Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיר דקורטיבי שקרס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כזו, מי אשם ואת מי אני צריך לתבוע.

התקנתי קיר דקורטיבי מחברת רהיטים מוכרת, אחרי כחודש הפאנלים של הקיר קרסו במזל לא על אף אחד, הרסו 3 רהיטים שגם הם נקנו מאותה חברה.

התרעתי לחברה שהקיר לא יציב כשבוע וחצי לפני שזה קרה, הם כמובן לקחו את הזמן ולבסוף זה קרס.

הסכום הכולל של הנזק, בלי לדבר על הקיר שכרגע נראה זוועה כבר חודש ומשהו זה כ25 אלף שקל (עלות של הריהוט והקיר).

מהרגע שהקיר נפל עד שהם טרחו להגיע אליי הביתה עברו 3 שבועות, דבר מרתיח שכשלעצמו מאחר ואני הייתי צריך להסיר פלטות שעוד כן הצליחו להחזיק כדי שלא יפלו.

בקצרה, כל ההתנהלות שלהם על הפנים, בסוף הביאו מומחה שטען שהקיר לא עומד בתקן ולכן הכל נפל, הדירה חדשה נמסרה במרץ, הקיר הותקן ביוני.

הם מציעים "מטוב ליבם" תיקון של חלק מהרהיטים והחלפה של הספה, כמו כן תיקון הקיר כשאני זה שצריך לשלם כ1500-2000 שקל על ההובלות, מאשימים את הקבלן ואומרים זה או שאתה מקבל את ההצעה שלנו או שתתבע את הקבלן.

מבחינתי הקיר הזה לא חוזר, אשתי הייתה עם ילדה בת חודשיים מטר מהפלטה שנפלה ואני לא סומך עליהם שיעשו כמו שצריך, שלחתי להם מייל זועם לפני שהם טרחו להופיע ובו דרשתי החזר על עלות הקיר והחלפה של הרהיטים (הם מייבוא, לא מעוניין שישפצו לי אותם).

מקווה שלא בלבלתי אתכם יותר מדי, מבחינתנו הם אחראים לנזק והעובדה שהם לא הגיעו בזמן גם גרמה לכל הבעיה הזאת, אם החלטתי לתבוע אותם ואני מפסיד אז הפסדתי גם את הצעת הפשרה שלהם, אם קיבלתי אותה אני עם קיר שתמיד אפחד שיקרוס ופחות עוד 2000 שקל על כלום.

** בתמונה רואים שהצבע פשוט יצא עם הדבק, 3 חורים זה המומחה שקדח בקיר ולטענתו הוא "לא לפי התקן", מאחורי הקיר יש את הפיר מעלית, הם מכרו לי את הקיר בטענה שהעץ יפחית רעשים מהפיר כך שהם היו מודעים לכך.

תודה :)

WhatsApp Image 2022-08-24 at 11.43.31.jpeg

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• אחראי פורום
פורסם

יש תמונה של לפני? מהו אותו חיפוי שהם חשבו שיספיק להדביק אותו?

כתבת עץ, אני מכיר גם חיפויים מפלסטיק בצורות שונות, כמו בריקים או צורות שונות שהם מאוד קלים מצד שני.

אתה כותב על קבלן, זה מי ששכרת להתקין או מישהו שהחברה שלחה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נראה ש"הקיר הדקורטיבי" מסתכם בלוחות סנדוויץ'/MDF במידה די גדולה שהודבקו עם סופר7 על הקיר?

אם כן, מי שהתקין אותו כך וללא שום קיבוע מכני, הוא ללא שום ספק האשם.  

סופר7 הוא דבק פולימרי (סיליקון המתקשה בריאקציה עם האוויר) שנצמד למשטח עליו נמרח ולא חודר לחומר.  כך שהוא נצמד רק לצבע.

מי שחשב שהצבע (גם אם יושם על ידי סופרמן) יכול להחזיק משקל כזה, צריך לתת את הדין.

הכן בנוסף למה שהעלית כאן גם תמונות של הקיר הדקורטיבי  לפני שנפל, של הפלטות מהצד שהיה דבוק לקיר, ושל כל אלמנט שקשור למקרה (כמו מידות הלוחות) ופנה למהנדס בודק שיכתוב לך חו"ד עם הסבר של הכשל.

עם חו"ד כזו, תוכל לכתוב מכתב נוסף לחברת הרהיטים, שיהווה התראה לפני תביעה.

• אהבתי 5

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הזיה. אולי גם יאשימו את הקיר אם במקום לקדוח זרוע לטלויזיה אני פשוט אדביק אותה לקיר עם סופרגלו?

נשמע יותר כמו אחמד ובניו "שים לו דבק שים ת'פלטות קח ת'כסף וסלמאת" ולא "חברת רהיטים"..

