Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשת ייעוץ - פגם הנדסי ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב. 

לפני שבוע קיבלתי רכב חדש, קופרה פורמנטור 1.5

לדעתי, לרכב יש בעיה הנדסית / תיכנונית חמורה, שעלולה לעלות לי (ולמשתמשים אחרים) הרבה כסף.

העניין הוא שהחלק התחתון של הגריל הקדמי לא מגן כלל על הרדיאטור - ראו תמונה מצורפת. במקרה ראיתי אתמול רכב כמו שלי שנמצא זמן מה על הכביש, ותראו איך הרדיאטור שלו נראה.

לאחר בדיקה מעמיקה, מתברר כי גריל כזה קיים רק בדגם 1.5, ורק בארץ. בחו"ל כל הדגמים מגיעים עם אותו גריל, שמגן בצורה טובה יותר. 

כאן מגיעה השאלה: מה עושים? יש אפשרות להחליף את הגריל בגריל של הדגם היקר, בעלות של 4500 ש"ח. ויש אפשרות לנהל מלחמה נגד היבואן או היצרן. 

אשמח להמלצות. ואם אתם מכירים מוסך שמתקין רשתות הגנה לרדיאטור, אשמח לקבל פרטים.

תודה

cupra_rad.jpg

• רעיון גרוע 1
פורסם

חושב שהלכת רחוק טיפה עם ״פגם הנדסי ברכב״. על סמך מה זה נאמר? כי הרדיאטור מלוכלך..?

מלחמות עם היבואן לא ישיגו לך כלום, בטח לא אם הנקודת פתיחה שלך זה ״המהנדסים לא יודעים מה הם עושים, תקשיבו לי״. מישהו איפשהו ברשת העלה את זה כבעיה רחבה? או שזו רק תאוריה כי קנית רכב חדש וכמתבקש בא לך לשמור עליו אז אנחנו מתחילים לספר לעצמנו סיפורים (וזה מראה שאכפת לך מדברים/רכב שלך, משהו די נדיר בארץ) 

אם זה משהו שמדיר שינה מעינייך ואתה בטוח שבדגם היקר יותר זה ״נפתר״ הייתי משדרג וממשיך הלאה רק בשביל השקט הנפשי.

פורסם
לפני 12 דקות, YoJ כתב:

חושב שהלכת רחוק טיפה עם ״פגם הנדסי ברכב״. על סמך מה זה נאמר? כי הרדיאטור מלוכלך..?

מלחמות עם היבואן לא ישיגו לך כלום, בטח לא אם הנקודת פתיחה שלך זה ״המהנדסים לא יודעים מה הם עושים, תקשיבו לי״. מישהו איפשהו ברשת העלה את זה כבעיה רחבה? או שזו רק תאוריה כי קנית רכב חדש וכמתבקש בא לך לשמור עליו אז אנחנו מתחילים לספר לעצמנו סיפורים (וזה מראה שאכפת לך מדברים/רכב שלך, משהו די נדיר בארץ) 

אם זה משהו שמדיר שינה מעינייך ואתה בטוח שבדגם היקר יותר זה ״נפתר״ הייתי משדרג וממשיך הלאה רק בשביל השקט הנפשי.

מה שרואים בתמונה זה לא לכלוך, זה פגיעות ומעיכות - תגדיל את התמונה. ואת ההגיון אף אחד לא ביטל - רדיאטור חשוף ייפגע 100 אחוז.

פורסם

ברור לי שזה מעיכות, ומן הסתם חשוף יותר יספוג יותר מכות וזה לא נעים. אבל רוב הרדיאטורים של רוב הרכבים נראים ככה אחרי שימוש, בטח במדינה מדברית כמו ישראל, ועדיין לא שמעתי על איזה influx ארצי בבעיות ברדיאטורים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בד"כ לפני רדיאטור יש מעבה מזגן - אתה בטוח שזה הרדיאטור? 

גם בסובארו אצלי - 2010 - המעבה חשוף בחלקו התחתון של הגריל. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 דקות, lanosforce כתב:

בד"כ לפני רדיאטור יש מעבה מזגן - אתה בטוח שזה הרדיאטור? 

