Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה-

לפני ארבעה חודשים עברתי דירה. בתחילת דצמבר נכנסתי לאיזור האישי באתר הממשלתי כדי לעדכן כתובת ובין היתר ראיתי שיש לי שם דו"ח שלא קיבלתי מעולם. 

רציתי לבקש להשפט (מצלמה א3) ואחרי שיחה עם המוקדנית היא אמרה לי להגיש בקשה לקבלת הדו"ח המקורי כדי להגיש בקשה להשפט.

הגשתי בקשה (וקיבלתי אסמכתא על כך) ב6 לדצמבר.

עכשיו קיבלתי הודעת כפל קנס מהמרכז לגביית קנסות. 

ניסיתי להתקשר אליהם- הם לא מטפלים בזה, הם רק גובים.

ניסיתי להשיג מישהו במשטרה- אך אין מענה אנושי לשאול אותו מה עושים.

אז הנה אני פה שואל אתכם- מה עליי לעשות?

פורסם

לא ברור. הדו״ח נשלח לכתובת הישנה כי לא עדכנת בזמן או שאין קשר בין המעבר ועדכון הכתובת לאי קבלת הדו״ח?

מתי בוצעה העבירה? מתי נשלח הדו״ח? מתי עברת דירה ומת יעדכנת כתובת?

פורסם (נערך)

עברתי דירה באמצע נובמבר.

ב-5 לדצמבר -

ראיתי באתר הממשלתי שיש דו"ח מה5 למאי, 

ב6 לדצמבר -

ביקשתי לקבל את הדו"ח המקורי כדי להבקש להשפט.

אתמול -

קיבלתי הודעת תשלום (כפל קנס) מהמרכז לגביית קנסות.

לא ניתן לבקש להשפט מבלי לקבל את הדו"ח המקורי.

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
פורסם

מבחינת המערכת הדו״ח חלוט. לא ניתן לבקש להשפט, לא ישלחו לך דוח מקורי. לא ברור למה המוקדנית אמרה שאפשר (מוקדנית של מה?)

תאורטית אפשר להתחיל הליך משפטי ארוך כיד להחזיר את הגלגל אחורה אם תצליח להוכיח שהדו״ח לא הגיע אליך שלא באשמתך.

בדו״חות עיריה פונים אליהם ומבקשים אישורי משלוח, לא ידוע לי מה עושים עבמקרה של דוחות משטרה, אבל כנראה שפניות הציבור זו נקודת התחלה.

פורסם

מוקדנית של המשטרה. אז הצלחתי להגיע למענה אנושי, היום לא.

אז כאילו כשמשטרת ישראל רוצה להשיג אותי יש לה את כל הפרטים והדרכים שבעולם לרבות טלפון, sms, אימייל וכדומה, כיאה ל2022.

אבל כשמדובר בדו"ח תנועה אנחנו תלויים אך ורק בחסדי דואר ישראל ושירותי המצטיינים, כמו בשנות ה80? 

רק לי זה נראה מעוות?

פורסם
לפני 18 שעות, Be roo כתב:

לא ניתן לבקש להשפט, לא ישלחו לך דוח מקורי. 

לא הכי מדוייק.

על פי סעיף 230 לחסדפ ניתן לבקש להישפט באיחור, אם שוכנע בית המשפט כי האיחור אינו באשמת או רשלנות המבקש.

לפיכך, בקשה להישפט באיחור תוגש עם ההנמקה לאיחור. אין צורך לצרף הדו"ח המקורי. הבקשהלצרף את הדוח המקורי כנראה  מקורה בנוהל משטרתי בלבד.

אגב, מה טענת ההגנה שלך?

אתה בעצם מתכוון לבקש דחייה עד להחלטה בעניין מצלמות א3?

אם אני מבין נכון את הסיטואציה, אז הדו"ח המקורי הופק במאי, על ידי מצלמה.

על פי סעיף 225א (א1) לחסד"פ חלה התיישנות לאחר 4 חודשים (ספטמבר), או ששה חודשים במקרים מיוחדים (נובמבר).

לטענתך, הובא לידיעתך קיומו של הקנס רק בדצמבר, ולכן כטענה מקדמית תוכל לטעון להתיישנות.

פורסם

הכונה היתה שאין הליך כזה מול המשטרה, והנוהל שהמוקדנית אמרה לא קיים.

ואכן, בית משפט יכול לקבוע אחרת, אבל בשביל זה צריך לשכנע אותו שהדו״ח לא התקבל שלא באשמת האזרח לכן הפנתי את פות״ש להתחיל לאסוף מידע רלוונטי.

