Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בברצלונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אנחנו מתכננים טיול בברצלונה בראש השנה וחושבים על לשכור רכב.

חשבתי לעצמי שאם כבר עלה הרעיון של לשכור רכב, אולי מישהו כאן יכיר אופציות לרכבים מעניינים לנהיגה שם במחיר טוב.

אשמח להמלצות ורעיונות, ניקו.

עריכה: ראיתי שלשלמה דרך הנוסע המתמיד יש A CLASS ידנית במחיר שפוי, אבל מכיוון שזה קטגוריה דיי גנרית, אני חושש שזה סתם שם למשוך ובתכלס יתקעו אותי עם משהו פשוט יותר. ניתן לבטוח שאקבל משהו נחמד, או שיכולים לתקוע אותי שם בנקודת האיסוף ולא אוכל להגיד כלום?

עריכה אחרונה על ידי Nico62
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברצלונה או הסביבה?

לימים שבהם אתה בעיר אין מה לשכור רכב. יותר מזה - אם אתה שוכר רכב לימים הראשונים או האחרונים של הטיול שכור בנמה"ת, ובכל מקרה - שכור רק בפאתי העיר, לא כדאי לבזבז זמן ועצבים על נהיגה בתוכה.

לגבי הרכב שתשכור - קודם כל ספר באיזה הרכב אתם נוסעים, לכמה זמן תשכרו והיכן תטיילו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מצטרף להמלצה לא לשכור רכב בתוך העיר.

אני דווקא כן הייתי שוכר בשדה בהנחה שיש לך חניה במלון, יכול להיות שהשכרה ארוכת טווח תהיה משתלמת יותר מבחינת עלויות (אפילו עם שקלול של עלויות החניה במלון) ואתה לא תהיה תלוי במוניות מהמלון ולמלון.

מה שכן אני ממליץ לשכור מראש, המחירים נמוכים משמעותית. היינו אמורים לעשות טיול לפירינאים (משהו מאורגן) שהתבטל.

כשבדקתי עלויות של רכב שכור לכל התקופה (5 ימים) מצאתי רכב ב-180 יורו (פנדה ידנית או משהו כזה, אבל הייתי מסתדר).

כשרציתי לשכור ליום אחד עבור הטיול הזה (שגילינו שהתבטל רק כשהיינו בברצלונה) - 200 ומשהו יורו (נדמה לי 250 או 270 יורו) לרכב סופר מיני. נכון, קצת יותר גדול מהפנדה אבל מוגזם.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אנחנו מתכננים להיות שם שבוע.

את הרכב אנחנו תכלס בינתיים צריכים לשלוש ימים - אם נשכור לשבוע שלם אולי נוסיף תוכניות שנעשה בו שימוש. היעדים ב-3 הימים האלה הם במרחק של כ 100-150 קילומטר לכיוון מהעיר.

אנחנו יכולים לשכור קרוב למלון ל3 ימים, שתכלס זה בעצם יוצא 4 ימים ולפי מה שאני רואה העלות לזמן הזה תהיה 259 יורו ולעומת זאת לכל התקופה העלות תצא 413 יורו.

השאלה כמה יעלו המוניות מהשדה לעיר וחזרה אם לא ניקח את הרכב מהשדה למשך שבוע שלם.

הרכבים שלי בארץ, הקודם היה הונדה סיוויק ידנית וכיום מגאן קופה ידנית. את המגאן בטח אחליף בשנה-שנתיים הקרובות לרכב מעניין יותר. במידה ויש לזה משמעות, עשיתי בזמנו גם קורס על קארטינג בתקופת הלימודים בטכניון.

פורסם (נערך)

למה מוניות מהמלון? אני מניח שהמלון יהיה בעיר עצמה, והתחב"צ מצויינת. בכלל, קרבה לתחב"צ - בעיר כמו ברצלונה מדובר בתחתית - היא שיקול מרכזי בבחירת מלון.

לגבי מחירי השכירות שציינת - מה הם כוללים,,בעיקר מבחינת ביטוח?

לגבי הגעה מהשדה למלון - מן הסתם אין צורך במוניות. אבל בוא נערב מישהו שיודע @Derish

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקתי דרך הנחת הייטקזון במקום הנחת הנוסע המתמיד, ניתן לגלח עוד כ-10 יורו ככה לסכומים. מלון/דירה טרם בחרנו, נבחר בסופ"ש, כן נבחר אותה במיקום מרכזי.

