Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 419
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 5.7.2026 בשעה 11:57, Roy142 כתב:

מה שכן, שמתי לב שנוזל ההקצפה פשוט נאכל מהר - עם ליטר נוזל על מקסימום הקצפה אני מספיק מעבר אחד על כל הרכב ונישאר עוד טיפה. 

זו "המחלה" של MJJC, תלוי איך מסתכלים על זה. מצד אחד המון קצף בסגנון קצף גילוח ומצד שני ספיקת נוזל גבוהה מאוד, כמעט פי 2 ממוצרים שונים מתחרים. עם ה- MJJC שיש לי הייתי צריך לרוץ סביב הרכב כדי שלא יגמר :-) במקציף העדכני שלי הספיקה היא בערך חצי, כך שחצי ליטר מספיק לי ועוד נשאר לי. בסופו של דבר מה שחשוב זה הריכוז הסופי על הפאנל, הכיסוי המלא שמקציף מספק וכמה זמן הסבון נשאר על הרכב, כמה שיותר יותר טוב. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש פיתרון למצב הזה. זה נקרא Metering Tips שמיועדים לפעולת AutoMix. פעולה שמאפשרת לך להשתמש באופן ישיר בסבון לא מדולל, ובהרבה פחות מהמוצר מאשר בד"כ.

זה תלוי גם בעוצמת הגרניק וצריך להתאים את ה- metering tip לעוצמת הגרניק. אפשר לראות דוגמא פה:

במקרה(או שלא חחח..) יש לי אותם וגם את המקציף של Griots' Garage Brilliant Finish.

אבל כמו שאפשר לראות בסרטון הוא מצמד את הטיפים לכל מיני מקציפים שונים כולל Mjjc ועורך ניסויים..

הוא גם מסביר שכנראה צריך לוותר קצת על "קצף" לטובת חיסכון בחומר, והוא מוכן לוותר על זה אם לא יצטרך לדלל יותר אף פעם :)... אבל אם הגרניק מספיק חזק, אז הירידה בהקצפה לא באמת תורגש...

במקרה שלי עם גרניק של  110 באר/1500 psi זה כן מורגש ואני לא מוכן לספוג את הירידה בהקצפה, ולכן לא משתמש כרגע בטיפים...

עריכה אחרונה על ידי this_is_me

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם (נערך)

למה כל המדריכים האלה מראים שיש להם bmw🤪.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לאו דווקא

Pan the organizer עם פורשה

Obssessed Garage נראה לי שבין היתר יש לו Subaro STI

קח בחשבון שבארה"ב יש מפעל לייצור ב.מ.וו. והיא מככבת שם

פורסם

לחבר׳ה האלה יש לא מעט כסף 🤪 למרות שמחירי יד 2 שם לרכבים היותר יוקרתיים טובים מאלו שבארץ.

אבל שים לב שאף אחד מהם לא מציג יונדאי ליסינג או משהו עממי אחר. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הטרנד של ההקצפה העשיר את חברות המקציפים והשמפואים. אז מפליא שרק BMW...

זה מצטלם מדהים, עושה רושם וואו בזמן השטיפה ובהחלט ממכר.

אבל אם ממש פעם היינו קונים בקבוק של 1 ליטר, היום גלון זה סטנדארט...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.7.2026 בשעה 11:57, Roy142 כתב:

כשיגיעו הדיזות הקטנות יותר עם הספוג המשופר אנסה להחליף לדיזה קצת יותר קטנה בשביל לייצר קצף סמיך גם במצב שהבורר לא נמצא על מקסימום קצף. 

בדיוק בשבילך יש את המשוגעים שבודקים הכל :-) 

• מעניין 1
פורסם

היי,

אז אני רואה שיש value for money טוב יותר ל- MJJC? (כי הוא קצת בזבזן בחומר)
מה לגבי אקדח, עדיף MTM?

אשמח להמלצות לגרניק Karcher K5 עם 145 באר, זרימת מים של 500 ליטר בשעה.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

k5 מכשיר מצויין.  בכללי המוצרים של קרשר 4-7 מאוד אמינים ומחזיקים הרבה שנים ( אצלי יש מכשיר מ 2008 ! ועוד k7 בן מעט יותר משנה.

האקדח של mjjc בהחלט מספק. 

