Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאללה לחיות רק על מלפפונים ואבטיחים כמקור למים חח.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

תודה לכולם על העזרה,

בינתיים עד שארכיב מערכת לשביעות רצוני עם מסנן UV טוב + סט פילטרים עם זרימה גבוהה, החלטתי להזמין סט של בריטה מאמאזון כי בידיוק המחיר לשישית מסננים נפל מכ22$ ל18$, אז הזמנתי 12 מסננים + מיכל גדול בסה"כ 67$ כולל מישלוחה.

image.thumb.png.77916e29f1b45d4492a47746a396f9cb.png

נתחיל מזה, ובהמשך אני עדיין רוצה לבנות מערכת טובה, ראיתי שיש מסנני UV רציניים יותר והם אכן עולים בהתאם,

אמשיך ליקרוא בנושא + בכל מיקרה צריך להזמין הרבה חלקים משם כי לרוב אין את המסננים שחיפשתי בינתיים בארץ וגם המיכלים וכו' יקרים (מאוד) בארץ.

סופ"ש נעים לכולם:

image.thumb.png.d203d589c4715d9e0f9b61ce0c98f68f.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בהמשך לדאגות על הבקטריות, ראיתי את הסרטון הזה שמראה את הבעיה:

עכשיו אני תוהה אם אפשר לעקוף את הבעיה ביזכות קצת יותר השקעה ואשמח לחוות דעתכם:

שלב ראשון: מסנן משקעים 5 מיקרון

שלב שני: מסנן ultrafiltration למניעת כניסת בקטריות ומזון למסנן פחם להגבלת גידול האוכלוסייה

שלב שלישי: מסנן פחם קוקוס (1 מיקרון או מה שתמליצו)

שלב רביעי:מסנן ultrafiltration לסילוק בקטריות ששרדו

שלב חמישי (אם צריך): נורת UV המתאימה לזרימת המים

מה דעתכם? האם זה יעזור? 

זרימה של 2GPM אני מבין שלא אקבל, אז מקסימום נשים את הברז 3 מצבים.

membrane_process_characteristics_micro_ultra_nanofiltration.png

פורסם (נערך)

עוד פעם, נראה שאתה זורק חצים ואז מסמן את המטרה, או במילים אחרות כבר החלטת ואתה מחפש חיזוקים להחלטה שלך. מרפרוף של דקה בסרטון הזה בדקו מים מסינגפור, לא אמרו מה ואיך (איפה בסינגפור? מה איכות המים בסינגפור לעומת מקומות אחרים בעולם? מה איכות המים איפה *שבדקו* לעומת מקומות אחרים בסינגפור? ועוד ועוד), רק זרקו את ה"תוצאות" האלה (שגם עליהן נאמר "יש גם בקטריות טובות אז אנחנו לא יודעים אם מה שנמצא אלו בקטריות טובות או לא", כי למה להם לבדוק, זה סתם יהרוס את התמה של ה"בדיקה"). ועוד אלף ואחת שאלות שהופכות את הסרטון הזה במקרה הטוב לא רלוונטי לישראל ובמקרה הרע לא רלוונטי לשום דבר. מזכיר לי את ה"תחקירים" של תכנית חסכון.

ולשאלתך - כן, זה כנראה יעזור לחרדה שלך משתיית מים "מזוהמים". על הבריאות שלך, סביר להניח שלא תהיה לזה שום השפעה.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 5.9.2021 בשעה 14:29, hwgeek כתב:

עכשיו אני תוהה אם אפשר לעקוף את הבעיה ביזכות קצת יותר השקעה ואשמח לחוות דעתכם:

שלב ראשון: מסנן משקעים 5 מיקרון

שלב שני: מסנן ultrafiltration למניעת כניסת בקטריות ומזון למסנן פחם להגבלת גידול האוכלוסייה

שלב שלישי: מסנן פחם קוקוס (1 מיקרון או מה שתמליצו)

שלב רביעי:מסנן ultrafiltration לסילוק בקטריות ששרדו

שלב חמישי (אם צריך): נורת UV המתאימה לזרימת המים

מה דעתכם? האם זה יעזור? 

