Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום נוסע על מיצובישי ספייס סטאר ידנית. 

תקציב:35000, מכוון לשנתונים 2014+

הדברים שמפריעים לי ברכב בסדר יורד:

1.כוח - אני נוסע 70-80 אחוז מהזמן בבינעירוני ולא מעט בדרכים הררית, בשביל לא לאמץ את הרכב יותר מידי אני פשוט נוסע לרוב בנתיב הימני, בא לי רכב שמסוגל להאיץ יפה בעליות ושניתן לעקוף איתו ב90-100 קמ"ש (וצפונה) בצורה בביטחון.

2.אחיזת כביש - מצד אחד זה מגניב להרגיש אקסטרימי בפניות חדות ב40 קמ"ש אבל הייתי רוצה להתקדם לרכב שאוחז את הכביש בצורה טובה יותר.

3.נוחות המושב - אני נוסע משהו כמו 25 אק"מ בשנה והתחלתי להרגיש בזמן האחרון כאבי גב אחרי נסיעות ארוכות אז אני מעוניין לשפר את הנושא הזה.

הדברים שאני אוהב ברכב בסדר יורד:

1. צריכת דלק - לפי מה שאני מבין יהיה קשה למצוא רכב חסכוני כמו המיצובישי בכל זאת אני מעדיף "לפגוע" בנתון הזה כמה שפחות, בעיקר בדרך בינעורונית.

2.אמינות - אחרי שכל החיים נסעתי על רכבים אסייתים, נראה שבגלל הדרישות לכוח\נוחות\צריכת דלק המעבר לרכב אירופאי הוא בלתי נמנע (אני מודה שאני מאוד חושש מהמעבר), כמובן שאחפש אקזמפלר שמור ומטופל היטב אבל אעדיף רכב שאין לו "מחלות" כדוגמת שרשרת הטיימינג ב208.

בינתיים הסתכלתי על 208 שנפסלה בגלל חוסר כוח במהירויות גבוהות, ופחד מאמינות מפוקפקת.

התחלתי אתמול לשים עין על השלישייה: איביזה\פאביה\פולו מנוע 1.2 טורבו (90 כ"ס), רציתי לדעת מה השוני ביניהם (אם יש בכלל?)

בנוסף אשמח להצעות נוספות.

תודה רבה!

פורסם

הגרמניות טובות עם ביצועים טובים.

הפולו מרווחת יותר ואיכותית יותר, לדעתי מושבים נוחים יותר.

האיביזה לקראת סוף 2015 עברה מתיחת פנים וקיבלה תא נוסעים איכותי יותר.

הוא גם תהיה זולה מהפולו.

עוד אופציה היא רנו קליאו עם מנוע 0.9 טורבו, די זריזה, מושבים נוחים, אבזור לא רע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הגרמניות טובות עם ביצועים טובים.

הפולו מרווחת יותר ואיכותית יותר, לדעתי מושבים נוחים יותר.

האיביזה לקראת סוף 2015 עברה מתיחת פנים וקיבלה תא נוסעים איכותי יותר.

הוא גם תהיה זולה מהפולו.

עוד אופציה היא רנו קליאו עם מנוע 0.9 טורבו, די זריזה, מושבים נוחים, אבזור לא רע.

הרנו נשמעת אחלה! ניראה שהיא קצת פחות "אגרסיבית" מהוואגיות אבל יחסית למיצובישי אני מאמין שהיא עולם אחר.

בקשר לאמינות, האם הקליאו נחשבת לרכב אמין ביחס לוואגיות?

עוד שאלה שקצת מסקרנת אותי: האיביזה\פולו\פאביה, האם הן זהות לגמרי מבחינה מכנית? (מערכת קירור\מיזוג\הנעה) או שרק המנוע שלהן זהה וכל המסביב שונה?

תודה רבה.

פורסם

הקליאו הרבה יותר טובה מהספייס.

אכן הם זהות מכאנית.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, GR8Day כתב:

שקלת קקטוס/208 דיזל?

אין בהם את הבעיה של הטיימינג, הן לא חלשות והן חסכוניות.

הסתכלתי על הפיגו, הזו, האמת שחשבתי שהיא מגיעה עם אותה רצועה דפוקה (לא?) 
בקשר לסיטרואן, מדובר בדגם עם משאבת האוריאה שנוטה להתפגר? 

