Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

הרושם שלי שרוסיה מחכה לצבור מספיק טילים מסוג האיסקנדר והקינז'אל בעלי כושר תמרון של עשרות g שאף מערכת הגנה לא יכולה ליירט אותם. 

כאשר פוטין יראה שהמערב מספק לאוקראינה נשק מתקדם ובכמויות גדולות כנראה אז הוא יתחיל להנחית מכות חזקות יותר על התשתיות באוקראינה ויגרום להם לחיים קשים יותר מאשר עכשיו.

כל התשתיות מופצצות כבר כיום. אין באמת יותר מה לקחת. כרגע אין לאוקראינים שום תמריץ אמיתי למו"מ כי מהבחינה הזאת לפחות, רע יותר כבר לא יהיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, מרק10 כתב:

כדאי שתקרא קצת על מלחמת יום הכיפורים.

הטנקים הרוסים כבר אז לא היו עיוורים בלילה אלא להיפך הטנקים של צה"ל היו עיוורים.

אולי הובנתי לא נכון- לא הייתה כוונתי ליטעון שכאילו לרוסיה אין יכולת ואמצעים טכנולוגיים כאלה, אלא זה מה שהיה ברשת על טנקים שנישלחו לקו החזית עם רוב האופטיקה ואמצעים אלקטרונים חסרים, אחר כך גם שלחו כמויות של T62 לכוחות הלוחמים לצד הצבא הרוסי בלי שום שדרוגים וכו'.

השחיתות כניראה עשתה את שלה וחלק מהטנקים כניראה הופשטו בעת האחסון ומישהו שילשל הרבה כסף לכיס ואז פיתאום התחילה המלחמה וניתפסו עם המכנסיים למטה.

אני טוען שבמלמה של טנק מול טנק - המנצח הוא זה שפוגע במטרה ראשון, לכן אם האוקראינים יקבלו טנקים מודרניים הם יצליחו לרכוש וליפגוע במטרות הרוסיות לפני שיפגעו בעצמם, במיוחד מול T62 ולפחות שיפור הסיכויים מול T72B3/T90 המודרנים לעומת מה שיש להם כעת.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 8 שעות, מרק10 כתב:

כדאי שתקרא קצת על מלחמת יום הכיפורים.

הטנקים הרוסים כבר אז לא היו עיוורים בלילה אלא להיפך הטנקים של צה"ל היו עיוורים.

מאז מלחמת הכיפורים עברו איזה 50 שנה, תקרא קצת על קונפליקטים "טריים" יותר. למשל מלחמת המפרץ השניה, ב2003 הT72 העיראקיים חוסלו כמו ברווזים במטווח בגלל שהאברמסים נהנו מאמל"ר טרמי שאיפשר לזהות מטרות מקילומטרים ולקטול אותם בלי שאלו הבינו מה פגע בהם בכלל.

כיום המצב לא השתנה בהרבה, לכל טנק מערבי ללא יוצא מהכלל יש אמל"ר טרמי שמקנה יכולת לזהות T-72/T-90 בלילה ממספר קילומרטרים.

מנגד לרוב המוחלט של השיריון הרוסי אין ולא תהיה יכולת כזאת מה שהופך אותם לכמעט עיוורים בלילה. 

עד עכשיו רוסיה הייתה רוכשת אמל"רים טרמיים מחברה צרפתית בשם thales אבל כרגע הם תחת אמברגו ולכן אין להם מאיפה להשיג ציוד כזה.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

זו הייתה בידיוק כוונתי, מה גם מתברר שהרבה מהייצור הרוסי התבסס על רכיבים וציוד ייצור מהמערב, לכן גם יכולת הייצור ניפגעה אנושות ביגלל הסנקציות.

ראיתי שאומרים שאחת הסיבות שאוקראינים דורשים להזדרז עם המישלוח היא שבתקופה הקרה הזו המטרות עוד יותר ברורות בעת שימוש באמל"ר טרמי, לכן הרוסים יהיו באמת כמו ברווזים במטווח.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני שעתיים, hwgeek כתב:

ראיתי שאומרים שאחת הסיבות שאוקראינים דורשים להזדרז עם המישלוח היא שבתקופה הקרה הזו המטרות עוד יותר ברורות בעת שימוש באמל"ר טרמי, לכן הרוסים יהיו באמת כמו ברווזים במטווח.

עכשיו נפל לי האסימון.

לצבא הרוסי כנראה אין לוויני ריגול וציוד ריגול וגם מרגלים במקומות הנכונים והם צריכים לתכנן את המלחמה

על סמך מידע שהם נחשפים אליו בפייסבוק או כאן בפורום.

* הצעה לסוכנים הרוסים בפורום: תחפרו תעלות עמוקות לטנקים בכדי לא להפגע מאמצעי לחימה מודרנים.

:2gunfire:

• מצחיק 2

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

האמת בתחילת המלחמה באמת האמנתי שלרוסיה יש צבא נורמלי, עכשיו כמעט שנה אחרי אני כבר לא בטוח, כן יש להם יחידות ברמה גבוהה אבל הבעיה היא שיש להם גם המון יחידות שהן רק בשר תותחים.

החלפת המפקדים על בסיס חודשי דיי מראים את המצב שלהם אולי.

עריכה: לגבי התגובה שלך- לפי כמות הנשק שמכניסים לאוקראינה בלי שרוסיה מצליחה להשמיד- אני כבר לא ממש מחזיק מהמרגלים ויכולות המודיעין שלהם, הם ממש הידרדרו כניראה מאז נפילת בריה"מ.

פורסם
לפני 37 דקות, hwgeek כתב:

החלפת המפקדים על בסיס חודשי דיי מראים את המצב שלהם אולי.