פורסם
לפני 49 דקות, natco כתב:

מי שהתקין אותו כך וללא שום קיבוע מכני

אני אנצל את זה למשהו דומה:

אצלינו חלקים מהבניין מחופים בבריקים, שהודבקו ללא קיבועי מכאני כלשהו. לאחרונה בריק אחד נשלף על ידי רשת נגד יונים שהיתה מחוברת אליו עם ג'מבו - כנראה משהו משך את הרשת והיא משכה איתה את הבריק - וזה גרם לי לחשוב אם הבריקים האלו בסכנת נפילה, ואם צריכים לדאוג לקיבוע מכאני שלהם על מנת שלא יפול בריק מגובה על מישהו שעומד במקרה מתחת לבניין (מדובר על בריקים צריך וארוכים, משהו כמו 5X30).

פורסם

תודה על התגובות,

מצרף תמונות של לפני ושל הבלוקים עצמם

העניין שלשכנים מעליי ששותפים באותו קיר הכל תקין וגם להם יש - קירות אחרים אמנם והכל תקין.

היה אצלי קבלן באותו זמן שזה נפל ופשוט התעצבן שהוא ראה איך זה מודבק, אמר שזה ממש לא מקצועי מאחר וכמו שציין @natcoאכן נצמד אך ורק לצבע, לכן רואים גם קילופי צבע ולא מעבר לכך.

עורך הדין כבר מודע למצב וביקש שאנסה לפתור את זה מולם קודם ושנגיע לפשרה בלעדיו, עזר לי להכין מכתב אבל זה נשלח ממני ולא ממנו ולכן הם בכלל טרחו להגיע אליי הביתה.

יש לי גם תמונות לפני שזה נפל שפשוט הלוחות מתנדנדים, מה שנשלח אליהם ויש לי הוכחה לזה והם פשוט כנראה חשבו שיהיה בסדר.

כנראה שאתכונן לתביעה כמו שחברנו @natco ואחרים הציעו כאן.

WhatsApp Image 2022-08-24 at 13.50.31.jpeg

WhatsApp Image 2022-08-24 at 13.50.21.jpeg

WhatsApp Image 2022-08-24 at 13.50.18.jpeg

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 32 דקות, Fazer כתב:

אני אנצל את זה למשהו דומה:

אצלינו חלקים מהבניין מחופים בבריקים, שהודבקו ללא קיבועי מכאני כלשהו. לאחרונה בריק אחד נשלף על ידי רשת נגד יונים שהיתה מחוברת אליו עם ג'מבו - כנראה משהו משך את הרשת והיא משכה איתה את הבריק - וזה גרם לי לחשוב אם הבריקים האלו בסכנת נפילה, ואם צריכים לדאוג לקיבוע מכאני שלהם על מנת שלא יפול בריק מגובה על מישהו שעומד במקרה מתחת לבניין (מדובר על בריקים צריך וארוכים, משהו כמו 5X30).

ת"י 1872 לא פשוט להבנה (כי הוא מנסה לכסות טווח ענק של מקרים). בעקרון, על רגל אחת - מותר לחפות ללא קיבוע מכאני עד גובה של 2 מטר בתוך הבית, ושל 1.5 מטר בחוץ.

בנוסף, אסור שמשקל של אלמנט חיפוי אחד יעלה על 15 ק"ג, והאורך של הצלע הכי ארוכה על 80 ס"מ.

חוץ מזה יש כמה עשרות עמודים של מפרטים שקובעים איזה אלמנטים מותר להדביק ועם איזה דבק.

(לא זוכר את כל התקן, אבל אני בטוח שסופר7 על צבא אקרילי/סיד סינטטי לא מופיע שם כמשהו מותר).

כל הנושא הנ"ל נמצא בתחום האחריות של מהנדס הקונסטרוקציה, ולא של האדריכל, לכן אני פחות מתמצא בנבכי הפרטים, ולא רוצה לדבר שטויות ולהטעות מעבר למה שכתבתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הגיע הדו"ח מומחה מטעמם לאחר שהיה בשטח לפני שבועיים, זה משנה את המצב שלי בכלל? אין לי מושג מה הסעיפים האלה אומרים ואיך הם מצפים מלקוח שידע בכלל אם הקיר שלו עומד בתקן או לא.

screencapture-file-C-Users-aviza-Downloads-335430-pdf-2022-08-25-18_35_36.png

השרשור הטוב ביותר בפורום

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממה שכתוב שם נראה שהקיבוע שבוצע לא עומד בתקן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

התקנה חאפרית, אתה לא אמור לספק קיר בתקן, הם אמורים לבדוק אם המשטח עומד בתקן או מתאים להתקנה שלהם ואם לא אז שלא יתקינו.

