Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי פלאג אין בליסינג.

המנוע טוען גם את הסוללה הגדולה, אבל זה פחות קורה בנסיעה רגילה, ויותר קורה בנסיעה במצב ספורט או במצב רגיל בירידות ארוכות.

לשם דוגמה, מירושלים למודיעין, על מצב ספורט, הרכב טען לי מטווח של 17 קמ בסוללה לטווח 49 ק"מ (סוללה מלאה).

במצב רגיל המערכת טוענת ואז מעבירה את ההנעה למצב חשמלי ומכבה את מנוע הבנזין, ככה שמה שנטען - מיד נפרק, והסוללה הגדולה לא נטענת. מצב ספורט משאיר את מנוע הבנזין עובד כמעט תמיד מה שמאפשר לטעון את הסוללה (על חשבון צריכת דלק).

לגבי המנועים, בהיברידי הרגיל מנוע החשמלי הוא עם 43 כ"ס, ובפלאג אין עם 60 כ"ס.

אמנם הפלאג אין חזקה יותר, אבל לא לשכוח שהיא כבדה יותר ב 100 ק"ג, ככה שזה די מתקזז.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

1.  - בטיפול 30K התראתי למוסך שבלי בעיות אישרו החלפה כי היבינו מול מי עומדים שמבין דבר אחד שניים,בפועל קורונה,סגרים הוחלפה אחרי עוד 6-7K,לא הייתה שום החמרה במצב,ויש מצב שבן אדם רגיל לא היה שם לב,כי יותר הורגשה משום מה רק כאשר הייתי בנהיגה אדפטיבית.
לא סתם פרסמתי מק"ט תעשו בדיקה כמה זה בפועל אם חלילה תזדקקו

2. - ברור,כמו שהסברתי מבחינת מחשב ניהול בטריות זאת סוללה אחת,הסדר קודם הקטן (היברידי),אחר כך הנוסף,מצרף צילום,בדשבורד חדש אחרי סוף 2019 זה נראה אחרת אבל אותו עיקרון,הלבן זאת הסוללה הקטנה,הכחול הגדולה 8.9KW
2021-11-20_14-16-39.png.a4dd23d501b68e8fda973d374fa861f4.png

3. -אתה יכול לא להאמין לי,אבל בכל זאת אצרף לך מפרט,אולי זה יעזור

2021-11-20_14-09-25.png.d3c651f1311ef3669a002d3b84de2b74.png

לפני שעה, דור-- כתב:

לגבי המנועים, בהיברידי הרגיל מנוע החשמלי הוא עם 43 כ"ס, ובפלאג אין עם 60 כ"ס.

אמנם הפלאג אין חזקה יותר, אבל לא לשכוח שהיא כבדה יותר ב 100 ק"ג, ככה שזה די מתקזז.

הקיזוז ממש לא עובד כך,ובטח שלא מודדים אותו עם הפרש של 17 כ"ס,היתרון של יכולת להשתמש בו כמו פלאפון,להטעין מכל שקע רגיל עם כבל סבתא,ובשבילי ה-100 קילו שיושב על ציר האחורי,נותן יותר יציבות.
צריך לדעת איך למקסם את היתרונות הלא מובנים של הדגם הזה,עם שימוש מושכל של כפתור EV/HEV כי הרכב הזה חולה חשמל,בדיפולט תמיד ישתמש בחשמל,ולפעמים דווקא מומלץ להשתמש במנוע היברידי,ואתה תנהל את "אנרגיה" שלך.
אם רכב הזה תתחיל להעריך כל טיפת דלק,ותבין איזה אנרגיה דרושה להזיז אותך מנקודה A ל-B.
יש לך לאן לשאוף,הנה תמונה ממסגרת ניסויים בחודשים הראשונים,מה ניתן לעשות איתו כאשר מטעינים כל הזמן והנסיעות בסביבות 50 ק"מ כל צד,כולל עליה גדולה לכיוון הבית.
בקיצור היצרן לא שיקר עם נתון של צריכה משולבת 1:74 :rofl:

