Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצים לקחת מע"מ על עמלת האמרה.

https://www.ice.co.il/tourism/news/article/883617

רשות המסים מתכננת לייקר את עמלות השימוש בכרטיס האשראי בחו"ל ולגבות מע"מ על סך 17%. העלייה הצפויה נובעת ממחלוקת בת שש שנים בין בין חברות כרטיסי האשראי לרשות המסים, שכעת עשויה להסתיים בפשרה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה אומר? עדיף לטוס עם חבילות של מזומנים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@yor2 מדובר בתוספת של כ-0.5% לעלות רכישת מט"ח בכרטיסים היקרים ביותר - אלה שמחייבים בעמלת המרה של 3%. לרובנו, אלה שקונים פה ושם מה מעלי אקספרס או נוסעים פעם בשנה לשבוע בחו"ל מדובר על סכומים קטנים מאד. כמובן שמי שעושה הרבה עסקות  במט"ח ישלם יותר. 

@SlowRide כמובן שלא. עמלת רכישת מזומנים תמיד גבוהה מעמלת המרה בכרטיס האשראי (גם רכישת מזמנים בדרך של משיכה בכספומט בחו"ל, וזו תחוייב גם היא במע"מ, שכמובן יהיה יותר גבוה בהתאם לעמלה היותר גדולה).

בקיצור - זה הזמן למצוא כרטיס אשראי שנותן הנחה על עמלת המט"ח. בעצם - זה היה ויהיה נכון תמיד.  

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

מה זה אומר? עדיף לטוס עם חבילות של מזומנים?

בדיוק

הפתגם מהעבר "אין חבר נאמן מכסף מזומן" חוזר.

רכוש לך פאוץ' (כמו של פעם),אבל דקיק שאפשר לשים מתחת לחולצה,ככה לא שמים לב.

• מצחיק 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כמובן טעות. 

תנפיק כרטיס פלייקארד של אלעל, עמלת ההמרה 1.4% תעלה ל-0.164%. (הבאתי כדוגמה, לא חסרים כרטיסים עם עמלת המרה מוזלת. פשוט, זה של אלעל פתוח לכל לקוח). 

רכישת המזומן הזולה ביותר בבנק- דולר ארה"ב, תעלה עמלה של 2.5%. למטבעות אחרים עמלת ההמרה במזומן תגיע ל-4% ויותר בארץ, ואם אתם ממירים בחו"ל עוד הרבה יותר, כי יש,המרה כפולה (בכרטיס האשראי היא קיית תאורטית  מעשית  העמלה זהה לכל מטבע).

עדיין כרטיס האש

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכרטיס ''כזה אני רוצה'' של מקס העמלה היא 1% לתשלום במטח (ללא משיכות מזומן) כלומר היא תעלה ל1.17%. בכרטיס הבנקאי של One Zero העמלה היא 0% ואני מקווה שזה יצור תחרות שעוד כרטיסים יציעו עמלה כזו ואז העניין הזה בכלל לא משנה.

פורסם (נערך)

I need it.

כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז(נכון לעכשיו)

חפש בפייסבוק.

עריכה

רואה שבדיוק תגובה מעליי גם רשמו עליו.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

בכל רכישה בחול יש שלב של ביצוע תשלום. בפיי פאל לדוגמא יש אופציה לבחור לשלם  בש"ח על פי לוח המרה שלהם-כולל עמלה כמובן, או לשלם בכ.א ישראלי במטבע הנקוב שמוחלף לש"ח כולל עמלה.

מעניין לקבל הסבר, המלצות או שיטה איך מוודאים מהי הבחירה הנכונה במקרה של פיי פאל.

במקרה שלי מדובר בשתי אפשרויות , כ.א אמריקן אקס חבר  וישראכרט זהב

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)

כמעט תמיד העמלה בכרטיס הישראלי תהיה זולה מזו של פייפאל או כל שירות אחר, ותמיד יש לבחור במטבע הבית של הסוחר. נכון לקניות ברשת ונכון לקניות פרונטליות בחו"ל. ואפילו לדיוטי בנתב"ג, בו יש לבחור בדולר (שהוא המטבע הקובע בחנות הזו, אנומליה לכשעצמה). 

בחו"ל אני כמעט לא נזקק למזומן, מחזיק סכום קטן בשביל שירותים, שוק והמקומות הנדירים שלא מקבלים מזומן. אז משיכה של 500 ש"ח במטבע המקומי תעלה 15-20 ש"ח, נבלע בעלות הכוללת של הנסיעה. מצד שני - הרבה מאוד מקומות היום הם cashless, אתה יכול לשלם רק בכרטיס (או אפליקציה, אבל לישראלים היא תמיד תעבור דרך כרטיס).

