Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי וחג שמח,

אני מחפש ייעוץ/עזרה/הכוונה ברכישת רכב עם מנוע היברדי מתון,

הייתי בהתחלה נעול על איוניק/קיה נירו (יש לי על זה גם ת'רד), אבל קצת חושש מהקרינה, כן אני יודע שיש דעות לכאן ולכאן, אבל פחות רוצה לקחת סיכון עקב ילד קטן שישב מאחורה.

שוקל ללכת על רכבים עם מנוע היברדי מתון כאשר המנוע החשמלי משמש רק לעזר של הנעה וביטול לאג של הטורבו אך עם זאת קצת להואיל עם צריכת הדלק.

4 הרכבים שמצאתי שמספקים מנוע כזו אלו הם:

1. סיאט לאון FR עם מנוע 1.5 טורבו, 150 כ"ס

2. סוזוקי ויטרה עם מנוע 1.4 טורבו, 130 כ"ס

3. קיה אקסיד עם מנוע 1.5 טורבו, 160 כ"ס (ראיתי שאין לה גלגל ספייר)

4. ניסאן קשקאי עם מנוע 1.3 טורבו, 156 כ"ס

* אם אתם מכירים עוד רכבים עם מנועים כאלו אשמח לשמוע.

דברים שחשובים שלי מהרכב:

1. צריכת דלק טובה (יותר טובה ממה שיש לי היום 1:8 עם סוזוקי גרנד ויטרה) - אני יודע שלא אגיע לצריכה של היברדית 1:20 לפי הביקורות ברשת, אבל לנסות להוציא את המירב

2. תא מטען בגודל סביר - כיום יש לי תא מטען בגודל 400 ליטר שזה סבבה לגמרי

3. גלגל חלופי ספייר - מעדיף רכב ללא ערכה לתיקון תקר או משהו כזה

4. מערכות בטיחות

5. ביצועים טובים עד כמה שניתן עם ההגבלות שהצבתי, אבל שלא אפחד לצאת לעקיפות או דברים כאלו

6. תחזוקה סבירה

אשמח לשמוע את דעתכם, וכמובן שיהיה חג שמח

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

לא הולך לשכנע אותך לוותר על הפחד מהקרינה וגם לא להסביר לך שעל פי בדיקות אין הבדלים משמעותיים בין קרינה ברכב בנזין להיברידי (כבר כתבתי על זה פה בנושא).

אבל היברידי מתון לא יציל אותך וילדך מהקרינה. לא גודל הסוללה וגודל מנוע העזר הם הגורמים לקרינה.הגורם לקרינה הוא זרימת החשמל בין המנוע המטעין לסוללה. כך שלרכב היברידי מתון שיש לו בטריה שנטענת ונפרקת באופן סדיר תהיה בדיוק אותה קרינה כמו ברכב היברידי.

אם זה יעזור בדיקות מראות שלרכב היברידי יש קרינה דומה כמו לרכב בנזין והכל תלוי בתכנון הרכב ולא בסוג ההנעה. כך שתצטרך לקנות מד קרינה ולעבור רכב רכב(בנזין או היברידי) כדי לדעת רמות קרינה.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Uri-G כתב:

לא הולך לשכנע אותך לוותר על הפחד מהקרינה וגם לא להסביר לך שעל פי בדיקות אין הבדלים משמעותיים בין קרינה ברכב בנזין להיברידי (כבר כתבתי על זה פה בנושא).

אבל היברידי מתון לא יציל אותך וילדך מהקרינה. לא גודל הסוללה וגודל מנוע העזר הם הגורמים לקרינה.הגורם לקרינה הוא זרימת החשמל בין המנוע המטעין לסוללה. כך שלרכב היברידי מתון שיש לו בטריה שנטענת ונפרקת באופן סדיר תהיה בדיוק אותה קרינה כמו ברכב היברידי.

אם זה יעזור בדיקות מראות שלרכב היברידי יש קרינה דומה כמו לרכב בנזין והכל תלוי בתכנון הרכב ולא בסוג ההנעה. כך שתצטרך לקנות מד קרינה ולעבור רכב רכב(בנזין או היברידי) כדי לדעת רמות קרינה.

היי אורי,

תודה רבה רבה על התגובה, אני באמת כבר לא יודע מה לחשוב לגבי הנושא הזה.

הבנתי שרכבי ההיבריד הם 600+ וולט (או משהו כזה) לעומת היברדי מתון שהוא 48-60V.

תראה, אם באמת הייתה תקינה ו"אכיפה" בארץ לגבי הנושא הזה ולא היה את כל ה"באז" הזה ולא איזה "תחום אפור", בהחלט הייתי רוכש איוניק.

שאתה אומר שהכל תלוי בתכנון הרכב, איך באמת ניתן לדעת אילו רכבים "תוכננו טוב" ואילו לא?

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

לא ממש ניתן. אין באמת בדיקות רשמיות מהסיבה הפשוטה, שאירגוני הבריאות כבר לפני כמעט עשור הגיעו למסקנה שלא ניתן לבסס קשר בין קרינה בלתי מייננת לתחלואה.

לרוב המכוניות החשמליות/היברידיות תוכל למצוא אנשים פרטיים ברשת שעשו בדיקות. גגל. אבל הבדיקות לא מדעיות ולא כולם יודעים להשתמש במכשירי מדידה כמו שצריך, אבל זה יכול לתת אינדיקציה.

לרכבי בנזין בספק אם תמצא כי אין רעש על זה ובכל מקרה אין ממש אופציות חליפיות מלבד אופניים. בדגמי עבר, נמצאו  קרינה גבוהה ברכבים של פורד, שברולט ווולוו. אבל זה לא אומר כלום על העתיד וגם זה לא היה כחלק ממחקר מקיף על כלל רכבי הבנזין.

ברכבים היברידיים עדיף טויוטה שנבחנה ונמצאו בעלות קרינה נמוכה.

פורסם
לפני 2 דקות, Boltik כתב:

סקודה אוקטביה 1.5

תודה על התגובה, מעדיף מרכב האצבק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

1. במקביל לויטארה יש את הסוזוקי קרוסאובר שמעט גדול יותר.

2. כפי שצויין למעלה לא הוכח קשר בין קרינה לא מייננת לסרטן. לעומת זאת כן הוכח קשר בין זיהום אויר למחלות שונות. לכן הייתי מנסה לשאול את עצמי את השאלה ההפוכה - אילו היה לי רכב היברידי האם הייתי מוכן להחליף אותו ברכב בנזין שפולט יותר חומרים מזיקים.

• תוכן חדש...