Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר הטיפולים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים עסקתי בחיפוש אוטו טוב ומספק אשר יהיה האוטו הראשון שלי, מהאוטו אין לי יותר מידי דרישות חוץ מזה שהכל אצלו יהיה סביר, כאשר זה כולל את האמינות, צריכת הדלק, ההתנהגות על הכביש, איבזור האוטו, ופחות או יותר הכל...

היום הלכתי לבדוק שתיי מכוניות, אחת מהן רנו מגאן קופה שנת 97 והשניה מיצובישי קולט שנת 95, לאחר נהיגה בשתיי המכוניות, שתיהן במצב סביר לשנה שלהן, רק שברנו יש קלאץ' טיפה עצבני, אבל לא משהו רציני שאני לא יכול להתרגל אליו.

העניין הוא, שהבעלים של הרנו(המכונית הראשונה שבדקתי מבין השתיים), כאשר שאלנו אותו לגבי ספר טיפולים והטיפולים אשר הוא עשה באוטו, הוא אמר שהוא עושה טיפולים אך ורק במוסך של היבואן, ושהספר טיפולים לא אצלו, אלא אצל היבואן ואנחנו מוזמנים להתקשר לשם והם יספרו ויראו לנו הכל. כמו כן הוא אמר שהוא עושה טיפול כל 10-15 אלף קילומטר, כאשר טיפול כזה עולה כאלף חמש מאות ש"ח, ופעם אחת הוא עשה טיפול(והוא אמר שצריך אחד כזה כל 30-40 אלף) שעלה לו כשלושת ומשהו שקל...

לאחר שנפרדנו מהרנו והלכתי לבדוק את המיצובישי, שאלנו את הבעלים אותן שאלות לגבי ספר טיפולים והטיפולים, אך הסיפור אצלו היה שונה, כאשר הוא התעקש כי לא עשה מעולם טיפול אשר מחירו עולה על 800 שקל. כמו כן אצלו הספר טיפולים היה באוטו, והוא הראה לנו בו שהוא עושה טיפולים במוסך קפלן, אשר הוא מוסך מורשה למיצובישי, והוא עושה טיפולים באופן סדיר.

אני לא ממש בקיא במחירים וגם אבא שלי לא היות, שהוא נוסע על אוטו חברה כל חייו, לכן אני מנסה להבין, האם יכול דבר כזה לקרות? כאשר לרנו טיפול ממוצע עולה כאלף חמש מאות ואילו למיצובישי, הטיפול המקסימלי עולה800-900 ש"ח גג?

פורסם

קודם כל אתה יכול לטפל במוסך לא מורשה ואז הטיפולים יהיו בערך באותו מחיר (הקטנים לפחות), אם כי כמובן יש הבדל מסויים במחירי החלפים (מסנן שמן, וכו').

לא הגיוני ששום טיפול במצובישי לא יעבור 800 שקל. טיפול גדול + טיימינג שצריך לעשות כל כמה שנים, יחצה את ה800 שקל בקלות.

לגבי הרנו, הרבה בעלי רכבים לא מחתימים את הספר טיפולים שלהם בגלל שהכל נשמר במחשב של המוסך, אתה באמת יכול לקפוץ למוסך עם בעל הרכב ולראות את ההיסטוריה (יחד איתו, לבד לא יתנו לך).

בנוסף צריך לזכור שלרוב יש טיפול קטן, ואחריו טיפול גדול (יחסית). אם אתה מנסה לחסוך בעלויות עדיף לך ללכת עלה רכב אמין כמה שיותר, בנוסף תבדוק מחירי ביטוח, יכולים להיות הבדלים גדולים מאוד בין רכבים דומים, לדוגמא מגאן II מול הונדה סיוויק, אבא שלי משלם כ2400 שקל על ביטוח מקיף למגאן II חדשה.

גיא

פורסם

צריך להבדיל בין טיפולים תקופתיים ובין תיקונים. טיפול תקופתי ברנו מגאן לא אמור לעלות הרבה יותר מ-500 ש"ח כל 15000 ק"מ, אבל כנראה שבכל פעם שהרכב היה במוסך, היו עוד כמה תיקונים לבצע. נניח בלמים, תיקון במזגן, החלפת ציריה וכולי.