זרימה של 2GPM אני מבין שלא אקבל, אז מקסימום נשים את הברז 3 מצבים.

לא שמעתי על סנן ultrafiltration לפני, וגם לא נתקלתי באחד, מעניין מאוד! באופן אישי הייתי בודק תצורות קיימות של מערכות כאלו, כלומר האם היצרן של המערכת מסתפק במסנן האולטרה רק בשלב האחרון, אולי כדי לפנות ליצרן.

האם אתה יכול לחלוק קישור למערכת כזו לרכישה? האם מצאת חומר טכני בנושא?

לגבי נורת ה UV שמותאמת לזרימה, האם יש לך מערכת לדוגמה?  אני מעריך שהספק הקרינה צריך להיות גבוה יחסית כדי להיות אפקטיבי בזמן חשיפה מצומצם.

פורסם (נערך)

אני מחפש את הסרטיפיקציות של הפילטרים השונים ולצערי לא תמיד קל לימצוא אותם ישירות באתר NSF:

בינתיים מצאתי את הפילטר הזה שכן יש לו את האישורים וגם ניבדק לגבי בקטריות וכו':

Listing Category Search Page | NSF International

זה ניראה כמו המארכת הזו:

Amazon.com: EcoPure Purifier Filtration System (ECOP40) | NSF Certified | Safe Drinking Water Right from Your Kitchen Sink, White : Everything Else

אבל ניראה שכאת הם גם נמכרים תחת המותג הזה- גם הטלפון באתר NSF מוביל אליהם:

Whirlpool WHEMB40 Under Sink Water Purifier, Single Unit, White - Whirlpool Water Filter System - Amazon.com

ועכשיו ראיתי שגם תחת השם הזה יש להם אישור:

יש גם את המערכת הבאה ששם הUF זה השלב האחרון, לא מצאתי עדיין קישור לNSF:

PureDrop CUW4 Aquacube Tankless Drinking Water Filter System Compact Ultra Filtration for Sink, RV, and More, White - - Amazon.com

ויש גם את הדגם הפופולארי שקופץ כל הזמן:

Waterdrop 15UA-UF 0.01 μm Ultra Filtration Under Sink Water Filter, NSF/ANSI 42 Certified, Direct Connect to Kitchen Faucet, 16K Gallons High Chlorine Reduction Capacity, Idea for Renting, USA Tech - - Amazon.com

אם הבנתי נכון החברה במקור מסין ויש לה כמה מותגים תחת השם שפופולאירם באמאזון, הם כן מופיעים בNSF אבל לא ראיתי ספציפית למסנן הנ"ל:

אגב - ברעיון שלי הבנתי שיש בעיה כי נאמר לי שרוב הממברנות מתחת ל1 מיקרון לא ממש יאריכו ימים שמים עם כלור זורמים דרכם, לכן מסנן הפחם חייב לבוא לפניהם.

עוד דבר- כמעט כל מוצר מתהדר באישור NSF, אבל לא מוצא אותם או שבאותיות קטנות כותבים שהאישור תקף רק למיבנה וחומרים בלבד ולא שבדקו אותם ומצאו שהם עומדים בכל ההבטחות שלהם וכו' או שחלקם אומרים שהם עומדים בסטנדרטים של NSF אבל לא קיבלו את האישור שלהם.

ניראה כמו שוק בעייתי שבעקרון מרוויח מהפחד של אנשים לישתות את מי הברז שלהם שלרוב יהיו בטוחים יותר מסתם מערכת שתגדל חיידקים ותעשיר את המים שלהם באורחים לא רצויים (לא כול המערכות כמובן- יש המון טובות והן עולות בהתאם).

לגבי נורות UV, קודם כל הבנתי שהמים שיעברו דרכם צריכים ליהיות מסוננים היטב כדי לימנוע מצב שהבקטריות ושות' יסתתרו מאחורי חלקיקים במים ולכן ישרדו, אז צריך מאוד לשים לב לזה ולתכנן את המערכת בהתאם (מיקרון או פחות).