פורסם

סיאט לאון fr ידנית נראית לי מספיק חזקה , אני באופן אישי פחות אוהב רכב עם מנוע קטן והספק גבוה . 

• אהבתי 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 12 שעות, Roy142 כתב:

הסתכלתי על הפיגו, הזו, האמת שחשבתי שהיא מגיעה עם אותה רצועה דפוקה (לא?) 
בקשר לסיטרואן, מדובר בדגם עם משאבת האוריאה שנוטה להתפגר? 

הרצועה הבעייתית מגיעה למיטב ידיעתי רק במנועי בנזין 1.2.

לשניהם יש את אותו מנוע עם אותה בעיה במשאבת אוריאה.

היא אכן נוטה להתפגר אך בתמורה תקבל חסכון ניכר בדלק. אולי יתקזז, תנסה לחשב.

ובכלל, לרוב הרכבים יש בעיה כזו או אחרת... 😉.

ה-208 יותר אוחזת ומתנהגת, בעוד הקקטוס יותר רכה ונוחה (וקצת יותר מרווחת).

• אהבתי 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם (נערך)

קקטוסולר. 

לגבי המיכל, מצא רכב שעבר החלפה לא מזמן. תקפיד למצוא אוטו שהכל בו תקין ולא מוזנח. 

אין אוטו שנותן תמורה כזו במחיר שלו. גם אם תוציא עוד על מיכל, שאני לא מזלזל בזה, עדיין. פשוט אין. 

לגבי אחיזת כביש, במיוחד בפניות חדות, יש טובים ממנו (טבעי, בגלל הגובה ומרכז הכובד).

תקבל מושבים מעולים וצריכת דלק אמיתית של 20 ויותר קילומטר לליטר, ברכב חזק. לא חסר לו כוח בשום מצב ריאלי.

אגב, מתישהו משנת 2017 התחילו לתת 5 שנים אחריות מלאה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם

הקקטוס יכול מעט לנוע בפניות במיוחד אם בולמים, אבל אחלה רכב, נוח, איכות חומרים עדיפה מהפיגו, airbump שזה דבר גאוני וחבל שהפסיקו איתו.

מוזמן לקרוא את הסיקור שלי אם שלי 1.2 טורבו:

קקטוס

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, GR8Day כתב:

למיטב זיכרוני, גם על מנועי הדיזל היה ריקול על רצועת הטיימינג, אבל מסיבה אחרת (לדעתי סתם שחיקה מואצת שמובילה בסוף לפגיעה בתזמון). אין שם את כל הסיפור של התפוררות ונזק עתידי וצריכת שמן, אבל עדיין ממש לא כדאי להזניח. מה גם שזה על חשבון היבואן.

בכל מקרה, גם אני מאוד אהבתי את הקקטוס (בגרסת הבנזין). הפריעה לי רק השליטה על המזגן דרך מסך המגע.

יצא לי לעשות נסיעה על 208 דיזל, וגם היא הייתה לי מאוד נוחה והרגישה שיש לה כוח לתת כשמבקשים.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, nepet כתב:

סיאט לאון fr ידנית נראית לי מספיק חזקה , אני באופן אישי פחות אוהב רכב עם מנוע קטן והספק גבוה . 

האמת שהדגם החדש לא יכנס לי בתקציב, מה שכן ראיתי שיש את הדגם הישן שהגיע 3 דלתות עם מנוע 1.2 ו105 כ"ס, ניראה שהוא גם מאובזר מעולה, ניראה לי שאוסיף אותו לרשימה.

לפני 12 שעות, GR8Day כתב:

לשניהם יש את אותו מנוע עם אותה בעיה במשאבת אוריאה.

היא אכן נוטה להתפגר אך בתמורה תקבל חסכון ניכר בדלק. אולי יתקזז, תנסה לחשב.

ובכלל, לרוב הרכבים יש בעיה כזו או אחרת... 😉.

ה-208 יותר אוחזת ומתנהגת, בעוד הקקטוס יותר רכה ונוחה (וקצת יותר מרווחת).

מחיפוש קצר בשרשור על הקקטוס הבנתי שיש מק"ט חלופי שפותר את הבעיה ולא קשה לזהות את ההבדלים בין המשאבות, באמת ניראה שהמחיר של הרכב די משתלם אם כי מבחינת התנהגות כביש ניראה שהוא קצת פחות טוב מדגמי פיגו\סיאט שהוזכרו פה (?).

