Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אני יודע שהיוא כבר דיונים על הנושא וקראתי אותם, לצערי לא ראיתי המלצה ספציפית על מסנן מומלץ שאוכל ליקנות.

כיום אנחנו קונים שישיות של עין גדי והייתי שמח אם הייתי מוצא מסנן איכותי ובריא להרכבה מתחת לכיור וחיבור שלו לברז 3 מצבים למניעת קידוח חור בשיש.

כל פעם שהסתכלתי על הנושא לא הצלחתי לבחור משלל הדגמים כי בעקרון אני חושש ליבחור מסנן מבחינה בריאותית (איזו חומרים מוסיף למים בשביל לימנוע אבנית וכו').

מודה שלא מבין בזה ולכן הייתי שמח לקבל המלצה ספציפית למסנן עם כל התקנים שבטוח לשימוש למיי שתייה עם טעם שמתקרב למים מינרליים (יש הרבה אבנית אצלינו ושונא את התחושה בגרון).

הדרישות:

*בטיחות ואיכות המים מעל לכל (מבחינת הרכב החומרים של המסנן, אין צורך ברמת סינון של הוסמוזה הפוכה)

*טעם המים שמתקרב לבקבוקים (עין גדי אין בעיה)

*אפשר גם לינקים מאמאזון בזכות המישלוחים חינם.

בנוסף ראיתי שיש מישלוח חינמי גם למסננים של בריטה (כ22$ לשישיה) ואפילו המיכל 4.5L למקרר ב31$ עם מישלוח חינמי, אם אתם חושבים שזה עדיף אז אקנה את הבריטה.
*אני יודע שיש גם את תמי4, אמא אוהבת את הטעם שלו בעבודה, אבל מעדיף לא להתחתן איתם ב100 שקל לחודש אם יש פיתרון עדיף, אין צורך בנוחות של הקירור/חימום של בר המים.

נ.ב: 

אשמח גם להמלצה על מסנן שאחבר לפני הכניסה לדוד חשמל למניעת אבנית, את המים האלו אנחנו לא שותים אז פחות מפחד עליו.

תודה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חפש מסננים עם אישור ת"י 5452, WRAS או NSF61. אלה אישורי התאמה למי שתיה.

מפה חפש נוחות, מחיר ונוחות תחזוקה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בגדול, כל המסננים שאני נתקלתי בהם בארץ עומדים בלפחות תקן אחד של מי שתייה (לרוב NSF ו-5452 שצויינו מעלה). 

כולם בנויים באותה צורה- פחם (או פוליפרופילן בתור מסנן ראשוני ואחריו פחם).

סינון האבנית גם בברים וגם במערכות סינון מתבצע עם סיליפוס (במערכות סינון, המים עוברים דרך הסיליפוס לפני שהם מגיעים ל-2 המסננים הבאים בתור לרוב).

נשמע שכל מה שאתה צריך זו מערכת סינון בסיסית (4 שלבים).

לגבי סוגיית החיבור שלו לברז אין לי מידע. הידע שלי אזל לפני כמה שנים טובות ולא מקפיד להתעדכן בכל מה שקורה בשוק- ובתקופה ההיא, היה צריך לקדוח בשיש כדי להעביר את הצינור או להתקין את הברז, אם כי אפשר להימנע מזה ב"קומבינות" (קדיחה בארון עצמו להשחלת החוט וחיבור הברז לקרמיקה של הקיר בקדיחה ועם מתאם וכדומה).