לגבי בקרי זרימה- ראיתי שיש דגמים שמגיעים עם SMART FLOW שדואגים לזה, המחירים לא ממש זולים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

נ.ב: יש גם מערכת של בריטה שמזכירה את המערכת של ווירפול:

Amazon.com: Brita Total360 BRDWPS Water Purifier, Blue : Everything Else

כמובן וגם הם ניבדקו לגבי כלור/בקטריות/וירוסים

פורסם (נערך)

אני ממש לא בקי בתקינה של NSF, ואני מניח שללמוד את התקן זו חתיכת עבודה, אז אני כמובן התהיות שלי הן שאלות.

1. אני מניח שבהקשר של בקטריות התקן שמעניין אותך הוא NSF Standard P231
Microbiological Water Purifiers?

אם כן, אז אני לא רואה אותו במערכת השנייה (https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=waterdrop&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd)

2. מדוע לא מצוין מספר גלונים בתקן הנ"ל? (כנראה שאני לא מבין כאן משהוא, אולי (1) הכוונה למחזור חיים שהוגדר ע"י היצרן???)

image.thumb.png.40474eb2395279a56c518454e5b78bbc.png

ובתקן אחר דווקא מופיע:

image.thumb.png.38d53160a217cddd2c98f4ba5c471e4b.png

3. בשתי המערכות האקוויוולנטיות (ווירפול ו- EcoPure ) אני לא מוצא שום מידע מה המדיה שנמצאת בכל שלב סינון, ומה הדירוג של כל פילטר מבחינת רמת סינון. האם אתה מצליח למצוא?

4. בשתי המערכות האקוויוולנטיות (ווירפול ו- EcoPure ), מצוין תקן NSF 42,53 אבל לא התקן שמופיע בסעיף 2 (P231), ואם אני מבין נכון, מצוין שהבדיקה בוצעה על ידי מעבדה אחרת. עכשיו זה באמת מוזר, כי באתר של ה NSF מצוין הרי התקן, אז אולי אני לא מבין כאן משהו.

image.thumb.png.9fe67d09bb1c5ba13af947f08f94cb87.png

5. בשתי המערכות האקוויוולנטיות (ווירפול ו- EcoPure ), היצרן דורש החלפת סננים כל 6 חודשים ללא קשר לכמות השימוש. זה לא מובן לי, החשש העיקרי שאני יכול לחשוב עליו הוא מהצטברות של בקטריות, מה שמעלה לי סימני שאלה. אם השלב האחרון מסנן בקטריות מדוע יש צורך בהחלפות בתדירות כזו? ובהשוואה להוראות של יצרנים אחרים עם מסנן פחם ללא שלב של אולטרה-סינון שגם שם ההוראות הן להחליף כל 6 חודשים בחלק מהסננים, זה נשמע לי מוזר.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

*בתחתית יש את הסעיפים של ההערות [1],[2] וכן הלאה עם הפירוט למה זה מתייחס, ניראה שהם לא בודקים את האורך חיים של המסננים.

*לגבי WATERDROP אז אכן הם לא בדקו את הדגמים הנ"ל ישירות מול NSF אלא דרך ארגון אחר בשביל לעמוד בתקן NSF 42:

https://wqa.org/find-products/ctl/detail/mid/1054/sid/1/keyword/waterdrop?cid=hongkong_ecoaqua_co.

https://wqa.org/find-products/ctl/detail/mid/1054/sid/29/keyword/waterdrop?cid=hongkong_ecoaqua_co.

גם אני לא מצאתי התייחסות להורדה/מניעת בקטריות.

בנוסף יש עוד ארגון שחלק מהחברות משתמשות באסמכתא שלהם, זה הרבה חיפושים ועבודה להבין מי ומה ועל מי ליסמוך.

