Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל התחקירים האלה זה בולשיט. המוכר צמיגים מנסה לחרטט את השחקן והמומחה של התכנית מנסה לחרטט את הקהל בבית. 
רכב וצמיגים זה תחום שאתם מבינים בו (כי אתם קוראים בפורום), תחשבו כמה מחרטטים אתכם בכל מיני "תחקירים" בנושאים שאין לכם מושג בהם.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחר הולכת להיות חתיכת סופה.

לך תדע אם זה שנוסע בנתיב ממול מבין בצמיגים או עוד מחורטט

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

דבר לחיוב- כל הכבוד על הפנצריה המסודרת בהרצליה... הכל היה מדוגם ויפה.

• אהבתי 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

קודם כל, נמרי יצא חאפר.

10 שנים לצמיג זה חירטוט , אפילו במחסני החברה לא. הרי מחוייבים להודיע לך אם מוכרים לך צמיג מעל גיל מסויים.

אין הבדל בין סיני ללא סיני גם חרטוט. 

לא רוצה לומר שמנסים להכשיל בכוונה אבל לוקחים רכב מבחן עם צמיגים בגיל גבולי (אחד תאריך ייצור 2017 ושאר השלושה 2018)

יש כאן כבר בעיה מובנית של צמיגים שונים על אותו סרן (אחת הפנצ'ריות אמרה 3 יצרנים שונים בסה"כ)

התקלה שביימו היא לא מאוד סבירה ,מה הסיכוי שרק צמיג אחד יירד בלי פנצ'ר? 

מה כן הייתי עושה במקום "מומחה" התוכנית ? לוקח רביעיית צמיגים בני שנה שנתיים ומוריד בכולם את לחץ האוויר באותה מידה.

לא מאשים את הפנצ'ריה שהמליץ להחליף רביעייה באלנטרה עם הצמיגים הנ"ל

גם לא מאשים את הפנצ'ריה שהמליצה להחליף זוג אחוריים ב S-MAX (או מה שזה לא היה) כי לא ידוע מצב המקוריים. 

זה שהמליץ להחליף 2 צמיגים מתוך ה4 בהצלבה , אחד קדימה אחד אחורה הוא חאפר

רשמתי לפני את צמיגי BEST DRIVE מהרצליה בזכות העובדה שהמקום נראה בית מרקחת.

זה מקום שהייתי נכנס אליו, רוב הסיכויים שהוא לא מפרק צמיג עם לום תוך כדי שריטת הג'נט . 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה התחקירן ביקש מהפנצ'רנים ?

אם ביקש להביא את הצמיגים למצב אידיאלי,

צודקים הטוענים שרצוי להחליף הכל,

ומי שהחליף אחד, או ששם סיני, פישל.

אבל אם הוא ביקש לתקן תקלה ספציפית

מי שאמר לו שחייבים להחליף,

שיקר.

פורסם

ה"תחקירנית" נועדה לייצג את הלקוחה המיועדת ל"חירטטן לקוחן" - הרי מוכר וידוע שמוסכים מחרטטים נשים יותר מאשר גברים.

המומחה שלהם הוציא אותי מדעתי: דין לינג-לונג כדין מישלין. אפשר להשתמש בצמיגים עד גיל 10 (מן הסתם 6 שנים בתקנות + 4 שנים על הכביש. מפחיד). אין בעיה להחליף צמיג בודד על אותו סרן (האמת - יש לאחד הבנים שלי. אבל זה כיוון שנהרס לו צמיג בן פחות מחודש). 

ודרך אגב - לא כל אחד בודק לחץ אויר או יודע לנפח צמיגים.

