Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להורים שלי יש דירה שהם משכירים והפ פעם נפלו על חתיכת חרא כזה. 

בוא נגיד, זה מאוד מאוד לא נעים והייתי עושה כול מה שאפשר על מנת להמנע מליפול על דייר כזה. 

סתם רעיון שקפץ לי,כמובן שזה תלוי בביקוש לדירה שלך, אבל רוב המוחלט של השוכרים, זו לא הדירה הראשונה שהם מבקשים לשכור, אז הייתי מבקש לדבר עם בעל הדירה הקודם על מנת לדעת עם מי יש לי עסק. 

אבל קופץ לראש מיד- "אבל הוא יתן מספר של חבר שישחק אותה כאילו הוא היה בעל הדירה ויספר עליו רק דברים טובים", אז אפשר להפתיע עם שאלות תמימות כביכול על הדירה "כמו איפה אתה גר היום, האם משה הוא בעל הדירה? לא, זה ישראל ישראלוב" וכאן כבר יהיה לו קשה על בילתי אפשרי.  למצוא מישהו שיזייף את ישראל ישראלוב. 

פורסם

אופציה מעניינת, אני עם ההיסטוריה שלי הייתי לגמרי בעד (בתור שוכר)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ערבות זה בעייתי. יש פה כסף שמי ששוכר שם בידיים של בעל הדירה ובעל הדירה יכול להחליט על דעת עצמו מתי וכמה מתחשק לו לקחת משם.

כן, אפשר להגיע עם זה לבית משפט ולזכות אם זה לא מוצדק, אבל מי צריך את הסיוט הזה.

פורסם
לפני 28 דקות, bobi כתב:

יש פה כסף שמי ששוכר שם בידיים של בעל הדירה ובעל הדירה יכול להחליט על דעת עצמו מתי וכמה מתחשק לו לקחת משם.

יש פה דירה ששווה הרבה הרבה יותר משכירות של 3 חודשים והשוכר יכול להחליט על דעת עצמו אם ומתי הוא מפנה אותה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

היום כמעט ואין מצב שבו שוכר יכול להישאר על דעת עצמו, בטח לא לחודשים ארוכים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

שים לב שזה חייב להיות דו כיווני. כלומר אם למשכיר יש נקודות יציאה בהכרח גם לשוכר יש את אותן נקודות יציאה.

יצא לי כבר לראות חוזה שבו בעל הבית ניסה לעשות את זה חד כיווני.. זה לא עובר בית משפט, ואסור לאשר חוזה כזה.

כל הפואנטה בהערה הזו שזה דו כיווני. אחרת אם זה חד כיווני זה דופק אותך ונעזוב בתי משפט וכדומה, יותר בכיוון של אנושיות. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני מסנן בעלי בתים שדורשים ממני לסגור כסף בצד. מקסימום הם יקבלו צק ביטחון על השם שלי.

הכי טוב לדעתי לדבר עם בעלי בתים קודמים של הדייר או לקבל תמונה של תלושי שכר. אבל בגדול, אם דייר מתנהג חרא אין ממש מה לעשות וכדי לפצות על זה לפעמים צריך לקבל שנה או אפילו שנתיים שכירות בהתחשב בגודל הנזק.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

יש פה דירה ששווה הרבה הרבה יותר משכירות של 3 חודשים והשוכר יכול להחליט על דעת עצמו אם ומתי הוא מפנה אותה.

המשכיר מרוויח מזה, זה ההבדל.
בכל רווח פאסיבי יש מימד מסויים של סיכון. את הסיכון אתה ממזער עם בקשת תלושי שכר, צ'ק ביטחון ואינטואציה.
ואגב, זה שהדירה שווה יותר מ 3 חודשי שכירות לא קשור לדיון. מה שקשור זה גובה הנזק שעלול לקרות.
ואם כבר נכנסים לדיון כלכלי, אז הערבות בנקאית מצמצמת מהותית את הסיכון, ולכן ככל שהתשואה בטוחה יותר ככה % התשואה פוחת.
למשל: דירה של 1.8M ש"ח, שכירות של 5K בחודש מגלמת תשואה של 3.3%. ההשקעה נחשבת לסולידית ולכן התשואה נמוכה.
אם המשכיר יבקש ערבות בנקאית, המשמעות היא צימצום הסיכון עוד יותר , ולכן אחוז התשואה אמור להיות נמוך יותר (ביחס לעסקה מסוכנת יותר ללא ערבות), בוא נניח שזה שווה חצי אחוז? כלומר 1.8M כפול 2.8% יוצא שכירות של 4,200 ש"ח.
אם הבעל הדירה הגיוני וכלכלי והוא מוכן לעסקה כזו, אין בעיה. אקח הלוואה נושאת ריבית ואממן ממנה את הערבות. 

שכרתי דירות במשך כ 18 שנה (במהלכם גרתי ב 4 דירות) , מעולם לא ביקשו ממני ערבות בנקאית, ומי שהיה מבקש היה נפסל באותו רגע.

ככל שמתכננים את המעבר בין הדירות שכורות ולא מחכים לרגע האחרון, יש פנאי למצוא בעלי דירות הגונים והוגנים.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

נוכל, אם היה נשמע או נראה כמו נוכל, לא היה נוכל ולכן לא סומכים רק על האינטואיציה או ה"הרגשה" שיש לך.

WeCheck זה בחינם (המידע שלך ושל השוכר כנראה נשמר אצלם) והם עושים עבודה טובה סה"כ.

בנוסף מחקר קטן בגוגל, חיפוש של השם הפרטי והמשפחה, מספר הטלפון שלו, ת.ז אם יש יעלה את הסיכוי שלא תיפול על נוכל.