לפני 11 שעות, פריג'י כתב:

קקטוסולר. 

לגבי המיכל, מצא רכב שעבר החלפה לא מזמן. תקפיד למצוא אוטו שהכל בו תקין ולא מוזנח. 

אין אוטו שנותן תמורה כזו במחיר שלו. גם אם תוציא עוד על מיכל, שאני לא מזלזל בזה, עדיין. פשוט אין. 

לגבי אחיזת כביש, במיוחד בפניות חדות, יש טובים ממנו (טבעי, בגלל הגובה ומרכז הכובד).

תקבל מושבים מעולים וצריכת דלק אמיתית של 20 ויותר קילומטר לליטר, ברכב חזק. לא חסר לו כוח בשום מצב ריאלי.

אגב, מתישהו משנת 2017 התחילו לתת 5 שנים אחריות מלאה.

הוספתי אותו לרשימה, ניראה שבאמת חוץ מהעניין עם המשאבה (שיש לה מק"ט חדש) כל השאר בסדר, אני אנסה למצוא רכב לעשות עליו נסיעה.

לפני 11 שעות, yulianx כתב:

הקקטוס יכול מעט לנוע בפניות במיוחד אם בולמים, אבל אחלה רכב, נוח, איכות חומרים עדיפה מהפיגו, airbump שזה דבר גאוני וחבל שהפסיקו איתו.

מוזמן לקרוא את הסיקור שלי אם שלי 1.2 טורבו:

קקטוס

לא הכרתי את הגרסה הזו של הקקטוס, נשמע כמו הרכב עם התאוצה הכי גבוהה שאפשר לקבל ברף של מתחת ל40 אש"ח. 

אני אוסיף אותה לרשימת החיפוש שלי!
airbump זה המונע שפשופים הזה? 

ואגב, מה הסיכוי שהתמונה הזו צולמה באזור תעשייה בכרמיאל?

לפני 10 שעות, daniel.asu כתב:

למיטב זיכרוני, גם על מנועי הדיזל היה ריקול על רצועת הטיימינג, אבל מסיבה אחרת (לדעתי סתם שחיקה מואצת שמובילה בסוף לפגיעה בתזמון). אין שם את כל הסיפור של התפוררות ונזק עתידי וצריכת שמן, אבל עדיין ממש לא כדאי להזניח. מה גם שזה על חשבון היבואן.

בכל מקרה, גם אני מאוד אהבתי את הקקטוס (בגרסת הבנזין). הפריעה לי רק השליטה על המזגן דרך מסך המגע.

יצא לי לעשות נסיעה על 208 דיזל, וגם היא הייתה לי מאוד נוחה והרגישה שיש לה כוח לתת כשמבקשים.

תודה רבה על המידע!

פורסם

התמונה צולמה במעלות.

שים הקקטוס אכן זריז מאוד, אבל יש את עניין הרצועה, אצלי היא הוחלפה בגלל ריקול ולא בגלל תקלה אז אין צריכת שמן. אבל זה נושא שחשוב לבדוק לפני רכישה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

התמונה צולמה במעלות.

שים הקקטוס אכן זריז מאוד, אבל יש את עניין הרצועה, אצלי היא הוחלפה בגלל ריקול ולא בגלל תקלה אז אין צריכת שמן. אבל זה נושא שחשוב לבדוק לפני רכישה.

זה בעצם אותו המנוע של הפיג'ו עם ה82 כ"ס רק עם טורבו?

פורסם

פשוט חפש לך צרפתיה (או גרמניה אם מתמזל מזלך) דיזלית ידנית יורו 5 או יורו 6 פרה-אוריאה, ותהנה גם מצריכת דלק, גם מכח זמין וגם מאמינות, וגם הגב שלך יודה לך. לפי התקציב שלך ולפי המרשם הנ"ל אלה יהיו מכוניות עם ותק של 5-6 שנים על הכביש לפחות, אז תתמקד ברכבים מיד פרטית שנסעו יחסית מעט, או שאתה יודע שנסעו בעיקר בכבישים פתוחים וצברו מעט שעות מנוע (=בפריפריה הרחוקה).

חזיר דיזל

• תוכן חדש...