Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום אני ועוד עשרות כלי רכב נאלצנו להחליף לגלגל ספייר בצידי הכביש בשדרות ההסתדרות חיפה, תיעדתי הכל בתמונות וסרטונים וכמובן גם במצלמת דרך

מהי הפרוצדורה לבקשת השתתפות/תשלום ההוצאות בעקבות הנזק? 

בעקרון ניזוק צמיג קדמי ימין

אני כמובן הולך להחליף זוג + כיוון פרונט, למי שעשה הליך דומה בעבר, יש טעם ללכת על "כל הקופה" ולבקש תשלום עבור זוג צמיגים בטענה שלא מחליפים רק 1 ופרונט בגלל המכה החזקה? 

או להגיד תודה אם בכלל ישלמו לי על צמיג 1?

ובנוסף ולא כי אני גרידי, אני רוצה לשים צמיג שאינו סיני ועלותו מעל 450 ש"ח, בקיצור איך תוקפים את החרא הזה שנפל עלי ועושים קצת לימונדה? תודה מראש

פורסם
לפני 43 דקות, matanff כתב:

בנוסף ולא כי אני גרידי, אני רוצה לשים צמיג שאינו סיני ועלותו מעל 450 ש"ח, בקיצור איך תוקפים את החרא הזה שנפל עלי ועושים קצת לימונדה? תודה מראש

לא יודע בקשר לשאר הדברים, אבל לדעתי אם היה לך צמיג איכותי לפני אתה אמור להיות זכאי לצמיג איכותי באותה מידה (בהנחה ואתה כן מקבל פיצוי)

אם היה לך זבל סיני יהיה לך קשה לקבל החזר על מחיר של צמיג איכותי

פורסם
לפני 1 דקה, Sparrow420 כתב:

לא יודע בקשר לשאר הדברים, אבל לדעתי אם היה לך צמיג איכותי לפני אתה אמור להיות זכאי לצמיג איכותי באותה מידה (בהנחה ואתה כן מקבל פיצוי)

אם היה לך זבל סיני יהיה לך קשה לקבל החזר על מחיר של צמיג איכותי

טוב שאמרת, אצלם מקרוב את הצמיגים שאני הולך להחליף (ברידג'סטון בשווי דומה לחדשים שאני רוצה) 

פורסם

בגדול אתה מחליף צמיג על חשבונך ואח'כ מגיש פונה לעירייה, שמפעילה את חברת הביטוח שלה. להערכתי, אם מחיר הצמיג סביר, יחזירו את עלותו. כנראה לא יאשרו קבלה המפרטת 2 צמיגים שהוחלפו, אלא אם כן תוכלו להוכיח נזק לשניהם

פורסם

חשוב לתעד את האירוע. לצלם את הבור ואת הנזק לצמיג.
להביא חשבונית מהצמיגיה על 2 הצמיגים וכיוון פרונט, רצוי גם מכתב תומך של איש הצמיגים שאומר שבמקרה כזה חייבים להחליף גם צמיג קדמי
עם כל החומר הזה לפנות במכתב לגורם האחראי על אחזקת הכביש (עירייה/נתיבי ישראל).

במידה ותקבל תשובה שלילית או חוסר רצון לפצות, אתה תמיד יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות (אני תבעתי וזכיתי בתביעה).

בהצלחה!

פורסם

להלן תיאור דומה שקרה לאדם אחר בחיפה וקראתי את העדכונים שלו.

בור בכביש התפוצץ הצמיג, האדם צילם את הכול מכל זווית ושלח בקשה לעירייה לפיצוי תשלום על הצמיג.

העירייה כמובן התכחשה לנ"ל אך סידרה את הבור. הוגשה תביעה ואחרי שנה של דין ודברים הנ"ל קיבל פיצוי.

בקש פיצוי מהעיירה, תעד את הכול וככל הנראה תצטרך לתבוע.

בהצלחה!

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לפני כמה שנים טובות, אשתי יצאה משער של יישוב כלשהו והתפנצ'ר צמיג מהדוקרנים (יצאה בכיוון הנכון כמובן...), דיווחנו מיידית לרשות, החלפנו צמיג (במחיר סביר) והופתעתי מהקלות שהרשות שיחררה את הפיצוי, כנגד החשבונית.

פורסם (נערך)

לפני כ-3 שנים, יום שישי, בסביבות השעה 12 בלילה, נכנסתי בבור של עבודות בכביש באזור כפר שמריהו.
הג'אנט האחורי ימני התעקם כתוצאה מזה. הג'אנט הינו הג'אנט המקורי של הרכב, ג'אנט סגסוגת, גודל 16 אינץ'.

שמרתי את הסרטון ממצלמת הדרך ולמחרת חזרתי למקום על מנת לצלם באור יום.

ניגשתי לפנצ'ריה מוסמכת על מנת לקבל חוות דעת רשמית וכתובה שהג'אנט אכן עקום.

ניגשתי למוסך מורשה של מיני לטובת קבלת הצעת מחיר רשמית.

כתבתי מכתב מסודר ובו צירפתי את התמונות, הצעת המחיר, חוות הדעת, צילום רישיון נהיגה ורישיון רכב, ודרשתי שישלמו לי על החלפת הג'אנט - עלות של 6,089 ש"ח (כאמור, ג'אנט מקורי של מיני עם תמחור מלא של דלק מוטורס).

לא דרשתי תשלום על זמן עבודה שיילך לי בגלל זה ולא דרשתי שום פיצוי על עוגמת נפש, נטו החלפת ג'אנט.

