Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי השבוע רכב (מאזדה 6 2015) ממגרש רכבים קטן.

ההבנה שלי בתחום מועטה מאד, ולכן טרם הרכישה לקחתי את הרכב לבדיקה. לא נמצאו ליקויים משמעותיים.

לאחר חתימה על החוזה ובטרם קבלת הרכב נאמר לי שכרגע יש לו רק מפתח אחד. לא היה לי יותר מדי לעשות עם זה, היות וכבר חתמנו, אז אמרתי לעצמי  שאבלע את הצפרדע.

היום (כמה ימים לאחר הרכישה) התברר לי שקיבלתי רק שלט, ללא מפתח שפותח.

מלבד זה שאין אפשרות להשתמש ברכב במקרה שקורה משהו לשלט, גם אין לי אפשרות להפעיל את הכרית אוויר (שכרגע מבוטלת), מפני שצריך מפתח אמיתי בשביל זה.

שאלתי, האם לדעתכם הוא מחוייב לספק מפתח בכלל ומפתח מקורי בפרט? גם אם הנושא לא מוזכר בחוזה? מה האפשרויות העומדות בפני?

תודה

פורסם

מה זה "רק שלט, ללא מפתח שפותח"?

לזכרוני מזדה 6 מהשנתון הזה מגיעה עם מפתח keyless, כאשר המפתח ברזל נשלף מהשלט. אם השלט לא מקורי (משמע לא keyless?) ואין "מפתח שפותח" איך מתניעים את הרכב?🤔

פורסם

לא מכיר את הרכב. אבל שלושה דברים:

1. בדוק האם אין מפתח "ברזל" חבוי בתוך השלט. עיון בספר הרכב יעזור לך (אם לא קיבלת ספר מצא אותו במרשתת).

2. במקרה של גניבת הרכב עלולה להיות לך בעיה עם הביטוח  שידרוש לקבל את שני המפתחות. טפל בעניין בהקדם מול סוכן הביטוח.

3. שכפל מפתח נוסף בהקדם, למקרה שהקיים יתקלקל או יאבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מסכים עם זה שרשם לגבי המפתח שנמצא בתוך השלט עצמו, בדרך כלל בשלטים של מאזדות מהשנתון הזה יש צ׳ופציק בחלק האחורי למטה שבעת הזזתו החלק של המפתח יוצא מהשלט עצמו.

אם תרצה תצלם את השלט ונראה אם זה זה.

במידה ומסיבה כלשהי אין לך את זה (לא רואה סיבה למה לא), תמיד אפשר להזמין שלט גולם (רק הקופסא), להעביר את הבקרה של השלט לשלט החדש ואת הגולם של המפתח לחרוט לפי הצילינדר-

עשיתי את החריטה בעבר כשגיליתי שהשלט כולל רק הכנה למפתח ולא מפתח, עלות כ-200 ש״ח אם אני לא טועה (אחפש לך את פרטי המנעולן אם תרצה-אבל מאמין שכל מנעולן רכב יכול לעשות את זה).

בלי קשר וכמו שהציעו-תמיד כדאי שיהיה שלט ספייר ואם אני לא טועה גם במידה והרכב נגנב צריך להציג לביטוח שתי מפתחות, אז אולי גם עד שתעשה זאת נדרש לדווח לחברת הביטוח על כך שיש מפתח אחד בלבד (לא בטוח לגבי התהליך-שווה לקרוא על זה).

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם

תודה על התגובות.

אבהיר את כוונתי. קיים מפתח (ברזל כזה) בתוך השלט, אבל זה סתם מפתח, זה לא פותח את הרכב.

אחרי שהבהרתי את עצמי, אשמח אם תוכלו בבקשה לכתוב את דעתם בנוגע למה ששאלתי, תודה

פורסם

קנית מהמגרש

אתה לא מבין ברכבים

עבדו עליך

מה לעשות? 

אתה יכול לנסות לבקש מהמגרש שמכר לך את הרכב שיתאים לך מפתח. אני יכול לנחש מה תהיה תגובתו 

או ללכת לבעל מקצוע, לשלם לו ולהכין 2 מפתחות חדשים.

בוא נגיד... שאם באמת בזה מסתכם מה שהחביאו ממך יצאת בזול. אני סקפטי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 13 שעות, sItais כתב:

תודה על התגובות.

אבהיר את כוונתי. קיים מפתח (ברזל כזה) בתוך השלט, אבל זה סתם מפתח, זה לא פותח את הרכב.

אחרי שהבהרתי את עצמי, אשמח אם תוכלו בבקשה לכתוב את דעתם בנוגע למה ששאלתי, תודה

כפי שרשמתי קודם לכן, במצב דומה ובהנחה ומדובר בגולם (תבנית למפתח), מנעולן רכב יוכל לחרוט לך מפתח לפי הצילינדר.

העלות שלי יצא למאזדה 3 2015 הייתה כ-200-250 ש"ח (מצב דומה).

על הדרך תבקש לשכפל מפתח נוסף ותשים את הסאגה הזאת מאחורייך.

פורסם
בתאריך 15.1.2022 בשעה 22:06, sItais כתב:

קיים מפתח (ברזל כזה) בתוך השלט, אבל זה סתם מפתח, זה לא פותח את הרכב.

זה מניע ?

אם כן אולי הצילינדר של הדלת תקול.

תמיד כשמעלים שאלה,

לכתוב כמה שיותר פרטים,

אחרת כולם פה עוסקים בניחושים.

פורסם

הרכב עם כפתור התנעה.
הוא ניסה לנטרל את כרית האוויר.

אגב, לא נתקלתי במתג ניטרול שדורש מפתח מקורי, המפתח רק משמש כמברג. אולי במזדה זה שונה... לא יודע

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...