Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מזהים תמרור 814?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמרור 814 הוא חצים, בערך בזווית 45 מעלות, האומרים לנו שנתיב עומד להסתיים ושעלינו לעזוב אותו.

אבל לחץ כזה גם עשוי להיות תפקיד שונה לחלוטין: הוא אומר לנו שנתיב מוביל לכיוון הכללי שהחץ מצביע אליו. כמו למשל בסרטון הזה (תקנו אותי אם אני טועה):

השאלה שלי:  כשאני רואה חץ כזה, איך אני יודע מה התפקיד שלו? כלומר, איך אני יודע אם הוא משמש כתמרור 814?

פורסם (נערך)

החץ הזה אינו 814. זה תמרור שאינו מופיע בלוח התמרורים, אבל מופיע בהנחיות להצבת תמרורי בעמ' 395. משמעותו היא שהנתיב מיועד לפניה בצומת שאחרי הצומת הקרוב, ועוד כמה משמעויות דומות, כמו במקום הזה, בו הוא משמש לסימון נתיב יציאה, במקום ה-813 התקני. הדבר הזה בעייתי מאוד כיון שהוא אינו מוסדר בתקנות.

תמרור 814 הוא משהו אחר - מדוב בסימון של נתיב המסתיים ויש להשתלב בנתיב הסמוך, וצורתו 3 חיצים אלכסוניים צמודים זה לזה. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כי אם זה 814, יהיה לפני תמרור 621?

image.png.29a72e03f0c4c2cc890dfb69d18a3fec.png

וגם אם פספסת, תמרור 814 הוא מהנתיב החיצוני פנימה, בעוד שהסימון השני הוא החוצה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

לכל אחד מהחצים מראה שונה, אין בעיה להבחין בינהם.

הסימון לנתיב שמסתיים הוא 3 חצים צפופים כמו שניתן לראות כאן:

image.thumb.png.8bc44c1287f8c24ecf2536251d2e00b5.png

ואילו סימון לכיוון נסיעה של נתיב הוא חץ בודד (יכולים להיות כמה, אבל המרחק בינהם גדול בהרבה), גדול יותר, כמו בתמונה שאתה צרפת וכאן:

image.thumb.png.177ec62716f00416eea519aa8b3ca2aa.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

@Oogaלא חייב להיות הנתיב החיצוני - יכול להיות גם משמאלו (או מימינו) אם החיצוני משנה תפקיד, כגון לנתיב יציאה או נתיב תחבורה ציבורית.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.5.2022 בשעה 20:22, sperial כתב:

החץ הזה אינו 814. זה תמרור שאינו מופיע בלוח התמרורים, אבל מופיע בהנחיות להצבת תמרורי בעמ' 395.

תודה על התשובה המצויינת. למדתי הרבה מהמסמך הזה. נחמד לדעת שהרבה דברים שנראים לנו שרירותיים נעשו תוך הגיון מסוים.

ותודה לכל המגיבים האחרים, מכולכם למדתי!

(אגב, חיפוש בגוגל תמונות (lane merge arrow) מעלה שבכמה מדינות החץ של סיום נתיב מעוצב אחרת מחץ רגיל: או שהוא מעוות (skewed) במקצת או שהוא קמור במקצת.)

• תוכן חדש...