Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

מעוניינים להחליף רכב לאישתי.

עכשיו יש לה סוזוקי קרוסאובר בת 5 הדגם שלפני הטרבו מנוע 1600, היינו מאד מרוצים ממנה בגלל אפס תקלות וצריכת דלק טובה יחסית, יחד עם זאת, הרכב לא כל כך מאיץ וגם הילדים סובלים בקיץ עד שהמזגן מגיע לחלק האחורי.

כעת אנחנו בהתלבטות האם להחליף שוב לקרוסאובר החדשה, מנוע 1300 חצי היברידית או ללכת על קאיה סלטוס מנוע 2000.

החשש שסלטוס גדולה יותר ויהיה לה יותר קשה עם החניות, שצריכת הדלק תהיה גבוהה (הם אומרים 1:12), אבל אני יודע בפועל זה תמיד פחות. מצד שני, יש שם מזגן מפוצל גם מאחורה ויותר מרווח מאחורה, היא בטח מאיצה אם יש לה מנוע 2000.

מצד שני, בסוזוקי יש עכשיו מנוע קטן 1300 והיא לא ממש היברידית, זה רק עוזר בהתנעה וגם בעיית המזגן מאחורה עדיין קיימת, למרות שהם טוענים שהם חיזקו את המזגן והוא מקרר עכשיו כביכול יותר מהר.

נשמח מאד לשמוע לחוות דעתכם לגבי החוויה שלכם, יתרונות וחסרונות, חייבים להחליט די בהקדם.

תודה רבה

פורסם

יש דגם חדש לקרסואובר (למרות שלא לגמרי) שיגיע בקרוב עם יותר ציוד בטיחות ובתקווה שיטפל בשאר החסרונות של הקרוסואבר.

פורסם

הסלטוס זה ליגה אחרת. נתחיל מהבסיס: מכונית שנולדה ב 2020 מול מכונית שנולדה ב 2013 (קרוסאובר).

הנ"ל ארוכה מהקרוסאובר רק ב 7 ס"מ, הרוחב דומה (הפרש של 1 סמ) והגובה בסלטוס בפער של 5 סמ מהקרוסאובר.

לשתיהן תיבה רציפה (הדגם הנוכחי שלך מול הסלטוס, הקרוסאובר העדכני כבר עם תיבה פלטנרית לזכרוני), שאמורה להיטיב עם צריכת הדלק (במבחנים בארץ ציינו צריכה הגיונית של כ-11 קמ לליטר, לדעתי זה לא רחוק מהקרוסאובר) - אבל לקחת בחשבון שיש סיכוי שמנוע 2 ליטר יהיה כמעט בוודאות מעט יותר צמא מ 1.6 בתוך העיר - כאמור, תלוי באופן השימוש\נהיגה ומתווה הדרך (הררי\מישורי). בנהיגה חסכונית יש סיכוי שתשיג צריכת דלק דומה עד זהה - ואם פער הדורות בין המנועים מספיק גדול והמנוע יותר מודרני, עוד יכולות להיות כאן הפתעות.

מה שבטוח זה שהסלטוס באופן דרמטי יותר מודרני, נראה יותר טוב, מכיל מערכות בטיחות מקוריות (ולא מובילאיי כמו בקרוסאובר) וההפרש הלא קיים בינהן (מחירון סלטוס אורבן על הכביש - 140,700 ש"ח, מחירון קרוסאובר על הכביש - 139,800 ש"ח) רק מצביע לך באופן ברור לבחון את הסלטוס, אם היא אכן המועמדות הטבעית בשבילך להחליף את הקרוסאובר. אני בטוח שמהקרוסאובר הנוכחית היבואן יפתר דיי מהר - ואני דיי משוכנע שיתנו עליה הנחות מטורפות במעמד הרכישה בסוכנויות, אבל זה לא שווה את הפשרות - אם אתה מחפש לעלות ברמה ולקנות משהו טוב יותר ממה שיש לך היום.

איציק

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

עשיתי נסיעת מבחן על הסלטוס בסינגפור. אאלט שם היא נמכרת עם מנוע 1.4 טורבו. 

האמת... שלא נפלתי. היא לא היתה זולה, לא מאובזרת (לפחות שם) והרגישה מאוד סתמית.

לא נהגתי על הסוזוקי אבל האקסיומה של שילדה חדשה בהכרח עדיפה, אני לא משוכנע שזה קריטריון. תעשה נסיעת מבחן ושתיהן ותחליט.

האמת שאחרי נסיעת המבחן החלטתי ללכת על הספורטאז ובסוף סיימתי עם ASX. ככה שיש עוד אפשרויות ברמת המחיר הזו 

4A0413A6-7CA1-4951-BA83-641F1BC7A9B0.jpeg

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

הסלטוס זה ליגה אחרת.

לא חושב שהיא בליגה אחרת אבל הסלטוס זה רכב לשוק האמריקאי עם כל הטוב והרע.

היא מרגישה יותר מודרנית (כי היא תוכננה לאחרונה וכי סוזוקי מעולם לא הצטינו בעיצוב פנים) והמנוע יותר גדול אבל אני ממש לא משוכנע שהיא תהיה יותר זריזה מסוזוקי קרוס טורבו ובצריכת הדלק היא בוודאות תשתה יותר.