המועצה המקומית הפנתה אותי לקבלן המבצע של העבודות שבגללם היה שם בור. דיברתי עם הקבלן (כמובן שהכל מוקלט), נפגשנו, בהתחלה ביקש שאפרק את הגלגל והוא ישלח אותו ליישור, אמרתי לו שהוא מוזמן לתת לילדים שלו ליסוע על ג'אנט סגסוגת שעבר יישור (אני יודע שזה לא כזה נורא, אבל התשובה עצבנה אותי), אבל אני הייתי עם ג'אנט מ'קורי מושלם ואני גם אחזור לג'אנט מקורי מושלם ולא מעניין אותי אם אפשר לתקן או לא.

בעקבות התגובה החריפה שלי הוא התקפל מיד והסכים לתשלום.

רשם לי צ'ק על הסכום המבוקש, כמובן לאחר שבית העסק שבו ביצעתי את החלפת הג'אנט סיפק חשבונית מסודרת עם השם של הקבלן עליה.

במקרה שלי מדובר על בור בכביש כתוצאה מעבודות ולכן התנהלתי מול הקבלן, אבל במקרה שלך נראה שמדובר על בור מנזקי מזג אוויר וההתנהלות תהיה מול העירייה, מה שלדעתי יהיה קשה יותר.

ממליץ לשלוח לעירייה מכתב עם כל התיעוד הרלוונטי ודרישה לתשלום.

על מנת להחליף שני צמיגים ולא אחד, נסה לצרף חוות דעת של איש מקצוע בתחום שמציין שנדרשת החלפה של זוג.

אל תדרוש שום דבר מעבר לעלות הנזק עצמו.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster
  • אהבתי 2

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

השאלה למה עיריית חיפה באופן כללי לא מתקנת את הכביש הזה. זה לא עיניין של בור ספציפי.

פשוט מבחינת תחזוקה הוא כביש שמתאים יותר לאפגניסטן מאשר לישראל.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gorpi כתב:

השאלה למה עיריית חיפה באופן כללי לא מתקנת את הכביש הזה. זה לא עיניין של בור ספציפי.

פשוט מבחינת תחזוקה הוא כביש שמתאים יותר לאפגניסטן מאשר לישראל.

רק את הבור הזה? אני מפחד להגיע לחיפה לבקר את אימי כי הכבישים שם, גם באיזורים שנמצאים למעלה, איפה הארנונה גבוהה, הם באיכות כל כך ירודה. באיזור המרכז באיזורי תעשייה, הכבישים במצב פי כמה יותר טוב מכבישים שנמצאים בחלק העליון של חיפה. אני זוכר כבישים ובורות שעוד מאז היותי נער שגדל בחיפה ועד היום, עדיין קיימים. 

סתם דוגמא קלה מלפני יותר מחודשיים...אני מסיים לעלות את פרויד ואז לוקח שמאלה בצומת חורב ומייד רוצה להשתלב ימינה בשביל לרדת את כביש פיקא...כל המעבר הזה לנתיבים הימניים בשביל לפנות ימינה לפיקא מלא ב"מוקשים". זה היה ככה גם לפני 20 שנה, שככה יהיה לי טוב. וכמובן שהחריף מאז בצורה הרבה יותר חמורה.

עיר ביזיון לגמרי! מאז ומתמיד הייתה שיאנית בורות. יכולים להשאיר בור פתוח בציר מרכזי כמו מוריה למשך יותר משבוע, בור שיכול להשבית רכבים. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 22.12.2021 בשעה 21:28, matanff כתב:

ולבקש תשלום עבור זוג צמיגים בטענה שלא מחליפים רק 1 ופרונט בגלל המכה החזקה? 

בתאריך 23.12.2021 בשעה 09:38, ariemen כתב:

רצוי גם מכתב תומך של איש הצמיגים שאומר שבמקרה כזה חייבים להחליף גם צמיג קדמי

אין כזו חובה, זו הקפדה של חובבי רכב אבל אין כזו דרישה לא בחוק, ולא בהנחיות משרד התחבורה, ולא סביר שאיש מקצוע יהיה מוכן לחתום על מסמך שכזה.

פורסם
בתאריך 25.12.2021 בשעה 13:09, BRAVO30 כתב:

רק את הבור הזה? אני מפחד להגיע לחיפה לבקר את אימי כי הכבישים שם, גם באיזורים שנמצאים למעלה, איפה הארנונה גבוהה, הם באיכות כל כך ירודה. באיזור המרכז באיזורי תעשייה, הכבישים במצב פי כמה יותר טוב מכבישים שנמצאים בחלק העליון של חיפה. אני זוכר כבישים ובורות שעוד מאז היותי נער שגדל בחיפה ועד היום, עדיין קיימים. 

סתם דוגמא קלה מלפני יותר מחודשיים...אני מסיים לעלות את פרויד ואז לוקח שמאלה בצומת חורב ומייד רוצה להשתלב ימינה בשביל לרדת את כביש פיקא...כל המעבר הזה לנתיבים הימניים בשביל לפנות ימינה לפיקא מלא ב"מוקשים". זה היה ככה גם לפני 20 שנה, שככה יהיה לי טוב. וכמובן שהחריף מאז בצורה הרבה יותר חמורה.

עיר ביזיון לגמרי! מאז ומתמיד הייתה שיאנית בורות. יכולים להשאיר בור פתוח בציר מרכזי כמו מוריה למשך יותר משבוע, בור שיכול להשבית רכבים. 

חבל שלא מצליחים להביא ראש עיר נורמלי כמו חולדאי. בורות, מירוצי מכוניות משופרות, חזירי בר - למה זה מגיע לחיפאים?

פורסם

תביא את חולדאי ואז הכבישים באחוזה והדר יהיו מושלמים ובעיר התחתית תתנהל על חמורים.

• תוכן חדש...