2021-11-20_14-26-18.png

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 8 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ב-2019 כאשר אני קניתי,ההבדל במחירון בין HEV ל-PHEV היה 18K,כי שלי היה עם מזגן מפוצל,משטח טעינה,גג נפתח,כסא נהג חשמליים וכמובן מנוע חשמלי נוסף 60 כ"ס שמאוד חשוב,לפי דעתי למנוע היברידי האנמי הזה,אנשי מכירות שאין להם שמץ של מושג איך להסביר פער כזה,לכן חוץ 2 שתי מקומות בארץ,בעולמי תצוגה בכלל לא הציגו PHEV,רק הסבירו שהתא מטען קטן יותר (חלקם אפילו לא ידעו שאין גלגל רזרבי).
מדגם שלי נמכר בין 200-300 אני חושב,אפשר להשיג מידע מדויק למי שיש כח.
בסוף 2019 יצא "מתיחת פנים" הפרט הבולט,צורת פנסים,צורת דאשבורד ואופציות לגודל מסכים,פנסי לד....היבואן "תפר דגם" מותאם לציי רכב,ובאמת הפער הפך לזניח של 3-5K,שכל מי שמבין קצת בתפקוד רכב,אני לא רואה למה לא לבחור PHEV ! מה יהיה שנה הבאה שמשווים מיסוי היברידי לICE רגיל ו-PHEV נשאר עדיין עם הטבה (פחותה),טכנית אפילו אמורה להיות יותר זולה,נראה ונחייה.
עכשיו לכל ה"פוביה" מסביב ל"אין לי עמדת טעינה".
זה לא רכב חשמלי !!!!!
המהנדסים הוסיפו סוללה נוספת 8.9KWH איפה שאמור להיות גלגל רזרבי,בנוסף לקיים מתחת למושבים האחוריים של מנוע היברידי,בדיעבד הבנתי שזה קטע ייחודי של קיה,(לידע כללית,היבואן מתייחס אליהם כסוללה אחד,מבחינת אחריות),שאותה אפשר למלא חיצונית מכל שקע 10A נורמלי,והמקסימום שלו זה כמו של כיריים אינדוקציה או מזגן מעל 2.5 כ"ס שדורש "שקע כח/סיקון" אבל זה מקצר טעינה רק בחצי שעה גג,או נטען בעזרת אנרגיות רגנרטיביות.
תעשו חיפוש בפורום,הרבה דברים כבר מוסברים על דגם הזה.
אני עם בית פרטי,ולא היה שום טעם להקים "עמדת טעינה",תכינו כבל "סבתא איכותית" תתייחסו לרכב הזה כמו פלאפון,תלמדו לשלוט ידנית בכפתור EV/HEV....ויהיה לכם חיוך ענקי על הפנים שלכם מבחינת צריכת דלק,ועזבו מכל ה"גיבורי מקלדת" שרושמים כל מני %$#$% על סמך ניחושים או קריא בפורומים !

בגלל זה רשמתי קללת "רצון טוב" עד 95K כן,שבוע הבאה 105K -לא !!
עלות זה תלוי מהבנה שלך וכשר מיקוח שלך,אבל גם אם אין לך זה יהיה בסקלה הנמוכה בין היצרנים !

האם יש הבדל בכוח הזמין בין ההייבריד לבין הפלאג אין?

מניסיון עם ההיברידי הוא קצת אנמי במצב eCO ומצב sport הוא עצבני לנסיעה רגעלה. 

פורסם
לפני 2 דקות, איצו כתב:

מניסיון עם ההיברידי הוא קצת אנמי במצב eCO ומצב sport הוא עצבני לנסיעה רגעלה. 

אתה ענית בפועל על שאלה שלך...ולא פעם כתבתי שהמנוע הזה אנמי.
מנוע חשמלי 60 כ"ס זה לא מדביק אותך לכיסא כמו ברכב חשמלי טיפוסי,העסק נורא מסורס פה,אבל עדיין עוזר לתפקוד נעים יותר כאשר יש לך אנרגיה זמינה בסוללות

פורסם

בתשובה לשאלת פות"ש - אתה צריך לעשות נסיעת מבחן על הרכב כדי לראות אם מתאים לך. הטכנולוגיה מוכוונת חסכון בדלק וזה בא על חשבון משהו, אתה תחליט עפ"י נסיעת המבחן אם זה מתאים לך. לגבי צריכת דלק ברכב פלאג אין, יש לי חבר שאמא שלו נתקעה אחרי חצי שנה עם הרכב  אאוטלנדר ולא הבינה למה. מסתבר שהיא רק טענה אותו בחשמל בבית וזה הספיק לה כמעט תמיד. עד שפעם אחת נגמר החשמל ובכלל לא היה דלק. אז המחשב יכול להראות צריכה של 1:10,000 קמ/ל. ברכב פלאג אין הנתון הזה משתנה כל הזמן, אולי אם יהיו עמדות טעינה בכל תחנת דלק - גם אני אוכל לחסוך כמעט כמו רכב חשמלי - כרגע זה לא המצב אבל עדיין חסכוני אם הנסיעה היומית שלך מסתכמת ב 50-70 ק"מ. מקווה שלא ארגיז את המומחה לנירו פה...

