Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבניין חניה תת קרקעית קטנה, שנבנתה בהתעלמות מוחלטת מכל תקן. אחת הבעיות היא הירידה לחניה. מדובר ברמפת בטון מחורצת חלקית, צרה, עם שיפוע גדול בסיבוב, לירידה של קומה אחת. הבעיה קיימת בעליה, כאשר לפעמים רכבים מחליקים, בעיקר כאשר רטוב.

אני מחפש דרך למנוע את ההחלקה. חשבתי על מספר דברים, אבל אני לא יודע אם הם אפשריים ואם הם יעשו את העבודה.

1. להגביר את החירוץ בעזרת פטיש אוויר
  2. לשים מספר פסי האטה (סוג של) בעליה. זה לא ימנע החלקה, אבל אולי יגביל אותה עד הפס הקרוב
  3. לצבוע את העליה בצבע מאוד מחוספס

משהו יכול לעבוד? יש רעיונות נוספים?

20210529_183248.jpg

20210529_183306.jpg

פורסם (נערך)

תתחיל בהדבקה של פסים, למשל זה:

https://maop.co.il/products/3m-safety-walk/3m-safety-walk-anti-slip-tape/

שהמחיר לא יפחיד אותך, 3M זאת סחורה טובה.

לא יודע עד כמה זה ייתפס על בטון מחורץ ככה, אבל שווה לנסות. במפרים מפלסטיק זה רעיון לא רע אבל הייתי מנסה את המדבקות לפני שעוברים לקדיחות.

עריכה:

https://www.asclean.co.il/catalog-safety-equipment/marking-and-non-slip/anti-slip-stripes/

שוב, עלה במקרה בגוגל - אבל אם תלחץ על הטבלה תראה שיש פיתרון גם להדבק  על בטון מחוספס.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מאמין שהפסים של 3M יתאימו לרכב.

מציע צבע עם שבבי זכוכית, כל קבלן צבע כבישים ידע לעשות את זה.
או סלילה מעל הבטון באספלט, לא אמור להיות יקר מדי כשזה מתחלק בין השכנים.

• רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מעניין אותי אם בכלל השכנים ישתפו איתך פעולה או שאתה תראה להם כ'משועמם התורן שמתעסק בדברים שמי שם לב אליהם בכלל?'

פורסם

מה זה משנה?

אם ישתדל להגיש את הנושא בצורה ברורה,

הקבוצות יתחלקו כרגיל לשכנים נורמליים ולשכנים שלא מרוצים משום דבר. כשמדובר בבטיחות לא יהיה קשה לשכנע את הנורמליים (בתנאי שהעלות סבירה). את החמוצים לא ישכנע שום דבר בכל מקרה.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני שעה, shellcase כתב:

לא מאמין שהפסים של 3M יתאימו לרכב.

מציע צבע עם שבבי זכוכית, כל קבלן צבע כבישים ידע לעשות את זה.
או סלילה מעל הבטון באספלט, לא אמור להיות יקר מדי כשזה מתחלק בין השכנים.

- גם לי קשה לי להאמין שמדבקות יעשו את העבודה

- איפה משתמשים בצבע עם שברי זכוכית?

- לגבי אספלט, שמים את זה ישר על הבטון ומהדקים? בכמה זה מגביה את הרמפה? עם השיפוע והסיבוב, זה יחזיק לאורך זמן?

- חשבתי גם בכיוון של פלטה מחורצת כמו בתמונה. לא יודע כמה עולה ואם אפשר להשיג בכמות קטנה. לפי גוגל, נראה שיש רק מקום אחד בשם סקופ שעושה פלטות כאלה

Stepbloc_Tread_Surfface_SS_Enlarge.jpg

פורסם

מהסוף להתחלה: 
כל מפעל שעוסק בחיתוך וכיפוף מתכות ידע לייצר כאלה, בכמות שאתה צריך עדיף לקנות משהו מוכן, סקופ יקרים למיטב ידיעתי, אולי @Night Driver ידע להכווין אותך.

