Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, מדובר על מאזדה 3 2014, התחלתי להרגיש תקתוקים בסיבובי הגה ובתחילת נסיעה וגם בכבישים משובשים ובאמפרים, הלכתי למוסך והחליפו שם צירייה שמאלית, הרעשים בסיבובי הגה עברו ומה שנשאר זה אותם רעשים בתחילת נסיעה. על הדרך המוסכניק ביצע ניקוי מצערת עם ספריי בזמן שמוסכניק אחר לוחץ על הגז.

בדרך חזרה הביתה כשהבחנתי שהתקתוקים לא עברו לגמרי נדלקה נורת check engine, חזרתי אליהם והם טענו שהצירייה לא טובה והחליפו לאחת אחרת, הרעשים בעיקר מגיעים כעת אחרי שילוב לדרייב בתחילת נסיעה, ולגבי התקלת מנוע אמרו שזה p0420 כלומר ממיר קטליטי, אמרו שזה לא משהו מסוכן אבל צריך להחליף בסופו של דבר. 

גם אחרי ההחלפה לצירייה חדשה כאמור הרעשים נשארו אז חזרתי שוב, הם בדקו שוב ואמרו שיש כנראה חופש בגיר, אין מה לעשות בעניין לטענתם וגם זה לא משהו מסוכן ואין כל כך איך לפתור את זה וחבל להחליף גיר על דבר כזה.  

רציתי חוות דעת נוספת אז הלכתי למוסך אחר, שם נטען שהתקלה מצויה בביקאקס שצריך להחליף ואם לא ימצאו חלקים אז להחליף את כל הגיר, שאם אסע ככה הגיר ימות וגם לגבי הממיר, להחליף בדחיפות כי המנוע יכול גם כן למות. 

כמובן שלא התכוונתי לשפוך על סמך חוות דעת אחת כזאת במוסך שאני לא מכיר כמה אלפים טובים, אז נסעתי רחוק למוסך של קרוב משפחה(בדיעבד חבל שלא נסעתי אליו בהתחלה) 

הוא אמר שאין שום דבר בגיר, שלא חיזקו כמו שצריך את הצירייה, העובד שלו עשה איתי סיבוב אמר שזה משהו בקורונה של הגיר אבל בשום פנים ואופן לא להחליף גיר ומי שאמר לי את זה רמאי, אמר שגם לו יש מאזדה וגם לו יש את זה.

לגבי הממיר, גם אמר שזה שטויות וכן בסופו של דבר אצטרך להחליף לפני טסט כי הוא יפול על זיהום אוויר אבל אין מה לדאוג לגבי המנוע. 

בסופו של דבר אמר לי לנסוע ושהכל בסדר. 

מה דעתכם? הלכתי כבר משהו כמו 8 פעמים למוסכים ואני קצת אובד עצות

פורסם
לפני 12 דקות, dorban5 כתב:

יש עדיין רעשים ותיקטוקים מהצירייה בסיבוב של ההגה ובתחילת נסיעה? 

אני לא יודע אם זה מהצירייה אבל הרעשים בסיבובי הגה עברו וכבר לא שומעים אותם, יש רעש של טיק אחד בתחילת נסיעה מדי פעם אבל לא באופן קבוע 

פורסם

נורת check engine עדיין דולקת?

לגבי ממיר קטליטי:

תעשה בדיקת זיהום אוויר במכון טסטים (בדיקה ממש לא יקרה) כדי לדעת אם הממיר תתקין או לא. הם יגידו לך.

אם לא נדלקה לך נורת מנוע החיישן חמצן אמור להיות תקין.

פורסם
לפני 1 דקה, dorban5 כתב:

נורת check engine עדיין דולקת?

לגבי ממיר קטליטי:

תעשה בדיקת זיהום אוויר במכון טסטים (בדיקה ממש לא יקרה) כדי לדעת אם הממיר תתקין או לא. הם יגידו לך.

אם לא נדלקה לך נורת מנוע החיישן חמצן אמור להיות תקין.

כן היא אופסה פעמיים וחזרה שוב, זה קשור לממיר וכנראה שאצטרך להחליף אותו אבל לא בדחיפות כמו שהמוסך(שנטען שהוא רמאי) השני אמר 

אבל מה לגבי הטיק הזה בתחילת נסיעה? באמת יכול לגמור על הגיר כמו שהוא אמר במוסך השני?

פורסם (נערך)

אם יש נקישה ורעש מתכתי כשמכניסים ל-D או-R אחת מגלגלות השיניים בגיר קצת שבורה.

גם יכול להיות שהצירייה עדיין לא יושבת 100% במקום או שהצירייה שהרכיבו לא מקורית.

עריכה אחרונה על ידי dorban5
פורסם
לפני 16 דקות, dorban5 כתב:

אם יש נקישה ורעש מתכתי כשמכניסים ל-D או-R אחת מגלגלות השיניים בגיר קצת שבורה.

