Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן אני רציני וזה ממש שטח אפור פה.

לדעתי כמה שמוזר, ניתן להאשים את נהג האוטובוס בנהיגה רשלנית ומסוכנת.

בברכה L.A

למה (ולאני לא אומר זאת באופן מזלזל) אתה חושב שנהג האוטובוס התרשל?

בסירטון ניתן לראות כי האוטובוס (שנראה יחסית מודרני) נוסע בקו ישר על כביש רטוב בעת גשם (אני לא אנסה לקבוע באיזו מהירות אך נראה כי הוא נוהג כבשיגרה וללא כל בעיה מיוחדת) ומשום מקום (לא ניתן לקבוע מזוית הצילום האם נהג האוטובוס יכל לראות את הרכב הצהוב) מתפרץ לו הרכב הצהוב. נהג האוטובוס בולם ומסמן באורות לרכב הצהוב (שזז במעט הצידה), נהג האוטובוס רואה שאין מצב שהוא מצליח לבלום והוא מנסה לסטות ולעקוף את הרכב הצהוב אך מאבד אחיזה (אני מנחש בשל זאת שהוא המשיך לבלום). לפחות כך אני רואה את פני הדברים.

בנוסף חוקי מדינת ישראל לא חלים שם ולכן יתכן שדבר שנראה לנו כעבירה איננו עברה שם ולהיפיך.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי בכל תאונה יש שני אשמים .

לגבי הרכב הצהוב אין ספק.

לגבי האוטובוס , מי שנוהג ברכב גדול (גם אם הוא ריק הוא יותר מסוכן לסביבה) חייב ליסוע יותר לאט וכמו כל נהג לצפות להפתאות. ההוכחה לזה שהוא נסע מהר מידי היא שהוא לא רק נחשל בעצירה אלא גם נחשל בנסיון החמיקה מהרכב האידיוט.

אני כנראה הייתי מעדיף להפוך את ה"מונית" לפיתה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תנסו להתמקד במה שרשום למטה,חצי שנייה לפני שהוא מאבד שליטה מופיעות שתי מהירויות 60 ו-80...

השאלה היא אם זה של האוטובוס או הרכב הצהוב...

פורסם
לדעתי בכל תאונה יש שני אשמים .

לגבי הרכב הצהוב אין ספק.

לגבי האוטובוס , מי שנוהג ברכב גדול (גם אם הוא ריק הוא יותר מסוכן לסביבה) חייב ליסוע יותר לאט וכמו כל נהג לצפות להפתאות. ההוכחה לזה שהוא נסע מהר מידי היא שהוא לא רק נחשל בעצירה אלא גם נחשל בנסיון החמיקה מהרכב האידיוט.

אני כנראה הייתי מעדיף להפוך את ה"מונית" לפיתה.

מה הבעיה שלך עם האוטובוס? איך אתה יודע שהוא נסע מהר מדיי? גם אם הוא היה נוסע 70 ומישהו ניכנס לו מול האף מטר לפני האוטובוס הוא לא יצליח לעצור. אני לא מבין למה בכלל נהג האוטובוס פנה חד כל כך? עדיף היה עוקף ישר איך שהמכונית הצהובה ניכנסה או שהיה דופק קצת את המכונית הצהובה בצד ואז לא היה ניגרם יותר מידיי נזק

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני לא חושב שנהג האוטובוס אשם, אבל נהג טוב הוא לא, אם הוא היה נהג טוב הוא היה מבחין שהכביש מולו ריק (שימו לב שעוברות לפחות 5 שניות מהרגע שהרכב נכנס באופן מלא לכביש ועד שהאוטובוס מתחיל לסטות שמאלה) והיה סוטה באופן עדין יותר לנתיב הנגדי ואז מאט את המהירות. נהיגה טובה היא קודם כל צפייה מראש וחשיבה קדימה.