בכל סוג של קיר הם אמורים לבצע תושבת מעוגנת בדיבלים אל הקיר או כל משטח אחר שיהיה, ועל המבנה המחוזק שיצרו להצמיד את הדקורציה.

זה כמו שאתקין טלויזיה על קיר מתפורר בבית משנות ה70 והיא תפול ואגיד להם שהקיר לא בתקן

• אהבתי 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

הם הביאו את המומחה הזה, על מנת שתהיה להם חוות דעת לבית המשפט שהטיח אצלך לא תקין מבחינת חוזק הדבקות לתשתית(הבטון של הפיר מעלית אני מניח).

גם אם הבדיקות שאותו המומחה עשה אכן אמינות ולא מזוייפות, הכשל נוצר כבר בשכבת הצבע ובכלל לא הגיע לטיח, וכמו ש NATCO רשם למעלה, הדבקה לשכת הצבע אינה מספיקה והיה חייב או לגרד את הצבע ולהגיע לטייח \ התשתית.  או לבצע עיגונים מכאנים בשיטה כלשהי(ולא חסר).

אם אתה מתכוון להגיע לבית משפט, אתה חייב להביא מומחה מטעמך.

איזה מעבדה(חברה) עשתה את הבדיקה?

לבית משפט מגיעים עם חוות דעת של יועץ מומחה,

בעבר עבדתי עם כמה יועצי חיפויים \ אבן בפרויקטים שהחיפוי החיצוני התנתק מהמבנה.

ממליץ לך להיועץ עם כמה, כנראה שכחלק מחוות הדעת הם יבקשו לבצע בדיקות של מעבדה עצמאית.(בדיקת שליפה וחוזק הדבקות(אותה הבדיקה שעשו אצלך כבר)).

מומחים בתחום שאני מכיר:

אריה וישינגרד 054-782-1720

ניר רביד: 054-4274979.

קח בחשבון שעלויות חוות הדעת ללא בדיקות בין 2-4K

בהצלחה

עריכה: אם תרצה שלח לי הודעה פרטית, אשלח לך את התקן שרשום בחוות הדעת

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות ובטח על טווח המחירים שלא היה לי מושג לגביהם.

לאור המחירים הללו,שבשילוב עו"ד והבדיקה שהם ירצו לעשות יגיע לאולי פי 2 מזה, אני ממש בהתלבטות איך להמשיך מכאן.

בכל אופן ארים להם טלפון בשבוע הבא ואשמע מה המומחים מציעים בהכרותם עם הנושא.

החברה שערכה את הבדיקה היא "מעבדות"

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

נו, ברצינות ..

מה זה הקשקוש המבושל הזה...

ראשית- חבל על 140 שקל כדי לרכוש את התקן, כי הוא לא רלוונטי (הסבר בהמשך), אבל ממה שאני זוכר, החוזק המינימלי בהדבקות, הוא 0.15 מגפ"ס לטיח פנים רגיל בתוך דירה, מה שאומר שרוב הבדיקות עוברות, והממוצע עובר.

הוא כנראה מכוון לחוזק הדבקה עבור טיח מיוחד המיועד להדבקת חיפוי, אך היה אמור להיות ברור מראש למבצעים, שטיח בתוך סלון של דירת קבלן סטנדרטית אינו אמור להיות כזה.

(עריכה: וכמובן שלא היו אמורים לכסות אותו בצבע במקרה כזה)

אבל זה לא רלוונטי, כי הטיח פה בכלל אינו הסיבה לכשל, והטיח לא התקלף בכלל (חוץ כנראה, מבנקודה ספציפית שהבודק מצא אחרי חיפוש מדוקדק).

מה שהתקלף זה הצבע העליון, כי ברור שהוא לא בנוי להחזיק משקל כזה. 

אגב, גם אם הטיח היה מתקלף, הם לא היו יוצאים נקיים, כי גודל ה"אריחים" שהם השתמשו בהם הוא מעל המותר בהדבקה (בטח על טיח רגיל שלא נוצר במיוחד להדבקת אריחים).

המומחה מטעמם גם מציין בטבלה הראשונה את גודל האריחים (למרות שאין לכך רלוונטיות לבדיקה שביצע)- שים לב, נראה לי שהוא בחר בפינצטה את ה"אריח" הכי קטן מבין אלו שהודבקו.

בקיצור- יש כאן נסיון התחכמות של המבצעים, ונסיון להרתיע אותך מתביעה. 

אם אתה מתכוון להוציא את נזקיך בבית המשפט, אתה חייב להתחמש בעד מומחה מטעמך, כי אחרת השופט, שאינו בעל מקצוע בענף הבניה, ישתכנע מדברי המומחה שלהם.

עריכה אחרונה על ידי natco

• תוכן חדש...