Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה  לא יגיע בכלל לצעדים משפטיים. לדעתי המעצבת התרשלה, כך שאני לא מתכוון להגיע עם הקבלן לבית דין.

והיא בוודאות לא תגיע איתו לכך.

הימור שלי שהיא תודיע לנו שזה מה יש והקבלן מסרב לתקן ואין לה מה לעשות, זו לא אשמתה.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, flytomars כתב:

לא הייתי בונה על צדק במשפט, שכנה הלכה למשפט בתביעות קטנות עם נזקים של נזילה מהשכן למעלה, הראתה תמונות שברור מהן שהנזילה היא למעלה במקום ספציפי, השופט אמר שלא הוכח שזה הגיע מהשכן בזה זה נסגר.

לבית משפט מומלץ ללכת עם חוות דעת מקצועית.

לפני 14 דקות, vxlan כתב:

זה  לא יגיע בכלל לצעדים משפטיים. לדעתי המעצבת התרשלה, כך שאני לא מתכוון להגיע עם הקבלן לבית דין.

והיא בוודאות לא תגיע איתו לכך.

הימור שלי שהיא תודיע לנו שזה מה יש והקבלן מסרב לתקן ואין לה מה לעשות, זו לא אשמתה.

זאת כן אשמתה.

זה שהיא אף פעם לא עבדה עם קבלן

טמבל שלא מגדיל ראש,

לא אומר שהיא בסדר.

יש טעות בשרטוט. אם אתה מוותר לה זה כבר עניין אחר.

פורסם
לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

תפקיד הקבלן לבצע לפי התכנית גם אם היא דבילית.

כיון שאנחנו מכירים, לפחות וירטואלית (כי לא הגעת למפגש!), לא מעט שנים, אני אתן לך את הקרדיט שכתבת את זה כדי לעשות פרובוקציה…

אם עובד שלך היה רואה תוכנית דפוקה שסותרת את ההיגיון הבריא ואת ה best practices של המקצוע, האם היית מצפה ממנו לבצע כמו חמור ״כי כתוב״ או לעצור ולוודא עם המהנדס שזו באמת כוונתו, ואפילו לקבל אישור בכתב שזו אכן היתה כוונתו?

מקצוענות זה לא רק לבצע פצצה תוכנית דפוקה, אלא גם לדעת מתי לעצור ולהרים דגל.

• אהבתי 7
פורסם (נערך)

קצת הגזמת, זה לא שבתוכנית הופיע חלון בתקרה או קיר באמצע האמבטיה. בתוכנית בסך הכל מופיע ריצוף עד לאמצע המשקוף - אולי יש אנשים שזה הטעם שלהם, אני לא רואה בעיה בזה שקבלן ממוצע יבצע את זה בלי לשאול שאלות.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, Fazer כתב:

כיון שאנחנו מכירים, לפחות וירטואלית (כי לא הגעת למפגש!), לא מעט שנים, אני אתן לך את הקרדיט שכתבת את זה כדי לעשות פרובוקציה…

אם עובד שלך היה רואה תוכנית דפוקה שסותרת את ההיגיון הבריא ואת ה best practices של המקצוע, האם היית מצפה ממנו לבצע כמו חמור ״כי כתוב״ או לעצור ולוודא עם המהנדס שזו באמת כוונתו, ואפילו לקבל אישור בכתב שזו אכן היתה כוונתו?

מקצוענות זה לא רק לבצע פצצה תוכנית דפוקה, אלא גם לדעת מתי לעצור ולהרים דגל.

מקבלן שיפוצים בהחלט כן. מקבלן בנין שבונה עכשיו שכונה לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

תפקיד הקבלן לבצע לפי התכנית גם אם היא דבילית.

המקרים היחידים שהוא צריך לעצור אלה מקרים שהחוק והרגולציה אוסרים על הביצוע כפי שהוא בתכנית.

אפילו מחשב שואל אותך אם לשמור לפני שאתה סוגר את הקובץ, אז מנותן שירות אנושי מצפים שיפעיל שיקול דעת מינימלי כשמשהו נראה לו מוזר. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, MiniMiz3r כתב:

אולי יש אנשים שזה הטעם שלהם

ואולי יש אנשים שהטעם שלהם זה קיר באמצע האמבטיה?

אני קניתי בדיוק אפס דירות בחיי, אבל לא ראיתי באף מקום מישהו שרצה שהריצוף בחדרים שונים "יפלוש" מתחת לדלת, וכששיפצתי את הדירה שלי, זה היה ממש ממש קריטי לקבלן ברמה שהוא הציק לנו על זה כי תוכניות פריסת הריצוף לא היו מדוייקות על המילימטר.

אני לא בטוח שהטענה שלך נכונה...

פורסם
לפני 4 שעות, elimalka כתב:

יש טעות בשרטוט. אם אתה מוותר לה זה כבר עניין אחר

אני אמרתי שאוותר?