לדוד, מכונה ושות' יש מסננים קטנים מלאים בסיליפוס שעולים גרושים ואפשר לרכוש.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שלום,

1. לגבי טיפול באבנית למים החמים (לדוד שמש), אני ממליץ על סיליפוס, אנא ראה פירוט ותצורה מומלצת לדעתי (יש גם תמונה של ההתקנה) בשרשור הבא:

2. אני לא רואה צורך אמיתי לטפל באבנית במי השתייה, להפך, מדובר במינרלים התורמים לגוף. לגבי הטעם, לדעתי המינרלים במים הם לא מה שגורם לך לסלוד מהטעם אלא הכלור (שבו סנן פחם פעיל יטפל, אך לא באבנית), טעם של מים עם עודף מוגזם של מינרלים יהיה שונה ממה שיצא לי להרגיש, מאין טעם לוואי כזה שקשה לי לתאר עם מרירות כזו.

3. לגבי המלצה ספציפית, אצלי יש מערכת סינון עם 3 סנני 10 אינצ', והאמת שאני מדי פעם משנה את ה setup, אנסה לצלם לך את הנוכחי יותר מאוחר. באופן כללי באותו השרשור יש לך גם המלצה כללית כאן:

4. נסה לברר עם תאגיד המים שבאזור מגוריך אילו מים אתה צורך. יש סיכוי טוב שאתה מקבל מים מותפלים ואז אתה צורך בעצם מים ללא מגנזיום. במקרה כזה אולי כדאי להמשיך עם מים מינרלים או לשקול תוסף תזונה. האמת שאני גם מקבל מים מותפלים ומנסה איזהו שהוא פתרון ,הוספתי מינרליזטור, אבל קשה לי להמליץ על זה כי זה משהו שלגמרי עשיתי על דעת עצמי (מינרליזטור מומלץ בדרך כלל לאחר מערכות אוסמוזה הפוכה). אין לי אפשרות לבדוק את ריכוזי המגנזיום לאחר המינרליזטור, ובנוסף הדגם היחיד שמצאתי מכיל גם תוסף סידן (שלא צריך כי מפעלי ההתפלה מוסיפים סידן).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מעדכן לגבי המלצה

בתאריך 22.8.2021 בשעה 11:50, hwgeek כתב:

אני יודע שהיוא כבר דיונים על הנושא וקראתי אותם, לצערי לא ראיתי המלצה ספציפית על מסנן מומלץ שאוכל ליקנות.

מעדכן לגבי המלצה ספציפית, אז ככה:

1. אצלי מותקנים שלישיית בתי סנן 10 אינץ'' מתוצרת QMP , תוצרת ארה"ב. הם עולים יותר מהסינים אבל באופן אישי העדפתי אותם מתוך תקווה שהסיכוי שיצרן אמריקאי ישתמש בחומרים אסורים נמוך יותר.

2. בשלושת שלבי הסינון ניסיתי כל מיני שילובים, וכרגע השילוב שהולך להיות מותקן הוא כזה (בתמונה מימין לשמאל), שלב ראשון סינון "גס" של בלתי מומסים, שלב שני פילטר פחם גרגירי (גרגירי כדי לספוח כלור בצורה טובה יותר), שלב שלישי פילטר בלוק פחם 0.5 מיקרון עם יכולת סינון עופרת (שים לב לאות L בדגם  5ML.).

image.thumb.png.d1ccc6f0879f6b7c49decedcd0045e9e.png

3. שלב אחרון וניסיוני הוא מינרליזטור שהוספתי על דעת עצמי כדי להוסיף מגנזיום למים המותפלים (ועל הדרך גם סידן שלא נחוץ מכיוון שכבר מוסיפים אותו בסוף ההתפלה). אני מדגיש שלא קראתי אף המלצה רשמית להוסיף אותו (למערכות סינון שהן לא אוסמוזה הפוכה) ולכן אני לא יכול להמליץ על הצעד הזה. דבר אחד שאני חייב להדגיש שאם מתקינים אותו, צריך להזרים דרכו כמות נכבדה של מים עד "שהעודפים" של הסידן והמגנזיום ישטפו, היצרן ממליץ על 19 ליטר בערך, אני הייתי אומר שלפחות 30. בהתחלה כמעט וזרקתי את המינרליזטור לפח, המים יצאו רוויים במינרלים בשטיפה (ממש לבנים) אבל זה לא הספיק ועדיין היה את הטעם לוואי המוזר שדיברתי עליו, רק אחרי עוד כמה ליטרים טובים של שימוש הטעם פסק (והמים נהיו ממש "טעימים" לשתייה).  