בגדול, יכול להיות שהאחזקה של המגאן תהיה יקרה יותר משל הקולט, אבל לא ניתן לדעת זאת מראש. כמו שגיא אמר - מומלץ גם לבדוק מחירי ביטוח בשביל לראות אם יש הבדלים משמעותיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
צריך להבדיל בין טיפולים תקופתיים ובין תיקונים. טיפול תקופתי ברנו מגאן לא אמור לעלות הרבה יותר מ-500 ש"ח כל 15000 ק"מ, אבל כנראה שבכל פעם שהרכב היה במוסך, היו עוד כמה תיקונים לבצע. נניח בלמים, תיקון במזגן, החלפת ציריה וכולי.

בגדול, יכול להיות שהאחזקה של המגאן תהיה יקרה יותר משל הקולט, אבל לא ניתן לדעת זאת מראש. כמו שגיא אמר - מומלץ גם לבדוק מחירי ביטוח בשביל לראות אם יש הבדלים משמעותיים.

רוני

רוני, מה זה "טיפול תקופתי" בשבילך ? רק שמן ומסנן שמן ?

כי אם אתה חושב שבמוסך תעשה טיפול תקופתי גדול לרנו מגאן או כל רכב אחר (שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אויר, מסנן דלק, 4 מצתים ופו"ה 4 גלגלים לצורך בדיקת בלמים) ב 500 שח - אתה כנראה חי בסרט :? (ואל תתן לי דוגמאות של כל מיני חאפרים שמפרסמים בעיתון "טיפול 10,000 ללנסר ב 229 שח + מע"מ " כשמבחינת חלקים אתה מקבל את המוצר הכי נחות שיש).

כל זאת כמובן מבלי לקחת בחשבון נוזל קירור איכותי או נוזל בלמים (+עבודה) שמייקרים את העלות של הטיפול בעוד 100-200 שח (תלוי מה צריך לעשות).

אגב, ב"בלמים" לרוב אין הרבה מה לתקן, זה בעיקר בלאי (ואפשר להכניס את זה תחת "טיפולים תקופתיים").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי לא יהיה הפרש כזה גדול בטיפולים בין שני הרכבים, מלבד העובדה שהמגאן תצרוך יותר חלקים במשך חייה.

פשוט הבעלים הראשון מנסה להתגאות בזה שלכאורה השקיע אלפי שקלים ברכב ובזאת לשכנע אותך לרכוש אותו, הבעלים השני מנסה לעשות את ההפך.

בכל מקרה, שני הרכבים נשמעים לי שמורים מכיוון ששניהם מטופלים במוסך מורשה שזה לא דבר נפוץ כ"כ ברכבים בני 10.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אולי לא הרחבתי מספיק. הכוונה הייתה שטיפול רגיל במגאן יעלה כ-500 ש"ח, נניח. אם תפריד לטיפול קטן וגדול (פעם קטן, פעם גדול?), אז אפשר להניח שקטן יעלה כ-500 וגדול יעלה כ-1000, הגיוני?

כל מה שמעבר, זה מבחינתי תיקונים. גם בלמים. פשוט כי אין תזמון קבוע להחלפת בלמים, בכל טיפול בודקים ואם צריך - מחליפים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באופן כללי לרנו יש בעיה רצינית עם תמחור של חלפים מקוריים. פשוט יקר. אבל בטיפול תקופתי נראה לי מוזר כזה פער.

צריך לזכור שהטיפולים לא אחידים. הם תלויים גם בך ובמוסך. לדוגמה, במוסך מורשה של סיטרואן שכחו להחליף לי פילטר אויר בסקסו שלוש שנים! זה מוזיל את הטיפולים כמובן. בדקתי אותם, ראיתי שטעו, התעצבנתי, ולא חזרתי לשם. לכאורה הם מפסידים מטיפול זול, אבל למעשה הם מרוויחים גם מלשכוח לבדוק, כי הטיפול קצר, והם גובים כסף בעיקר על שעתון יצרן בלי לעבוד באמת.

לעומת זאת, ברכב אחר שלי, במוסך אחר, אני התעקשתי להחליף צלחות בלמים, בגלל רעש בבלימה, למרות שלא היו חייבים. זה הקפיץ את מחיר הטיפול "התקופתי" כמובן.

• תוכן חדש...