להגיד שהוא אשם זה לא נכון לדעתי, אשם הנהג האדיוט שאפילו לא הסתכל לראות מה קורה בכביש, וגם אם הוא הסתכל שכל אין לו, תעצור, יש אוטובוס שמגיע על כביש ראשי רטוב, תן לו לעבור.

זה שנהג האוטובוס לא ידע להתחמק מהתאונה לא עושה אותו אשם בסיבה לתאונה. נהג המכונית הוא הגורם לכך שנהג האוטובוס היה צריך להגיע למצב של התחמקות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
לא יעזור בית דין - אין כזה דבר בלימת חירום בכביש רטוב!

לא יעזור לך לא ABS ולא חילוץ ממוסק, אי אפשר לעשות בלימת חירום.

האפשרות היחידה על כביש רטוב היא לסטות ולהתפלל שתצא מזה בשלום.

שלד

סליחה, אבל אתה כותב שטויות. אפשר לעשות בלימת חירום בכביש רטוב, ABS עוזר בה המון וגם סטייה תוך כדי בלימה היא בגדר "בלימת חירום".

ולמי שכבר הצליח לנתח בדיוק מה עבר על נהג האוטובוס, כמה מהר (מדי) הוא נסע, מה מרחק העצירה שלו וכמה נעילות נגדיות הוא עשה - סחטיין על היכולת לנתח תאונות באינטרנט. מרשים ביותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בדיוק אתמול סיימתי את הקורס נהיגה מונעת.

95% אחוז מהזמן שעברתי בקורס דיברו על "מי אשם בתאונה"

אז לכל השופטים פה למינהם: (כולל אותך יוסי)

אין דבר כזה אשם בתאונה!!!

שמישהו נהרג בתאונה זה עוזר לקבוע מי אשם? זה מחזיר לחיים את ההרוג מהתאונה?

בכל תאונה אפשר לומר ששני המעורבים גרמו לתאונה במידה שונה ושניהם לא מנעו אותה!!

נהג האוטובוס יכל להסתכל על סממנים מקדימים ובשל תנאי מזג-האויר (שמן הסתם גורמים לראות לקויה) והכביש הרטוב (מרחק עצירה/בלימה מתארך+סכנת החלקה) יכל להתאים עצמו ולהיות ערוך ודרוך לקראת אותה פניה או לקראת כל דבר שהיה קורא בדרך (כדוגמת ילד קופץ לכביש, עץ נופל מצד הדרך וכו')

ונהג המונית (לצורך העיניין-מונית) היה צריך בשל אותם תנאים אף לעצור את מכוניתו (לא אומר לגלוש ולתת זכות קדימה) ולבדוק את שדה הראיה, וכמו-כן גם לנהוג בשיקול ולהשתלב בכביש בבטחה..

(תוך שהוא לוקח בחשבון שהכביש רטוב והראות לקויה והוא חייב להשתלב בכביש בלי להפריע לעוברים בו או לגרום להם לבלום בבהלה על הכביש הרטוב)

אמיר.

פורסם

כמ ושכבר כתבתי:לדעתי...

אם הוא לא הצליח להתחמק בכביש רטוב אז הוא נסע מהר מידי לכביש רטוב ,כמובן שנהג ה"מונית "אשם יותר .

מי שנוסע בגשם במהירות שבא הוא לא מצליח לעבור נתיב נוסע מהר מידי(גם אם זה 20)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אין דבר כזה אשם בתאונה!!!
בכל תאונה אפשר לומר ששני המעורבים גרמו לתאונה במידה שונה ושניהם לא מנעו אותה!!

נהג שמדבר בפאלפון ולא שם לב לתמרור עצור ?

נהג שיכור שסוטה מנתיבו ?

נהג שנרדם על ההגה ?

נהג שעוקף בקו לבן, כי הוא ממהר..

אני לא חושב שלהגיד שאין דבר כזה אשם בתאונה זה נכון. מה אם הדוגמאות האלה ? וכמובן שיש עוד רבות..

