Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז אישתי בהיריון תאומים (ראשונים) ונאלצתי למכור את הרכב שלי (אבארט) בשביל לקנות רכב גדול ובטוח יותר.

אישתי רוצה ג׳יפון ופחות רכב נמוך, חשוב להדגיש שיש עוד רכב בבית (יונדאי I30 2010 והוא ישאר כרכב שני).

לאחר קריאה מעמיקה פה בפורום הגעתי לכמה אופציות סופיות ואשמח להכוונה שלכם המומחים:

קיה ספורטאז
קיה נירו
מאזדה CX-5

מה חשוב לנו ברכב:
בטיחות (קודם לכל)

תא מטען שיספיק לעגלת תאומים ומזוודה (יש משפחה בצפון אז נוסעים פעם בחודש)

אמינות

חסכוני יחסית

תקציב : 90,000-100,000

מעדיף להתרכז ברכבים יפנים/קוריאניים עקב היסטוריה לא פשוטה עם שאר היצרניות :)

כמה שאלות ודגשים שקצת אני לא סגור עליהם:
* ספורטאז - אם החלטתי נגיד ללכת על קיה ספורטאז, האם זה קריטי מנוע 2.0 אם רוב הנסיעות שלי הם באיזור המרכז? כי לצורך דוגמא אני יכול לקנות 2018 עם מנוע 1.6 ו- 2016 עם מנוע 2.0, השאלה אם כדאי שנה נמוכה עם מנוע גדול או שנה מתקדמת יותר עם מנוע חלש יותר?
* קיה נירו - אישתי ממש אוהבת את הרכב אבל לפי מה שקראתי התא מטען שלו לא כזה גדול אך מצד שני הוא חסכוני מאוד וזהה מבחינת מערכות בטיחות לספורטאז.

* מאזדה CX-5 - הבנתי שהמנוע דיי מיושן ואין יותר מידיי מערכות בטיחות כמו בקיה נירו/ספורטאז והתא מטען שלו זהה לנירו מבחינת ליטרים (מבנה שונה כמובן).

אשמח לייעוץ והכוונה שלכם, אם יש אופציות נוספות אשמח לשמוע.

תודה :)

• אהבתי 1
פורסם

תבדוק סובארו, הם מוצלחים מאוד. תישן טוב עד שיגיעו התאומים....

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 3 דקות, Michazzz כתב:

תבדוק סובארו, הם מוצלחים מאוד. תישן טוב עד שיגיעו התאומים....

את ה xv? פורסטר בטח יהיה גדול מאוד

פורסם

נירו אכן שקיטה וחסכונית להפליא תא מטען לא גדול במיוחד אבל מספק (לדעתי) - אבל אתה תהיה חייב להביא את העגלה המיועדת לבדוק אם היא אכן נכנסת , ספורטאג' טיפה יותר גדולה לטעמי לנסיעה עירונית מספיק ה1.6 ובכלל אם אתה לא מחפש מרוצים וריגושים ה1.6 מספק סחיבה סבירה ביותר.

פורסם
לפני 5 דקות, llaavvii כתב:

נירו אכן שקיטה וחסכונית להפליא תא מטען לא גדול במיוחד אבל מספק (לדעתי) - אבל אתה תהיה חייב להביא את העגלה המיועדת לבדוק אם היא אכן נכנסת , ספורטאג' טיפה יותר גדולה לטעמי לנסיעה עירונית מספיק ה1.6 ובכלל אם אתה לא מחפש מרוצים וריגושים ה1.6 מספק סחיבה סבירה ביותר.

אני ממש אוהב את הנירו (חוץ ממסך המולטימדיה העלוב שיש שם), באמת צריך לקחת את העגלה המיועדת ומזוודה גדולה ולראות ששניהם נכנסים לבגאז, אם לא אז זה קצת בעייתי.

חבר אמר לי לבדוק גם את הפורד קוגה, מכיר?

פורסם

לא מכיר אישית את הקוגה, אבל בגלל "השם הטוב" שיצא לפורד בשנים האחרונות ומערכת המולטימדיה הלא מוצלחת שלו לא הייתי רוכש אחת כזו.

פורסם
לפני 7 דקות, llaavvii כתב:

לא מכיר אישית את הקוגה, אבל בגלל "השם הטוב" שיצא לפורד בשנים האחרונות ומערכת המולטימדיה הלא מוצלחת שלו לא הייתי רוכש אחת כזו.

הבנתי, שמע בשנים האחרונות היו לי כמה מכוניות אירופאיות ונכוויתי לא מעט, אמרתי שרכב הבא ובעיקר שיש ילדים ואישתי תנהג עליו רוב הזמן אז חייב להיות רכב אמין.

פורסם

לנו יש ילד אחד ואנחנו קנינו סוזוקי קרוסאובר.

אני מ-א-ד מצטרף להמלצה של לקחת את העגלה ולראות איך היא נכנסת לאוטו.

אנחנו עשינו את הטעות הזאת וקנינו עגלה יחסית גדולה (ספורטליין). העגלה + האמבטיה בערך תופסת לנו את כל הבגאז'

הייתי צריך להוריד את המחיצה התחתונה של הבגאז כדי שהכיסוי בגאז  (מה שמסתיר את מה שיש בבגאז' כשמסתכלים מבחוץ) לא יבלוט כלפי מעלה..

