. אבל אין לו מושג כמה מתוך כל מכוניות הסובארו יש את התקלה הזו.

אתה בתחום. נכון, יש לך מידע נוסף שאין לאחרים. זה לא אומר שיש לך את כל המידע, והמידע שיש לך מוטה מעצם זוית הראיה שלך.

לפני 14 שעות, אורח לרגע כתב:

עובדים שעולים על קטנוע שאין לו ביטוח וטסט,  עובדים שעובדים כמה אנשים על אותו טלפון (חשבון של וולט פרטנר) בסבבים, חלקם גם בלי רשיון (וזה מהכירות אישית).

עובדים שלחלקם אין דרך אחרת להתפרס.

הכרתי עובד כזה כמו שאתה מזכיר. הוא היה נער שנתקע בארץ במצב לימבו, בלי אפוטרופוס, בלי מעמד חוקי. תקוע בפנימיה לילדים בסיכון, בלי מסמכים. הפסיק לרחם על עצמו בשלב מסויים והבין שרק הוא ידאג לעצמו. השקיע בלימודים, ורצה לעבוד כדי לפרנס את עצמו. רק שהמעסיקים המסודרים לא יכלו לקחת אותו, למרות שחלקם מאוד רצו. אז הוא עבד בכל מיני עבודות שחורות מזדמנות, קנה לעצמו אופניים חשמליים וחלק טלפון עם עוד בחור. אז כן, הפנימיה דאגה לו לאכול, אבל הוא רצה גם בגדים שיתאימו לו במידה ולא רק כאלה שירש בתרומה, ומחשב כדי שיוכל להתקדם בלימודי עיבוד שבבי, כדי שיהיה לו מקצוע, כדי שיוכל לצאת מהבור שבו הוא נמצא.

לפני 13 שעות, אורח לרגע כתב:

מעודדים ילדים עבריינים לרכב נגד החוק

רק וולט עצמה? לבד?

אין למזמינים חלק בזה? (התקשרו פעם מדומינוס לדווח שהשליח עשה תאונה. מיד שאלתי לשלומו, והמוקדן סיפר שמכל הלקוחות שהוא התקשר לבשר להם על העיכוב, רק אני טרחתי לשאול, השאר התעניינו רק בפיצוי).

ולפני שהיה וולט, כל רוכבי האופנועים בארץ רכבו כחוק, לא עלו בכלל על מדרכות, לכולם היה ביטוח? 

וולט אולי מתמרצת שליחים מהירים ויש לה חלק בנושא, אבל היא לא קיימת בוואקום. תרבות הנהיגה פה היתה קיימת לפניה, היא לא המציאה שליחים שמקצרים דרך מדרכות. היא לא המציאה לקוחות שכל מה שמעניין אותם זה לקבל את מה שהם חושבים שמגיע עליהם, וושמים פס על כל השאר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 56 דקות, ניקו פ. כתב:

משפטית, זה על הנהגים. 

לא ממש מדוייק.

וולט היא תאגיד. כתאגיד, הם מחוייבים לניהול ספרים מאד קפדני.

אם ה,"נהגים" הם ספקים שלהם, הם צריכים להעביר להם חשבונית מס, או לכל הפחות קבלה (אם הם עוסק פטור).

אחרת, וולט לא יכולים לרשום את התשלום כהוצאה בספרים.

*כנראה שיש פה סידור אחר, מתוחכם הרבה יותר מהמנגנון הפשטני שהצעת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

וולט משלמת לנהגים שלה כמו לעצמאי,

זה עדיין לא מבטיח שבית המשפט לא יכיר בשליח כשכיר - יש לכך תבחינים ויש תקדימים שמעסיקים של עצמאיים לכאורה חויבו לשלם לעובדים את זכויותיהם כאילו היו שכירים.

חוץ מזה, העובדה שהשליחים מוגדרים כעצמאיים לא בהכרח פוטרת את וולט מאחריות. אם זה עדיין לא הגיע להכרעת בית המשפט זה יגיע, ולא כל תעלול משפטי פועל בסופו של דבר. אני מניח שוולט מבטחת את עצמה כנגד סיכונים אלה, השאלה האם בהיקף מספק וכיצד בית המשפט יחלק את האחריות בין וולט לשליח. תחשוב על הקבלן שמבצע עבודות עבור הוט, בסופו של דבר להוט יש אחריות לנזקים שהוא גורם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

איפה haat בסיפור הזה? מזמן לא בכפרים בלבד.

לפחות באיזור הגליל רואים אותם כמו וולט, אבל כנראה עדיין נישתית מדי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, natco כתב:

לא ממש מדוייק.

וולט היא תאגיד. כתאגיד, הם מחוייבים לניהול ספרים מאד קפדני.

אם ה,"נהגים" הם ספקים שלהם, הם צריכים להעביר להם חשבונית מס, או לכל הפחות קבלה (אם הם עוסק פטור).

אחרת, וולט לא יכולים לרשום את התשלום כהוצאה בספרים.

*כנראה שיש פה סידור אחר, מתוחכם הרבה יותר מהמנגנון הפשטני שהצעת.

