Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריכה להופיע במחשב של המכס בדיקה פרטנית למשלוח שלך. אם אין אז כנראה שלא הייתה.

לפני 7 דקות, Cerebral Cortex כתב:

בדיוק, הם טוענים שהקבלה היחידה שהם מסוגלים לספק זה שלהם על גבייה עבור בדיקה פרטנית.

אז לא רואה איך אפשר לגבות על בדיקה פרטנית.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

האמת שאני לא מבין מה אתה רוצה מהם.

שלחת מוצר יקר יחסית, כנראה שהיו אי סדרים מסוימים בקבלות או התאמות לגודל המוצר והחליטו לבדוק אותו

לצערי במדינה זה עולה כסף והמכס התלבש עליך לא דילטס.

דווקא לי יש עשרות חוויות של שירות טוב איתם (באופן יחסי כמובן)

פורסם

קיבלתי היום את חבילה מס 2 סוף סוף. אין שום מדבקה, שום פתק ושום הוכחה כל שהיא שהחבילה נפתחה בכלל על ידי נציג מכס ישראל. הקרטון אכן נפתח אבל זה בכדי להוסיף עוד פריט לקרטון כאשר הייתה בחו"ל. אז מה דעתכם? נציג מכס פתח את החבילה או לא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לך תדע האם הם פותחים, משקפים או מסתפקים בהצהרה.

אתה מזכיר לי את המכתבים ששלחתי הביתה מהטירונות, הגיעו סגורים עם מדבקה "נפתח על ידי הצנזור".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 29.7.2022 בשעה 13:39, Cerebral Cortex כתב:

אז קניתי 2 מוצרים חשמליים בארצות הברית ושלחתי אותם לחברת דילטאס. 
צירפתי קבלה מקורית, שילמתי עבור המשלוח לארץ ואת כל המיסים הנדרשים כחוק. עלות המוצרים מתחת ל $500 יחד. שמתי לב באתר שדילטאס  סיווגה את המוצרים בתור חלקים לרכב. פניתי אליהם ורשמתי שזה לא חלקי חילוף לרכב זה מוצרי חשמל. אם נניח קניתי שואב אבק מדוע אתם מתייגים את זה בתור חלק לרכב? זה שואב אבק. אם אני מנקה את הרכב אז זה נחשב חלק חילוף לרכב? אמרו שהם ישנו את סיווג החבילה לא יודע אם הם עשו זאת או לא. מיענתי את החבילה לאחותי כי האחיינים שלי בבית בחופש והם יוכלו לקבל את החבילה בזמן שאני בעבודה. 
החבילה הגיעה לארץ ואני מקבל הודעה מדילטאס שמכס ישראל החליט לעצור את החבילה. בנוסף המכס מבקש ממני הסברים בכתב מדוע קניתי 2 מוצרים, מה אני הולך לעשות איתם, מה מהות השימוש ומדוע שלחתי אותם לאחותי.
אני שילמתי את כל המסים וכל התשלומים על מנת לקבל את החבילה עד הבית עם שליח. זה שהמכס לא מאמין לחברת דילטאס ומחליט לפתוח חבילות למרות שהכל כדת וכדין מראה על רמת האמינות של החברה מבחינת המכס ככל הנראה. 
קיבלתי היום הודעה "משמחת" מדילטאס, המכס  מאמין לי, ווואו איזה כיף. אממה, כאן מגיעה הקומבינה של דילטאס. עכשיו אני צריך לשלם "עמלת בדיקה פרטנית" של $43. 
ממתי מכס ישראל גובה כסף על פתיחת של חבילה ובדיקה? הוא לא. העמלה הזאת היא עוד קומבינה של חברת השליחויות וזה כולל את דיל טאס. 
לי רק נותר לשאול "הגם אתה ברוטוס"? מסתבר שגם לדילטאס יש קומבינות בשרוולים שלהם.
נשאלת השאלה, מאיפה לי לדעת שהמכס באמת עיכב את החבילה? שהרי הקבלה על "הבדיקה הפרטנית" היא לא מאת המדינה אלא מאת החברה עצמה. אולי לא היה עיכוב כזה מעולם וזאת עוד קומבינה של חברת השילוח להוציא ממני עוד כסף?
אני את הלקח שלי למדתי.

