Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 59 דקות, dani666 כתב:

ועדין המנוע בסרטון עבר 250K ק'מ.  עם שתי רצועות ישנות שהתפוררו.

זה נס פח השמן

• מצחיק 4

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אם לא הייתי מתעצל הייתי מחפש את התגובה שלי לאחד השרשורים בפורום טכני לפני 3 שנים, כתבתי שם שכל פעם שעולה המחשבה להתפנק באיזו c3 חדשה עם אחריות ארוכה באים השרשורים האלה ומורידים לי כאפה. ואז צחקו עלי שאני אמשיך לנסוע ברכב מפגר טכנולוגית . 

אני באמת אוהב את הרכבים שלהם, אפילו עם ה al4 חייתי בשלום. האוריס שלי זה הרכב הכי בנאלי שיש . 

אבל באמת, השרשור הזה הראה לי שלמרות שאני מחכה ל 308 החדשה שנראית מהמם בתמונות ובטח נוסעת כמו טיל בליסטי ,נסעתי על הקורסה החדשה ומדובר באותו מנוע וגיר , הסיכוי שאקנה אותה הוא בערך 0. 

לא היו לי תקלות משביתות ברכב שלי 6 שנים שהוא על הכביש . 

פעם אחת במסגרת אחריות החליפו לי בולם זעזועים למרות שאני נוהג כמו סבתא מהבית לעבודה וחזרה , ופעם אחת החליפו פלסטיק של הצופר כי היה התחלה של סדק במרכז הפלסטיק . זהו . לשמחתי הכל היה באחריות . אם היו אומרים לי שאקנה את ה 308 החדשה ואגיע כל חצי שנה לטיפול כמו רכב אספנות שעושה שני טסטים גם הייתי מסכים , אבל בגלל שאני כל כך שרוט בכל מה שקשור בתחזוקת הרכבים שלי אני יודע שאם בתת מודע תעבור בי מחשבה שיש בעיה עם הרצועה זה לא ייתן לי מנוחה אני אהיה אובססיבי סביב העניין הזה וכל יום ארד למטה לבדוק מה קורה מתחת למכסה המנוע .

מזל גדול שנסיעת מבחן שעשיתי על אופל קורסה לא הבשילה לקניה . הנסיעה עליו היתה כל כך כיפית . אז לפצות על כך את הרכב מהעבודה של אשתי אני ניסיתי לבחור ואמרתי לה להזמין c4 דיזל , היא בחרה c5 דיזל . גם טוב, נח ושקט , לא אוחז כמו פיז'ו אבל שט כמו ספינה ומאובזר בכל טוב. 

אני מקווה שלא יהיו הפתעות מכיוון המיכל אוריאה למרות שזה רכב שהחברה משלמת על התחזוקה שלו. 

• אהבתי 2

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
בתאריך 21.11.2021 בשעה 11:54, dani666 כתב:

לא מדויק.  יש לי באחד דיזל, ובשני THP165 (בנזין).

בשניהם יש החמרה.

מציע שתבקש בכתב מלובינסקי שגרת טיפולים.  תראה שם את ההחמרה לגבי תנאים קשים.  מה שנשאר זה להבין האם ישראל זה תנאים קשים באופן גורף (טמפרטורה) או פרטני (תנאי הנהיגה האישיים).  כרגע, כפי שכתבתי, לובינסקי משאירים את ההחלטה בידיך - כלאמר זה לא גורף.

גם לפי מלטבשי (הודעה מעל זו) - הם "ממליצים" על קשים, אבל לא מחייבים ולא יפגעו באחריות.

בקיצור - אם היה לי רכב חדש של PSA - הייתי הולך לפי המחמיר.

אבל אם זה כך - אז לא יהיה לי רכב חדש של PSA.

הייתה לי ברלינגו 1.6HDi שנת 2009. 

היא יצאה מהחברה עם המלצה לטיפול כל 20.000 ק"מ ופילטר אוויר וסולר כל טיפול שלישי, 60.000 ק"מ. 

ככה טיפלתי, האוטו היה אצלי עד כמעט 350.000 ק"מ בלי בעיות. תנאי שימוש קלים, הרבה בינעירוני. 

באמצע התקופה, בשנת 2012 קיבלתי מסמך המלצה לעבור לשגרה של תנאים קשים, טיפול כל 15.000.

לא עשיתי עם זה כלום. 

אחרי זה עברתי לברלינגו 2016, אותו מנוע 1.6HDi עם אוריאה. 

שם המלצת היצרן המקרית לתנאים רגילים הייתה טיפול כל 25.000 ק"מ ופילטר אוויר וסולר כל טיפול שני 50.000 ק"מ. 

בארץ לפי הנחיית היצרן (ישראל הוגדרה כאיזור עם תנאים קשים כאמור ב 2012) מראש הלכו על שגרה של תנאים קשים, טיפול על 15.000 ופילטר אוויר וסולר כל 30.000.

במסמך שקיבלתי ב 2016 עם המספרים האלו רשום בפירוש Arduous conditions of use.