IAPMO R&T Product Listing Directory

אגב, ראיתי שיש גם מסננים של 3M ומותג ביתי שלהם Filtrete שגם ניבדקו בNSF, למותג ה3M יש הרבה יותר בדיקות ואסמכתאות, הם כמובן יקרים יותר, מאוד מתעניין במוצרים שלהם עכשיו.

Amazon.com : 3M Aqua-Pure

Filtrete Maximum Under Sink Water Filtration System 3US-MAX-S01 - - Amazon.com

לגבי החלפה כל 6 חודשים- ניראה ככה בכל המסננים כמעט שמכילים פחם, כניראה זה אכן ביגלל הצטברות בקטריות וכו', אפילו למסננים עם עשרות אלפי ליטרים, הם מוחלפים מקסימום תוך חצי שנה או פחות במידה ויש ירידה בספיקה או בטעם.

מסנני ממברנה בלבד כמו UF ראיתי שהם מומלצים להחלפה כל שנה שנתיים.

הערה קטנה: אני מודע לזה שאני נישמע יותר מידי דואג וכו' ביגלל בקטריות ושות' שב99% בכלל לא מסוכנים לנו, הסיבה היא יותר עקרונית כי אני מרגיש טיפשי לשלם הרבה כסף בכל שנה על מוצר שכבר משלמים עליו כל חודש לחברת המים ולבסוף אחרי כל זה לקבל מים שככל הניראה יהיו באיכות ירודה יותר ממה שכבר יוצא מהברז, נכון הטעם יהיה ללא כלור אבל אני מעדיף גם שהמערכת תיהיה עוד יותר טובה ותטפל בתופעות הלוואי של שימוש במסננים שהם הצטברות בקטריות וכו'.

אם זה אפשרי וזול יותר מסחיבת מארזי שישיות במהלך השנה- אז למה לא?

פורסם

שכחתי להגיד: ניגמרו בקבוקי המים היום אז עד יציאת החג חשבתי לנסות פיתרון "בריטה של קמצנים" 🙃 וחתכתי מלפלפלון דק דק ומילאתי מים מהברז בכד,

חייב לציין שהטעם השתפר מאוד והמים מחליקים טוב יותר בגרון בלי הטעם החזק של הכלור.

לחובבי מי הברז- אשמח לישמוע אם זה שיפר אצלכם גם את הטעם :-).

בבוקר חתכתי את המלפלפון, בלילה אנשנש אותו בכיף, בבוקר אכין מחדש.

בינתיים הבריטה אפילו לא נישלח, מקווה שזה לא יתקע להרבה זמן כי החבילה יחסית גדולה.

WhatsApp Image 2021-09-07 at 21.22.18.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, hwgeek כתב:

לגבי החלפה כל 6 חודשים- ניראה ככה בכל המסננים כמעט שמכילים פחם, כניראה זה אכן ביגלל הצטברות בקטריות וכו', אפילו למסננים עם עשרות אלפי ליטרים, הם מוחלפים מקסימום תוך חצי שנה או פחות במידה ויש ירידה בספיקה או בטעם.

מסנני ממברנה בלבד כמו UF ראיתי שהם מומלצים להחלפה כל שנה שנתיים.

ראיתי גם המלצות כמו שאתה כותב לגבי החלפה מאוחרת של  ה- UF, אבל ספציפית ביצרנים שקישרת אליהם רשום 6 חודשים ולא סייגו את השלב האחרון, אפילו לא מפורט מה כל שלב מכיר, ולכן מוזר בעניי. אבל גם בפן הרחב יותר, נניח שיש המלצה להחלפה דו שנתית של מסנני הפחם בעקבות בקטריות, אני יכול להניח שעד חצי שנה ה UF יכול להתמודד עם הזיהומים הביולוגים ? כלומר, אם לא היה את השלב האחרון למרות שלא עברה חצי שנה היו מתקבלים מים עם זיהום בקטריאלי מוגבר לעומת המקור. מעבר לחצי שנה גם ה UF יתחיל להעביר זיהומים? 

בתחתית יש את הסעיפים של ההערות [1],[2] וכן הלאה עם הפירוט למה זה מתייחס, ניראה שהם לא בודקים את האורך חיים של המסננים.