קודם כל

העמיל מכס אמור לסווג את החבילה בצורה הכי קרובה למציאות

אם הוא טועה, מכס ישלחו לו הודעה שטעה (קרה לי)

אתה צריך לבדוק מה המוכר שקנית ממנו רשם להם ומה הסביר על החבילה

בדיקה פרטנית זאת דרישה של המכס לא של החברה

לשאלתך מכס גובה כסף גם על פתיחה של קרטון והשמדה של פריט מתוכו

מוצרים בעייתים אני שולח עם DHL \ FEDEX, שם אין בעיות סיווג

וגם אם יש, אפשר לדבר איתם ומטפלים

מגבת מיקרופייבר אין לי בעיה לשלוח עם גדלכירלילעך

בסוף הזול עולה יקר

43$ יצאת בזול הכל בסדר

אתה יכול לבקש מהם קבלה שהם שילמו 43$ למכס

יעבירו לך אותה

פורסם
בתאריך 30.7.2022 בשעה 15:10, mcaspi כתב:

כשלא נותנים שירות אלא רק רוצים כסף,  ולא מספקים מסמכים על בדיקה פרטנית, מפתחים קונספירציות. אתה לא צריך לשלם כמו ילד טוב. עסק צריך להראות שאכן הדברים קרו, וזה לא קרה כאן. זה החוק:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

לא רלוונטיהחברה ממוקמת בארהב, בהצלחה לתבוע בבוסטון עם הציטוט הזה.

בתאריך 30.7.2022 בשעה 14:30, Cerebral Cortex כתב:

איזה יופי, מדוע נציג של חברת השילוח צריך להיות ליד המוכס שהוא פותח את החבילה? נניח שאני אזמין אגזוז לאופנוע מאייביי לישראל. ככל הנראה הוא ייעצר על ידי הדואר כאן בארץ. הדואר ישלח לי הודעה שאני צריךלספק אישור משרד תחבורה. נציג המכס ונציג הדואר יושבים באותו מבנה. אחד ליד השני (כמו שקורה בחיפה). אם מתחשק לנציג המכס להתבונן בקפוסה בכדי לוודא שאני לא מקבן הוא יכול והוא יעשה את זה. הוא לא גובה ממני שקל שחוק עבור הבדיקה. אני מדבר מניסיון עבר שבו הזמנתי חלקים לרכב שהצריכו אישור משרד תחבורה. המכס בדק את החבילות ואף פעם לא שילמתי כלום. למה כאן זה שונה כאשר מדובר על חברת שילוח? 

לגבי המוצרים שקניתי, זה ממש משנה אם קניתי מיקסר או שואב אבק או משאבת לניפוח אוויר בגלגלים או מברגה חשמלית או נטענת? מדובר על מוצר חשמלי שעלות הקניה שלו מוצהרת בקבלה מקורית מבית העסק בו הוא נקנה. 

אם כל הניירת היא תקינה וכל המיסים הנדרשים על ידי המדינה שולמו כדת וכדין מה פאקינג איכפת למכס למה קניתי 2 מיקסרים ומה אני הולך לעשות איתם?

מוזמן לבזבז עוד קצת זמן ולקרוא את תקנות\פקודות המכס, אפילו אחסוך לך את החיפוש
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/265_002.htm
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/265_001.htm

אז למה לא שלחת בדואר? הדואר לא רלוונטי ומחורג

פורסם (נערך)
בתאריך 30.7.2022 בשעה 15:15, Cerebral Cortex כתב:

הם טוענים שהקבלה היחידה שהם מסוגלים לספק זה שלהם על גבייה עבור בדיקה פרטנית. אין להם יכולת להוכיח שהמדינה גבתה ממני את הכסף הזה כי הם כביכול גובים את הכסף ממני עבור המדינה ומעבירים את הסכום אליה.