לא חייב מונית, אפשר לשקלל תחב"צ, פשוט מתעניין מה העלות של הגעה מהשדה למלון ובחזרה בשביל ההחלטה של שבוע כנגד (בפועל) שכירות של 4 ימים.  וכן בסופ"ש כשאבדוק מלון אבדוק אם זה כולל חניה או לא, בטח זה ישפיע על השיקול לכמה זמן לקחת רכב בהנחה וחניה בעיר זה דבר יקר.

המחיר כולל כיסוי ביטוחי מלא על פניו. מה שכן לא מפורט שם קילומטראז' במידה ויש הגבלה.

car_rent_shlomo.PNG

פורסם
לפני 18 דקות, Nico62 כתב:

השאלה כמה יעלו המוניות מהשדה לעיר וחזרה אם לא ניקח את הרכב מהשדה למשך שבוע שלם.

היה לנו מלון מרכזי יחסית, ב-6 בערב לקחנו מונית מהמלון לשדה - 35 יורו, שני אנשים עם שתי מזוודות ושני תיקי יד.

לפני 16 דקות, sperial כתב:

למה מוניות מהמלון? אני מניח שהמלון יהיה בעיר עצמה, והתחב"צ מצויינת. בכלל, קרבה לתחב"צ - בעיר כמו ברצלונה מדובר בתחתית - היא שיקול מרכזי בבחירת מלון.

כי יותר נוח עם מזוודות ותיקים מאשר להיסחב בתחבורה ציבורית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

שכחתי לציין, גם אנחנו נהיה שניים. רואה שיש גם סדרה 3 ידנית בתוספת של 150 יורו. אבל אולי זה כבר קצת פינוק מוגזם, למרות שלא שולל.

אם מוניות הלוך חזור יוצא כ-70 יורו, אז אולי בהנחה שיהיה חניה איפה שנשהה, שווה לשקול רכב לשבוע שלם.

פורסם (נערך)

נראה שהבחור רגיש מאוד לעלויות. צריך לעשות השוואה של כל האופציות - מחיר של עוד 3 ימי שכירת רכב (לפי המחיר האמיתי, כולל ביטוחים, דלק וחניה) מול מוניות מול תחב"צ. ולהשוות לא רק מחיר כספי אלא גם זמן (אני מניח שהגרוע ביותר יהיה נהיגה) ונוחות (קרוב לודאי שהטוב ביותר יהיה מוניות).

עוד דבר שפות"ש צריך להביא בחשבון הוא ניסיונו בנהיגה באירופה בכלל ובספרד בפרט. נהיגה בתוככי עיר גדולה היא לא המקום המתאים להתנסות ראשונה או שניה. לכל מדינה יש המוזרויות שלה - בספרד אני זוכר כל מיני דברים לא שגרתיים (מבחינתי, לספרדים זו שגרה) בכיכרות (שאינן מתנהגות כמעגלי תנועה), צריך להבין איך להתנהל שם.

עריכה - לאור ההודעה האחרונה אני חוזר בי מההערה על הרגישות לעלות.

פות"ש - לגבי הרכב אתה צריך לזכור כמה דברים: 1. אתה צריך לדעת באיזו גרסה מדובר. רמז לכך תמצא בקטלוג. 2. בדרך כלל ליד הדגם תמצא את הביטוי "or similar". בטרמינולוגיה של חברות ההשכרה זה יכול להיות שבמקום המרצדס A (סביר שבגרסה נמוכה), תקבל, אולי, גולף. 3. יש עניין של בחירה במנוע דיזל חסכוני, לעתים אפשר להבטיח זאת מראש בתשלום נוסף. כמובן, אם זה חשוב לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

אני אצטט משהו שכתבתי בשרשור על ברצלונה והפירנאים לפני כחמש שנים, לגבי תחבורה (מאוד נוחה, גם עם מזוודות), משדה התעופה למרכז ברצלונה וחזרה:

"נסענו עם אוטובוס של חברת Aerobus, שמסיע משדה התעופה (טרמינלים 1 ו-2) אל מרכז ברצלונה, תחנה סופית בכיכר קטלוניה, שנמצאת בקצה העליון של השדרה המרכזית, La rambla. תדירות מאוד טובה ממוקדם בבוקר ועד חצות. עלות נסיעה בודדת 5.9 אירו. על הלוך חזור יש הנחה מסויימת."

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • רעיון טוב! 3

פורסם

שכרתי רכב בעבר בסרדיניה. שם לא נתקלתי במוזרויות. לא יודע מה צפוי בספרד. אני ממש לא נהג חדש או משהו בכל מקרה. ראיתי שיש מסלולי מירוצים. אם למשל אשכור סדרה 3, אוכל לקחת אותה למסלול או הביטוח לא יכסה את זה? מישהו היה שם במסלולים ויכול להמליץ ולספר חוויות ועלויות? לגבי הדיזל, אין לי העדפה לדיזל, לנסועה כזאת מעטה זה ממש זניח. זה רכב לשבוע לא לעשור.