בהמשך למה שרשמתי למעלה, אם לא נבדקת הקיבולת, אז מה עשינו בזה? מה קורה עם יכולת הסינון הבקטריאלית לאחר X ליטרים?

אני גם לא בטוח לאילו הערות אתה מתכוון, "

(1) Claims of capacity or rated service cycle are not applicable for mechanical filtration.

"

האם לזו? אני לא יורד לסוף דעתם, הניסוח לא ברור לי, לא ישים לסינון מכאני, משמע? לא נבדק, לא רלוונטי ? שוב, אני מניח שמי שבקי בתקן, ההערה הזו ברורה לו.

אם זה אפשרי וזול יותר מסחיבת מארזי שישיות במהלך השנה- אז למה לא?

אני חייב להודות שלצערי חזרתי לסחוב מים מינראליים, גם בעקבות חוסר מגנזיום ועכשיו גם בעקבות הנושא של הבקטריות (שהייתי מודע אליו מההתחלה, אבל בחרתי להתעלם). נמאס לי לנסות לעשות את העבודה של הרגולטור, במיוחד כשאין לי שום סיכוי לפקח על כלום. אני שוקל לפרק את המערכת (למרות שנשאר לי עוד סט חדש של מסננים). גם מבחינת עלות, במקרה שלי, אם אעבור לשגרת החלפה של חצי שנה, אני כבר לא בטוח שזה משתלם באופן מהותי מרכישת מים. נושא הסחיבה עדיין רלוונטי כמובן.

ככל שאני חושב על זה יותר, אני לא חושב שניתן להבטיח את התוצאה ללא בדיקות מעבדה תקופתיות, היו גם מקרים (לא מזמן אצלנו) שהגיעו מים מזוהמים לרשת איכשהו והעירייה חילקה מים מצוברים והורתה להחליף מסננים במערכות המים, מה שמחזק את חוסר השליטה ללא בדיקות.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

גם אני מרגיש מבולבל וטובע בחומר הקריאה/בדיקות NSF/WQA ושות' והבדלים בין מיליון ואחד דגמים וכו'.

גם אני חושב שהפיתרון הסופי יחייב להזמין בדיקת מים בשביל ליראות מה המסנן מוציא לאחר נגיד חודש של שימוש,  מה גם כמו שאמרת זה מאוד תלוי בבית של הצרכן ואיכות המים שהוא מקבל, אצל אחד המים יהיו אחלה והמסנן יחזיק הרבה זמן, אצל השני שיקבל קצת יותר לכלוך המסנן יסתם מהר יותר ואם הקו אצלו זוהם מחברת המים והוא לא יעשה חיטוי לצנרת אז הוא רק ימשיך לישתות את הבלאגן שיהיה לו בצנרת והמסנן.

מאוד חסר לי הבדיקות במציאות- כלומר מה יוצא ממערכת הסינון במחצית חיי המסנן, האם המים נקיים וטובים כמו שבדיקות המעבדה מראות או כן מתחילה חגיגה שהצרכן לא מודע אליו.

ראיתי שבתעשייה היכן שאיכות המים קריטית- אז בכדי לימנוע היווצרות BIOFILM אז חובה לישמור על זרימה מינימאלית של מים, יש סף תחתון שאסור לרדת תחתיו אחרת הגידול יתחיל.

זה לא פרקטי למסנן בייתי, אז נישארים עם הצורך במסנן UF כשלב אחרון, ואם אפשר אחריו UV אז 99% אפשר לישתות בשקט מים ברמה טובה באמת, לא ראיתי הרבה מערכות כאלה -אבל לשם אני מכוון, מסנן משקעים->מסנן פחם->מסנן UF-> חיטוי UV. מערכת כזו עם בדיקת NSF ואני קונה בכיף (כל עוד המחיר לשנה פחות מאלפייה).

ניראה שזו אחלה תעשייה שמגלגלת המון כסף, הייתי שמח אם היה יותר מידע/הכוונה/בדיקות של היום שאחרי.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...