פורסם

אם כבר אתם משווים את זה לעניין זכות קדימה בארץ, לי יש קצת פרשנות שונה למקרה (ברוח נהיגה ישראלית):

נהג המכונית הפרטית/המונית הצהובה/כתומה/ירוקה/סגולה התפרץ לכביש בלי מתן זכות קדימה, נהג האוטובוס התעצבן כשחשב שהנהג השני חושב שהאוטובוס שלו עגלה ולא זז, ולכן הרשה לעצמו להכנס מהר לפני שיתקע מאחוריו. נהג האוטובוס (הגבר גבר) רצה להראות לו שהאוטובוס לא פראייר ולכן האיץ בכוונה כדי להפחיד את הנהג השני, הנהג השני הבין שהוא רציני וסטה קצת כמו שראיתם הצידה, ונהג האוטובוס חשב "זו ההזדמנות לעקוף ת'מנאיק!" ונכשל בעקיפה...

פורסם
נהג שמדבר בפאלפון ולא שם לב לתמרור עצור ?

תמרור עצור=הסתעפות דרכים, רכב שמגיע מדרך חוצה יכול להאט ולהבחין שיש רכב בצומת ולא לסמוך עליו שהוא יתן זכות קדימה.

נהג שיכור שסוטה מנתיבו ?

יכול להרוג אותך ללא ספק, ואולי אם אתה תדע לשלוט ברכב ולרדת לשוליים ולהתחמק או לקבל החלטה נכונה ולצאת מהמצב הזה אז התוצאה תהיה טראגית פחות?

נהג שנרדם על ההגה ?

נהג שעוקף בקו לבן, כי הוא ממהר..שני האחרונים הם למעשה גם סטייה מנתיב.

אני לא חושב שלהגיד שאין דבר כזה אשם בתאונה זה נכון. מה אם הדוגמאות האלה ? וכמובן שיש עוד רבות..

היו אתמול בשיעור נהיגה מונעת הרבה אנשים שדיברו כמוך וניסו לתפוס את המדריך במילים שאמר.

אתה נתת דוגמאות לאנשים שמביאים לסיטואציות המסוכנות האלה של תאונה!

למה אין דבר כזה אשם בתאונה?

אדם א' ואדם ב' עושים תאונה..

אדם ב' לא מבחין בתמרור עצור והורג למוות את אדם א'.

אדם א' עולה לשמיים והוא פוגש את אלוהים.. ואומר לו:

"למה לקחתי אותי? אני לא גרמתי לתאונה הזאת... נהג ב' אשם במה שקרה!"

אז אלוהים אומר לו:

"צודק"

ופונה למלאכים שלו:

"תחזירו את אדם א' לחיים ותביאו לפה את אדם ב'"

הבנת את הפואנטה??

אין מה לחפש אשמים בתאונה!! זה לא יחזיר לחיים אנשים ישרים ויקרים שנהרגים בדרכים....

תאונה צריך למנוע....

אלא אם כן נופל עליך גשר שקורס או גזע עץ שנופל ככה סתם- כמעט כל תאונה אפשר למנוע או למזער את הנזק למינימום.

אמיר.

פורסם
אין מה לחפש אשמים בתאונה!! זה לא יחזיר לחיים אנשים ישרים ויקרים שנהרגים בדרכים....

תאונה צריך למנוע....

אלא אם כן נופל עליך גשר שקורס או גזע עץ שנופל ככה סתם- כמעט כל תאונה אפשר למנוע או למזער את הנזק למינימום.

בזה אני מסכים איתך ב 100 אחוז, תאונות צריך למנוע ע"י לימוד והבנה שנהיגה זה דבר רציני וחשוב.