את ה mtm שווה להחזיק אם אתה מתכוון לעשות דיטיילינג בתדירות גבוהה לכל רכבי המשפחה  והחברים 😉

זו דעתי העניה ( היא באמת כזו) 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ChaoscripT כתב:

אז אני רואה שיש value for money טוב יותר ל- MJJC

הוא בעל ספיקה גבוהה ולכן המיכל נגמר מהר, אבל הוא לא בזבזן כזה גדול. אם תמלא את המיכל של המקציפים בליטר, אז לרוקן את כל המיכל דורש סה"כ 10.4 ליטר במקרה של MJJC ו- 18 ליטר במקרה של MTM. אם במיכל של ליטר מה- MJJC אני מכסה רכב אחד, אז עם MTM אני אכסה 1.73 רכבים אבל אם מלאתי (נגיד) 100 מ"ל סבון בכל מיכל, אז בעצם קיבלתי ריכוז חומר פעיל נמוך יותר על כל רכב במקרה של MTM.  אז בתכלס מה שנעשה זה לההשתמש ב-100 מ"מ סבון בשני המקציפים אך במקציף של MTM נמלא רק עד כ-580 מ"ל ואז נקבל את אותו ריכוז חומר פעיל וכיסוי של רכב אחד. 

כבר מזמן אין צורך במקציפים ב-300-400 שקל, יש כיום מקציפים מעולים בטווח של 80-150 שקל שיחזיקו שנים. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

k5 מכשיר מצויין.  בכללי המוצרים של קרשר 4-7 מאוד אמינים ומחזיקים הרבה שנים ( אצלי יש מכשיר מ 2008 ! ועוד k7 בן מעט יותר משנה.

האקדח של mjjc בהחלט מספק. 

את ה mtm שווה להחזיק אם אתה מתכוון לעשות דיטיילינג בתדירות גבוהה לכל רכבי המשפחה  והחברים 😉

זו דעתי העניה ( היא באמת כזו) 

לא מתכוון לעבוד בזה או משהו, רק בשבילי לרכב.

ובגדול יש קצת בלבלול מהצד שלי,

אני גם צריך/רוצה אקדח מים קצר וגם ״רובה קצף״ (snowfoam) 

לפני 1 דקה, Supertigre כתב:

הוא בעל ספיקה גבוהה ולכן המיכל נגמר מהר, אבל הוא לא בזבזן כזה גדול. אם תמלא את המיכל של המקציפים בליטר, אז לרוקן את כל המיכל דורש סה"כ 10.4 ליטר במקרה של MJJC ו- 18 ליטר במקרה של MTM. אם במיכל של ליטר מה- MJJC אני מכסה רכב אחד, אז עם MTM אני אכסה 1.73 רכבים אבל אם מלאתי (נגיד) 100 מ"ל סבון בכל מיכל, אז בעצם קיבלתי ריכוז חומר פעיל נמוך יותר על כל רכב במקרה של MTM.  אז בתכלס מה שנעשה זה לההשתמש ב-100 מ"מ סבון בשני המקציפים אך במקציף של MTM נמלא רק עד כ-580 מ"ל ואז נקבל את אותו ריכוז חומר פעיל וכיסוי של רכב אחד. 

אתה מדבר על האקדח קצף אני מניח נכון?

השאלה מבחינת סכומים מה ההבדל בינהם?

בנוסף @this_is_me הביא פה סרטון נחמד של hack שמראה שניתן לשים רק את החומר (אם הבנתי נכון) ללא מים ויתבצע כבר דילול אוטומטי שזה סופר נחמד אם זה עובד טוב.

• אהבתי 1

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

כן, שכחתי ש- MTM בתכלס קודם כל מייצרת אקדחים והמקציף שלה הוא בכלל מוצר שהם השיקו "על הדרך". 

יש כיום מבחר גדול של מקציפים אותם ממלאים בסבון בלבד, כנס לערוץ של הבחור הזה https://www.youtube.com/@CarsWithKeav/videos הוא בוחן המון דברים כאלו. הבעיה עם זה שזה מאוד תלוי בסמיכות של הסבון. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 53 דקות, Supertigre כתב:

תיאור יפה, ואגב "ריכוז חומר פעיל" נראה לי שבאנגלית הכינוי הוא PIR - Panel Impact Ratio.

והחומר שהכי מתייחס לזה כיום הוא BiltHamber Touch-Less. על מנת לדעת כמה מהסבון לשים במיכל קצף של ליטר עליך לעשות לפני השימוש הראשון בו בדיקת מערכות לערכה שלך(גרניק+צינורות+מקציף) כמו שאתה מתכוון להשתמש בה, ואם תשנה בעתיד משהו בערכה תצטרך שוב לעשות את הבדיקה. למשל, אם תשנה את החריר(orifice) של המקציף מ- 1.25 ל- 1.1, צריך שוב לעשות את הטסט.