image.thumb.png.ef0831970955d842a34273945c55df82.png

*** דבר נוסף שהייתי ממליץ לעשות זה לשטוף עם מים וסבון את המכלים בכל החלפה של סננים (במיוחד את השלב הראשון) ויש המלצות של יצרנים גם לגרז את גומיית האטימה.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 4
פורסם

אני הייתי האדיוט היחיד בשטח בתקופתי כעצמאי ששיווק את המערכות שלו עם המסנן הגרגרי בשלב השני. כל האחרים השתמשו ב-2 מסנני בלוק במקרים הטובים יותר, או 2 פוליפרופילן במקרה הרע (מיועדים לסינון ראשוני וגס).

האירונייה, בין היתר בגלל שהייתי היחיד שהציע משהו שונה ממה שכל האחרים מוכרים, כנראה הרבה לקוחות פוטנציאלים התעלמו ממני. :shock:☹️

אני מעולם לא שמעתי על חיבור של מינרליזטור למערכת סינון שאיננה אוסמוזה הפוכה- אין בו צורך.

בשביל לסבר את האוזן, רמת איכות המים (נמדד עם מכשיר TDS-כמות מוצקים מומסים במים, חלקיקים למליון) של מים מינרלים ומערכת סינון 4 שלבים דומה עד זהה (בלי מינרליזטור).

אם אני זוכר נכון, הקריאה עמדה על סביב 300 חלקיקים למליון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

אני מעולם לא שמעתי על חיבור של מינרליזטור למערכת סינון שאיננה אוסמוזה הפוכה- אין בו צורך.

אני יודע שהמינרליזטור מומלץ כשלב לאחר אוסמוזה, וגם רשמתי שאני עושה את זה על דעת עצמי:

בתאריך 23.8.2021 בשעה 10:42, innvision כתב:

האמת שאני גם מקבל מים מותפלים ומנסה איזהו שהוא פתרון ,הוספתי מינרליזטור, אבל קשה לי להמליץ על זה כי זה משהו שלגמרי עשיתי על דעת עצמי (מינרליזטור מומלץ בדרך כלל לאחר מערכות אוסמוזה הפוכה). אין לי אפשרות לבדוק את ריכוזי המגנזיום לאחר המינרליזטור, ובנוסף הדגם היחיד שמצאתי מכיל גם תוסף סידן (שלא צריך כי מפעלי ההתפלה מוסיפים סידן).

לפני 3 שעות, innvision כתב:

שלב אחרון וניסיוני הוא מינרליזטור שהוספתי על דעת עצמי כדי להוסיף מגנזיום למים המותפלים (ועל הדרך גם סידן שלא נחוץ מכיוון שכבר מוסיפים אותו בסוף ההתפלה). אני מדגיש שלא קראתי אף המלצה רשמית להוסיף אותו (למערכות סינון שהן לא אוסמוזה הפוכה) ולכן אני לא יכול להמליץ על הצעד הזה.

.

אני רק מדגיש שוב, במים המותפלים שמגיעים אלי הביתה אין מגנזיום ולכן הוספתי את המינרליזטור. הבעיה שזה לדעתי מגנזיום אוקסיד ואני לא בטוח שההרכב הכימי הזה של מגנזיום הוא באמת הכי מומלץ לתיסוף של מים, אבל זה היחיד שמצאתי. אם יש בקהל כימאי\ביוכימאי, ביולוג או כל מי שיש לו ידע רלוונטי בנושא, אשמח לשמוע את דעתו.

