Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדד שלי לאיכות, נמדד גם בתקופת האחריות שאתה מקבל,

כמו שבברז למטבח, חמת ומדגל נותנים 5 שנות אחריות מלאה, זה נותן לי לישון בשקט בלילה כי אני יודע שאם תצוץ בעיה היא תטופל,

וכמו שאני קונה מכונת כביסה, אחד הפרמטרים שאני מסתכל זה תקופת האחריות המלאה,

יבואן לא יתן אחריות מלאה על מוצר בתקופה שיהיה לו חשש שהמוצר יתפרק לי בין הידים,

על המוצרים מעלי אקספרס אין אחריות יום יותר ממתי שקיבלת אותם,

על הרכבים הסינים יש 8 שנים אחריות או 150 אלק"מ המוקדם מבינהם,

מבחינתי זה מראה על אמינות.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עזבו איכות...
בואו נדבר על חלקי חילוף.
כל הרכבים האלו שופעים בצגים, לצגים האלו יש אורך חיים מאוד מוגבל, בטח בתנאי האקלים הישראלי
עוד 7 שנים שיתחילו להתקלקל צגים, או מחשבים... איפה תמצאו אותם?

מפירוק אין, כי הרכבים נדירים. מהיבואן אם המותג ישרוד ויהיה בכלל יבואן

ובכלל לא דיברנו על חלקי פח או פלסטיק.

יכול להיות שאלו רכבים טובים ו/או איכותיים, אבל החשש מחלקי חילוף היה דוחף אותי רק ליצרניות הגדולות שמוכרות כמויות משמעותיות בעולם, מה שמבטיח זמינות ח"ח וגם ח"ח תחליפיים

• מבאס 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חלקי חילוף תחליפים זה העיסוק הראשון של הסינים,

לפני שהם מיצרים את המקור הם מיצרים את החליפי,

חוץ מזה שלדעתי הם מיצרים מספיק מכוניות, והמחיר שלהם זול מהמתחרות ברמה שעם החיסכון בדלק זה תכלס שווה את ההימור.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, WE988244 כתב:

חוץ מזה שלדעתי הם מיצרים מספיק מכוניות, והמחיר שלהם זול מהמתחרות ברמה שעם החיסכון בדלק זה תכלס שווה את ההימור.

לא, לא באמת.

במחיר של ג׳ילי אפשר לקנות קורולה היברידית, והאמת שהייתי מעדיף את הקורולה, גם אם זה פחות חסכוני.

לפחות פה יש לך משהו מוכר וידוע.

אני הייתי מת לאוטו חשמלי, אבל - לא בכל מחיר. אם הבחירה שלי צריכה להיות בין משהו יקר כמו לא יודע מה, לבין משהו חצי אפוי, אני מעדיף להישאר עם בנזין כרגע.

אגב הדגמים של רנו/פז׳ו/אופל לא יותר טובים מהסינים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 שעות, X9500 כתב:

כמה הכללות בשלושה וחצי משפטים, וואו.

הכי נכון, בוגר ורציני להתייחס בצורה זהה למוצרי חשמל מעלי אקספרס ולמכוניות המיוצרות בסין כי הרי ייצור עלוב זה חלק בלתי נפרד מה-DNA הסיני, אין להם כבוד עצמי וכל זה. רגע, אני לא אמור לצפות שמוצר חשמלי שקניתי שם ב-3 ש"ח שלמים (כולל משלוח) יהיה מוצלח? אופס, יצאתי יותר עלוב מהסיני שמכר לי, שלא לדבר על זה שייצר את זה.

אה, זה שבסין מייצרים גם מותגים "לא סיניים" בעליל - השמות כבר ניתנו בהודעות שמעל - בוא נתעלם מהעניין כי זה יקלקל לך את הטיעון אז למה להרוס סתם.

ואיזה עלובים המהנדסים הצרפתיים שנרדמו כולם במבוא לחשמל, איך הם בכלל מעיזים לתכנן מכוניות בכלל וחשמליות בפרט? זבלים שכאלה, ואנחנו עוד עורכים להם קבלת פנים יפה מידי.

בכלל לא נסחפת.

הרעיון של הדברים שלי הם שאנשים מניחים את הז'יטונים שלהם על מילה לא אמינה בעליל.

לא מכליל את כל הסינים ויכול להיות תוצרת צרפתית טובה אבל לא מבין מי שקונה במחיר כזה כשיש הרבה חוסר אמינות בסביבה ואפשר להוסיף עוד 20-30% על המחיר ולקבל משהו ששווה הרבה יותר עם גב חזק.

גם אלו שקונים סיני לא חושבים שהרכב יחזיק יותר מהמותגים הידועים אלא חושבים שאולי לא הרבה פחות מהם, כל זאת לדעתי לא מצדיק את המחיר הדי נמוך בפער.