אבל מה שאמרתה לגבי זה שאין אשמים, ישנן תאונות שגם הנהג הזהיר והטוב ביותר לא יכול למנוע, גם אם נהג מסויים יסתכל 100 פעמים תמיד יכול להיות נהג שלא יעצור בתמרור עצור בדיוק ברגע שהוא עובר ולא יהיה לו שום דבר לעשות בעניין. נכון שהדרך היא לא לחפש אשמים אלה למנוע את התאונה עוד לפני שהיא מתרחשת, אבל שהיא כבר מתרחשת אתה אומר שלא צריך לחפש אשמים.. בזה אני לא מסכים.

לדוגמא:

נהג שנוהג שיכור וסוטה מהנתיב בדיוק בשניה שנהג אחר עובר מולו עם משפחתו (נהג טוב, מנוסה וזהיר שלא היה יכול לעשות כלום בישביל למנוע את התאונה החזיתית שהרגה את משפחתו, המכונית של השיכור סטתה בדיוק כשהם היו מטרים ספורים זו מול זו). האם אתה אומר שהם אשמים באותה מידה ??

האם בתור שופט הייתה מזכה את הנהג השיכור בגלל שהנהג השני אשם באותה מידה ? (הרי אם הנהג הזהיר לא היה יוצא מהבית אז התאונה לא היתה מתרחשת, לכן הם אשמים באותה מידה ?)

אני לא מתווכח איתך שכמעט כל תאונה אפשר למנוע או למזער את הנזק, זה בהחלט נכון, אך ברוב התאונות יש גם אשמים, וצריך לחפש אותם, כמו שמחפשים כל אדם אחר שמסכן חיי אדם שלא כחוק.

אני יכול להביא את הדוגמאות שלך גם כנגדך: הבנאי של הגשר אומר שהאיש המסכן שנפל עליו הגשר אשם באותה מידה, בגלל שהוא לא בדק מספיק טוב את הגשר לפני שהוא עבר מתחת. לפי מה שאתה אומר, הבנאי צודק..

אפשר להמשיך ככה לעד, או שתסכים איתי ואני איתך: תאונות צריך למנוע ע"י לימוד והסברה של החשיבות בנהיגה מקצועית וזהירה, אבל שתאונה כבר מתרחשת (כמובן שיש תאונות שבהן כל המעורבים אשמים) צריך לבדוק מה קרה, איך היה אפשר למנוע או לצמצם נזקים ובמקרה שאחד המעורבים הוא האשם, גם להעניש אותו. (אתה לא הייתה מעניש נהג שהרג משפחה כי הוא היה שיכור ?)

פורסם

תגיד לי... אתה בשוק??:shock:

ציטוטים שלך:

...האם בתור שופט הייתה מזכה את הנהג השיכור בגלל שהנהג השני אשם באותה מידה ? (הרי אם הנהג הזהיר לא היה יוצא מהבית אז התאונה לא היתה מתרחשת, לכן הם אשמים באותה מידה ?)...

..הבנאי של הגשר אומר שהאיש המסכן שנפל עליו הגשר אשם באותה מידה, בגלל שהוא לא בדק מספיק טוב את הגשר לפני שהוא עבר מתחת. לפי מה שאתה אומר, הבנאי צודק..

מישהו דיבר על אשמה במידה שווה במקרה של תאונה?

נראה לך ששיכור שהרג הורים לילדים והשאיר את ילדיהם יתומים יהיה אשם כמו ההורים שהרג?

2 אפשרויות:

-או שאין לך מושג למשמעויות הקשות של הדברים שהכנסת לפה שלי

-או שרמת ההבנה שלך שואפת לכוח שיש לי להסביר לך למה התכוונתי

ועכשיו, אני אנסה להסביר שוב, בצבעים ובניקוד, למה כוונת המשורר שאומר "אין אשמים בתאונות" :

נהג שיכור ומסומם איבד שליטה על רכבו והרג זוג הורים של 2 ילדים שנשארו יתומים.

יעזור לאותם זוג אחים שהשופט יאשים את השיכור בהריגה?