למזלי יש לי ניסיון סביר עם צמיגיות - עד היום כל צמיגאי שביקש לבצע יותר מאשר תיקון פמצ'ר טרח להראות לי מה הבעיה (לא רק סיפר לי, אלא קרא לי למתקן והציג את התקלה), וגם להפך - כשהגעתי עם צמיג שחששתי שנהרס בשפשוף עם המדרכה והצמיגאי היה מספיק ישר כדי להסביר לי שהנזק שטחי ואינו מחייב החלפה.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

רכב וצמיגים זה תחום שאתם מבינים בו (כי אתם קוראים בפורום), תחשבו כמה מחרטטים אתכם בכל מיני "תחקירים" בנושאים שאין לכם מושג בהם.

מילים כדורבנות!

אני כבר שנים לא נוגע במוצרי שבנויים לתוך מסגרת של הפסקות פרסומות. בשביל ידע מעמיק יש יוטיוב, אנגלית טובה ותרגול בלתי פוסק של שריר הסינון. 

• אהבתי 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אני חושב שהגזים אם ה 10 שנים.  היה צריך להגיד מקסימום 5 שנים. משרד התחבורה אומר 10 שנים.

לאבא שלי היו צמיגים בני שבע. הגומי התחיל להתפורר. עשה חורים מרוב שהיו ישנים.

אצלי צמיג ביגלה. שלא ראה כביש ואור. רק מילוי אוויר. התפוצץ. היה בן 8.

היו לי צמיגים מקורים. שהיו בני חמש נראו חדשים אבל היו יבשים. החלפתי בגלל שהתחילו להחליק על יבש.

מעניין אם משהו יגש לטסט ויגידו לו צמיגים יבשים. ישלוף להם תסירטון מה יגידו.

שכנה שהצמיגים כבר יבשים בני יותר מחמש. רואים תלוגו של הצמיג מתחיל להסדק אמרתי לה.

אמרה שעבר ככה טסט אחשב.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

כשמביאים "מהנדס רכב" לתכנית כזו במקום לנצל את הבמה ולהסביר מה השימנים על הצמיג אומרים, מה אומרת התנגדות לגלגול ומה קורה לגומי (כל גומי) עם השנים הוא יושב ומחרטט דברים מנותקים מהמציאות.

גומי משנה את תכונותיו מהיום שהוא נולד ואין דין צמיג שנראה כמו חדש והוא 3 שנים על הרכב כדין צמיג זהה בן חצי שנה. נכון שזה לא אומר שצריך להחליף צמיגים כל שנה אבל גם ברכב שבקושי נוסע מרגישים הבדל מהותי בין צמיג טרי לצמיג בן 4 (כשהחלפתי לאשתי רביעייה בת 4 שנראתה חדשה ועשתה פחות מ 30,000 קילומטר אפילו היא הרגישה את ההבדל ואני מדבר על אחת שלא הרגישה שום הבדל בנוחות בין רנו 19 לסוזוקי באלנו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לדעתי התוכנית מתייחסת לצופים בבית כמו שעובדי הפנצ'ריה התייחסו ל"לקוחות" של התוכנית, כמו אל מטומטמים שלא מבינים כלום אז אין טעם להיכנס להסברים מעמיקים מעבר ל"צמיגים יבשים".

מרגע שאמר את המשפט על ה10 שנים ושכל ההבדל בין הצמיגים זה "מותגים" כאילו משלמים אקסטרה רק בשביל השם ולא הבדל בתכונות הצמיג- צריך להוריד לו את תיאור ה"מומחה" ואל התוכנית להתייחס כתוכנית בידור בלבד.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ה"תחקירנית" נועדה לייצג את הלקוחה המיועדת ל"חירטטן לקוחן" - הרי מוכר וידוע שמוסכים מחרטטים נשים יותר מאשר גברים.

כל כך נכון.