ובעניין האמינות הצרפתית, מדובר פה על רכבים עם טכנולוגיה חשמלית נטו, ולהאמין למותג שרוב החשמלי שהם ייצרו עד כה נדפק להם, לא יעזור לי אפילו אחריות, הרי הם גם נותנים אחריות על מה שהם מוכרים כיום ותראה את שווי השוק של הצרפתיות יד 2, גם אם הרכב לא יתפוגג בסוף האחריות,מספיק שאנשים לא יקנו אותו.

רכב חשמלי לא דומה לרכב בנזין לא אמין, כי בנזין כל תיקון שלו קטן ונותן דחף לתקן, מול חשמלי שתקלה אחת משביתה רכב כי לא רוצים לקחת הימור על תיקון של 15 אלף שקל.

פורסם

אני יכול להבין שמאוד משתלם לייבא רכב סיני, אנשים יבואו לתקן רק אצלך, אתה בטוח קונה בזול ומוכר ביוקר כי בכל זאת הישראלים פראיירים, נותן אחריות כי כנראה לך כל כך זול, אז הפערים משתלמים פה ושם לשלם ביוקר לתקלה. אבל לי קשה לעיכול העיצוב, הגימור והחוסר אמון במותג כל כך חדש ללא היסטוריה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

עזבו איכות...
בואו נדבר על חלקי חילוף.
כל הרכבים האלו שופעים בצגים, לצגים האלו יש אורך חיים מאוד מוגבל, בטח בתנאי האקלים הישראלי
עוד 7 שנים שיתחילו להתקלקל צגים, או מחשבים... איפה תמצאו אותם?

מפירוק אין, כי הרכבים נדירים. מהיבואן אם המותג ישרוד ויהיה בכלל יבואן

ובכלל לא דיברנו על חלקי פח או פלסטיק.

יכול להיות שאלו רכבים טובים ו/או איכותיים, אבל החשש מחלקי חילוף היה דוחף אותי רק ליצרניות הגדולות שמוכרות כמויות משמעותיות בעולם, מה שמבטיח זמינות ח"ח וגם ח"ח תחליפיים

מאז 2010 כמעט כל משפחתית כוללת מסך מולטימדיה מחשבים וצגים, לא שמעתי על אף תקלה בצג או מחשב שהתקלקל.
חוץ מזה תעשה חיפוש GEELY GEOMETRY באליאקספרס, תגלה עולם שלם של חלקי חילוף וזמינות שאין כמעט לאף רכב מערבי.

פורסם

לדעתי - אנחנו היום במצב כמו עם סמארטפונים מלפני 10 שנים - או לקנות מוצר דגל של אחת החברות המובילות, או כלום.

תן לזה עוד כמה שנים, כשההתפתחות תאט, והיצרנים יקבלו ניסיון וימלאו את השוק בדגמים איכותיים עם VFM לכל כיס.

כשיונדאי וטויוטה ירחיבו את היצע הדגמים שלהם מצד אחד, ותיכנס מקבילה של שיומי/רילמי שתציף את השוק בדגמים איכותיים במחיר טוב מצד שני, אז נדבר.

זה מה שכתבתי בשירשור מקביל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מהקצת שיצא לי להכיר, אין לי ספק שהם לא משקיעים בפיתוח ומחקר כמו יצרנים מוכרים אחרים ורואים ומרגישים את זה במוצרים שהם לא בשלים מספיק או עם טעויות שיצרן מערבי בטוח שלא היה נופל בהן. 

מצד שני, עידן הרכב החשמלי הפך את כל נושא הייצור לדבר פשוט יותר בסגנון של הרכבת מוצר ממודלים וזה תחום בו הסינים תמיד היו חזקים, אולי לא מקוריים אבל בהחלט יודעים לקחת מפה ומשם ולייצר מוצר חדש, בזול ומהר. אני בטוח שיש להם עוד מה להשתפר, אבל עוד דור אחד של דגמים ואני מאמין שהם בהחלט יעשו צרות למערב (הטיפש). 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 26.4.2022 בשעה 14:11, Michazzz כתב:

גם אייפון מיוצר בסין והוא מצוין. בפירוש דברתי על ייצור סיני של מוצרים סיניים ולא מפעל שמייצר בסין עם בדיקות בקרת איכות מחמירות

דעתי כדעתך.

חייבים לזכור שמאחורי ההתלהבות מהמבחר החדש של כל היצרנים הסיניים בארץ לא עומד דבר אחד, שהוא חשוב ביותר בעיני כשבוחרים רכב חדש: ניסיון.

לכל המצטטים "גם אייפון וגם טסלה", אזכיר שאין בעיה לייצר בסין מוצרים מצויינים - אבל בשלב זה רק אם הניהול ובקרת האיכות נעשים בסטנדרטים מערביים.