הטסט הוא למלא את המיכל של המקציף בליטר מים, רק מים. לחבר לאקדח, להפעיל את הגרניק ולדאוג למלא הכל לתוך דלי ריק עד שהמיכל במקציף מתרוקן. כעת יש לשקול/לבדוק כמה מ"ל מים יש בדלי. נגיד במקרה שלי יצא 7,100 מ"ל. מכניסים את הנתון הזה לנוסחה ביחד עם נתון נוסף לבחירתך - מה הריכוז של החומר הפעיל שרוצים. צריך לבחור בין 0.5%-2% לפי רמת הלכלוך ברכב. ומקבלים תוצאה שאומרת כמה מהשמפו Touch-Less יש לשים במקציף של ליטר.

למה אני מספר לכם את כל זה ? כי שבוע שעבר קיבלתי את הסבון ועשיתי כמובן את הטסט המקדים, ואתמול עשיתי שטיפה לרכב שלי עם זה. נשארתי חסר מילים, הייתי פשוט בשוק מכמות הלכלוך שיצא מהרכב כבר בשלב ההקצפה. זה משהו שלא נתקלתי בו אף פעם, ואני משתמש בחומרים ברמה עולמית(Adams Mega Foam, Griots Garage Surface Wash), אבל מעולם לא חוויתי רמת נקיון כזו ! 

לא פלא שכל הדיטיילרים בחו"ל משתמשים בו ומהללים, רק שלא תיארתי לעצמי עד כמה הפער הוא כזה עצום...

זהו, לא יכולתי לשמור רק לעצמי את החוויה הזו, אז מצרף סרטונים :)

• אהבתי 4

פורסם
לפני 22 שעות, this_is_me כתב:

תיאור יפה, ואגב "ריכוז חומר פעיל" נראה לי שבאנגלית הכינוי הוא PIR - Panel Impact Ratio.

והחומר שהכי מתייחס לזה כיום הוא BiltHamber Touch-Less. על מנת לדעת כמה מהסבון לשים במיכל קצף של ליטר עליך לעשות לפני השימוש הראשון בו בדיקת מערכות לערכה שלך(גרניק+צינורות+מקציף) כמו שאתה מתכוון להשתמש בה, ואם תשנה בעתיד משהו בערכה תצטרך שוב לעשות את הבדיקה. למשל, אם תשנה את החריר(orifice) של המקציף מ- 1.25 ל- 1.1, צריך שוב לעשות את הטסט.

הטסט הוא למלא את המיכל של המקציף בליטר מים, רק מים. לחבר לאקדח, להפעיל את הגרניק ולדאוג למלא הכל לתוך דלי ריק עד שהמיכל במקציף מתרוקן. כעת יש לשקול/לבדוק כמה מ"ל מים יש בדלי. נגיד במקרה שלי יצא 7,100 מ"ל. מכניסים את הנתון הזה לנוסחה ביחד עם נתון נוסף לבחירתך - מה הריכוז של החומר הפעיל שרוצים. צריך לבחור בין 0.5%-2% לפי רמת הלכלוך ברכב. ומקבלים תוצאה שאומרת כמה מהשמפו Touch-Less יש לשים במקציף של ליטר.

למה אני מספר לכם את כל זה ? כי שבוע שעבר קיבלתי את הסבון ועשיתי כמובן את הטסט המקדים, ואתמול עשיתי שטיפה לרכב שלי עם זה. נשארתי חסר מילים, הייתי פשוט בשוק מכמות הלכלוך שיצא מהרכב כבר בשלב ההקצפה. זה משהו שלא נתקלתי בו אף פעם, ואני משתמש בחומרים ברמה עולמית(Adams Mega Foam, Griots Garage Surface Wash), אבל מעולם לא חוויתי רמת נקיון כזו ! 

לא פלא שכל הדיטיילרים בחו"ל משתמשים בו ומהללים, רק שלא תיארתי לעצמי עד כמה הפער הוא כזה עצום...

זהו, לא יכולתי לשמור רק לעצמי את החוויה הזו, אז מצרף סרטונים :)

נראה אש, אני רואה בסרטון הדגמה של דייטלר שזה לא עושה קצף עבה כמו כאלו שמיועדים לזה.

בכל מקרה לפני הבדיקות אני צריך לקנות ציוד :) זאת אומרת מקציף, אקדח מים (זה לא ממש חובה בהתחלה מבחינתי).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...