Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבועות האחרונים גילינו ברכב של אישתי רטיבות ברצפת הנוסע שליד הנהג.

בהתחלה חשבתי שאולי היא השאירה חלון פתוח או משהו, אז עכשיו אחרי שבוע הפוגה בגשמים והכל התייבש, היום אמרה שהמקום שוב רטוב.

יש למישהו רעיון מהיכן זה יכול להגיע (בהנחה והחלון אכן סגור).

אני אנסה לבדוק בעצמי אם יש רטיבות נוספת בדפנות או מלמעלה (אשתי טוענת שתא הכפפות יבש).

עזרה מישהו?

תודה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

1. אם הרטיבות היא רק לאחר גשמים, אז החשד הראשוני הוא שנקזי הגשם

של החלל אויר שלפני השמשה הקדמית מבחוץ, סתומים מבוץ ועלים וצריך לנקותם.

2. אם הרטיבות נוצרת גם בימים לא גשומים אז החשד הנו בדליפת נוזל קירור מנוע

מרדיאטור החימום הפנימי או מחברים/צנרת אליו.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 2
פורסם

תפתח את הדלת ותשפוך מים על הגומיות מסביב לחלון, אצלי בקליאו הייתה חדירת מים משם.

אם לא פתר, תשב ברכב ושמישהו שיפוך מים, אולי דליפה בין הגומי של השילדה לדלת.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה. אכן בימים גשומים בלבד.

ואכן יש עלים שצריך לנקות (ניקיתי עם היד מה שיכלתי, אבל נכנסו גם פנימה)

יש שיטה טובה לעשות את זה? או שצריך מוסך

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כדאי לגשת למוסך, אצלי בקליאו הייתה סתימה ופתרו את זה ע״י לחץ אוויר, לקחו 100 שקל.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ברכב הזה הניקוז הקדמי נמצא דווקא בצד הנהג, ככה שאם מדובר במי גשמים הם כנראה מגיעים ממקום אחר.
אני יכול לחשוב על ניקוזי דלת סתומים/דיפון דלת לא אטום.
נסה להשפריץ מים עם צינור בכל פעם על איזור אחר בדלת/בשמשה עד שתמצא מאיפה המים יוצאים. אחרי כל פעם כזו, במצב תקין המים שנכנסים בין החלון לדלת אמורים לצאת מהניקוזים בתחתית שלה.

עריכה - אם יש לך התקנה מקומית של מרימי שמשות ויש נזילה מדיפון הדלת, פנה למוסך/למתקין שיתקן את העבודה שלו. זה היה המצב אצלי עם התקנה גרועה של קוברה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יכול להדריך בערך איך אני מאתר את הניקוז? 

בכל מקרה אני מניח שאין גישה אליו ידנית

לפני 5 דקות, nadavd4 כתב:

עריכה - אם יש לך התקנה מקומית של מרימי שמשות ויש נזילה מדיפון הדלת, פנה למוסך/למתקין שיתקן את העבודה שלו. זה היה המצב אצלי עם התקנה גרועה של קוברה.

אין כזה, גם הרכב בין 4.5 וזה מעולם לא קרה בחורפים הקודמים.

יש אצלנו המון עצים ועלים שנופלים כל הזמן ומצטברים, אני חושש שזה מקור הצרות

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

פשוט לשפוך עם צינור/דלי (בבת אחת) כמות גדולה של מים באיזור קטן יחסית, למשל בצד אחד של החלון כך שהמים יכנסו בין השמשה לדלת. אם הכל תקין, אתה תראה אותם יוצאים תוך כמה שניות מהניקוזים.

פורסם (נערך)

חורים מלבניים קטנים בתחתית הדלת, שניתן לראות מהצד הפנימי שלה כשהיא פתוחה. צריכים להיות 3 או 4 בד"כ.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טוב אז ירדתי לאוטו באמצע המבול לבדוק.

כשדוחפים את היד מתחת לתא הכפפות (זה גם האזור של הפילטר אוויר) מרגישים רטיבות גדולה בריפוד. כנראה משם המים חודרים.

הנחה שלי היא שבאמת הכל שם סתום וצריך לשחרר את זה.

זה גם מסתדר עם הטענה של אשתי שמפשיר האדים כבר לא עובד טוב כבעבר ולוקח לו המון זמן להפשיר את האדים על השמשה.

עוד תובנות מישהו?

אתאם ביקור במוסך ביום א', ואולי בשבת אצליח לסדר משהו בעצמי, תובנות או עצות נוספות מישהו?

תודה לכולם

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מעדכן שהייתי במוסך היום, אכן הניקוזים היו סתומים, ניקו וסידרו הכל + הוחלף פילטר מזגן.

אגב יש ניקוז בשני הצדדים ברכב הזה ולא רק בצד של הנוסע.

תודה לכולם.

למי ששואל, נזק - 500 שקל (כולל פילטר מזגן)

בחלוקה הבאה:

200 ניקוי הסתימה.

180 פילטר מזגן

כל השאר - מעמ וקצת עבודה

• אהבתי 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...