התרבות הסינית שונה בתכלית מזו שאנו מורגלים אליה, וזה ניכר בהחלט גם בתרבות העסקית. זכור הניסיון הראשון של יצרנים סיניים (כולל ג'ילי, שקנתה אח"כ את וולוו) לפני עשור לחדור לשוק האירופאי, והכישלון המוחלט שלהם במבחני הריסוק, שהביא להתקפלות מבישה עוד לפני שמכרו רכב אחד.  ברור שהם לומדים, ולומדים מהר - אבל חברה בסטנדרט מערבי לא היתה אפילו מתקרבת לאירופה עם הצהרות "מהפכניות" על תמורה מדהימה לכסף - ובסוף מקבלת כוכב בטיחות בודד (במקרה הטוב...).

כך נראתה גילי במבחן זמן קצר אחרי קניית וולוו:    

כיום המצב טוב בהרבה, כמובן.

אבל לגבי איכות כוללת, הנמדדת לאורך זמן?  אינני יודע, ולא הייתי רוצה להיות הראשון לגלות.

לדעתי, במוצר מורכב כמו רכב, הסינים חייבים להוכיח לנו, הצרכנים, שהם יודעים גם לקיים, ולא רק להבטיח, בכל מה שקשור לאיכות חומרים והרכבה, וכמובן שלאורך שנים אין בעיות עם האלקטרוניקה. ואת זה ניתן לדעת רק בעוד כמה שנים.

עד אז - אני מעדיף להמתין ולא להמליץ - בוודאי שלא בצורה גורפת - על חשמל סיני.

ואם נוסיף לכל זה גם מחירים בלתי אטרטיביים בעליל (הייתי מצפה למחיר של עד כ- 120,000 ש"ח למשפחתית בגודל איוניק 5 - לזה הייתי כבר קורא אטרקטיבי, בייחוד כשהסוללות מיוצרות בסין ומחיר מנוע חשמלי נמוך משמעותית מבעירה פנימית), הרי אין כאן שום תמריץ למהר ולרכוש, אלא אם אנשים אוהבים להשתתף בניסויים שונים על חשבונם...

• אהבתי 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 27.4.2022 בשעה 09:28, WE988244 כתב:

המדד שלי לאיכות, נמדד גם בתקופת האחריות שאתה מקבל,

מזל שהגדשתה שזה מדד שלך,עוד בטעות אנשים יאמינו שבאמת יש קשר.
מאצם דוגמא שלך מ.כביסה גם ברור חוסר הבנה שלך, מה זה אחריות יצרן מול אחריות יבואן, מה כלול באותיות קטנות ועוד כל מני דקויות חשובות (רמז מה שיכול להתקלקל או להישחק הכי מהר, זה לא כלול ) ומדבר מניסיון של 20 שנת  בעבר הלא רחוק בעולם הקמעונאות.
בישראל היבואנים השתמשו/משתמשים בהרחבת אחריות, רק לצורך "תעלול מכירתי" לא מאצם העובדה שמאמינים במוצרים שלהם ( בהתאם לזה ניסחו את כתב אחריות ה"מורחב" שזה שונה מכתב אחריות של שנה שהחוק מחייב).
אני אתן לך דוגמה קטנה...בתור אחד שמכיר את העולם החשמל והאלקטרוניקה, אני רכשתי מילה,מי שקצת מבין בתחום, במ.כביסה אכן שם דבר בתחום (אכן מוצדק), גם עולה קצת יותר, מגיע עם שנה אחריות ללא שום יכולת תוספת אחריות כמו שנהוג אצל אחרים...רק דרך ביטוח...המתקין כבר בדרך מתחיל להפחיד אותך שהכרטיס מאוד יקר ומתקלקל, לכן מרוב דאגה בשבילך בשמחה ימכור לך ביטוח 69 ש"ח לחודש ......ל-36 חודשים :D
בקיצור החברה עצמה מודעת לזה, שעובד שלו משפר משכורת רק בצורה שקוטל ולא מאמין במוצר של עצמו,וכן היום בכל חברה עד הרמה של מנקה/שומר לפי דעתי "איש מכירות" כדי לשפר שכר מינימום,ובונוסים מבוססים על למכור עוד משהו לא נחוץ,או שירות בתנאים הכי גרועים ללקוח...המבין יבין.
זה שכל הסיניות התיישרו עם 8 שנים או 100/150 אק"מ זה מובן,אבל איך יעמדו בזה, חובת הוכחה עליהם,וזה נראה עוד שנתיים שלוש שיצוצו הבעיות,הרי אף אחד לא טוען שאיכות של הסיניות כל כך ירודה שבשנה-שנתיים הראשונות יתפרקו.
בקשר לעיצוב,זה כבר עניין של טעם,מה שכן רואים שהיבואנים שמים דגש להביא דגם עם הפרמטרים החשובים לישראלים,כי במחיר אין שום בשורה זה בטוח.

