Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דברתי, פעם מזמן, עם בעלים של חברה שמרכיבה מערכות לטיהור מים, קבועות וניידות (לאיזורי אסון וכו'). הוא אמר לי חד משמעית - אין בעיה לשתות מי ברז. לא טעים - בריטה זה טוב. מעבר לזה, כל מתקן ביתי הוא מדגרה של חיידקים. צריך להחליף סננים הרבה יותר תכוף מהמלצות יצרן, האור הסגול זה רק עושה למתקן אור יפה בפנים, וצנרת המים החמים זו בכלל בית גידול חמים ונעים למיריעין בישין.

אז אם אתה לא רוצה מי ברז, סחוב בקבוקים.

לא רוצה לסחוב, יש שליח.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

תודה לכם, ממש רוצה להיפטר מהבקבוקים, בעקרון רוב השנים שאנחנו גרים בבית כן שתינו ישירות מהברז, אבל בשנים האחרונות עברנו למים מינרליים, גם לפני יותר משנה החליפו את כל הקו מים בשכונות ובחודשים הראשונים קיבלנו הפגזה של אבנית, אפשר היה ליבנות ארמונות בתוך המיחם של שבת 😂.

לא חושב שמאז טעם המים השתפר, המים בהחלט לא טעימים כמו לפני 10 שנים+, אז אם אצליח בצורה בטוחה לשפר את טעם המים אפטר בשמחה מהבקבוקים וארכיב את אותה המערכת לאחים שלי גם.

כרגע אני בודק את המסנן הזה, אם במלאי כניראה אקפוץ וארכיב בשבוע הקרוב, בעקרון אחבר ישירות לברז המים הקרים במיטבח ואם אכן יחזיק שנה אז אין לי בעיה שזה יעלה לי כ500 שקל כל שנה.

image.thumb.png.455b42f8aeca5cb15306d04c998967b4.png

בעקרון אני בודק איזה מסנן בגודל דומה לשים לפני, לא ראיתי שיש להם מסנן משקעים בגודל דומה, בנוסף אני צריך כניראה להתקין מסנן ראשי ליד השעון -ראיתי שיש של 40 מיקרון מרשת פלדה.

זה מה מצאתי שפירקתי את החסכם (פעם קודמת הייתה מקסימום שנה).

image.png.d0d5ade755e5e1fce8269de93585c475.png

עריכה: falou

מזה בדיוק חששתי גם😔.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

99% ממה שיש שם זה מהדוד. אם זה היה מקו המים והיית מתקין מסנן כל שבוע היית צריך לנקות אותו.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

@Blaz00r מעניין מאוד, יש סיכוי שתוכל לצלם מקרוב את הסננים? במיוחד את זה עם המגנזיום, מעניין אותי מה ההרכב של התוסף.

אגב, לגבי הטענות שמי הברז עדיפים לשתייה, אני מסכים לגבי הבדיקות התקופתיות של מקורות ותאגידי המים, ומאמין שהמים שמסופקים למתקן אכן עומדים בתקן וראויים. אבל מה לגבי המתקן עצמו, אז לגבי בניינים ישנים עם צנרות ברזל מתפוררות שלא היו עוברות היום תקינה מילא, אבל גם הייתי חושש מבניינים רבי קומות מודרנים. יצא למישהו לבדוק מה מצבו של מאגר המים של הבניין שלו? טענו כאן כנגד הסננים בעניין הצטברות בקטריות, מה לגבי המאגר בבניין? האם המאגר מתוחזק בקפידה ועל פי הוראות משרד הבריאות. במערכת סינון ביתית ניתן גם להוסיף סנן נוסף לטיפול בקטריאלי כמו זה :

https://filtershop.co.il/product/מסנן-kdf-אנטי-בקטריאלי-למערכות-טיהור-תת-כ/

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

בשמחה, אבל זה יהיה רק בתחילת שבוע הבא כי אני לא בבית, 

אתה יכול לנסות להבין מהתמונות שלהם באתר (אם מגדילים אפשר לראות +-):

1-1.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

כשעשיתי סקר שוק ובדקתי כמה אלטרנטיבית התקשרתי אליהם וקישרו אותי לאחד המהנדסים שם שענה על השאלות שלי באדיבות וסבלנות, אז אם ממש בא לך אתה יכול להתקשר ולנסות לקבל יותר מידע

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, falou כתב:

דברתי, פעם מזמן, עם בעלים של חברה שמרכיבה מערכות לטיהור מים, קבועות וניידות (לאיזורי אסון וכו'). הוא אמר לי חד משמעית - אין בעיה לשתות מי ברז. לא טעים - בריטה זה טוב. מעבר לזה, כל מתקן ביתי הוא מדגרה של חיידקים. צריך להחליף סננים הרבה יותר תכוף מהמלצות יצרן, האור הסגול זה רק עושה למתקן אור יפה בפנים, וצנרת המים החמים זו בכלל בית גידול חמים ונעים למיריעין בישין.

אז אם אתה לא רוצה מי ברז, סחוב בקבוקים.

לא רוצה לסחוב, יש שליח.