זה ברור. הפשט היה בכלליות, להדגים למה הרעיון שלהם חכם מבחינה כלכלית/משפטית. זה שהם מכסתחים את עצמם בדרכים מפולפלות, אין ספק. אני משער שגם היו לא מעט יועצים משפטיים כשהם רק בנו את המנגנון שכנראה מבינים יותר משנינו ביחד איך להעסיק, לדווח, לתייג לכל האופרציה הזו כדי שתהיה יעילה כלכלית מחד ומכוסתחת משפטית מאידך. 

לפני 3 שעות, sperial כתב:

זה עדיין לא מבטיח שבית המשפט לא יכיר בשליח כשכיר - יש לכך תבחינים ויש תקדימים שמעסיקים של עצמאיים לכאורה חויבו לשלם לעובדים את זכויותיהם כאילו היו שכירים.

חוץ מזה, העובדה שהשליחים מוגדרים כעצמאיים לא בהכרח פוטרת את וולט מאחריות. אם זה עדיין לא הגיע להכרעת בית המשפט זה יגיע, ולא כל תעלול משפטי פועל בסופו של דבר. אני מניח שוולט מבטחת את עצמה כנגד סיכונים אלה, השאלה האם בהיקף מספק וכיצד בית המשפט יחלק את האחריות בין וולט לשליח. תחשוב על הקבלן שמבצע עבודות עבור הוט, בסופו של דבר להוט יש אחריות לנזקים שהוא גורם.

אני משער בזהירות שהצוות המשפטי של וולט מבין יותר ממני וממך כיצד להיזהר מהדברים האלו, ואני משער שהם גם מודעים לתקדימים ולמקרים שהיו שם - למשל כמו זה שהצליחו לבראות תהליך גיוס שלא מאוד שונה משכיר. אצל וולט אין תהליך גיוס או סינון. למעשה כל אחד שעומד ב-3/4 כללי בסיס יכול מחר להיות שליח. צריך כלי רכב, רישיון, מספר עוסק וזהו. אין ריאיון, אין העסקה, אין כלום. כל אחד יכול. אני. אתה, סבתא שלנו וגם סבא. זו סתם דוגמה אחת. אני בטוח שהם מכירים את העניין. 

ולאור הסטייה הגסה מהנושא אני מחזיר את השרשור חזרה. וולט לא עושה משהו פלילי, או לכל הפחות, זה לא הוכח (ולדעתי גם לא יוכח). לכן כל התלונות על הנהגים שלהם צריכות ללכת למשטרה ולא אליהם. אם יש חשד להעלמת מס. יש גוף ממשלתי שלם שמתעסק בזה ויודע להגיע לכל בנאדם מקטן ועד גדול אם הוא רוצה. 

אז באמת שאני לא מצליח להבין את התלונה על הוולט. נותן שירות. טוב למישהו? לבריאות. לא טוב? גם לבריאות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 13 דקות, itaysamurai כתב:

איפה haat בסיפור הזה? מזמן לא בכפרים בלבד.

לפחות באיזור הגליל רואים אותם כמו וולט, אבל כנראה עדיין נישתית מדי.

גם בחיפה רואים אותם, אם הרבה כי פחות מוולט. עוד לא קלטתי עד כמה השליחים שלהם חצופים.

@ניקו פ. אין לי ספק שהצוותים המשפטיים של וולט מכירים את הנושא לעומק. אבל, כפי שכתבתי, זה כנראה טרם הגיע לפתחו של בית המשפט. ויש בנושא הזה הרבה ניואנסים שמבחינים בין מקרה למקרה. אני גם מסופק לכמה שליחים יהיו אורך הרוח והאמצעים כדי להביא את הנושא לבחינה משפטית, ואולי וולט מסתמכת גם על מאפיינים אלה של השליחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, ניקו פ. כתב:

אני משער בזהירות שהצוות המשפטי של וולט מבין יותר ממני וממך כיצד להיזהר מהדברים האלו

המון דברים עבדו בצורה מסוימת במשך שנים רבות, עד לתקדים משפטי או חקיקה בנושא ואין לי ספק שיום אחד זה יקרה במקרה של וולט. זה קצת מזכיר לי את ביבי שמעניק את כל היועצים שלו דרך הליכוד ולא כעובדי משרד ראש הממשלה כדי שיהיו חייבים לו ולא למדינה - כשר אבל מסריח :-) 

פורסם
לפני 22 דקות, ניקו פ. כתב:

וולט לא עושה משהו פלילי, או לכל הפחות, זה לא הוכח (ולדעתי גם לא יוכח).

כל החברות מהסוג הזה וגם שאר המונפולים והחברות הגדולות נהנות מזה שקשה מאוד להוכיח מתי פעולה עסקית לגיטימית חוצה את הגבול והופכת להיות לא חוקית.

כמו שכתבתי וולט כבר חצו פעם אחת את הגבול בצורה ברורה וספגו קנס של 8.5 מליון שקל. אז הם פשוט יקפידו יותר להישאר בתחום האפור.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...