עכשיו לעניין תוצרת סינית.כמו שהוסבר כבר לפני, יש שוני ענק בין לייצר בסין עבור תאגיד מערבי עם תרבות בקרת איכות משלהם או מוצר סיני מתוכנן מ-0 (סליחה, לרוב מועתק בעזרת reverse engineering :rolleyes:).
XIAOMI לפי דעתי שגיליתי אותם בתחילת דרכם, ללא ספק מייצרים אחלה מוצרים (לרוב עם שותפים מובילים בכל תחום) ונותנים VFM מעולה, אבל להבדיל ממכוניות שהם הוצאה הכי גדולה אחרי דיור, אין ערך עתידי זורקים וקונים משהו אחר, ברכב אבל אתה רוצה שבעתיד לא יקבל השמדת ערך הרכב שלך....ופה יש נעלם גדול.
מה שקרה בשנה האחרונה בחסות טסלה שטרף להם את הכל, ובנה להם שוק שאף יבואן לא האמין/הצליח עד שהיא הגיע לארץ, בעידוד/בחסות משרד התחבורה שהעניק הקלות ליבוא רכב חשמלי במסלול "תקינה מהירה" ונתנו ליבואני הרכב לייבא רכבים חשמליים המיוצרים בסדרות קטנות , גרם למבול של דגמים שנתקע איתם בעתיד עם כמה מאות בודדות מהם ויהיה בכי לדורות עבור הרבה אנשים לפי דעתי.
מזמן לא קראתי ניתוח שמסכים עם כל כך הרבה, שמדבר דווקא על הסיפור העצוב של GAC שהכל מונף שם בעזרת שם של יבואן שעכשיו בסיבוב שני עם ג'ילי, נקווה לא יהיה סיבוב שלישי.

https://thecar.co.il/כישלון-יתום-האם-לקוחות-gac-בישראל-אכלו-או/

מי שמכיר אותי וסגנון כתיבה שלי, לא סתם חזרתי לא פעם על סלידתי "מתקפת הסיניות" ובתור אחד שעוסק בתחום, ויודע הרבה תהליכים מאחורי הקלעים, בשום שלב לא שקלתי לשים כסף על אחד כזה,EV6 לא בזמן הקרוב, לכן מאין ברירה ולב שלם שילמתי 30 אש"ח "פרמיה" מעל הג'ילי המהולל עבור E-NIRO .עוד שנתיים-שלוש נחליף את רכב השני, אז כבר יהיה בסיס נתונים באמת ולא "מפרטים" או הצהרות על נייר, אז נשקול אם יבואו בחשבון,אבל אני מסכים עם אחד המגיבים שהזכיר את הנושא של חלפים וזמינותם (ולא לדבר איזה אנשי מקצוע בכלל יכלו לטפל בבעיות,כי אצל יבואנים גדולים המצב לא מעודד,חוץ ממוסך ראשי בודדים של מותג ברוב המקומות לא יידעו באמת לפתור תקלות) כי נכון ברכב חשמלי יש הרבהההה פחות חלקים, אבל עדיין זה לא רק סוללה ומנוע חשמלי שהכי פחות מדאיג אותי את האמת !

פורסם

אייווייז משווקת כבר כמה שנים באירופה וכבר יש פורומים של בעלי רכבים. אתה יכול לגגל ולבדוק.

סקייוול התחילו לא מזמן באירופה וקנדה. לא חושב שיש כבר קבוצות. אבל אפשר לבדוק.

ג'ילי לא משווקת במדינות מערביות.

לכל השאר, שם הרכב בתוספת wiki ייתן לך את הנתונים שאתה רוצה.(לא תמיד מעודכן עד הסוף)

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם לקצר את התגובה הארוכה שנכתבה על אחריות - יש ויש.

במקור אחריות ארוכה יותר היוותה ערובה למוצר איכותי יותר. זה עדיין קיים אבל מעט.

בפועל אורך אחריות הוא פשוט שיקול כלכלי - אני אתן אחריות באורך X, העלויות תהיינה Y. אם כמות המכירות תעלה באופן שיכסה את זה אז זה שווה לי.

מזגני טורנדו נותנים 5 או 7 שנות אחריות. מישהו באמת חושב שהם איכותיים? בטח בהשוואה למיצובישי\פוג'יטסו וכדו' שנותנים "רק" שנה או שלוש שנות אחריות?

פורסם

אחריות היא בהחלט חלק בלתי נפרד מקידום מכירות, בדיוק כפי שיונדאי וקיה שלא פופולריות באירופה זוכות לאחריות מלאה של 5-7 שנים. 

• תוכן חדש...