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ממש מסכים.

לדעתי מי שלוקח פלאג-אין ונוסע מעט וכל הזמן על חשמל, חייב לזכור שיש גם מנוע בעירה פנימית במערכת, שחייבים להפעיל אותו ולשמן אותו מידי פעם, אחרת הוא לא יהיה זמין ואמין כשיהיה בו צורך.

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

בתשובה לשאלת פות"ש - אתה צריך לעשות נסיעת מבחן על הרכב כדי לראות אם מתאים לך. הטכנולוגיה מוכוונת חסכון בדלק וזה בא על חשבון משהו, אתה תחליט עפ"י נסיעת המבחן אם זה מתאים לך. לגבי צריכת דלק ברכב פלאג אין, יש לי חבר שאמא שלו נתקעה אחרי חצי שנה עם הרכב  אאוטלנדר ולא הבינה למה. מסתבר שהיא רק טענה אותו בחשמל בבית וזה הספיק לה כמעט תמיד. עד שפעם אחת נגמר החשמל ובכלל לא היה דלק. אז המחשב יכול להראות צריכה של 1:10,000 קמ/ל. ברכב פלאג אין הנתון הזה משתנה כל הזמן, אולי אם יהיו עמדות טעינה בכל תחנת דלק - גם אני אוכל לחסוך כמעט כמו רכב חשמלי - כרגע זה לא המצב אבל עדיין חסכוני אם הנסיעה היומית שלך מסתכמת ב 50-70 ק"מ. מקווה שלא ארגיז את המומחה לנירו פה...

1. אכן PHEV קודם כל מיועד לאנשים שנוסעים הרבה/או ממש מעט פחות מהטווח החשמלי,לא צריך לדאוג מחרדת טווח,שצריף תעשה גם 1000 ק"מ ביום,ורוצים חיסכון בדלק...בעבר הלא רחוק שימש אחלה תרגיל לייבא רכבים סופר יוקרתיים בגרסה הזאת עם חיסכון כספי מטורף,עד שסגרו את הפרצה,בחיים לא חיברו אותם לטעינה !
2. אחלה סיפור פיקנטרי,המחשב ממש לא רק מראה איזה טווח נשאר לך,תהיה בטוח שהרבה התראות קיבלה לפני שנתקע הרכב (הרבה אנשים בכלל לא טורחים להציץ מה קורה בדאש בורד,יכול להיות אורגן אורות,כל עוד נוסע),זה רכב ICE קודם כל,מחשב ניהול מנוע מפעיל את המנוע כל כמה זמן (בנירו בגלל שהמנוע צעקני זה מורגש),והיו הרבה אזהרות שאסור להיות בלי דלק כי זה יפגע בסוללה,ויעצור אם נגמר הדלק,אפילו שנשאר עוד טעינה בסוללה...עוד לא המציאו תרופה לטמטום האנושי אזהרה נגד אזהרה :cool:
3. שוב פעם דחפת "אין עמדות טעינה" ואני נהייתי מומחה מאצם שימוש ברכב כזה,ולא כי אני רוצה לשכנע לקנות,אלא רק מבחינת VFM ו-TCO.
ב-2019 זאת הייתה האלטרנטיבה הבאה או נירו או אאוטלנדר,אבל אני נוסע 90% לבד ברכב,לא ראיתי הצדקה להוסיף עוד 50% עלות,וגם מבחינת חיסכון בגלל הגודל ומשקל באוטלנדר סוללה של 13.9KWH מול 8.9KWH של נירו על פחות טווח,זה אומר יותר כסף וזמן טעינה,בכלל שיטת PHEV של מיצובישי עובדת בצורה אחרת.ללא ספק אחלה רכב מי שמחפש גיפ כזה,הגרסה האחרונה הגדילו סוללה ל-20KWH עם טווח של 87 ק"מ,אבל בסגמנט מחירים של 220K+ כבר הייתי מתאמץ לסורנטו PHEV אם הייתי רוצה רכב ג'יפ.
4. הלוואי עוד יבואנים היו מייבאים עוד רכבים לפלח הזה,חוץ מ-MG PHEV,במיוחד האירופאיות .