גם בסובארו אצלי - 2010 - המעבה חשוף בחלקו התחתון של הגריל. 

ייתכן, לא מבין מספיק. ואם זה מעבה של המזגן, זו לא בעיה?

פורסם

איזו הגנה אתה מצפה שתהיה על הרדיאטור? בדרך כלל יש גריל קצת יותר צפוף, אבל גם אז הפתחים הם מסדר גודל של סנטימטרים. לא מכיר רכב שמגיע כסטנדרט עם רשת צפופה בגריל - התפקיד של הגריל הוא לכניס ספיקה של אויר, וכל רשת שתשים תפגע בספיקה. אלא אם כן יש לך דוגמה נגדית שקיים גריל ברמת גימור אחרת עם רשת צפופה, אני לא חושב שיש בסיס לטענותיך.

לגבי הצילום של הרדיאטור עם הצלעות המכופפות, נראה כמו נזק של שטיפה עם גרניק מקרוב מדי; אצלי רדיאטור בן יותר מעשר שנים לא נראה ככה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

לא בהכרח - נתתי לך דוגמא מהרכב שלי - רכב בן 12.5 סה"כ 

לכל מותג רכב בד"כ יש גם פורומים מקצועיים וגם ליבואן צריכה להיות רשימת TSB (קריאות שירות טכניות) - האם מצאת משהו בנושא הזה? האם יש דיווח כלשהוא על תקלות שכשורות לנושא? 

אתה יכול לבחון עוד אופציה וזה לגשת לבעל מקצוע שעושה עבודות קסטום של פבריקציה - ולבקש שיתקינו לך גריל קסטום מרשת כלשהיא לטמבון אם זה עד כדי כך מטריד אותך - יתכן וזה יהיה פתרון הרבה יותר זול ואולי גם יותר אסתטי מלהוציא 4500 שקלים על גריל

ונאלץ להסכים עם קודמי - רשת צפופה מידי עלולה לפגוע בהספקת האוויר - רשת לא מספיק צפופה עדיין תאפשר למעבר של גופים קטנים לכוון תא המנוע וזה באמת מה שבמילא בד"כ המצב הקיים. 

תריץ חיפוש על "יוסי אלפיין" בפורום אודיו כדגומא. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 13 דקות, קורן בן אשר כתב:

איזו הגנה אתה מצפה שתהיה על הרדיאטור? בדרך כלל יש גריל קצת יותר צפוף, אבל גם אז הפתחים הם מסדר גודל של סנטימטרים. לא מכיר רכב שמגיע כסטנדרט עם רשת צפופה בגריל - התפקיד של הגריל הוא לכניס ספיקה של אויר, וכל רשת שתשים תפגע בספיקה. אלא אם כן יש לך דוגמה נגדית שקיים גריל ברמת גימור אחרת עם רשת צפופה, אני לא חושב שיש בסיס לטענותיך.

לגבי הצילום של הרדיאטור עם הצלעות המכופפות, נראה כמו נזק של שטיפה עם גרניק מקרוב מדי; אצלי רדיאטור בן יותר מעשר שנים לא נראה ככה.

image.png.2d8c3fbec870e0237f86780be3651376.pngתסכים איתי זה נראה הרבה יותר מגן מאשר מה שיש לי. ושוב, הגריל המשונה שיש לי קיים רק בארץ.

פורסם

זה אולי נראה יותר טוב, אבל נגד מה זה אמור להגן?

נגד חרקים - שניהם לא מגנים.

נגד אבנים בגודל שני ס"מ - שניהם לא מגנים.
נגד אבנים בגודל 5 ס"מ - אבן כזו גם ככה תשבור את הגריל ותעבור דוך דרכו (מניסיון) - אז גם נגד זה לא מגן בסופו של דבר.

אני לא יודע מה הסיבה ואם זה נטו עניין של בידול רמות גימור, יכול להיות שאם הגריל יחודי לארץ זה כדי להגדיל את ספיקת האויר במז"א השורר כאן. בכל מקרה, אני לא רואה פה קייס מבחינתך לטעון שיש פה "בעיה תכנונית חמורה".