לא משנה מתי הוא גילה על קיומו של הקנס, כדי לטעון להתיישנות צריך להוכיח שהקנס נשלח אליו באיחור. אם הוא נשלח תקין, מבחינת המערכת תמה חובתה, אם הדוור זרק אותו לפח, לך תוכיח שאין לך אחות.

לכן הדבר הראשון הוא לברר מתי נשלח הקנס, במרכז לפניות נהגים.

פורסם

ומשם לבדוק בדואר מה קרה עם הדו"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

, אם הדוור זרק אותו לפח, לך תוכיח שאין לך אחות.

פה חשדתי.

אם המשטרה שלחה מכתב, רגיל, בדואר ישראל, ללא מעקב והאזרח התמים לא קיבל אותו אז זו בעיה שלו?

כי הרי ידוע שרק 0.001% מהדואר בישראל לא מגיע ליעדו.

אני לא קיבלתי שום מכתב. נקודה. ברגע שהתברר לי שיש נגדי דו"ח פעלתי כאזרח טוב וניסיתי לקבל את הדו"ח. לא קיבלתי. זהו? אני אשם?

התייעצתי היום עם עו"ד, יעלה כ2000 שקל להגיש בקשה ל"הארכת מועד להשפט". הקנס הוא חצי מזה. משיטוט ברשת אני מסיק שלא כדאי להגיש בקשה כזו ללא עו"ד (או יותר נכון ללא ניסוח משפטי לפי הפרוטוקול).

אז עכשיו אני צריך לבחור בין לשלם לעו"ד או לשלם למדינה?

קייזר- כביכול כן, זו טענת ההגנה שלי אך כולי תקווה שהדבר לא יגיע לבית משפט כמו דו"ח קודם שהגיע כשנה לפני כן מאותו מקום. שלחתי בקשה להשפט ובזה הסתיים הסיפור.

מעניין לעניין באותו עניין- למי פונים בכדי להלין על השיטה העקומה הזאת של המשטרה? למה אין בשנת התשפ"ב אפשרות לאזרח לבקש לקבל מידע באימייל, סמס, יונת דואר אלקטרונית, משהו? אי אפשר לתבוע ייצוגית או משהו כזה?

'בין הפטיש לסדן' נשמע כמו ימית2000 לעומת 'בין משטרת ישראל לדואר ישראל'.

פורסם

תצטרך למצוא ח"כ שזה מעניין אותו, וגם מסוגל לעניין ח"כים אחרים וגם למצוא זמן להעלות את הנושא במקומות הנכונים.

בקיצור - אבוד לך. אבוד לכולנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, Be roo כתב:

הכונה היתה שאין הליך כזה מול המשטרה, והנוהל שהמוקדנית אמרה לא קיים.

ואכן, בית משפט יכול לקבוע אחרת, אבל בשביל זה צריך לשכנע אותו שהדו״ח לא התקבל שלא באשמת האזרח לכן הפנתי את פות״ש להתחיל לאסוף מידע רלוונטי.

לא משנה מתי הוא גילה על קיומו של הקנס, כדי לטעון להתיישנות צריך להוכיח שהקנס נשלח אליו באיחור. אם הוא נשלח תקין, מבחינת המערכת תמה חובתה, אם הדוור זרק אותו לפח, לך תוכיח שאין לך אחות.

לכן הדבר הראשון הוא לברר מתי נשלח הקנס, במרכז לפניות נהגים.

שוב, לא הכי מדוייק.

מתי הובא לידיעתו של נאשם דבר האשמתו הוא קריטי וגובר על חזקה או על פרטים טכניים. כך נקבע לא אחת בפסיקה.

כלומר ולמשל, דוח לא נשלח לנאשם, וחלפו המועדים הקבועים להמצאת ההודעה לתשלום הקנס. ברם, אם בתוך תקופת מרוץ ההתיישנות יודה הנאשם כי ידע (בדרך כזו או אחרת, למשל, דרך בדיקה תקופתית באתר האינטרנט של המשטרה) שעומד כנגדו קנס, הרי שלא יוכל לטעון להתיישנות, על אף שלא תהיה מחלוקת שהודעה לא נשלחה מעולם. 

האם יהיה נבון מצידו של אותו פלוני להודות שידע? כנראה שלא, אבל אם הודה, או אם ישנן ראיות אחרות על כך שידע, לא יוכל לטעון להתיישנות. 

וגם האמירה שדי בכך שהמשטרה שלחה הודעה אינו מדוייק. סעיף 237 לחסד"פ קובע דרכים להמצאת מסמכים. הרלוונטי לענייננו - דואר רשום עם אישור מסירה.

סעיף קטן ג לאותו סעיף מציג דרכים כיצד לסתור את חזקת המסירה.