החלפת המפקדים היא הרבה כדי לשמר את הדיקקטורה והתחרות בין הגופים "מי יותר נאמן לרוסיה"

לא בטוח שזה מהלך של צבא תקין, זה כן,

פורסם
לפני 47 דקות, hwgeek כתב:

עכשיו כמעט שנה אחרי אני כבר לא בטוח

בינתיים הם שורדים, ככה שהמצב לא נורא.

והמלחמה לא פשוטה, לא נלחמים נגד אוייב מאוד חלש.

לפני 48 דקות, hwgeek כתב:

לפי כמות הנשק שמכניסים לאוקראינה בלי שרוסיה מצליחה להשמיד

אנחנו לא יודעים לגבי זה בכלל, כי זה מידע שמצנזרים. והרוסים מחרטטים את המספרים שלהם. ככה שהאמת לא ידועה לנו בכלל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

אנחנו לא יודעים לגבי זה בכלל, כי זה מידע שמצנזרים. והרוסים מחרטטים את המספרים שלהם. ככה שהאמת לא ידועה לנו בכלל.

הכי אני אוהב שהרוסים השמידו פי שלוש מטוסים ומסוקים יותר ממה שהיה לאוקראינה לפני המלחמה, או שהם הספיקו להשמיד כבר מערכות שעוד לא הגיעו אפילו לאוקראינה. וכל זה מהתדרוכים הרשמיים שלהם.

וברור שהם שורדים. בסופו של דבר מדובר במדינה ענקית עם הרבה משאבים.

דרך אגב, יצא לך לראות קליפים של 1420 ביוטיוב? אני בהלם שהבחור עדיין מצליח לצלם אותם.

פורסם
לפני 26 דקות, garicho כתב:

שהם הספיקו להשמיד כבר מערכות שעוד לא הגיעו אפילו לאוקראינה

פה התיאוריה שלי, מעבר לשקרים הרגילים, זה שחלק מהמערכות מסופקות לפני שמכריזים על ההספקה.

בגלל זה מקבלים תמונות של אוקראינים בברדלי יום וחצי אחרי ההכרזה, כאילו הם עשו לשם טלפורט.

לפני 27 דקות, garicho כתב:

דרך אגב, יצא לך לראות קליפים של 1420 ביוטיוב? אני בהלם שהבחור עדיין מצליח לצלם אותם.

כן, יש לי בעיה עקרונית איתו, במיוחד לפעמים בבחירה שלו של אנשים שהוא מראיין. נורא הציק לי שמישהו מטעמו נכנס לאיזה בית כפרי מתפרק של זקנה, ומציק לה עם שאלות.

אבל כן...

וכשמרשים לצלם יותר מדי, עולה השאלה עד כמה לשלטון אין יד בזה.

הרי כשהם רוצים, הם מתייגים איזה סרטון כ'מפליל' ובאים אליך הביתה באותו היום. ע''ע המקרה עם יורי חובאנסקי. ואז בוא תשב קצת, אולי כמה חודשים, תמתין למשפט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

פה התיאוריה שלי, מעבר לשקרים הרגילים, זה שחלק מהמערכות מסופקות לפני שמכריזים על ההספקה.

בגלל זה מקבלים תמונות של אוקראינים בברדלי יום וחצי אחרי ההכרזה, כאילו הם עשו לשם טלפורט.

זה נכון, אבל לא במערכות כמו בראדלי או היימרס. הן גדולות מידי להסתרה. זה קורה לדוגמא עם דברים פחות גלויים כמו טילי הארם נגד קרינה בהם האוקראינים השתמשו עוד לפני ההכרזה על כך שהעבירו אותם לאוקראינה.

אל תשכח גם שאוקראינים מתאמנים על הכלים האלה הרבה לפני שמחליטים להעביר אותם לאוקראינה. אני בטוח שהם מתאמנים כבר חודשים על לאופרדים ובראדלי בפולין, גרמניה וספרד.

לפני 12 דקות, David32 כתב:

נורא הציק לי שמישהו מטעמו נכנס לאיזה בית כפרי מתפרק של זקנה, ומציק לה עם שאלות.

לא ראיתי את הפרק עם הזקנה, מודה. אני כן מרגיש שהוא מאוד משתדל לא להציק לאנשים שלא רוצים שיציקו להם, אבל לא חושש להכנס לדיון עם אנשים שעונים לו.

פורסם
לפני 3 שעות, hwgeek כתב:

הם ממש הידרדרו כניראה מאז נפילת בריה"מ

כל מדינה בלי איום ממשי הצבא שלה נחלש ומתנוון.

אפילו הצבא הצרפתי כבר רץ יותר לאט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רשימת הטנקים שאוקראינה עשויה לקבל לאחר קבלת האישור מגרמניה, על בסיס דיווחים בכלי תקשורת שונים:

גרמניה: 14 טנקי לאופרד

פולין: 14 טנקי לאופרד

נורווגיה: 8 טנקי לאופרד

הולנד: 18 טנקי לאופרד

פינלנד: 14 טנקי לאופרד

ספרד: 14 טנקי לאופרד

פורטוגל: 4 טנקי לאופרד

ארה"ב: 50-30 טנקי אברהמס

בריטניה: 14 טנקי צ'לנג'ר

יהיה שמח 😅

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

זו כמות עצומה :O

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 דקות, CarloAbarth כתב:

ספרד: 14 טנקי לאופרד

הם לא אמרו 50? - 20 במצב טוב והשאר צריכים תיקונים רציניים?

זה מה שאני שמעתי

אבל זה באמת כמות חמודה

מעניין כמה זמן למתקפה

• תוכן חדש...