אני משחרר קונטיינרים ועובד עם חברות גדולות

אני מקבל מהם בסוף התהליך את כל הניירת

הכל כולל הכל כולל הכל

וכל דרישת תשלום של המכס מופיעה שם

אבל פה מדובר בסכומים הרבה יותר גדולים , ואתה משלם המון על השירות עצמו

אז מתנהגים בהתאם

על 40$ לא היית מתעסק

יאללה קיבלת את המוצר שלך

חסכת עליו כמה מאות שקלים

שילמת 100 שקל? יאללה מתקדמים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

קודם כל

העמיל מכס אמור לסווג את החבילה בצורה הכי קרובה למציאות

אם הוא טועה, מכס ישלחו לו הודעה שטעה (קרה לי)

אתה צריך לבדוק מה המוכר שקנית ממנו רשם להם ומה הסביר על החבילה

בדיקה פרטנית זאת דרישה של המכס לא של החברה

לשאלתך מכס גובה כסף גם על פתיחה של קרטון והשמדה של פריט מתוכו

מוצרים בעייתים אני שולח עם DHL \ FEDEX, שם אין בעיות סיווג

וגם אם יש, אפשר לדבר איתם ומטפלים

מגבת מיקרופייבר אין לי בעיה לשלוח עם גדלכירלילעך

בסוף הזול עולה יקר

43$ יצאת בזול הכל בסדר

אתה יכול לבקש מהם קבלה שהם שילמו 43$ למכס

יעבירו לך אותה

אין להם יכולת לספק של קבלה חוץ מזאת שתשלום שולם עבורם עבור בדיקה פרטנית.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

גם לי זה קרה. הכלל הוא שחברות שילוח פרטיות בד"כ מעבירות במכס כל מה שרק אפשר. בדיוק בשביל לגבות את העמלה.

תשתדל לשלוח בשילוח רגיל /חברות דואר ולרוב לא תהיה שום בעיה.

פורסם

איזה עמלה?
 לבדיקה של המכס יש מחיר

הגיוני ש 100 שח זה המחיר

אתם מדברים כאילו גבו לו 1000 שח מתוכם  30% המכס, 70% החברה

כל ה"עמלות" האלה הן זניחות ביחס לעלות המוצר

כמובן חוץ מעמלת שיחרור שבד"כ סביב 300-400 שח

פורסם
לפני 14 שעות, Cerebral Cortex כתב:

אין להם יכולת לספק של קבלה חוץ מזאת שתשלום שולם עבורם עבור בדיקה פרטנית.

אז תפנה לעמיל מכס,שכנראה יזרוק אותך מכול המדרגות ואז אתה מוזמן לפנות למכס. שכנראה גם יזרוק אותך, אבל תמיד אפשר לבזבז  כסף ולשלוח בקשה ע"ב חוק חופש המידע

פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

גם לי זה קרה. הכלל הוא שחברות שילוח פרטיות בד"כ מעבירות במכס כל מה שרק אפשר. בדיוק בשביל לגבות את העמלה.

תשתדל לשלוח בשילוח רגיל /חברות דואר ולרוב לא תהיה שום בעיה.

נכון מאוד ויש סיבה למה זה קורה. הסיבה היא זמן ההספקה ללקוח. חברות השילוח מחוייבות להביא את החבילה באקספרס ללקוח. לכן היא חייבת לעבור בדיקה על ידי הגורמים הרלוונטיים. לעומת זאת דואר ישראל בדרך כלל מביא את החבילה תוך שבועיים עד חודש ולכן הוא "לוקח את הזמן" ומבצע את התהליכים על ידי עמילי מכס משלו.

• תוכן חדש...