פורסם

רוב הסיכויים שלא תוכל להיכנס עם רכב שכור למסלול מבחינת הביטוח.

מומלץ לברר עם חברת ההשכרה אך רוב הסיכויים שתקבל תשובה שלילית.

פורסם

אתה מדבר על זה? נראה די הגיוני ואינטואיטיבי לטעמי.

6CC4C2DC-1ACD-4CC1-B5AB-D36C1BF5F49F.png

לפני 1 דקה, dorsht כתב:

רוב הסיכויים שלא תוכל להיכנס עם רכב שכור למסלול מבחינת הביטוח.

מומלץ לברר עם חברת ההשכרה אך רוב הסיכויים שתקבל תשובה שלילית.

יש חברות שבהן אוכל להבטיח לעצמי רכב מסויים ולא כוכבית עם רכב דומה שגם יאפשרו לקחת למסלול? בכל אופן כניסה למסלול ממש לא חובה מבחינתי, סתם נראה לי בונוס נחמד במידה ואגמור עם רכב מעניין.

לפני 18 דקות, pasat04 כתב:

אני אצטט משהו שכתבתי בשרשור על ברצלונה והפירנאים לפני כחמש שנים, לגבי תחבורה (מאוד נוחה, גם עם מזוודות), משדה התעופה למרכז ברצלונה וחזרה:

"נסענו עם אוטובוס של חברת Aerobus, שמסיע משדה התעופה (טרמינלים 1 ו-2) אל מרכז ברצלונה, תחנה סופית בכיכר קטלוניה, שנמצאת בקצה העליון של השדרה המרכזית, La rambla. תדירות מאוד טובה ממוקדם בבוקר ועד חצות. עלות נסיעה בודדת 5.9 אירו. על הלוך חזור יש הנחה מסויימת."

תודה, הצעתי לחברה את הפירנאים להוסיף שם יום. נעבור על זה בסופ״ש. תודה על המידע, אחלה שרשור.

פורסם

המעגלים האלה זה כסף קטן (אבל נושא חם בפורום כבר כמה שנים כי בארץ לא יודעים לנהוג בהם - ובארץ אין יותר משי נתיבים, בספרד 4-5 זה שגרתי). יש להם מעגלי תנועה עם רמזורים בכניסה, רמזורים ביציאה, כל מיני פטנטים שאתה צריך להקיף מימין אם את רוצה לפנות ימינה או שמאלה, אבל ממשיך ישר דרך מרכז המדשאה כדי לנסוע ישר. ודרך אגב, גם בכיבשים בינעירוניים לא מעט פניות שמאלה מתחילות ביציאה ימינה ואז חצית הכביש ממנו יצאת עם תמרור עצור. 

במעגלים שהעלית שים לב שאם אתה בנתיב החיצוני עליך לתת זכות קדימה למי שיוצא מנתיב פנימי!! לכן להקפיד ולהכנס לנתיב הנכון. 

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לגבי הגעה מהשדה למלון - מן הסתם אין צורך במוניות. אבל בוא נערב מישהו שיודע @Derish

אין צורך במונית ואין צורך ברכב שכור. יש מטרו, איירובאס, רכבת רגילה ועוד כמה אוטובוסים לנקודות שונות. צריך רק לעשות קצת שיעורי בית.

לא חסר גם יעדים תיירותיים ועיירות יפות שאפשר לבקר בהן עם רכבת או אוטובוס. אנשים מתעקשים על רכב שכור או פרטי כי הם גדלו בסביבה שבה לא ניתן לשרוד בלעדיו ולא מבינים עד כמה בברצלונה זה כאב ראש ומעמסה. אין לי מה להוסיף בנושא הזה, יש דברים שצריך ללמוד בדרך הקשה ויש רגישות תרבותית שצריך לפתח כדי להבין לאן אתה מגיע.

רוב מקורות המידע כבר צויינו פה, בגוגל מאפס אפשר למצוא את רוב קווי התחב"צ ומשם לגשת לאתרים של החברות הרלוונטיות כדי לראות לו"ז ומסלולים. יש לי תחושה שזה לא מעניין את פות"ש. אני לא מכיר חברות השכרה של מכוניות 'מיוחדות' שאינן מלכודות תיירים, זה יותר נפוץ פה לאופנועים וקאמפרים.

אם התשובות פה לא מספקות, אפשר תמיד להתייעץ בקבוצות הפייסבוק של ישראלים בברצלונה. יש יותר מאחת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...