אני ממש לא מתרגז אבל אוהב שאנשים כותבים חוויה אישית ולא סיפורים אורבנים או מגבשים דעות על סמך קריאה בלבד.

פורסם (נערך)

מסכים,לכן אמרתי מי שחושק בג'פ PHEV (שזה סגמנט שונה ופחות רגיש לעלויות גם תמחור של רנגלר 4Xe לא בדיוק באזור של שפיות),וזה היה בתור תגובה לאאוטלנדר שמגיב הקודם דחף לדיון הזה.
אני לא פוסל כלום,לא פאנבוי של כלום,אנשים שונים,שיקולים שונים !
לכן כותב בכל תגובה שלי,שכרגע בסגמנט ה-Compact crossover SUV,אין מתחרה לנירו מבחינת Value for money (VFM) וחישוב כדאיות Total Cost of Ownership (TCO)

ודרך אגב היו קונים גם במחיר הלא שפוי של 300K אם הייתה זמינות,מדברים אולי אמצע שנה הבאה,לא במעקב,בשוק של היום משלמים כל מחיר,תראה מה קורה בייבוא מקביל רכבי EV אירופאי עם רמת גימור עלובה,במחיר לא שפוי,אבל קונים....כי יש זמינות !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

למיטב ידיעתי גם לטויוטה פריוס יש גרסה פלאג אין, למרות שהם לקחו שם את עיצוב הרכב לרמה מוזרה לחלוטין וקשה לעיכול.

פורסם (נערך)
לפני שעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

מסכים,לכן אמרתי מי שחושק בג'פ PHEV (שזה סגמנט שונה ופחות רגיש לעלויות גם תמחור של רנגלר 4Xe לא בדיוק באזור של שפיות),וזה היה בתור תגובה לאאוטלנדר שמגיב הקודם דחף לדיון הזה.
אני לא פוסל כלום,לא פאנבוי של כלום,אנשים שונים,שיקולים שונים !
לכן כותב בכל תגובה שלי,שכרגע בסגמנט ה-Compact crossover SUV,אין מתחרה לנירו מבחינת Value for money (VFM) וחישוב כדאיות Total Cost of Ownership (TCO)

ודרך אגב היו קונים גם במחיר הלא שפוי של 300K אם הייתה זמינות,מדברים אולי אמצע שנה הבאה,לא במעקב,בשוק של היום משלמים כל מחיר,תראה מה קורה בייבוא מקביל רכבי EV אירופאי עם רמת גימור עלובה,במחיר לא שפוי,אבל קונים....כי יש זמינות !

סורנטו PHEV נראה לי בזמינות 

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם
לפני 16 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

יש לך לאן לשאוף,הנה תמונה ממסגרת ניסויים בחודשים הראשונים,מה ניתן לעשות איתו כאשר מטעינים כל הזמן והנסיעות בסביבות 50 ק"מ כל צד,כולל עליה גדולה לכיוון הבית.
בקיצור היצרן לא שיקר עם נתון של צריכה משולבת 1:74 :rofl:

2021-11-20_14-26-18.png

כרגע אין לי שאיפות בעניין, הרכב בליסינג עם התקן פזומט, וצריכת הדלק לא רלוונטית. אם הייתה לי עמדת טעינה בעבודה הייתי שמח להטעין ולהפחית פליטת גזי חממה, אבל אין כרגע עמדה.

ציינתי את הצריכה שלי שהיא 1:16.5,  שהיא מדד לרף התחתון שמפה אפשר להעלות.

פורסם

גם זה יחסית צריכה גבוהה,

אני עם אותה נירו (40K ק"מ עד עכשיו) ללא טיענה מקבל כלל בממוצע 1\18.5 במשאבה ללא נסיעת "סבתא".

החל ממחר נתחיל גם לטעון אותה בכל יום ונראה איך זה ישפיע...

• תוכן חדש...