בכל מקרה המסילות/פלטות האלה האלו צריכות להחזיק מכונית שאם מדברים על פרייבטים בלבד זה אומר טון לגלגל, ולעמוד בתקנים של אחיזה לרכב, מה גם - מעבר על פלטה כזאת עם צמיג חם עלול לפגוע בצמיג.
אספלט - שכבה של 5 ס"מ אמורה להספיק, אולי אפילו 4, לפני האספלט צריך לנקות את הבטון עם חומר מסיר שומנים אגרסיבי (לא סנו לתנור) ולהתיז עליו חומר מקשר, סוג של פריימר על בסיס ביטומן. אני לא עוסק בתכן מיסעות למחייתי אבל למיטב זכרוני האספלט המתאים לכאן הוא אותו אספלט שמתמשים בשכבה עליונה בכבישים שמעט יקר יותר, החצץ בו צריך להיות דק יחסית ולא אבן גיר אלא על בסיס בזלת (שוב - לא סגור אם זה באמת נדרש, אבל זה האספלט עם האחיזה הטובה ביותר והעמידות הטובה ביותר).
שברי זכוכית בצבע תמצא בכל חץ על הכביש, הם דקים מאד.

אבל אני רוצה לעשות קצת BACK טו בייסיקס רגע - האם הבעיה היא בחלק העליון או התחתון, כי המצב של שניהם לא זהה בתמונה.
אולי בכלל יישום מחדש של שכבה עליונה של הבטון עם חירוץ יהיה הפתרון הקל - עלות החומר פה היא כלום (פחות מ1000 ש"ח) ותוסיף לזה יום-יומיים עבודה לפועל.

ואולי - כן יש איזשהו פתרון, שהוא לא מדבקה למדרגות אלא מיועד לרכב כמו הנ"ל:

• רעיון טוב! 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה למגיבים 🙂

צרפתי סימון של האזור היותר בעייתי. כנראה משהו בסגנון: עליה->משקל אחורה->צמיגים קדמיים מאבדים אחיזה. סיבוב+דיפרנציאל תורמים לחגיגה. (ולא, להעביר את כל השכנים לרכבים עם הנעה אחורית זה לא פתרון. תמיד יהיו שכנים חמוצים שיתנגדו 😉)

פתרונות שירדו:

- פסי האטה הם כנראה ממש לא פתרון טוב. בהנחיות כתוב שלא כדאי למקם אותם בעליה, כי רכב שעצר ומתחיל לנסוע עלול לפרפר.

- צבע עם שברי זכוכית נשמע יותר כמן פתרון להגברת נראות ולא להגברת חיכוך

- הפתרון של פלטות פיברגלס בסרטון, נראה מעניין, אבל הם מוכרים רק בכמויות, וזה לא זול ויש גם את עניין המשלוח

פתרונות שכנראה ירדו:

- שכבת אספלט עבה מעל הקיים לא תתנתק מהבטון ותזלוג למטה? כנראה שצריך יהיה לתחם את זה וליצור איזושהי מדרגה גם למעלה וגם למטה. לא כל כך מסתדר

- פלטות פח מחורצות היה נשמע לי כמו רעיון טוב וקל לביצוע. אבל עלתה הטענה שזה יפגע בצמיגים. אם אין מומחה שיגיד אחרת, הפתרון נפסל

פתרונות אולי יותר מתאימים:

- שכבת בטון חדשה ומחורצת תעשה את העבודה? אם כן, אז אולי הפתרון של הגברת חירוץ עם קונגו גם יעבוד?

- מה לגבי צבע/דבק מעורבב בגרגרים גדולים (משהו בסגנון מחלוטה)? זה יכול לעבוד?

1443500343_.jpg

פורסם

לדעתי אספלט הוא הפיתרון הכי נכון.

ליישם בטון בשכבה דקה שלא תיסדק זה די מסובך.

אני מנחש שהגלגל שמאבד אחיזה זה הקדמי ימני כי כפי שזה נקרה יש לך בעיה לא של טיב טח אלא של פיתול בגלל שיפועים לא נכונים (אלא אם התמונה מטעה. פשוט זה מקרה כאילו הצד הפנימי של הקשת יותר גבוה ורק באיזור הקשת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, rossro כתב:

שכבת בטון חדשה ומחורצת תעשה את העבודה? אם כן, אז אולי הפתרון של הגברת חירוץ עם קונגו גם יעבוד?