מקובל לתת צ'ק בנקאי על סך 3 חודשי שכירות במעמד חתימת חוזה כערבון.

מעבר לזה לראות שלא נדלקות לך נורות אדומות ואם נדלקות שההסבר עליהן מניח את הדעת.

ולהיות בעל בית נורמאלי.

אתה יודע, כזה שלא מרגישים אותו. בכלל. בכלל-בכלל. גם לא בחגים. בכלל. בכלל. אחרי 9-10 חודשים, מתקשר לחידוש חוזה, סוגרים פרטים על כוס קפה, ונתראה עוד שנה ? כזה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

שכחתי לציין לקחת גם צ'קים פתוחים עבור חברת חשמל, מים, עיריה, גז וכדומה

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, stum כתב:

נוכל, אם היה נשמע או נראה כמו נוכל, לא היה נוכל ולכן לא סומכים רק על האינטואיציה או ה"הרגשה" שיש לך..

מקובל לתת צ'ק בנקאי על סך 3 חודשי שכירות במעמד חתימת חוזה כערבון.

כתבתי גם אינטואציה, לא רק. אפשר לסנן 95% מהנוכלים באמצעות שכל בריא, תלושי שכר ואינטואציה. רוב נוכלי הדירות הם לא העיפרון הכי חד.

איפה מקובל לתת צ'ק בנקאי? (צ'ק בנקאי זו פעולה שמחלטת את הכסף)
מעולם לא נתתי, ולא מכיר אף חבר ששכר ונתן צ'ק בנקאי.
אולי התכוונת לצ'ק רגיל נוסף כצ'ק ביטחון.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, stum כתב:

מחקר קטן בגוגל, חיפוש של השם הפרטי והמשפחה, מספר הטלפון שלו, ת.ז אם יש יעלה את הסיכוי שלא תיפול על נוכל.

כמה שאתה צודק...

אני פעם מכרתי רכב, ולא בדקתי בגוגל על השם של הקונה והכל, הייתי ילד עדיין..  ורדפתי אחריו במשך 3 חודשים יום יום שישלם לי את הכסף שמגיע לי ביושר.

אחרי זה בדקתי סתם בגוגל על השם שלו, ואז התברר שהוא נוכל מוכר שישב בכלא מס' פעמים.

מאז, לפני שאני עושה עיסקה עם מישהו אני קודם כל בודק בגוגל על השם, מס הפלאפון, ת.ז. וכו' ואם זה שם יחסית נדיר, אני מוציא מ144 את המס' שלו לראות שאני באמת מגיע לאותו בנ"א והוא לא סתם מתחזה..

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

האמת היא שלא הגבתי לדברים שכתבת וכתבתי באופן כללי.

לא יודע מה אתה מכיר או לא, אבל זה המצב.

הרעיון הוא לשריין את הסכום במקרה שהשוכר מחר פושט רגל ולא רוצה לצאת מהדירה.

לקחת צ'ק מאותו שוכר לא יעזור לך.

ולכן צריך או ערבות בנקאית שעליה יש עמלה יקרה, כל שנה, או צ'ק שאכן מחלט את הסכום אבל העמלה עליו זניחה וחד פעמית.

אגב, החוק מגביל את סכום הערובה שניתן לקחת משוכר ל3 חודשי שכירות או שליש מתקופת השכירות, הנמוך מביניהם.

באופן טבעי, ה"מקיסמום האפשרי בחוק" ניהיה הסטנדרנט.

https://www.kolzchut.org.il/he/הגבלת_סכום_הערובה_שמותר_לדרוש_משוכר_דירה

פורסם (נערך)

כמו תמיד בחיים זה תלוי אזור ותלוי אנשים. זה איזון. מצד אחד אתה לא רוצה חוזה רופף שימשוך דפקטים ומאידך אתה לא רוצה חוזה דרקוני שיקטין לך משמעותית את הסיכוי לקבל שוכרים נומליים. איזון. 

בנוסף, אם הדירה באזור סבבה באופן טבעי תגיע לגור שם אוכלוסיה סבבה ולהפך. 

אני שוכר דירה במרכז תל אביב שברגע שמתפרסמת לשכירות תוך 10 דקות עומדים בחוץ 100 אנשים לסגור בלי לראות. ועדיין לא נתתי לא ערבות בנקאית ולא שיק לשלושה חודשים. נתתי שטר חוב (דף שבו כתוב שאני מתחייב לשלם אם הרסתי משהו) וההורים שלי ושל זוגתי חתמו על ערבות. בנוסף בעל הדירה קיבל שיקי ביטחון לחשבונות. זהו. 

אני פה כבר 3 שנים ואנחנו מדברים פעם בשנה בחידוש חוזה או בהודעות חג שמח בחגים. ישבנו על קפה, סיפרתי לו עליי, על האינטרס שלי, על מה אני מאמין וכמה זמן ארצה לגור בדירה. הוא הרוויח שוכר שיחזיר לו את הדירה במצב יותר טוב ממה שהוא נתן אותה (צבועה וקצת משופצת עם מזגן חד על חשבוני) ושקט תעשייתי לשלוש שנים. אני הרווחתי דירה שמתאימה לצרכים שלי ובעל דירה שלא מז**ן תשכל בלי סוף. 

יכול להגיד לך שברגע שהייתי צריך לשים סכום כסך בצד בשביל לשכור את הדירה כנראה שמראש לא הייתי מגיע אליה. גם בת"א. הוא אולי היה מקבל שוכר טוב ואולי לא. עניין של איזון. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 6

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...