ועכשיו תנאים קשים של לפני 5 שנים הפכו לרגילים ויש תנאים עוד יותר קשים עם טיפול כל 10.000 ק"מ.

זה לדעתי לא סביר... 

Screenshot_20211122-145849_(1).thumb.png.59f2179f570b4029325fdecbb3cf92dd.png

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לי יש 308 דווקא אמינה.החלפתי רצועה. יש לה רק בעיה בגומיות דלתות יבשות ולטעמי צריכת הדלק לא משהו משולב 1 ל 11

בסהכ די מרוצה.אוטו מפנק

עריכה אחרונה על ידי שלומיש
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

זה לדעתי לא סביר...

מסכים לחלוטין.

ולכן כתבתי -

לפני כשעה, Buki כתב:

אבל אם זה כך - אז לא יהיה לי רכב חדש של PSA.

וזה אחרי שמאז 2002 אני מחזיק בבעלות רכבי PSA (בהתחלה אחד, ואחרי 2014 שניים).

פורסם

זה שיוני דראסטי ביותר, אני מבין שיכול להיות עדכון של נגיד 30% בקיצור מרווח הטיפולים. 

אבל שינוי בחלפת פילטרים מפעם ב 60 אלף (המלצה ב 2009) לפעם ב 20 אלף (המלצה ב 2021 לאותו מנוע בגדול) הוא שיוני קיצוני שאני מתקשה להבין. 

פורסם

מה עם המחירים של השמן ?

הבנתי שזה עולה ב 10 שקלים לליטר,היום בדקתי מחיר של TOTAL 5W30,עולה 250 ל 5 ליטר,סוף החודש זה כבר יעלה 300.

וזה בחנות פרטית (ברחובות,חנות טובה,מלא מוצרים)

שמעתי שגם מחיר החלקים עולים טיפה,כנראה שמי שמחויב לטפל במורשה ישאיר על הדלפק סכום נכבד לטיפולים.

לפי החישובים שלי,טיפול שני,שדורש גם פילטר אוויר למנוע ופלאגים יכול להגיע במורשה לסכום של 1700 שקל.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Buki כתב:

זה לדעתי לא סביר... 

לגמרי. יש פה אפילו שאלה לגבי פער בין נתונים שהוצגו בעת רכישה ומהווים שיקול לגיטימי לבין מה שקרה בפועל.

מדובר בפער כספי ישיר ועקיף לא מבוטל.

עריכה:

אני מבין שיתכן ומראש עודכנת על כך. אז מה שכתבתי פחות רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני כשעה, מיץ פטל כתב:

אני מבין שיתכן ומראש עודכנת על כך

האוטו נרכש מ 0 ק"מ, לא הייתה שום אינטראקציה עם היבואן, מסמכי הרכב מסופקים ללא מפרט טיפולים בכלל.

בהמשך פניתי לשרות לקוחות וקיבלתי את המסמך שצירפתי, תנאים קשים טיפול כל 15.000. זה היה בשנת 2016.

פורסם

החלפתי רצועה במוסך גבע, עדיין לא התחילה להתפורר (רכב מ2016, עם בערך 45K ק"מ), כלומר לא נגרם נזק למנוע.

עוד לא ראיתי למרות הזעקות פה מישהו עם רצועה חדשה שנגרם לו נזק. גם אם היצרן החליף שוב רצועה זה לא בהכרח כי החדשה מתפוררת, ואני מקווה שזה המצב.

חייב להגיד שאני בראש שקט כרגע.

פורסם

1.2 טורבו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תמשיך עם התחזוקה המחמירה יותר. טיפול כל 10K, להקפיד על שמן תמיד על MAX ולא הייתי מתבייש להריח את השמן כדי לשלול בעיות

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

1.2 טורבו?

כן

לפני כשעה, מלטבשי כתב:

תמשיך עם התחזוקה המחמירה יותר. טיפול כל 10K, להקפיד על שמן תמיד על MAX ולא הייתי מתבייש להריח את השמן כדי לשלול בעיות

הנסיעה לא הרבה יותר גבוהה מזה גם ככה לשנה, לפחות נכון לעכשיו.

אבדוק שמן באופן תדיר, ריח אין סיכוי שאני אזהה משהו..

פורסם
לפני 17 שעות, שלומיש כתב:

לי יש 308 דווקא אמינה.החלפתי רצועה. יש לה רק בעיה בגומיות דלתות יבשות ולטעמי צריכת הדלק לא משהו משולב 1 ל 11

בסהכ די מרוצה.אוטו מפנק

כל מחנה ה308 1.2 פיורטק מתחלק לשתי קבוצות.

קבוצה א' זה אנשים שנפגע להם המנוע מהרצועה והוא אוכל שמן או צריך החלפה והם מקללים את הרגע שקנו אותו.

קבוצה ב' זה אנשים שלא נפגע להם המנוע מהרצועה והם רכשו רכב עם תמורה גבוהה במחיר זול שגם לא עושה להם בעיות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

• תוכן חדש...