גם יכול להיות שהצירייה עדיין לא יושבת 100% במקום או שהצירייה שהרכיבו לא מקורית.

העניין הוא שאין שום נקישה בהעברה עצמה, רק מדי פעם בהאצה ראשונית מורגשת הנקישה בצד שמאל של הרכב, כאמור לא תמיד וזה יכול להיות הרבה אחרי השילוב של ההילוך 

פורסם

אם אינני טועה,

קוד התקלה  0420 יכול להיות ממיר סתום,

שאז אין בעיה בטסט,

אבל יכולה להיות ירידה בביצועים במאמץ,

אם זה המקרה אין צורך להחליף, אפשר לפרק ולשטוף בלחץ,

[אפשר גם לוותר על הממיר, ואז הביצועים טובים, אבל אין טסט, ועל הדרך אתה מרעיל את כולנו...],

הקוד יכול להיות גם חיישן למבדה [גם לא עובר טסט וגם ירידה בביצועים],

אצלי אחרי שניסו את כל זה, בסוף זה היה בכלל כוייל, אבל בד"כ זה לא זה.

פורסם (נערך)

אני לא יודע, אבל יש לי הרגשה שיש לך טקטוקים מקורות A, כמו שהיה לי ב3 2014, טיפלתי בסוף בעצמי כי המוסך פשוט לא ידע איך לטפל,

פטרתי אחרי שעשיתי בדיוק מה שעשה כאן בסרטון, זה העלים את הטקטוקים לגמרי:

מדובר בפגם ייצור בדגמים הראשונים, יש לזה גם Tsb

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם
לפני כשעה, race driver כתב:

אם אינני טועה,

קוד התקלה  0420 יכול להיות ממיר סתום,

שאז אין בעיה בטסט,

אבל יכולה להיות ירידה בביצועים במאמץ,

אם זה המקרה אין צורך להחליף, אפשר לפרק ולשטוף בלחץ,

[אפשר גם לוותר על הממיר, ואז הביצועים טובים, אבל אין טסט, ועל הדרך אתה מרעיל את כולנו...],

הקוד יכול להיות גם חיישן למבדה [גם לא עובר טסט וגם ירידה בביצועים],

אצלי אחרי שניסו את כל זה, בסוף זה היה בכלל כוייל, אבל בד"כ זה לא זה.

לפני יומיים זה היה 0420 והיום 0421 🥴

אמרו שצריך לשלוח לשיפוץ, שאני מאמין שזה שיכול להיות מה שאמרת?

לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

אני לא יודע, אבל יש לי הרגשה שיש לך טקטוקים מקורות A, כמו שהיה לי ב3 2014, טיפלתי בסוף בעצמי כי המוסך פשוט לא ידע איך לטפל,

פטרתי אחרי שעשיתי בדיוק מה שעשה כאן בסרטון, זה העלים את הטקטוקים לגמרי:

מדובר בפגם ייצור בדגמים הראשונים, יש לזה גם Tsb

הטקטוקים ברעש יחסית דומים אבל לא בתזמון שלהם, אצלי זה בדרך כלל בכביש משובש, באמפרים ותחילת נסיעה אחרי עצירה

לפני 37 דקות, חולגי כתב:

אני רק שאלה - לא יכול להיות שמדובר בתושבות כלשהן ?

לא הציעו את זה, קראתי על זה ואני לא שולל 

זה הרעש אחד לאחד: (לא בסיבובים, בתחילת נסיעה כמו בסרטון)

פורסם

נסה לשים תוסף לניקוי הממיר, אם לא עובד יש דבר שעושים לרוב בדיזל שאפשר לנסות.

אתה מתחיל עם אוטו קר ומניע אותו, דוחף צינור מים בלחץ נמוך-בינוני לתוך האגזוז עד שאתה רואה שמים שחורים מפסיקים לצאת. לפעמים פותר לפעמים לא רק תוודא לא לחץ גבוה מדי שלא יגיע לתוך המנוע ושיהיה מונע.

פורסם
לפני שעה, dorban5 כתב:

תבדוק אם יש מישהו שעושה בדיקת חיישן חמצן וכמה הוא רוצה על הבדיקה שלו.

ומה לגבי הנקישה? יש לך מושג? 

ממיר קטליטי זה פחות מדאיג אותי מבעיה פוטנציאלית בגיר

פורסם

אתה אומר שזה קורה לפעמים ולא בהכנסת הילוך או בהעברת הילוכים אז לא חושב שזה הגיר.

לי נראה יותר כמו צירייה בצד שמאל/ימין בדופן של הגיר או בדופן של הגלגל יש עדיין חופש.

תברר את זה בעוד מוסך.

• תוכן חדש...