אני לא אומר שאין מקום לדחוף עוד דברים - כבר הובלתי 2 מזוודות, כלב (בבגאז), את העגלה (גלגלים מאחורה) והאמבטיה (מקדימה, מושב ליד נהג), את הילד ואת אשתי (אבל אנחנו רק 3. אתם כבר 4) אבל פירקתי את הכיסוי העליו של הבאגז ע"מ שלא יבלוט כלפי מעלה ויסתיר לי.

לשכנים שלי יש את הXV, לא הסתכלתי עליו לעומק, אבל הוא נראה קצת יותר צפוף. מהמפרט באתר נראה שהנפח תא מטען שלו אפילו קטן יותר מהקרוסאובר (310 ליטר מול 430).

לאבא של אשתי יש את הפורסטר והוא גדול ומרווח באופן משמעותי משני הרכבים.

פורסם

אתה אומר שהמנוע של המאזדה מיושן (ובצדק) אבל המנוע של הספורטאג' מיושן באותה מידה.

שניהם יעשו לך בתוואי עירוני 1ל-9 במקרה הטוב, אז תחשוב טוב אם בא לך לבזבז כל כך הרבה דלק (בטח יחסית לאברת).

לגבי המנוע - רק מנוע 2000, גם הוא יחסית חלש אבל טוב משמעותית מה-1600, וצריכת דלק זהה.

הנירו היא בחירה טובה מאוד אבל תבדוק את תא המטען, אם תא המטען מסתדר לך - זו הבחירה הנכונה לטעמי.

תבדוק גם (למרות ניסיון העבר שלך) פג'ו 3008 בת 3, תקבל את כל העולמות פלוס חיסכון בדלק (בגרסת הדיזל) ורכב אמין ופשוט מצויין

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 21 דקות, yuvalganim כתב:

אתה אומר שהמנוע של המאזדה מיושן (ובצדק) אבל המנוע של הספורטאג' מיושן באותה מידה.

שניהם יעשו לך בתוואי עירוני 1ל-9 במקרה הטוב, אז תחשוב טוב אם בא לך לבזבז כל כך הרבה דלק (בטח יחסית לאברת).

לגבי המנוע - רק מנוע 2000, גם הוא יחסית חלש אבל טוב משמעותית מה-1600, וצריכת דלק זהה.

הנירו היא בחירה טובה מאוד אבל תבדוק את תא המטען, אם תא המטען מסתדר לך - זו הבחירה הנכונה לטעמי.

תבדוק גם (למרות ניסיון העבר שלך) פג'ו 3008 בת 3, תקבל את כל העולמות פלוס חיסכון בדלק (בגרסת הדיזל) ורכב אמין ופשוט מצויין

כתבת מעולה!!
אני חייב לעשות את הבדיקה של התא מטען בנירו אבל זה יקרה רק אחרי שהצודקת תחליט איזה עגלה היא רוצה.

קראתי קצת על הפיג׳ו 3008 והדעות דיי חלוקות, צריך גם לבדוק אם נכנס בתקציב, הרכב מדהים ביופיו ובביצועים, אין ספק שאם הייתי הולך על ליסינג פרטי אז בלי לחשוב פעמיים הייתי הולך על 3008 או אוקטביה, בגלל שאני מעדיף לקנות ולא ליסינג אז עדיין קיים בי קצת חשש אבל אבדוק בכל זאת.

לפני 32 דקות, yuvalganim כתב:

בדקתי על ה 3008 שנת 2017-2018 והיא דיי חורגת מהתקציב, אוטו מרשים מבחינה חיצונית ופנימית

פורסם

מחזק שאתה צריך לבדוק את עגלת התאומים בדגם הנבחר כי גם אם נפח תא המטען גדול מספיק - הצורה עלולה להיות לא מתאימה.

ממליץ לבדוק שיש איזופיקס לעיגון כסאות הבטיחות בדגם הנבחר.

עוד עצה - לחפש המלצות בפורומים של הורים לתאומים. ייתכן שיעלו שיקולים נוספים שלא עולים פה - כמו שאחד ההורים יישב בנוחות בין שני הכיסאות מאחור.

פורסם
לפני 11 שעות, itamar01 כתב:

מחזק שאתה צריך לבדוק את עגלת התאומים בדגם הנבחר כי גם אם נפח תא המטען גדול מספיק - הצורה עלולה להיות לא מתאימה.

ממליץ לבדוק שיש איזופיקס לעיגון כסאות הבטיחות בדגם הנבחר.

עוד עצה - לחפש המלצות בפורומים של הורים לתאומים. ייתכן שיעלו שיקולים נוספים שלא עולים פה - כמו שאחד ההורים יישב בנוחות בין שני הכיסאות מאחור.

אני אחפש פורום כזה, תודה

לפני 11 שעות, TomerLL כתב:

טויוטה פריוס פלוס 

טויוטה ורסו 

יתאימו לכם בול

אין ספק שיתאים אבל רכבים מכוערים ויש לי בעיה עם סטיישן, אני יודע שזה ממש נוח ויעיל אבל גם ממש מכוער חחחח

פורסם
בתאריך 15.7.2021 בשעה 08:54, moranbh כתב:

את ה xv? פורסטר בטח יהיה גדול מאוד

לא, הXV יהיה קטן מידי.

מה זאת אומרת הפורסטר גדול מאוד? אתה צריך רכב מרווח ותא מטען גדול.

• תוכן חדש...