לבוגרי הטכניון ואוניברסיטת ת"א (ואולי עוד מוסדות) יש כרטיס של מקס שנקרא UNIQ עם עמלת המרה של 1.2%, ללא עמלת שימוש חודשית. ברוב הכרטיסים שיש לי (ויש לי הרבה) שיחת טלפון שנתית מאפסת את דמי המנוי. 

@ד ו ד אמריקן אקספרס כרטיס בעייתי, לא מתקבל בהרבה מאוד מקומות. כך גם דיינרס . בכלל - ההמלצה שלי היא להחזיק לפחו כרטיס אחד של ויזה ואחד של מאסטרקארד - לא משנה איזה מהם הראשי ואיזה משני  -גם למקרה של אבדן\גניבה\חסימה, וגם למקרה של תקלה ברשת הסליקה העולמית של אחד הכרטיסים. צריך להבין - התגובה של כרטיס אשראי בכל מקום בעולם היא בסביבות שניה (עד שאתה מקבל את ה-SMS מהארץ המאשר את ביצוע העסקה), ותקלה כזו - ובשנים האחרונות היו כאלה לשתי הרשתות הגודולות - עלולה לתקוע אותך. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

בעבר אלא אם אני טועה, כל רכישה בחול באשראי במטבע שאינו דולר ארהב, עוברת במסלקה קודם המרה לדולר ואח"כ מדולר לש"ח מה שמייקר את עלות הרכישה,  האם זה קורה גם היום.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

מדובר בגביית מס הגיונית לחלוטין. חברות האשראי גוזלות מאיתנו מיסים שהיו צריכות לשלם. וכן אם תהיה התייקרות חברות האשראי בהחלט יכולות וצריכות לספוג את חלקן אם לא את כולן, בעיקר בכרטיסים עם העמלות היקרות. 

חברות האשראי הן מהמפרסות הבולטות בכל אתרי החדשות ולכן כל הכתבות האלו מנוסחת ההתעללות של רשות המיסים בציבור. במקום לשאול למה לעזאזל שלא ישלמו מיסים על העמלה.

פורסם (נערך)

@ד ו ד  זה מה שהם מפרסמים. מעשית, מניסיוני, הם גובים את אותה עמלת המרה בכל מטבע - מדולר דרך אירו ועד קרונה איסלנדית ויואן סיני.

ובכל מקרה - המרה של שקלים בחו"ל תעלה לך עמלה של 10-20%, והמרה משקל לדולר או אירו בארץ תעלה סיב 2.5-3%, ואז עוד כמה אחוזים בהמרתם למטבע המקומי בחו"ל. עמלות ההמרה הנגבות על ידי בנקים וחברות אשראי בישראל נמוכות יחסית למקובל בעולם. 

עוד דבר - אני מנחש שאתה מחזיק בכרטיסים בנקאיים של בנה"פ. אלה כרטיסים עם עמלות המרה יחסית  גבוהות (אאל"ט 2.8%). הוצא כרטיס נוסף עם עמלה מופחתת. חוץ מזה, אם אתה משלם דמי שימוש חודשיים התקשר למוקד שלהם (הוא משותף לשני הכרטיסים) ובטל אותם אם יש עוד כרטיסים בחשבון - למשל לאה - צריך שהיא תהיה נוכחת ותאשר לך בעת השיחה עם המוקד לבצע את הפעולה. כל שקל שמשלמים לחברות האלה הוא בזבוז (טוב, אני מקבל שיש מועדונים שעולים שקלים בודדים לחודש, ואז צריך לבדוק כדאיותם). אם אני אוסף את כל כרטיסי האשראי במשפחה - כולל הילדים ובנות הזוג שלהם, לדעתי יש לפחות 25 כרטיסים ואולי יותר - לדעתי משלמים דמי מנוי לא יותר מ-5 ש"ח בחודש. 

עריכה: עוד סיבה להנפקת כרטיסים חו. בנקאיים היא המסגרת: הוראות בנק ישראל צמצמו מאוד את מסגרת האשראי בכרטיסים הבנקאיים, מתוך כוונה לקדם את האשראי החוץ בנקאי. נחליק רגע את העובדה שהאשראי הזה הרבה יותר יקר, אבל בנסיעה לחו"ל יש לך הקפאות אשראי של חברת הכרת רכב, של בתי מלון, אפילו בתחנות דלק (באיסלנד היו מקפיאים לי 800 ש"ח למשך יומיים בכל תדלוק), אז כרטיס חוץ בנקאי ירחיב לך מאוד את המסגרת, וזה דרוש.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אם אני נעזר במחשבון ועושה אתה ההמרה בעצמי למה גובים עמלה 

פורסם

המיסוי הזה צודק אבל  רשות המיסים לא תראה שקל.

פשוט יבטלו או יצמצמו את העמלה ויגלמו אותה בשער ההמרה של המט"ח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...