אם לא תוכל המשטרה להוכיח ששלחה את ההודעה לתשלום הקנס בדואר רשום למענו של פות"ש במועדים הקבועים בחוק - ואם יטען שהדבר הובא לידיעתו רק בחלוף 7 חודשים - יוכל לטעון להתיישנות.

אם נשלח דואר רשום, אך לא למענו - יוכל לטעון להתיישנות (אם דאג לעדכן את כתובתו כנדרש).

אם נשלח דואר רשום, למענו, אך דואר זה לא התקבל לידי פות"ש, שלא בשל סירובו או הימנעותו לקבל את ההודעה - יוכל לטעון להתיישנות. 

ונכון, אם הדוור זרק את הדואר לפח וציין כי דבר הדואר נמסר - אין לך מה לעשות...

מה נכון לעשות?

להגיש בקשה להישפט באיחור בהקדם האפשרי. השהות מהרגע שהובא לידיעתך עניין הקנס ועד לרגע שביקשת להישפט על כך פועל לרעתך, וככל שיתארך יהיה לו משקל כבד יותר בהחלטה האם לקבל בקשתך.

לאחר מכן, להוציא פרטים.

לבקש מהמשטרה אסמכתא של משלוח ההודעה לתשלום הקנס בדואר רשום.

עם האסמכתא יש לערוך בירור המשלוח מול הדואר.

אם יתברר כי דבר הדואר נשלח מעבר למועדים הקבועים בחוק - טען להתיישנות כטענה מקדמית.

אם יתברר כי דבר הדואר נשלח כראוי ובמועדים הקבועים בחוק, אך מסיבה כלשהי לא נמסרה לך הודעה שקיים עבורך דבר דואר רשום - טען להתיישנות. 

אם נשלח כראוי ובמועדים, ולא נמסר לידיך מכל סיבה שהיא, מלבד סירובך לקבלו או הימנעותך לדרשו - טען להתיישנות. 

אם הכל תקין - בקש דחייה עד להחלטה בעניין המצלמות.

אשר לשאלה בפני מי להלין - בפני אף אחד מלבד המחוקק. זה החוק. זה לא נוהל משטרתי, לא החלטה שרירותית של פקיד כזה או אחר. זה החוק. מה לעשות?...

באשר לרעיונות האחרים:

סמס, אם אני זוכר נכון את המספרים, 7% מהמסרונים "הולכים לאיבוד". 

אימייל, גם הוא בנוי על גבי פרוטוקול שלא מבטיח דבר (בצד התיאורטי, בצד המעשי, משתדלים שדברים יעברו בין השולח לנמען).

באשר לשני החלופות עולה שאלת המידע ופרטיות האזרח. מניין למשטרה יהא מספר הטלפון שלך ו/או כתובת האימייל שלך? אלו פרטים אישיים שלא היית רוצה, אני מאמין, שתהיה חשיפה אליהם.

אבל בעיקר עולה הבעיה להוכיח שדבר התקבל. כיצד תוכיח שסמס התקבל? או שהודעת אימייל התקבלה?

באשר לשנת התשפ"ב, האמת, עדיפים הימים הראשונים של המדינה ואפילו טרום הקמתה, ימי ה-royal post, עת בה דואר שנשלח מפלשתינה הרחוקה היה מגיע לאירופה תוך יומיים-שלושה...

דווקא הקדימה של מערכות מיון ממוחשבות, רכבים מהירים, אופנועים, אופניים חשמליים, וקורקינטים איכשהו, גרמו להאטה במשלוחי הדואר ובאמינות. יחי דואר ישראל...

יוני דואר אלקטרונית דווקא נשמע כמו רעיון לסטארט-אפ מצליח...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, Keyser Söze כתב:

באשר לשני החלופות עולה שאלת המידע ופרטיות האזרח. מניין למשטרה יהא מספר הטלפון שלך ו/או כתובת האימייל שלך? אלו פרטים אישיים שלא היית רוצה, אני מאמין, שתהיה חשיפה אליהם.

אבל בעיקר עולה הבעיה להוכיח שדבר התקבל. כיצד תוכיח שסמס התקבל? או שהודעת אימייל התקבלה?

תודה על שאר תגובתך.

בקשר לציטוט- הייתי רוצה את האפשרות להסכים לקבל הודעות ממשטרת ישראל באימייל. אני בוחר באפשרות זו ואין לי למי להלין אח"כ שלא קיבלתי את ההודעה.

אילו פרטים אישיים שלא הייתי רוצה חשיפה אליהם? יש למשטרה את האימייל שלי, את המס' טלפון שלי, את אילן היוחסין שלי, וכל פרט אחר שיוכלו להשתמש בו אם וכשירצו. בכל הפרטים הנ"ל הם ידעו להשתמש כשרצו בעבר.