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם

מה אני אגיד... הרב כאן אומר שזו לא בעיה, ואני מאוד רוצה להסכים איתכם :) אז למה על כל המכוניות שאני רואה על הכביש בכל זאת יש גרילים צפופים? לא ראיתי אחד שנראה פתוח כמו באוטו שלי

פורסם

וואלה לא התעצלתי והלכתי לצלם את הגריל של היאריס 2005 שלי.

הוא לא פתוח כמו שלך, אבל ממש,לא צפוף.

הראדיאטור שרואים זה המעבה של המזגן בדרך כלל, הוא יושב מקדימה.

מעניין מה שאתה רושם, אבל לא חושב שזו קונספרציה של סיאט.

תקפוץ לאולם תצוגה ותסכל על הדגם שקנית? 

תראה אם יש שוני

20220419_144359.jpg

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

וואלה לא התעצלתי והלכתי לצלם את הגריל של היאריס 2005 שלי.

הוא לא פתוח כמו שלך, אבל ממש,לא צפוף.

הראדיאטור שרואים זה המעבה של המזגן בדרך כלל, הוא יושב מקדימה.

מעניין מה שאתה רושם, אבל לא חושב שזו קונספרציה של סיאט.

תקפוץ לאולם תצוגה ותסכל על הדגם שקנית? 

תראה אם יש שוני

קודם כל, תודה. כמו שכתבתי, כל המכוניות 1.5 בארץ ככה. לא בחו"ל.

פורסם

אתה מאמין כי ייצרו תת דגם מיוחד לישראל?

לא מסתדר לי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

זה לא מחייב שזה תת דגם מיוחד לישראל. זה אומנם לא ידוע פה לכל (וחבל, זה צריך וחייב) אבל לVAG יש סדרות ייצור שונות למדינות שונות. אני לא זוכר איך זה נקרא במדויק אבל מדינות אירופה המערביות יקבלו מה שנקרא סדרה 1, שזה המערכות הכי מתקדמות, תצורה שונה ולרוב מתקדמת יותר, ומולטימדיה חדשה יותר ובדר״כ יותר פונקציות ברכב. מדינות מזרח אירופה ובינהם גם ישראל, מקבלת סדרה 2 (שוב, לא באמת השם של זה אבל רק בשביל לסבר את האוזן בהבדלים), שלמרות שמדובר על אותה שנת ייצור, אותו מודל, אותו מפעל, מדובר על רכב שונה מבחינת המערכות שלו. למה ככה? לא יודע. בוודאי עניין של כסף, ובוודאי שליבואן יותר זול להביא את הסדרות ״הפשוטות״ יותר ממזרח אירופה מאשר מהמערב. רוצה גולף ״גרמנית״ אמיתית? היבואן יכול לארגן לך, רק שמדובר ביבוא אישי לכל דבר עם מחיר הרבה יותר יקר ואין שום מקום להנחות ומיקוח.

בדקתי את העניין הזה לעומק אחרי שראיתי באירופה רכבים בדיוק כמו שלי (גולף 2015) ואפילו ישנים יותר שנראים הרבה יותר מתקדמים (פנסי לד, מק״ט מערכת מולטימדיה שונה לחלוטין, פונקציות שונות ברכב) והתחלתי לתהות מה קורה פה. חיטוט עמוק ברשת גילה את התשובה בעקבות שאיפה לשדרג את המערכת מולטימדיה/מצלמת רוורס הבנתי שכל המדריכים שאני רואה מאירופה המערבית לא רלוונטים כלל כי יש לי רכיבים ומק״טים שונים לגמרי ברכב, כאלה שהופיעו בתוצאות ברשת של פורומים ומדריכים ממזרח אירופה בעיקר. לאט לאט התמונה התבהרה יותר.

That being said, אני לא אתפלא אם מדובר על ״סדרה 2״ ולכן שפות״ש מסתכל את תמונות ברשת של רכבים מאירופה הוא רואה גריל אחר לחלוטין, בעוד שלפה הביאו רכב מסדרה ״פשוטה״ יותר שכולל גריל פשוט יותר.

• תוכן חדש...