אנשים נוטים לתת חשיבות גבוה מידי לצריכת הדלק, כל עוד אתה נוסע ממוצע או פחות (15000) בשנה הצריכת דלק היא שולית ותתבטא בכמה מאות שקלים בשנה.

• רעיון טוב! 3

טסלה 3 2022

פורסם

אני גם חושב שצריכת דלק צריכה לקבל משמעות בהתאם לנסועה השנתית, ההבדלים יכולים להסתכם בשורה התחתונה בכמה מאות שקלים שבשבילם מתפשרים על רכב נחות.

יצא לי לנהוג באחרונה בסלטוס וגם בקרוסאובר מיילד הייבריד ולדעתי הקיה עדיפה. תא הנוסעים של הסלטוס לא ממש פאר היצירה אבל זה של הסוזוקי בסיסי ביותר וכמעט עלוב. מערכת המולטימדיה בהתקנה מקומית של היבואן גרועה ביותר, נתקעת ולא עובדת ומגיבה כשחם. בקיה יש מערכת מקורית עם אנדרואיד אוטו/אפל קאר פליי ומסך מעולה, יש גם מצלמת רוורס וחיישני רוורס מקוריים שלא קיימים בסוזוקי. המושב האחורי של הסלטוס מרווח באופן משמעותי וגם תא המטען.

שורה תחתונה - אין הרבה התלבטויות, הסלטוס הוא רכב עדיף.

פורסם

שני הרכבים מיושנים ומיותרים לחלוטין , הסוזוקי מביכה עם עיצוב חוץ דוחה ופנים אשר עשוי מפלסטיק ברמה נמוכה, הסלטוס עם מנוע 2 ליטר מיושן ובזבזן , ובכלל רכב מיושן לחלוטין.

מציע להחליט על תקציב ולחפש אלטרנטיבות אחרות , יש רכבים טובים משמעותית מהענתיקות הללו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה רכב שני במשפחה, אנחנו נוסעים בכללי בפורד אקספלורר.

אישתי מרוצה מהרכב כרכב שני במשפחה. היא אוהבת את העיצוב, זה עניין שח טעם, הטיפולים זולים, 5 שנים היו לה אפס תקלות...

ואם כבר לבקר, אז אולי תן דוגמה לאלטרנטיבה טובה יותר.

פורסם

אם כבר היית בקיה למה לא קיה נירו היברידית או פלאג אין?

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני שעה, jenny100 כתב:

אישתי מרוצה מהרכב כרכב שני במשפחה. היא אוהבת את העיצוב, זה עניין שח טעם, הטיפולים זולים, 5 שנים היו לה אפס תקלות...

לא מבקר , חוות דעת על שתי מכוניות מיותרות לחלוטין.

אלטרנטיבות יש והרבה , השאלה היא מה התקציב ?

אופציה טובה משמעותית היא ה 2008 , שניה היא הגיילי אם יש לך יכולת להתקין עמדת הטענה אצלך בבית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 6 שעות, jenny100 כתב:

האם אתה יכול לתת דוגמה לעלות הטיפולים בסוזוקי ?

האם במוסך מורשה יבואן  ?

פורסם
לפני 6 שעות, jenny100 כתב:

כמה קמ היא עשתה ב 5 שנים ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 20.2.2022 בשעה 18:47, zvigolden כתב:

האם במוסך מורשה יבואן  ?

טיפול בסיסי היה סביב 500-800 שח. במוסך מורשה סוזוקי

בתאריך 20.2.2022 בשעה 18:49, איציק נ. כתב:

כמה קמ היא עשתה ב 5 שנים ?

ב5 שנים עשה 57000 קמ

בתאריך 20.2.2022 בשעה 18:47, zvigolden כתב:

האם במוסך מורשה יבואן  ?

עלות הטיפולים הבסיסיים במוסך מורשה, הייתה בין 500 ל800 שח בערך, תלוי

פורסם

בתור רכב שני הסיבות שציינת לא מרגישות לי מספיק מוצדקות בשביל להחליף את הרכב. תשאר עם הסוזוקי.

הקטילות כלפי הרכב מוגזמות, הוא אמין בשבילך עם צריכת דלק סבבה ומרווח טוב, זה לא רכב להנאה מנהיגה אבל ביג דיל, אפשר לחשוב איזו הנאה כבר מפיקים מכל אחת מהמתחרות. אם זה היה רכב ראשון אז עוד נגיד אם אתה מחפש להחליף בכוח יש סיבות, אבל כרכב שני נראה לי סבבה לגמרי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הסוזוקי החדשה הוצגה בחו"ל ותגיע בקרוב לארץ. 

אז או שתמתין לה (הנוכחית דומה מידי למה שיש לך ולא תהיה שיפור משמעותי). 

הקיה טובה יותר אבל איטית ושתיינית יותר. 

הייתי בודק את מאזדה cx30 שקיים גם בערוצי האפס קילומטר. היא טובה מהאופציות שציינת בהרבה. 

אגב, היתה לי קרוסאובר 2014 והמזגן היה מצויין. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...