ממה שאני רואה\מבין, ושוב, אשמח אם מישהו יוכל לאשר או להפריך, מגנזיום במי שתייה יכול להופיע בצורות הבאות: Mg2+ (aq) , MgOH+ (aq) , Mg(OH)2 (aq). כאשר בשימוש עם מגנזיום אוקסיד נקבל את הצורה האחרונה ( Mg(OH)2 (aq)). כמה הצורה הזו נפוצה במים "טבעיים" והאם זו הצורה האידאלית לתסף את המים (מבחינת צריכה המים כמי שתייה וספיגת מגנזיום) אני לא יודע.

לפני כשעה, ברווז כתב:

אני הייתי האדיוט היחיד בשטח בתקופתי כעצמאי ששיווק את המערכות שלו עם המסנן הגרגרי בשלב השני. כל האחרים השתמשו ב-2 מסנני בלוק במקרים הטובים יותר, או 2 פוליפרופילן במקרה הרע (מיועדים לסינון ראשוני וגס).

האירונייה, בין היתר בגלל שהייתי היחיד שהציע משהו שונה ממה שכל האחרים מוכרים, כנראה הרבה לקוחות פוטנציאלים התעלמו ממני. :shock:☹️

כל הכבוד על זה, גם אני עברתי למסנן גרגירים בין היתר בעקבות המלצה שלך.

• אהבתי 1
פורסם

innvision - תודה רבה על הפירוט, מתחיל בתהליכים :-).

הפילטר פחם קוקוס ניראה מאוד מעניין, יש מצב שאפילו רק הוא יספיק להפוך את המים אצלינו בדירה מספיק טובים בשביל לוותר על הבקבוקים, ניראה שדו שלבי או 3 שלבים יספיקו לפחות בדירה שלנו, אחר כך אתן למשפחה ליטעום ואם גם הם יהיו מרוצים אעזור להם גם להגמל מסחיבת בקבוקים :-).

שוב תודה לכולם!.

נ.ב: כולם מוזמנים להקפיץ ולהמליץ על השילובים שלהם של מסננים מחברות שונות שהביעו להם את התוצאה הרצוייה בטעם המים, אני גם ינסה שילובים שונים בעתיד :-).

• רעיון טוב! 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
בתאריך 22.8.2021 בשעה 14:50, hwgeek כתב:

*אני יודע שיש גם את תמי4, אמא אוהבת את הטעם שלו בעבודה, אבל מעדיף לא להתחתן איתם ב100 שקל לחודש אם יש פיתרון עדיף, אין צורך בנוחות של הקירור/חימום של בר המים.

כ 100 ש''ח לחודש תמי4 שמכסה את הכל מכשיר חדש, פילטרים ומנורת UV עד הבית זה ממש לדעתי שווה כל שקל.

אז אני כבר ''התחתנתי'' עם תמי והנישואין מחזיקים מעמד מצויין.

הפילטרים והנורה המקוריים נותנים טעם מצויין למים. כל 3 שנים אנו מחליפים מכשיר ומוכרים את הקודם.

המכשירים דורשים אחזקה, למשל את מיכל המים החמים צריך לפתוח כל 4 שנים בערך ולהחליף, וניקוי אבנית גם

נדרש פעם ב 6 חודשים בערך.

הפתרון של מכשיר חדש+התקנה מקצועית והמוצרים הנילווים ב 100 שח לדעתי הוא ממש סביר. לציין שחוסך לי גם התרוצצויות, התקנות, וקנית פילטרים שאינני מכיר.

אני לא אכניס מעולם פילטר חילופי עלום שלך תדע מאיין הגיע.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

שאלה קטנה: האם מכירים חנות מומלצת באיזור ראשון(גם חולון בסדר)?.

מעדיף לקפוץ לחנות מומלצת קרובה וליבחור את הסט עם כל החיבורים וכו' במקום מאשר דרך האינטרנט.

תודה :-).

