Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

המיסוי הזה צודק אבל  רשות המיסים לא תראה שקל.

פשוט יבטלו או יצמצמו את העמלה ויגלמו אותה בשער ההמרה של המט"ח.

הם לא יכולים לגלם את העמלה בשער ההמרה של המט"ח.

כיום הם מחוייבים להמיר לפי שער יציג.

פורסם

כדי לא לשלם מס הם יצטרכו לשנות את שער ההמרה לאפס. אבל מה אכפת להן? הלקוחות שבויים, אין תחליף אמיתי לכרטיס אשראי - כי גם התחליפים נושאים הפרשי המרה שהאוצר נהנה מהמע"מ עליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 26.8.2022 בשעה 18:22, sperial כתב:

בקיצור - זה הזמן למצוא כרטיס אשראי שנותן הנחה על עמלת המט"ח. בעצם - זה היה ויהיה נכון תמיד.  

כשאני רוכש באחד האתרים הגדולים (ריביי/אמזון) לעיתים האתר מציע לי לשלם ישירות בשקלים (או במטבע של המוכר - דולר/אירו), האם לא ייקחו עמלת המרה אם אבחר בשקלים? או שזה תרגום פנימי של האתר לשקלים?

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

במצב הזה האתר מבצע את ההמרה ולוקח את העמלה. בדרך כלל זו יותר גבוהה מהעמלה שלוקחת חברת האשראי. אתה יכול לבדוק פעם בעצמך - חלק את המחיר בשקלים שדורש האתר במחיר בדולרים ותקבל את שער הדולר באתר (או מטבע הבית של האתר). השווה את זה לחישוב דומה כשתראה את דוח האשראי. רק שים לב שלעתים חיוב האשראי מאחר ביום יומיים ולכן שערו היציג של המט"ח משתנה.

הדבר בולט עוד יותר כשהאתר מציע כמה מטבעות זרים, ואתה יכול לראות את עמלת ההמרה ביניהם על ידי בדיקתם מול השקל באותו יום. הדוגמה שלי היא אמאזון, שלעתים מציע לי לבחור בין רכישה בדולר ארה"ב לרכישה בליש"ט. אם אני כופל כל אחד מהמחירים בשער ההמרה שלו לשקלים אני רואה בדרך כלל הפרש גדול לרעת אד מהם - זו עמלת ההמרה שלגובה אמאזון. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 27.8.2022 בשעה 12:13, Night Driver כתב:

המיסוי הזה צודק אבל  רשות המיסים לא תראה שקל.

פשוט יבטלו או יצמצמו את העמלה ויגלמו אותה בשער ההמרה של המט"ח.

טעות הפרשי השער מהווים את העמלה. אין פה עמלת משיכה או משהו דומה. רשות המיסים יודעים את העבודה פשוט מגוחך הבית ספר שחברות האשראי עושות פה לגרור את הנושא 6 שנים.

• תוכן חדש...