בהנתן האפשרות אז יהיו אזרחים שיבחרו להמשיך להסתמך על שירותיו הבלי נלאים של דואר ישראל כיוון שחדלות התפקוד של עובדי המדינה והדואר יכול לשחק לטובתם כשלא מגיע מכתב/התראה. עם זאת, אני מאמין שאני לא היחיד שהיה בוחר באפשרות לקבל הודעה אלקטרונית בדבר מסרים מהמשטרה, כי אין לי כוונה וזמן לנסות להתחמק ולהתעלם מהודעות אלו ו/או מעבירות שביצעתי.

ונחזור לעניין- לדעתך(ם) יש לי סיכוי להגיש בקשה להארכת מועד משפט בעצמי, ללא עו"ד וללא התפלפלויות משפטיות?

ז"א- סיכוי להגיש ושיתייחסו אליה?

פורסם

ראשית תדע את העובדות

מתי נשלח לאן נשלח למה לא קיבלת וכו' וכו'

כשתדע תחזור לכאן איך לפעול

בגדול לא צריך עו"ד לבקשה פשוטה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 3 שעות, אורח לרגע כתב:

תודה על שאר תגובתך.

בקשר לציטוט- הייתי רוצה את האפשרות להסכים לקבל הודעות ממשטרת ישראל באימייל. אני בוחר באפשרות זו ואין לי למי להלין אח"כ שלא קיבלתי את ההודעה.

אילו פרטים אישיים שלא הייתי רוצה חשיפה אליהם? יש למשטרה את האימייל שלי, את המס' טלפון שלי, את אילן היוחסין שלי, וכל פרט אחר שיוכלו להשתמש בו אם וכשירצו. בכל הפרטים הנ"ל הם ידעו להשתמש כשרצו בעבר.

בהנתן האפשרות אז יהיו אזרחים שיבחרו להמשיך להסתמך על שירותיו הבלי נלאים של דואר ישראל כיוון שחדלות התפקוד של עובדי המדינה והדואר יכול לשחק לטובתם כשלא מגיע מכתב/התראה. עם זאת, אני מאמין שאני לא היחיד שהיה בוחר באפשרות לקבל הודעה אלקטרונית בדבר מסרים מהמשטרה, כי אין לי כוונה וזמן לנסות להתחמק ולהתעלם מהודעות אלו ו/או מעבירות שביצעתי.

ונחזור לעניין- לדעתך(ם) יש לי סיכוי להגיש בקשה להארכת מועד משפט בעצמי, ללא עו"ד וללא התפלפלויות משפטיות?

ז"א- סיכוי להגיש ושיתייחסו אליה?

אתה יכול לנסח בקשה שכזו, ללא עו"ד.

אבל אתה צריך להבין ולהישען על סעיפי החוק.

סעיף 230 לחסד"פ קובע שעל בית המשפט לשקול שיקולים ברוח האמור בסעיף 229(ח) לאותו דין, בשינויים המתבקשים.

סעיף 229(ח) קובע:

תובע רשאי לדון בבקשה שהוגשה לאחר המועדים האמורים בסעיף קטן (א), אם שוכנע שהבקשה לא הוגשה במועד בשל סיבות שלא היו תלויות במבקש ושמנעו ממנו להגישה במועד והיא הוגשה מיד לאחר שהוסרה המניעה.

לכן, ציין בבקשה מדוע לא פעלת במועדים הקבועים בחוק, וכי פעלת מיד לאחר שהובא העניין לידיעתך.

ציין גם שדחיית הבקשה תגרום עיוות דין ואי צדק משווע. שהרי העבירה התיישנה וכלל לא ניתן היה לפעול כנגדך בגינה.

ציין כי בפסיקה התקבלה הפרקטיקה כי הארכת מועד להישפט תינתן במקרים בהם המבקש לא יכול היה לדעת כי תלוי ועומד נגדו אישום בגין הודעת תשלום הקנס. ציין שזהו בדיוק המקרה שלך, ואף חמור מכך - לא יכולת לדעת על הימצאות הודעת תשלום הקנס עצמה, קל וחומר, האישום.

לפני 12 דקות, ישה כתב:

ראשית תדע את העובדות

מתי נשלח לאן נשלח למה לא קיבלת וכו' וכו'

כשתדע תחזור לכאן איך לפעול

בגדול לא צריך עו"ד לבקשה פשוטה

נכון, אבל אם אני מבין נכון את המצב של פות"ש, המשטרה מתעלמת מבקשותיו. הדחייה עומדת לרעתו. יתרה מכך, לאחר הבקשה המשטרה לא תוכל יותר להתעלם ממנו.

• תוכן חדש...