במקרה כזה מתקן לבד, מבקש מאחד ממגיבי השרשור שמשלח ידם בתחום, לכתוב חוות דעת מקצועית, ומבקש ממנה לשלם עבור התיקון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, MiniMiz3r כתב:

אולי יש אנשים שזה הטעם שלהם, אני לא רואה בעיה בזה שקבלן ממוצע יבצע את זה בלי לשאול שאלות

קבלן שמרצף דירות כל יום אמור לחשוד שזו טעות. בחיים לא ראיתי שעושים כזה דבר בכוונה. מנסיוני קבלן שואל אותך פעמיים לפני כל דבר, כדי שלא תתלונן אחר כך שלא יצא כמו שרצית. אבל כנראה עוד לא יצא לי להיתקל בכזה ראש קטן.

פורסם

כמו שנהג לילה אמר, זה קבלן שבונה במקביל 4 בנייינים, 9 קומות כל אחד.

אני מניח שמה שקרה זה שהפועל עשה לפי התוכנית כי זה מה שאמרו לו, כשהגיע מנהל העבודה ראה את הטעות ועשה את החשבון שלו של עלות מול תועלת הגיע למסקנה שלא שווה לתקן.

הרי איזה תועלת תצא לו מכך שאני אהיה מרוצה? כלום ושום דבר. מצד שני לרצף יש לוז עמוס וכל עיכוב מעכב את שאר הגמרים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוקיי, עדיין זה לא התנהגות מקצועית, לפחות לדעתי. בסוף זה השם שלו.

פורסם

זה אפילו עוד יותר סביר מזה.

הרצף לא מכיר ולא יראה בזמן שהוא מרצף את סוג הדלת/משקוף שעומדת להיות מותקנת. אלו יגיעו לשטח הרבה אחרי שהוא כבר יהיה בפרויקט הבא.

מבחינתו, זו אולי דלת פנדל, או השד יודע מה.

הוא רצף. תפקידו לבצע הוראות בדיוק כפי שהוא קיבל אותן.

כמו שנהג לילה כתב, בפרויקטים מסדרי הגודל הללו, מנהלי העבודה חולשים על הרבה צוותים, המפקח של הפרויקט בטח שלא יכול לעקוב אחרי כל אמבטיה שמרוצפת.

בשביל זה יש תכניות. במקרה דנן -אם היתה תכנית פרישת חיפויים לאמבטיות ב-1:25, ופרט אדריכלי - זה לא היה קורה.

ב-99 אחוזים המנהלים תופסים את הטעויות בזמן. אחד מתפספס. 

גם לנו יש לעיתים (רחוקות, למזלי) טעויות. גם כאלו שגדולות בעלותן מזו בסדרי גודל.

גם למבצעים של היזמים שאנחנו עובדים איתם יש לפעמים טעויות. דברים שמבוצעים לא נכון למרות שכל התכניות היו נכונות וקיימות.

הקונץ הוא להתכנס מיד בשטח, ולטכס עיצה לפתרון הטוב ביותר של הטעות. 

בלי להטיל האשמות או לחפש מי ישלם.

ומי משלם בתכלס? לפעמים היזם סופג פירוק ובניה מחדש של איזה שהוא אלמנט, לפעמים אני סופג יום עבודה בשטח פלוס יום עבודה של ההנדסאית לבחינה ותיקון תכנית שלא בוצעה כלשונה.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

הכל טוב ויפה אבל למסור ככה דירה זה לא לעניין,  זה פשוט לא עושה שם טוב לקבלן ובטח לא משאיר טעם טוב ללקוח. 

כשאני רכשתי את הדירה שלי,  פרוייקט של 5 בניינים בני 9 קומות,  על כל דבר שלא היה במפרט הדירה הסטנדרטי קיבלתי טלפון מרוכז והנק' הובהרו כך שלא יהיו טעויות. 

אין מה לדאוג לקבלן המסכן שנתקע עם פרוייקט בן 5 בניינים, זאת הפרנסה שלו ועבורו העלות תיהיה משמעותית פחותה מלבעל הדירה או האדריכלית. 

זאת העבודה שלו וכשרואים משהו מוזר כזה מבררים עם הלקוח איזה דלת הוא רוצה,  יותר מזה, לקבלן יש את המידע הזה, צריך רק לשאול את אדריכלית השינויים שיש בכל פרוייקט, מישהו התעצל לעשות זאת. 

מעצבן שבישראל תמיד ימצאו אנשים שיצדיקו את היבואן,  את הקבלן,  את ביטוח לאומי. 

לעזעזל,  בן אדם לרוב קונה דירה פעם אחת בחיים,  שם עליה את כל כספו וחותם משכנתא לכמה עשורים ובסוף מישהו מתקטנן איתו על 5 סמ של ריצוף במקום פשוט להתקשר ולשאול. 

אם הייתי נציג הקבלן שמוסר ככה דירה הייתי מתבייש בשם הקבלן,  קטנוניות מגעילה. זה לא משנה מי צודק,  לא מעבירים בעלות על דירה כשהעסק נראה ככה. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

זהו שלא קנית דירה as is. הבאת בעל מקצוע מסלך כדי שישנה בה דברים ואלה התכניות שהוא סיפק.

אתה יכול לסמוך עליו בצורה עיוורת, אתה יכול לשלם לבעל מקצוע שיבדוק ואתה יכול לשבת עם הקבלן שיתן חוות דעת. אי אפשר להאשים אותו בזה שאתה לא בדקת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...