פורסם (נערך)

עוד הקפצה ברשותכם:
במיקרה הגעתי לאתר היבואן בארץ של המסננים הללו וראיתי שיש גם דגמים לזרם מים גבוהה, כמובן שהמחיר גבוהה בהרבה אבל עדיין בשביל הנוחות אני שוקל זאת בחיוב- מה דעתכם אם אני מתקין רק אחד כזה לשיפור טעם המים?

אני ממש לא מתכוון לחכות מס' דקות למילוי קומקום/בקבוק מים של 2 ליטר, אז כל עוד זה אחת לשנה זה לא נורא.

מתלבט הין שתי הדגמים-האם חשוב להוסיף סינון מתכות כבדות? הבניין מ99:

https://www.galimtrading.com/elf
image.thumb.png.5e1fac9f4860f004602d55e5066c795d.png

image.thumb.png.11202b26f795b198c70207162a63bbd2.png

פורסם (נערך)

1. עם 3 סננים שאני מעריך שעברו בערך מחצית מחייהם והמינרליזטור לקח לי עכשיו למלא ליטר וחצי בערך 32 שניות (הסטופר הראה 31 שניות ו 66 מאיות השנייה). זו כמובן לא בדיקה רצינית, כי צריך למדוד הפרש לחץ על הפילטר כדי להשלים את התמונה. אבל, אם אני מבין נכון את נתוני היצרן, בהפרש של 4 PSI בערך הפילטר עם הספיקה הגבוהה ייתן בערך 50 אחוז יותר ספיקה (עבור דגם 10 אינץ', סינון 1 מיקרון, בלוק פחם- פחות או יותר חיפשתי מסננים קרובים), שוב אם הבנתי נכון, כי אין שם יותר מדי הסברים. עכשיו צריך לזכור שזה גם לא לינארי, כלומר עלייה מסוימת בלחץ ההספקה לא תיתן את אותה התוספת בנקודות עבודה שונות (במקרה שלנו התוספת תלך ותפחת). בדרך כלל יצרנים מספקים גרפים למוצרים שלהם, אבל אני לא מוצא יותר מדי נתונים במקרה הזה.

2. הצנרת בבית שלך מפלסטיק או ברזל? אם מברזל לא הייתי חושב פעמים והולך על הפחתת עופרת. אצלי צנרת פלסטיק ועדיין לקחתי שיהיה.

3. מעדכן לגבי הניסוי עם המינרליזטור, כנראה שארד מהעניין ואנתק אותו. קראתי קצת על הנושא ויש לי הרבה סימני שאלה. בנוסף למרות שאני היחיד ממשתמשי הבית שסובל מהתופעה, ולא בטוח שזה קשור אבל אני חושד שזה לא מיטיב עם הבטן שלי, אז אם יש ספק אין ספק. הבעיה היחידה היא שאני שוקל לחזור למים מינרלים שוב, בגלל המגנזיום וזה ממש חבל, היה ממש תענוג לא לסחוב.

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 22.8.2021 בשעה 14:50, hwgeek כתב:

הדרישות:

*בטיחות ואיכות המים מעל לכל (מבחינת הרכב החומרים של המסנן, אין צורך ברמת סינון של הוסמוזה הפוכה)

תמשיך לסחוב בקבוקים, ורק כאלו שלא עמדו הרבה זמן בשמש.

[הכותב שותה מים מהברז ומים שעברו בריטה לקפה. למגנזיום אני אוכל אבטיח].

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי המים המבוקבקים, מדובר בבקבוקי פלסטיק שהוא לא אטום ב 100% ובמים שלא עוברים שום הכלרה (רק סינון). אישית מעדיף מים ממקור שנדגם פעמיים ביום, מוכלר ובפיקוח גוף שלא מרויח ישירות ממכירת המים.

יש אצלי תמי 4 ועדיין לעיתים קרובות אני שותי מי ברז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...