כן, תעשה את העבודה. רק לא לעשות שכבה דקה כי אז היא תשבר מהר מאוד.

אחרי יישום שכבת בטון חדשה לוקחים מטאטא כביש רטוב ומעבירים על הבטון. זה ייצור טקסטורה מספיק מחוספסת.

**לקחת בחשבון שיישום אספלט זה משהו שאחרי שעה אפשר לנסוע עליו. 

עם שכבת בטון יש לחכות מינימום 24 שעות, סביר שיותר. 

נראה לי נקודה שיש להתייחס אליה אם זו החנייה היחידה בבניין.

פורסם

יש מאיצים לבטון (כמו למשל 4A של סיקה) שאחרי שעה אתה יכול לנסוע עליו חופשי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, rossro כתב:

- צבע עם שברי זכוכית נשמע יותר כמן פתרון להגברת נראות ולא להגברת חיכוך
למה אתה חושב שלנייר זכוכית קוראים נייר זכוכית?

- הפתרון של פלטות פיברגלס בסרטון, נראה מעניין, אבל הם מוכרים רק בכמויות, וזה לא זול ויש גם את עניין המשלוח
נסה לבדוק עוד ספקים.

- שכבת אספלט עבה מעל הקיים לא תתנתק מהבטון ותזלוג למטה? כנראה שצריך יהיה לתחם את זה וליצור איזושהי מדרגה גם למעלה וגם למטה. לא כל כך מסתדר
איך הגעת למסקנה הזאת? למה שאספלט יתנתק ובטון חדש מעל לא יתנתק? כמו שכתבתי, שמים חומר מקשר שמשמש כדבק וזהו. אספלט זה חומר מאד דביק, בכבישים סוללים אותו על מצע של חצץ וכורכר, בגשרים על בטון, בכבישים בשימוש מועט סוללים גם סתם ככה על אדמה מהודקת.

- פלטות פח מחורצות היה נשמע לי כמו רעיון טוב וקל לביצוע. אבל עלתה הטענה שזה יפגע בצמיגים. אם אין מומחה שיגיד אחרת, הפתרון נפסל

פלטות פח מחורצות כמו שצירפת בתמונה עלולות לפגוע, פלטות שתקניות לשימוש שלך לא, אבל בחיי שאני לא זוכר חניונים תת קרקעיים שהרמפה אליהם היא ממתכת, זה לרוב בטון מחורץ, אספלט או אפוקסי (אבל אפוקסי זה איפה שאין מים).

- שכבת בטון חדשה ומחורצת תעשה את העבודה? אם כן, אז אולי הפתרון של הגברת חירוץ עם קונגו גם יעבוד?
חירוץ עם קונגו סתם ככה לא יעבוד כי הוא יפרק את הבטון, צריך לנסר קווים עם דיסק קודם.

- מה לגבי צבע/דבק מעורבב בגרגרים גדולים (משהו בסגנון מחלוטה)? זה יכול לעבוד?
זה יכול לעבוד אם זה תקני לשימוש הרלוונטי, אם תלך להום סנטר ותקנה שם משהו שמתאים לאמבטיות - זה לא יעבוד, רק שאני לא מבין למה את הפתרון התקני שהצעתי לך פסלת ואז הצעת פתרון זהה בעצמך.

באדום.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 20 שעות, rossro כתב:

- גם לי קשה לי להאמין שמדבקות יעשו את העבודה

מדבקות יעשו את העבודה אחול אחול שקשוקה. נייר זכוכית בגרעון 80 זה משהו שאוחז בצורה נהדרת.

הבעיה היא - כמו שציינו מעליי - שמה שמצאתי בגוגל לא מתוכנן _מבחינת עמידות_ למעבר כלי רכב. אם תמצא מקבילה לכלי רכב, אז סבבה.

• תוכן חדש...