מחיפוש זריז ראיתי את המחקר הזה:

https://www.michiganradio.org/post/study-bacteria-can-grow-faucet-water-filters

לא נכנסתי לעובי הקורה ולא קראתי את כל הדו"ח לעומק, אבל אם הבנתי נכון אז באמת הראו שהפחם הפעיל יכול ליהות מצה פורה לגידול חיידקים, וזה עוד במסנן קטן שמוחלף לעיתים קרובות, אז מה באמת אנחנו שותים ממסננים שמתאימים להחלפה פעם בחצי שנה~שנה?

יש דרך ליבדוק זאת? 

שלב הUV באמת ניראה כמו תוספת RGB למסנן כי לא ניראה שזמן החשיפה לUV הוא משמעותי לצורך השמדת בקטריות (לפחות בקטנים הללו ולא בנורות הגדולות לשימוש תעשייתי- תקנו אותי אם אני טועה).

אוף מבאס :-(.

image.thumb.png.e138bb27571c0636819ecfd622faa3fb.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 3 דקות, hwgeek כתב:

לא נכנסתי לעובי הקורה ולא קראתי את כל הדו"ח לעומק

אז תתחיל מזה

בקטע שסימנת יש התייחסות לבקטריות בכלליות ולאו דווקא מזיקות. וגם ככה כל מילה שניה שם היא "could", "might", "there is the possibility" ושות'

פורסם

כן שמתי לב לזה, השאלה מה עוד גדל לנו בפילטר במשך שנה ללא החלפה (האם אכן נעשה מחקר המשך ? כי לא מצאתי בינתיים), זה שהגוף הבריא שלנו מסתדר עם הבקטריות הללו לא ממש הופך אותי לצמא למים כאלה.

פורסם

זה בסדר, אם תמשיך לחפש מחקרים בסגנון הזה, תגלה שלא היית אמור לשרוד את גיל שנה… אבל היי ההמלצה שלי על אקוואלינק עדיין עומדת בעינה 🤷‍♂️

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, hwgeek כתב:

יש דרך ליבדוק זאת?

כן, כל תאגיד מים אמור להציע לך דיגם מים לבקשת הצרכן בתשלום (יש בדיקת מתכות כבדות ויש בדיקת מזהמים בקטריאליים, ניתן גם לבצע את שתיהן). הבעיה שעל פי ההנחיות נדגם רק ברז אחד, ואני לא בטוח אם יאפשרו לך לדגום את הברז של הסנן. אבל אני מניח שניתן לפנות באופן פרטי למעבדה מאושרת (https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/LabDept/Pages/WaterAndFoodLabsLists.aspx), המעבדה הארצית לבריאות הציבור שחתומה על דוחות כאלו לצערי לא עובדת עם לקוחות פרטיים.

לפני 5 שעות, hwgeek כתב:

שלב הUV באמת ניראה כמו תוספת RGB למסנן כי לא ניראה שזמן החשיפה לUV הוא משמעותי לצורך השמדת בקטריות (לפחות בקטנים הללו ולא בנורות הגדולות לשימוש תעשייתי- תקנו אותי אם אני טועה).

בבר של תמי 4 למשל, הנורה טבולה במיכל המים הקרים (כי בחמים הטמפרטורה עושה את העבודה) ולכן זמן החשיפה ארוך, אני מניח שהמטרה למנוע גידול במיכל עצמו לאורך זמן.

לפני 5 שעות, hwgeek כתב:

לא נכנסתי לעובי הקורה ולא קראתי את כל הדו"ח לעומק, אבל אם הבנתי נכון אז באמת הראו שהפחם הפעיל יכול ליהות מצה פורה לגידול חיידקים, וזה עוד במסנן קטן שמוחלף לעיתים קרובות, אז מה באמת אנחנו שותים ממסננים שמתאימים להחלפה פעם בחצי שנה~שנה?

אז אם אתה חושש מחיידקים, אני מציע לך לשקול לקחת מערכת רב שלבית בגודל סטנדרטי (אתה גם ככה שוקל להזמין סנן בגודל "כפול" ככה שהקומפקטיות נפגעת) עם שלב סינון שעשוי לטפל בבעיה לדוגמה שקישרתי אליה בהודעה קודמת: https://filtershop.co.il/product/מסנן-kdf-אנטי-בקטריאלי-למערכות-טיהור-תת-כ/

. (עם הסנן הזה אין לי ניסיון, ואני מציע לך להתייעץ עם היבואן לגביו, אגב, לדעתי יש גם דגמים של אומניפיור שמשלבים את החומר הזה בסנן, אבל אני לא חושב שמיובאים לארץ).

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Blaz00r כתב:

זה בסדר, אם תמשיך לחפש מחקרים בסגנון הזה, תגלה שלא היית אמור לשרוד את גיל שנה… אבל היי ההמלצה שלי על אקוואלינק עדיין עומדת בעינה 🤷‍♂️

לכן ההמלצה צריכה להיות לשתות מים מהברז, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 22 דקות, falou כתב:

לכן ההמלצה צריכה להיות לשתות מים מהברז, לא?!

השתגעת?

ההמלצה צריכה להיות לא לשתות בכלל. מאף מקור.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...