יעזור לאותם אחים שלאחר האשמה בביה"מ יענישו את השיכור ישב בכלא 5 שנים?

זה שהעיתונות, ואתה, ואני ומדינת ישראל יאשימו את השיכור במוות- זה יחזיר את ההורים לחיים?

תאשים, תעניש, מה כל זה יעזור במקרה של תאונה עם נפגעים.

המחשה למקרה שפתח את השרשור:

-נהג המונית אשם נניח, זה יעזור לאותם אנשים שיתהפכו בתוך האוטובוס?

-נהג האוטובוס לא האט או לא לקח בחישוב את תנאי הדרך ולא מנע תאונה, זה יעזור לאותם נוסעים?

מי שרוצה ומצליח להבין מה ניסיתי להגיד- שמח בשבילו.

ומי שלא- שיעשה קורס נהיגה מונעת.

אמיר.

פורסם

סלח לי BMW היקר, אבל בשוק אני לא.

בהודעתך הראשונה אתה אמרתה : "אין דבר כזה אשם בתאונה!!!" ולא הצגתה את הדברים כפי שאתה מציג אותם עכשיו.

כנראה שאתה לא קראתה את הודעתי עד הסוף כי מה שכתבתי בסוף הודעתי:

"אפשר להמשיך ככה לעד, או שתסכים איתי ואני איתך: תאונות צריך למנוע ע"י לימוד והסברה של החשיבות בנהיגה מקצועית וזהירה, אבל שתאונה כבר מתרחשת (כמובן שיש תאונות שבהן כל המעורבים אשמים) צריך לבדוק מה קרה, איך היה אפשר למנוע או לצמצם נזקים ובמקרה שאחד המעורבים הוא האשם, גם להעניש אותו"

שזה פחות או יותר מה שאתה כתבתה בהודעתך האחרונה, רק בלי ההשמצות. ואני לא הכנסתי שום דבר לפה שלך ולא טענתי שאמרתה שום דבר שלא אמרתה. הדוגמאות הקשות היו בדיוק דוגמאות מתאימות כדי לשלול את מה שאמרתה (שוב: "אין דבר כזה אשם בתאונה!!!").

אני מבין את הדברים בדיוק כמו שאתה כתבתה אותם בהודעתך האחרונה, אבל עם משפט כמו "אין דבר כזה אשם בתאונה" (כן פעם שלישית) אני לא מסכים, תקרא את הודעתך הראשונה והאחרונה, יש הבדל גדול בין שתיהן.

פורסם

חוסר הבנה ביננו.

מצטער אם נפגעת (ההשמצות לא היו מכוונות לפגיעה אלא להמחשה).

א-ב-ל

(הרי אם הנהג הזהיר לא היה יוצא מהבית אז התאונה לא היתה מתרחשת, לכן הם אשמים באותה מידה ?)

המשפט הזה נראה לך מתאר את הדברים שרציתי לטעון?

הבנאי של הגשר אומר שהאיש המסכן שנפל עליו הגשר אשם באותה מידה, בגלל שהוא לא בדק מספיק טוב את הגשר לפני שהוא עבר מתחת. לפי מה שאתה אומר, הבנאי צודק..

זה אפילו לא משפט ריאלי... (לבדוק את הגשר? עם הידיים?) וגם הוא נאמר באותו הקשר.

שתבין, אני לא מצדיק מעשי טיפשות של אחרים וזה גם לא יעזור לי או לך במקרה של תאונה ואבדה.

מה שרציתי להבהיר פה... שכל התגובות האלה של מי אשם בלינק בצירפו כאן הוא לא רלוונטי.

הנושא שהיה צריך לדון בו הוא : איך אפשר למנוע תאונה כזאת? מה גרם לה? --ולא כמה שנים יקבל הנהג מונית או האוטובוס במשפט...

אני מקווה שעכשיו זה מובן יותר טוב..:wink:

אמיר.

• תוכן חדש...