במקום שאני שוטף את הרכב יש להם פנצ'רייה, לפני כמה חודשים, אשתי הלכה לשטוף את הרכב, ההוא התסכל על הצמיגים ואמר לה שהיא חייבת להחליף(היא עברה טסט בלי בעיות שבועיים לפני כן)

היא מתקשרת אליי, אומרת לי מה שהוא אומר לה, אמרתי בשביל הצחוק - תשאלי לגבי מחירים. סיניים ב-1600 לרביעיה, אמרתי לה תשאלי על מותגים כמו גודייר או מישלין, הבחור שם לא התבלבל ודפק לה מחיר של 3000₪(!!!). צחקתי ממש בקול. מידה הכי סטנדרטית 205/55/16

פורסם
לפני 1 דקה, aviaviavi כתב:

כל כך נכון.

במקום שאני שוטף את הרכב יש להם פנצ'רייה, לפני כמה חודשים, אשתי הלכה לשטוף את הרכב, ההוא התסכל על הצמיגים ואמר לה שהיא חייבת להחליף(היא עברה טסט בלי בעיות שבועיים לפני כן)

היא מתקשרת אליי, אומרת לי מה שהוא אומר לה, אמרתי בשביל הצחוק - תשאלי לגבי מחירים. סיניים ב-1600 לרביעיה, אמרתי לה תשאלי על מותגים כמו גודייר או מישלין, הבחור שם לא התבלבל ודפק לה מחיר של 3000₪(!!!). צחקתי ממש בקול. מידה הכי סטנדרטית 205/55/16

זה שהרכב עבר טסט, לא אומר שום דבר על הצמיגים.

• רעיון טוב! 1

Mazda 3 2.0L, 2016 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, hwgeek כתב:

מרגע שאמר את המשפט על ה10 שנים ושכל ההבדל בין הצמיגים זה "מותגים" כאילו משלמים אקסטרה רק בשביל השם ולא הבדל בתכונות הצמיג- צריך להוריד לו את תיאור ה"מומחה" ואל התוכנית להתייחס כתוכנית בידור בלבד

אל תדאג לו, אני בטוח שבכל הרכבים במשפחה שלו הצמיגים טריים וגם לא תוצרת שיט-לונג אלא ממיטב המותגים.

אם ישלמו לי מספיק, גם אני אגיד מה שהם רוצים בטלויזיה בתכנית בידור במסווה של תחקיר צרכני. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בטוח, פשוט המישפט הזה מיד הדליק את הנורה של "כתבה ממומנת/בשיתוף עם.."

הבעיה שעכשיו יש אנשים שחושבים שזה סבבה להיות עם צמיגים סיניים עד 10 שנים ומרגישים טוב שהם לא התפתו לשלם אקסטרה בזמנו על ה"מותגים", ליסוע ככה בחורף זה פשוט הימור מסוכן.

ויש לי אחלה דוגמה מהחיים לגבי גומי/סולייה, יש לי נעליים של ECKO, גבוה מעור וסולייה שניראית ל"שטח", הגומי מרגיש גמיש  ודביק ואתה חושב שבגשם אין מצב שאתה מחליק, לצערי ביום הראשון שיצאתי איתו בגשם כמעט שברתי את הראש כי החלקתי, אי אפשר ללכת איתו על רצפה רטובה- מרגישים שמחליקים על ריצפה עם סבון/שמן!, הייתי צריך ללכת כמו מטומטם -צעד אחרי צעד בזהירות כי זה כמו ללכת על קרח!.

אנשים פשוט לא מבינים כמה השפעה והנדסה יש בתיכנון החומרים שממנו מייצרים את הצמיג, חושבים שזה גומי וזה גומי וההבדל זה רק כי זה מותג וזה לא.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

אם ישלמו לי מספיק, גם אני אגיד מה שהם רוצים בטלויזיה בתכנית בידור במסווה של תחקיר צרכני.

זהו שאני וכמעט כל מי שחשוב לו מעצמו לא היינו מסכימים.

כעצמאי הכל אצלי למכירה במחיר המתאים חוץ מהיושרה, השם והמקצועיות שלי. אותם לא מוכר בשביל שום דבר.

• אהבתי 6

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...